EKG és vérnyomásmérés a Huawei Watch D tudáslistáján

Kínában a szögletes okosóra értékesítése már el is kezdődött.

Kevesebb telefonnal (tisztelet a hajlítható kivételnek), ám annál több kütyüvel és más eszközzel rukkol elő mostanság a Huawei, és néhány hónap alatt szépen gyarapodott a csuklón viselhető család. Először a Watch 3 Pro csúcsóra érkezett eSIM-mel, majd a sportosabb Watch GT 3 nagyon szép női variációval, most pedig az általános egészségkövetésre alkalmas Watch D bukkant fel – egyelőre Kínában.


[+]

Két legfőbb erényét fentebb elhintettük: a kütyü elektrokardiográffal és vérnyomásmérővel is rendelkezik, persze nem szabad orvosi pontosságú eszközként rátekinteni. Nézegetni azért szabad, lévén a kerek órák után karakteresebb kivitelt kapott 51 x 38 x 13,6 milliméteren unisex méretben, 13,3 vagy 11,8 centiméter hosszú szíjjal preferencia szerint. Meglepő az IP68 védelem, ami a por, nedvesség, eső és állóvíz kívül tartását biztosítja, a Watch D-vel úszni, búvárkodni vagy nagy nyomású vízsugár alatt  zuhanyozni nem szabad, de nem is ezen van a hangsúly.


[+]

A Huawei TruBP speciális szíjjal és apró légzsákokkal oldja meg a csuklón a vérnyomás mérést ± 3mmHg értéken belül. Az EKG funkcióba a TruSeen 5.0+ rendszer kapcsolódik be fotoelektromos szenzorokkal és PVD bevonatú elektródákkal az inferencia kiszűrésére, és képes lehet előrejelezni az aterotrombózist (érelmeszesedés), az arrhythmiát (szívritmuszavar) és az alvási apnoét. Természetesen megvan a véroxigén-telítettség és a pulzusmérés, az alvás- és stresszfigyelés, több tucat mozgásforma és sport követése, plusz a Huawei Egészség háttérrendszere.


[+]

Ugyanígy a hattengelyes giroszkóp és gyorsulásmérő, a hőmérő és hall szenzor, akárcsak a GPS, az NFC és a Bluetooth 5.1 kapcsolat, elvégre a Watch D okoskütyü, amely legalább HarmonyOS 2 verziójú, Android 6.0-s vagy iOS 12-es telefonhoz csatlakozik vezetékmentesen. A 40,9 grammos alumíniumváz 1,64"-es és 280 x 456 pixeles AMOLED panelt fog közre, amely kellően éles a szokásos tartalmak, értesítések és miegymás megjelenítésére, a gyártó pedig tipikus használat mellett egyhetes működést ígér töltésenként.


[+]

Mivel nagyon nem egyszerű minden egyes piacon hitelesíteni egy vérnyomásmérővel és EKG-val felvértezett eszközt, rövid távon nem tűnik úgy, hogy az érintőképernyős, főoldal és egészséggombokkal megáldott Watch D felbukkan mindenfele teljes funkciólistával. Kínában mindenesetre 3000 jüanon nyitott, 150 ezer forint környékén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés