Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lord Sidious

senior tag

Ezek elég kemény árak lettek, de számítani lehetett rá, hogy itthon nem 10ft lesz :/
    A 4G LTE-s modellnél a felár max USA-ba éri meg, ahol lehet kapni Apple SIM-et.

• Lord Sidious

senior tag

válasz ROBOTER #91 üzenetére

Szerda 00:01-tol lesznek kint az arak. A dollart (deviza valltozas rizikoja stb.) 299-ben fogja valltani itthon az Apple. Erre jon Artjust... Szvsz 128gb 4G LTE 389990 lesz a pencil 29990 a smart cover 44990.

• Lord Sidious

senior tag

Megvan a szerdai nyito ara az iPad Pronak. Hangras elszoltam magat iMagazin foruman :D 299990 Ft-rol indul :D kicsit elszallt a dollar, es combos ara is lett alapbol a cucosnak, ez van. :D

• Lord Sidious

senior tag

válasz #32839680 #57 üzenetére

[I"]Az hogy egy cég marketingrészlege kitalál egy f*szságot, amivel utána a mérnökök szívnak mint a torkosborz az egy más tészta. Az a cikk szín tiszta marketing."

Akkor nem értetted meg a lényegét a cikknek. Nem a tervezés folyik a tableteken. :)

Egy magyar tulajdonú, hazai vezető és közép EU top 5, IT-Vill. mérnőki cégben dolgozom, (AV/VC a fő prior) a marketing oszt.ot vezetem és a cégfejlesztési részlegbe melózom még. Van nálunk kb. 8-10 vill és IT mérnök gyakornok, végzett mérnök pedig kb. 14. Ált. tapasztalat, hogy a mérnökök nem látnak bele egyáltalán egy cég működési struktúrájába, döntéshozási mechanizmusába. Azt, hogy milyen eszközözőkre teszi le a voksát egy cég, az partnerviszonyi, (kedvezmények, anyagiak), fenntarthatósági és report elemzés utáni döntés, amiben kulcs szerepe van a ROI-nak. Ezeket a döntéseket nem a marketing hozza meg, hanem a cégfejl. ig., az IT ig. egy management szintű döntés után.

A tervezést senki nem egy tabon fogja végezni, egérmozizással, hanem egy masszív hardveren, (6core Xeon + Quadro-s géptől (amin így is van olyan dolog (pl. pattern) azért ez is még egy vérszegény konstrukció tervezésre. :)

Szvsz, a lényeg ami a cikkből lejöhet az az, hogyan lehet egy popular rétegeszközt átültetni mindennapi használtra egy cégen belül, hogy kül területek is használni tudják, és egyszerűbb legyen a napi munkavégzés. (nem papír alapon kell kikeresgetnem egy tervet, belső kommunikació pl.: skype for business, FTP, VPN, mind megoldható mobilisan akár a cégen belül akár kívül. Erre pedig anyagi, kényelmi és üzemidő szempontból alkalmasabb egy tablet, mint egy laptop.) Mindezt úgy, hogy az igényre feleszmélnek és alkalmazkodnak a szoftvergyártók is.

#59 zuioch:

És az ellenkezőjét ki állította? :D
    "A dizájntól a munkaeszközök irányításán át a belső folyamatok kezeléséig mindenre iPadeket használnak, speciálisan erre megtervezett iOS alkalmazásokkal." A tervezés gondolhatód, hogy marad desktop feladat. :) Itt a koordináció és menedzselésen van a hangsúly

• Lord Sidious

senior tag

válasz #32839680 #42 üzenetére

A CAD problémára :)
    igazából a szoftvergyártók az alapján protolnak programokat, hogy az adott eszköz mennyire elterjedt a célterületi cégekbe, magánfelhasználóknál stb. Az iOS pedig vállalati közegben nagyon megy előre az USA-ban, EU-ban és Ázsia fejlettebb régióiba is. (lehet lassan a folyamatosan, masszívan fejlődő kistigrisek országainak vezető cégeiben is elterjed) :)

Szal, hogy mi lesz és mi nem lesz iPad Prohoz, annak találgatásait egyenlőre bízzuk a telejósdára. :D

• Lord Sidious

senior tag

Hát nem tudom. Én a sima minivel is elvagyok még melóra, office 365 tökéletesen működik rajta, mint a VPN is, elérem a belső FTP szervert, BT billentyűzettel minden gond nélkül leírogatok több 10 oldalt. Ha prezentálnom kell nem viszek le laptopot egyik tárgyalónkba se csak az iPadet. Kitolom a képet Crestron AirMedian a 80"+os prof. samu kijlezőre, ha kell akkor pedig a minden tárgyalónk disztribúciója lehetőséget ad arra, hogy osztott módba egy képet a főkijelzőre, egy másikat pedig az asztali monitorkiemelő rendszer képernyőire toljak ki. Ergo lightosabb napokon (heti 2) simán elvagyok úgy, hogy nem cipelek magammal laptopot a melóba. Ezért is fogok beruházni egy 128 gb-os Air 2-be.
    Ha viszont komolyabb grafikai munka kell: képszerkesztés, videóvágás (1080p 60fps-el, hang vágással és szerkesztéssel is alá, majd streamingre felkészítés és konvertálás) akkor úgyis a laptopot használom, mert az össze van kötve egy 4-es monitorfallal, és így azért könnyebb melózni.
    De összességében lazább napokon simán el lehet melózni egy iPadel is, főleg mert eddig úgy tapasztaltam, hogy azoknak a gyártóknak az eszközeihez tartozó appok, amiket napi szinten használok. (Cisco, Crestron, Extron, LifeSize) stabilabbak iOS-en, mint Androidon.
    Win-es tabot is használtam, hátha alapon, de abból max egy combosabb surface lenne opció, mert egy gyengébb hardveres Win tabbal kínszenvedés volt a legtöbb dolog, amit csináltam. De a sucfaceből az a széria, ami számomra opció lenne, már nagyon drága (én csak ÁFÁ-s árba gondolkodok és úgy egy Air 2 128gb 4g 160K, apcom disztribútortól, hivatalos EU és hazai garival. Egy surface pro 4 i5-tel, 4GB RAM-mal, 128gb tárhellyel 340K... mindkettőre 2 év gari...ennyit nem ér meg a surface, akkor inkább már veszek egy baromi combos laptopot, vagy egy macbookot.)

Aztán, hogy a iPad Pro megéri e majd az árát egy bizonyos felhasználói rétegnek majd a tesztek után és személyes nyomkodás után eldönti mindenki maga.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés