- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
®abstract® #69 üzenetére
írta bárki hogy vegyél? komolyan már...
állítod hogy nem használhatóak. mi írjuk hogy de, példával. erre úgy csinálsz mintha utasításba próbáltuk volna adni hogy mostantól csak kétmagoss procikat használhatsz. nem értelek. -
fatpingvin
addikt
válasz
®abstract® #63 üzenetére
plain text szerkesztésre minek több? ez nem türelem kérdése hanem feladathoz szerszámot.
amúgy meg az a meglátásom hogy célirányos és tájékozott szoftverválasztással olyan hardverekkel is fájdalom nélkül el lehet boldogulni a mindennapi életben amit más már rég kidobott volna. -
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
ja, ez mITX deszka. nálam is alapvetően az indokolja a létét hogy egyrészt nincs meg a késztetés hogy egy egyszerű editor enironmentnél több legyen (nem nagyon tud, bár ha nagyon akarnám az Unichrome graphics-hoz vadásztam drivert, az Alpine meg ugye kb egy burgonyán is elmegy) így distraction-free környezet, másrészt meg van egy remek alaplapi FireWire vezérlője, szval tudom róla láncba kötni a FW-s eszközeimet
az asztaliba még nem volt indíttatásom FW vezérlőt venni.
ja meg ha valamit hirtelen parallel porton kell összekötni valamivel akkor itt van az asztal alatt, csak benyomom, fél perc múlva SSH és lehet dolgozni -
fatpingvin
addikt
előferdül. nálam elég furcsa vasak vannak tartalékban, mondjuk néha tényleg indokolatlan gyűjtögető vagyok.
eddig a legnagyobbat arra néztek cimborák hogy az a Via Epia-M deszka az már csak retrózásra van, ugye? nem, azon szoktam hosszabb szövegeket írni, az előszobában zümmögő storage szerverre szinkronizálja a dolgokat -
fatpingvin
addikt
válasz
Milaraspa #43 üzenetére
szerintem nagyon nincs igazad.
a soros port az soros port, tök mindegy hogy három hónapja vagy harminc éve gyártották. semmi nem indokolja hogy régi eszközöknél tovább rontsák a helyzetet azzal hogy ha a vezérlőfejet cserélni kell akkor egy ugyanolyan beszerezhetetlen és unsupported cuccot vegyenek ha ennek nincs technikai akadálya.
kivételként mondhatnánk azokat a régi ISA meg PCI vezérlőkártyákat amikhez a gyártó már el is tűnt és dokumentáció sehol, viszont ezek alá is direkt ezért gyártanak ugyanúgy modernebb alaplapokat, pl jónéhány industrial alaplap van LGA1151 foglalattal, az alján két ISA slottal.
szóval ez a "mi illik hozzá" kérdéskört nem ezen a gondolatmenet mentén szokás értelmezni hanem ott hogy mi az amivel még kompatibilis. a RS-232 meg nem változott túl sokat az elmúlt évtizedek során. -
fatpingvin
addikt
ez meg a másik. kicsit drága ehhez de mondjuk pont az jutott eszembe hogy a serial porton keresztül rá lehetne kötni egy GNSS vevőt és meglenne a tényleg high-end időszinkron az NTP szervernek, az USB3 csatik nem a legszerencsésebbek de USB3-as Gigabit Ethernet vezérlővel lehetne neki több lábat csinálni...
nem értem a nyünnyögést őszintén szólva. a cikkben rosszul van feltüntetve, ez nyilvánvalóan egy félipari eszköz, semmiképp nem egy médiabox. annak mag egy kifejezetten jól megélzott darab, ha tetszik ha nem. -
fatpingvin
addikt
én magam részéről üdvözlöm hogy végre vannak olyan miniboxok amikről nem spórolták le ezeket.
most pont az jutott eszembe hogy elég sok laborban elég régi gépeket tartanak fotométerek meg hasonló régi masinák kezelésére, én pl pont azt látom bele ebbe a vasba hogy ezen minden további nélkül elkattog két virtualizált FreeDOS rajta két spektrofotométer vezérlőprogramjávaal, nyomtatás helyett belső virtuális parallel porton keresztülk tud "nyomtatni" azaz exportálni valami értelmes formátumba (.txt) és máris megspóroltunk a laborban két nagy, hangos, nehezen szervizelhető és lássuk be bizonytalan működésű Pentium 1-es gépet, kiváltottuk egy ilyen pici dobozzal amit elég egy FHD monitor hátára csavarozni. -
fatpingvin
addikt
válasz
®abstract® #3 üzenetére
ez a te véleményed. mai napig napi szinten használok 1c1t procikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged