Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• glugi

aktív tag

Érdekes ez a drága-nem drága kérdés, mindkét oldalnak van igazsága. De szerintem hagyjuk meg a döntést (mármint, hogy drága, vagy sem) azoknak, akik megveszik. Ne a magyar átlagkeresetből induljatok ki, ugyanis a valóság az, hogy igazából rohadt sok pénze van egy csomó embernek idehaza, csak ez nem teljesen látszik pl. egy KSH adaton. Nézzetek szét mi megy egy hosszúhétvége, ünnep alkalmával, milyen megpakolt/drága cuccokkal jönnek ki boltokból általában és milyen autók járnak az utakon. Más példát nem is mondok. (Jó, igaz, van személyi hitel, stb., de ezt most hagyjuk). Szóval, akinek van rá pénze, meg fogja venni: vagy azért 1. mert megteheti és mindig a legújabb kell neki, holott semmivel nem tesz hozzá a telefon (elnézést a példától, de pl. a vállalkozó bmw-s ilyen általában), vagy azért mert 2. mert megteheti és a funkciói segítik őt (megtérül közvetve vagy közvetlen, el lehet hinni nyugodtan). Valamint ezek árnyalatai.
    Aki KSH szerint keres (munkavállaló, SZJA), feltehetően nem tudja magának megengedni, de vannak szép számmal olyanok, akiknek ez bőven belefér, sőt, minden hónapban tudnának kettőt is venni belőle. Racionális? Nem. Megtehetik, mert bármilyen okból kifolyólag van rá zsé? Igen. Van ezzel baj és az árazással? Nincs.
    Ha körbenézek, akkor - sajnos vagy nem sajnos, mindegy - két kezem nem lenne elég felsorolni azon ismerőseimet, akik csak azért veszik majd meg biztosan, hogy ki lehessen csapni a lottózóban szombat reggel. S valóban, igen, egy 100-150k telefon is bőven kielégíti az igények 99%-át kompromisszumok nélkül, de mégis, vannak helyzetek, amikor - sznobság, vagy sem - de (az ismerőseim egy másik csoportjánál) nem mindegy milyen telefon van nálad kint a tárgyalás során.
    Ha magamat nézem, megtehetném, hogy megvegyem, de nem teszem, mert szubjektíve annyit nem ad hozzá a produktivitáshoz jelen áron, mint amit elvárok majd tőle X idő múlva/alatt és így szigorúan az én szempontomból nem lenne racionális a vétel.
    Plusz, nem szabad szerintem elfelejteni, hogy a flagship attól is flagship egy bizonyos szemüvegen át nézve, hogy mennyibe kerül...
    Minden tisztelettel és no offense, de a fórumozók egy része nyugodtan járhatna nyitottabb szemmel is :R
    Lehet savazni :P

Új hozzászólás Aktív témák