- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
DOOGEE X5 Pro - Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibibi
őstag
Valaki felrakná az engineering beállítási értékeket microfon,hangerő,stb. Megint recseg torzít ez a szar
-
plömplöm
őstag
innen ilyen akksit próbált már valaki? talán nem olyan gagyi, mint az ebayes és amazonos darabok...
-
woodworm
veterán
Nekem egyikkel sem volt tökéletes az aksi kijelzés. Ahogy épült le, úgy lett egyre megbízhatatlanabb. A páromé ugyanígy viselkedik, azon pedig eredeti fw van, csak addig frissült, amíg ota-n lehetett.
Szerintem rokafiu77 telefonja LTE (5Xs). Preloader nélkül meg lehet próbálni, de nagyon régi az a rom, lehet nem is működne tökéletesen.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
A telóm nem jól jelzi ki az akksi állapotát, gyakorlatilag 15% után pár perc múlva lemerül.
Hogyan vagy milyen szoftverrel lehet rábírni a telót, hogy kalibrálja újra az akksi kapacitást?
köszönöm. -
jel1
aktív tag
-
Soká
senior tag
Sziasztok!
Lányom két éves telefonja rosszalkodik. Gépelésnél, ha hosszan próbál nyomni valamit, akkor hülyeségeket produkál. Tehát ékezetes betűket csak kínkeservesen lehet kinyerni belőle. Vajon az érintőképernyő haldoklik, vagy egy gyári visszaállítás megoldaná a problémát?Köszönöm a tippeket.
-
Jester01
veterán
Eredeti akkumulátorral csinált már valaki kapacitásmérést? Azt tudom, hogy a különféle kínai pótakksik gyenguszok (az enyémmel 1300mAh-t mértem), de az eredeti is kínai, kíváncsi vagyok legalább az hozza-e a ráírt kapacitást.
-
szárnyacska
tag
válasz
woodworm #9167 üzenetére
Enyèm is látja de nem gyorsabb vele 72 mbit ,a router elvileg tudna többet is.Az èrdekes az hogy jobb telok a családban 50 mbit-nál többet nem tudnak.A router 20-40 re van állitva 2,4 en 20-40-80 az 5 ghz-en előtte nekem is csak 50 mbittel ment.Azèrt is kèrdeztem hogy hasonló megoldásról hallot e valaki hátha kilehetne hozni többet is.
-
tibibi
őstag
Hol találok teljesen gyári romot? Mióta felraktam a 6.0 pillantok alatt lemerül a telefon. Ja két akksi van mindkettővel csinálja
-
kgymac
őstag
válasz
woodworm #9167 üzenetére
Lehet, hogy a doogee is elszúrta a wifi beállítását és nincs engedélyezve az 5GHz-s sáv
Más: BT-t használsz a 6-oson ? Nekem fura az 5.1-en, állandóan felderíthető, korábban találtam már párosított iphone-okat is (eddig 2 volt, nem párosítottam egyiket sem, bár most már nem lehet egyszerűen párosítani egy BT-s app miatt). Az egyetlen ok, ami miatt áttérnék a 6-ra, ha a BT felderítési bibit kijavították.
-
woodworm
veterán
Az x5pro kérdése érdekes, most megnéztem a páromén, azon nem látszódnak. Az enyém 2015 nyár végi, az övé ősszel jött. Az övét nem frissítgettem, mert azt mondta meg van elégedve és nem akarja újra belakni, az enyémen gyári 6-os. Mindkét bekapcsolt itthoni 5GHz-es routert látja.
A xiaomi kapcsán az a beállítás a 2,4GHz-es bonding engedélyezését írja le, ez a 40MHz-es csatornaszélesség.
-
kgymac
őstag
válasz
woodworm #9165 üzenetére
Nálam egy telcsin (3db X5Pro van, két forrásból beszerezve) sem jelent meg 5GHz-s sávon lévő AP. Bár csak TPLink C2-eseim vannak, RE210-ekkel, de egyik SSID-t sem látja. Noti az igen
szerk:
A 40GHz sáv használata eddig is csatornafüggő volt 2.4GHz-n, ha sok AP van a környéken (nálunk 17 van), nem igazán fog gyorsítani.
A cfg módosítás szvsz nem a 40MHz-s sáv használatát engedélyezte. -
kgymac
őstag
válasz
szárnyacska #9163 üzenetére
Nem. Az X5pro nem tud 5GHz-es wifit és MTK SOC van benne qualcomm helyett.
-
szárnyacska
tag
Sziasztok volna egy kèrdèsem lètezik ezen a telón hasonló megoldás?
https://m.logout.hu/bejegyzes/starr/redmi_4x_root-olt_wifi_sebesseg_drasztikus_noveles.html -
-
zsoltyy
tag
válasz
McDuglas #9158 üzenetére
Esetleg egy másik rom? A 6-osból is van custom. Igaz mintha egy kicsit gyorsabban merülne de a gyári is gyorsabban merült nekem mint 5.1-es rom.
Én amúgy a reklámokat megelőzendő visszaraktam az R17-es 5.1-et. Azóta sincs semmi gondom, igaz én már csak GPS-nek és zenelejátszónak használom a kocsiban.
Van benne Sim ugyan, de annak senki se tudja a számát. Amolyan vésztartalék. -
McDuglas
aktív tag
Sziasztok
A sokat szidott gyári 6.0-ás Rom újat alkotott:
Launcher néven elvitte 200+ mega mobilnetem - aktív wifi kapcsolat mellett...[link]Amúgy, ahogy nézem összesen eddig 300 megát vittek el, a csodás gyári malware-ek. (legalábbis mást nagyon nem törölgettem)
[link]Van valami egyszerű user számára is követhető megoldás erre a helyzetre?
-
szaboknak
aktív tag
A 6-os romot lehet rootolni?mert nekem újraindításnál csak az android feliratig jut el.
-
tibibi
őstag
válasz
szárnyacska #9154 üzenetére
cib K&h biztos nem
-
szárnyacska
tag
Sziasztok bluetoot problèmámra nem találtam megoldást sajnos. Egy olyan kèrdèsem van ha újra rakom a droidot elötte lementek mindent működni fognak pl a banki alkalmazások? Vagy újra kell regisztráltatni? Illetve ha a 6 ost rakom fel akkor is elvileg múködne?
-
tpeter77
addikt
Ebben a hozzászólásban lévő update.zip fájlt másoltam fel az SD kártyára és telepítettem a telefonra.
Azóta minden indulásnál optimalizál. Senki sem tudja hogy lehet letiltani ezt a funkciót? -
tpeter77
addikt
sziasztok,
SD kártyára felmásoltam az update.zip fájlt és a leírás alapján a Vol+ és Power gombok lenyomása után a Recovery-t választottam.
Azóta minden telefon bekapcsoláskor ez a felirat jelenikAz Android indítása...
Alkalmazás optimalizálása: xx/97.Hogy lehetne ezt megszüntetni?
Átkozottul sokáig tart, amire a telefon elindul.
köszi. -
szárnyacska
tag
Sziasztok problèmába ütköztem ès már pár órája szívok vele de nem találtam rá megoldást!Lehet az èn balgaságom miatt.5.1 es android bluetooth láthatoság kikapcsolása hogyan? Szóval játszani akartak velem bluetoothon mondom okè felraktam a játèkot elinditottam kèrte a bluetooth bekapcsolását ugye felkinálta egy ablakban a rendszer hogy látható legyen èn meg leokèztam naná...Játèk befejezve bluetooth kikapcsolnám de nem lehet vissza kapcsolja magát alul irja amig a beállitások nyitva vannak látható más kèszűlèkek számára.Probáltam a futó alkalmazások közül kilőni de ugyan ugy vissza kapcsolja magát 1 ms után! Újra inditás útán is ugyan ez a helyzet.Szóval ha valaki tudja hol ès hogyan tudnám kikapcsolni azt megköszönèm!
-
woodworm
veterán
Akkor a DiskStation alapértelmezett user/pass párosát nem tudja senki?
Ja, másfél év alatt megváltoztatták. -
pimi50
aktív tag
válasz
aldebaran #9133 üzenetére
Irgum-burgum, azaz ejnye-bejnye. Először is, egy újszülöttnek minden vicc új. Másodszor, nem díjazod a kitartást. Nekem sok hosszú percbe került megtalálni az említett hsz.-t. Harmadszor, nem vagy jó pedagógus. Szelíd, de érthető szavakkal kell elmagyaráznod, hogy mekkora ótvar nagy fa*zságot csinált.
-
mzso
veterán
Most nézem, hogy az App Watcher-ben van egy olyan funkció, hogy lecserélje a gyárira az alkalmazást. Tehát már csak az a kérdés, hogy honnan szerzek be eredeti nem fertőzött Google Play Áruház-t, meg Google Play Szolgáltatásokat. Mert a google play-en nem jelenik meg. (Már ha egyáltalán ezek a fetőzöttek aminek kiderítésére még mindig nem tudok módot...)
Egyébként megint megjelent a "Panna".
-
Kowi84
aktív tag
Sziasztok, valaki használt már endoscop-os usb kamerát ezzel a telefonnal? Két különböző x5 pro-val is próbáltam de egyikkel sem hajlandó működni. Ezer alkalmazást kipróbáltam már, de egyikkel sem megy. A kamerának nincs baja, mert másik telefonnal megy.
Gyenge hozzá a telefon? Nem bírja elkezelni? Valaki ötlet?
-
tibibi
őstag
tud valaki normális akku kalibrációs appot ? Most a legújabb ,hogy 40% töltöttségnél kikapcsol hívás közben
-
woodworm
veterán
Leírtam már korában, a megoldás a root és frissítések integrálása. Így az esetlegesen fertőzött rendszerappok felülírásra kerülnek. Vissza lehet keresni, az első adware két körben benne voltam, azután végeztem a frissítést, azóta nálam nem volt gond.
-
mzso
veterán
Hmmm. Szerintetek lehet az, hogy a Google Play szolgáltatások és a Play Áruház van malware-rel fertőzve?
Az App watcher program szerint az előbbi volt a legutóbb telepítve és az utóbbi is nem rég volt. Ami nyilván nem fedi a valóságot. (Az auto frissítés is ki van kapcsolva)
-
kgymac
őstag
Ha rootolt, tegyél fel egy rendes tűzfalat, pl. droidwall. Wifi/mobilnet kacsolat külön állítható, vpn-t sajna nem tud (kapcsolatonként kéne tudni állítani), csak azokat engedélyezd, ami tényleg kell. Általános beállítást ne engedélyezz (pl. minden rootolt, stb.), guglinak sem kell mindenhez net, főleg mobilneten. Ha újra megjelenik valami nem kívánt, szűkítsd az engedélyezett appkokat, amíg teljesen megszűnik.
A logot nekem nem sikerült működésre bírni, de a többi funkció rendben működik.
A romban lehet bármi "fertőzött", az alcor o819m-ben a beépített böngésző volt bibis, ha nem használod, érdemes fagyasztani (pl.link2sd). -
mzso
veterán
válasz
Armagedown #9115 üzenetére
Xender nekem sincs. Már nem tudom én töröltem-e. De adware van.
Mielőtt vaktába elkezdenék törölgetni jó lenne valahogy megállípítani, mi az ami tényleg fertőzött.
-
zsoltyy
tag
Mivel az automatikus frissítésnek itt semmi értelme szerintem nyugodtan törölhetitek a wireless update "appot"
Állítólag valakinek így bevált, legalábbis azt olvastam. Aztán, hogy végül is mi válik be.. ki tudja -
kis-attila
tag
Szia!
Nézzetek meg pár dolgot,hátha:
- Xender meg Parallel Space ... nekem nem kellett,el se indítottam,egyébként le lehet állítani,bár
törölni valóban nem lehet. Én is olvastam arról,hogy ezek lehetnek a problémás alkalmazások,nem
tudom,nekem nem kellenek.
- Infinix Flash Tool,ez legalább gyalul mindent,faék egyszerű,lehet valami mégis marad a " régi "
rendszerből.
- Nekem a gyári launcher elég butának tűnt,Smart Launcher vagy Nova,így el lehet tüntetni a
keresősávot a főképernyőről,alkalazásokat amik semmire sem jók pl. SIM kártya eszközkészlet
és hasonló társaik. ( fenének az oda,ne is lássam,persze,ettől még rajta van a készüléken )Nem voltak ilyen adware-es problémáim,gyári oldalról letöltött vagy a Repack Android 6.0 meg
tudom,hogy jó,mindkettőt használtam,nem hiszem,hogy a " nyers ROM-ból " jönne az adware.
Én is olvastam az X5 MAX Pro fórumát akkor amikor ez felvetődött,igazán nem foglalkoztam vele,
mert nem voltak akkor se és most sincsenek ilyen gondjaim.Root és egyebek ... ebből a szempontból meg érintetlen a telefonom,semmi ilyen okosítást
nem hajtottam rajta végre. -
brazso
tag
Miután nehezen ellenőrizhető, ki tudhatja. Én most elvontam a forgalmat a com.android.snap alkalmazás elől, de még ha 3 hónapig sem töltődik le valami kéretlenül, akkor sem biztos, hogy emiatt. Csak IP címeket látok a noroot firewall felületén, azt nem, hogy mit takar valójában a forgalom.
A com.android.snap valószínűleg nálad is fent van. Az appok megjelenítésénél kapcsold be, hogy a rendszer app-okat is mutassa. 3 db pont a jobb felső sarokban.
Azt hiszem csak root-olt telefonnál lehet eltávolítani, vagy véglegesen letiltani a listában szereplő appokat. Mind a rom-mal érkeztek, rendszer appnak tekinthető mind, nem felhasználó telepítette azokat utólag.
-
brazso
tag
Van itt egy érdekesnek tünő cikk a doggee telefonok "fertőzőtt" alkalmazásairól angolul. Ugyanakkor az X5 Max Pro testvértopik-ban is alaposabban kivesézték a témát, például itt. Kress rá a snap szóra a topikban!
Egyelőre a noroot firewall alkalmazás a ParallelSpace, Xender és com.android.snap alkalmazásoknál mutatott jelentősebb (és számomra váratlan) adatforgalmat. Utóbbi (egy rendszer app) csak kínai szerverekre csatlakozott, főleg Alibaba szerverekre. -
brazso
tag
Az ES File Explorer alkalmazásban, a beállítások menüpont alatti értesítés beállítások között kell az alkalmazás engedélyek értesítést bekapcsolni. Szerintem alapból be van kapcsolva és a saját magad által felrakott alkalmazásokról is kéne értesítést küldenie.
Felraktam a NoRoot Firewall alkalmazást (nincs root-olva a telefonom). Ha bármi alkalmazás/szolgáltatás az internet-hez fordul, egyből figyelmeztet, sőt a felhasználó engedélyéhez köti azt. Azt látom milyen ip cimmel akar kapcsolatot létesíteni, egyéb részletet sajnos nem. Várom szeretettel a következő "titkos" app letöltést/telepítést.
A ES File Explorer egyébként rengeteg internethozzáférést produkál, sokan panaszkodnak is rá a frusztráló reklámjai miatt. Nem hiszem, hogy az lenne a felelős az alkalmazás letöltésekért is, de egyelőre nem engedélyezem az internet hozzáférését.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Harmincezer forint körüli áron eddig elég nehéz volt új, kártyafüggetlen androidos mobilt ajánlani megvásárlásra, tesztünk alanya azonban jelentősen megkönnyíti a dolgunkat.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Assetto Corsa EVO
- Linux haladóknak
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest