Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sokra mész vele, ha a külföldi tv csatorna prores hq-ban kéri a másfél órás anyagot és két órával a leadás előtt még módosítják. Persze lehet ffmpeg-el is encode-olni bármit bármibe, de ha nem hobbizol, akkor nagyon nem mindegy, hogy minden out of the box működik-e, vagy patkolni kell.
Ettől még lehet PC-n is videózni (dolgoztam több helyen is, ahol nem volt dráma a windowsból), de ahhoz, hogy olyan flottul menjen, mint alapjáraton Mac-en ugyanolyan mélyen kell a pénztárcába nyúlni, plusz kell néhány szakember, aki tartja a vágók mögött a frontot. -
törölt tag
"Attol a 8g ramos gep egy milloert meg mokusvakitas, es szobadisz... Csak odairni, hogy a hasznalhato verzioja ennel joval tobb, nyilvan nem mutat tul jol a hirekben."
Pont ezt írtam feljebb, hogy az összes brand gyártó ugyanígy áraz. 256GB SSD és 8GB ram az alapfelszerelés, aztán rendelheted akármennyivel.
Azok a cégek, amik brand gépet vesznek eleve komplett gépparkot cserélnek egyedi áron, és nem a listaárat nézik, hanem a lízing feltételeket.Na most az Apple annyiban tér el a többi brand gyártótól, hogy a kreatív kis- és középvállalkozásokat, illetve a magánzókat (is) célozza.
Csak kíváncsiságból megnéztem apple.com-on:
64GB ram, 1TB SSD-vel, 5700XT 16GB vga-val 375USD-re jön ki a havi részlet 12 hónapra.
Ehhez hozzájön mondjuk a fullos Adobe Creative Cloud havidíja 100USD, az összesen kb. 500USD géppel együtt.
Ezt a havidíjat még egy magánvállalkozó félamatőr fotós is egy esküvőn kitermeli (aztán ha lejár a részletfizetés ebayen eladja a gépet 10-15% veszteséggel és befizet a következőre).A kérdés tehát elsősorban az, hogy az amerikai félamatőr magánvállalkozó fotósnak megéri-e saját PC-t összelegózni és szívni a windows-al, hogy megspóroljon havi pár száz dollárt, amikor Apple-től megkap mindent kulcsrakészen és a munkához használt szoftverei referencia hardveren futnak.
-
duracell89
senior tag
A konfig picit vicc igen. Heccböl összeraktam az iponon a konfigot, úgy hogy tudjon thunderbolt3-at, meg legyen benne 5k-s, minimum 27zollos 500 nites monitor és hát a kijelző dobja meg eléggé az árat.. Csak egy ilyen monitor 400k felett van. PC-ként úgy számoltam, olyan 800k körül lehet pont ezt kihozni.
-
e00dgy
aktív tag
Tény, hogy vannak hibái a Windows 10-nek és nem home user szinten feltétlenül. Vállalati céges környezetben inkább.
De alapvetően a leginkább innovatív Windows ami szerintem messze jobb mint eddig bármi.
Az XP-t gyűlöltem, Vista nekem átjött volt hozzá vas, 7 kicsit túlságosan is XP feelingem vont de legalább jól működött, 8 - 8.1 technikai szempontból volt, na és 10 számomra eddig legjobb.
Majd alakul azok számára akik másképp érzik.
-
duracell89
senior tag
NYEU-ban és È-Amerikaban a windows az elmúlt 10 évben zuhan lefelé és az OSX meg nagyjából triplázta a piaci részesedést és nem nagyon látszik lassulni sem a növekedés.
[kép]
[kép]
Az akadémikus/kutató közösségben, szoftverfejlesztésben, gyógyszeriparban, mérnöki szakmában, kreatív szakembereknél az említett régiókban vezet az OSX a windows előtt.
A tudományos felfedezések nagy része, a szoftverek túlnyomó többsége, amiket használsz, a pirulák amiket beszedsz, az épületek, termékek vagy járművek, amiket használsz, a legtöbb vizuális médium (képek, weboldalak, filmek, zenék) és kismillió miegymás túlnyomó többsége ilyen túlárazott szobadíszeken készült. Szólok is nekik, hogy menjek el inkább mind az iponba és legózzák már össze a gépeiket, hogy spóroljanak 20%-ot az áron.ui.: Arn amúgy egyetértek, itthon mocskos módon túl vannak árazva a cuccaik, de azért ahova ezek készülnek, ott árnyaltabb a kép. Amúgy jók a bicajos videóid, én is hasonló utakat járok be a Cube Attain Race bicajommal itt Bécsben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Lexus, Toyota topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Macbook White 13" unibody
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest