Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• t72killer

titán

LOGOUT blog

válasz Weareus #124 üzenetére

Egyetértek, a 4790k-ról nemigazán látnál játékok alatt nagy előrelépést kb semmilyen mai procival. (A hedt cuccok erősek, csak épp a játékmotorok nem sok hasznát látják még 10-12 magnak). Ráadásul ott a probléma, hogy minden generáció új lap az intelnél. Egy dolgot tehetsz, hogy delideled a mostanit és felrántod 4.8GHz-re (ha nem tetted volna még meg), azt minden szeretni fogja:K

• b.

félisten

válasz Weareus #122 üzenetére

Én 7700K ról "léptem vissza " 6800K ra, eleinte nem éreztem a különbséget, sőt meg is bántam, de most már, hogy dobtam rá vizet bizony előjön, főleg Stremlésnél az a plusz 2 mag 4 szál előny.
    A deszka meg..eszméletlen , pedig egy alap MSI HEDT deszka, 75 K ért vettem. Most már örülök neki :)

TR alatt egy eléggé előremutató motor van,de sajnos a legtöbb játék nem ilyen, sok tesztben az 1800X bizony elmarad a 7700K-tól, mivel a magasabb órajel és IPC előjön, mikor folyamatosan az első 2 magot terheli az engine.Ha megnézed, az általad betett tesztben is a másik játéknál már más a kép.[link] és a TR alatt is a 7700K alapórajeleken ment, ami azért nem életszerű.

• b.

félisten

válasz Weareus #120 üzenetére

ÉN annyira nem értek hozzá, inkább itt [link] érdeklődj szerintem, okosabbak vannak mint Én. :)
    Gondolom ilyen VGA mellé komolyabb gépet szeretnél, bár amid most van az sem semmi, nem hinném, hogy segítségre szorulsz ilyen konfiggal :DDD :DDD
    DE persze van személyes véleményem, az hogy :
    -Fontos a pénz amit rá kívánsz szánni.
    -Fontos a monitor és a felbontás, amin játszol. Minél magasabb felbontáson / több Hz-n akarsz játszani annál inkább dől a VGA fele a mérleg nyelve a CPU felől.
    ÉN ha most újítanék nem vennék 6 mag alatti processzort, ramból meg soha nem elég, de a mostani ram árak mellett 16 GB val egyenlőre beérném, mert lesz ez még olcsóbb.
    Intel oldaláról megvárnám, míg kijön pár hónap múlva a végleges Coffe lake chipset, ( Z390) és abba tennék vagy egy 8600K-t( 6 mag HT nélkül) vagy pedig egy 8700K-t,de ha a pénz nem számít és minőséget akarsz alaplapok és tudás terén, akkor ott van a HEDT éppen kifutó( 2011-3) és most bejött( 2066) platformja is játszhat éppen, főleg, hogy vízzel operálsz. Nekem 6800K most 4.8 Ghz-n stabilan megy.
    A deszkák 70 K tól kezdődnek, de már belépőn is nagyon magasan felszereltek. A kifutó 2011-3 ban kapsz már újan 6 mag 12 szálat( 6800K) 95 K ért,de 115 K ért van az új HEDT platformba is ugyan ilyen proci és ez később még tovább fejleszthető magok / CPU szempontjából.
    AMD oldaláról egy 1600X-1800X , egy jó tuning deszkával, vagy ott is már bejött a HEDT, bár a mostani pocidhoz képest ezek csak magszámban jelentenének előrelépést, IPC-ben nem.

Új hozzászólás Aktív témák