Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Filóztam már rajta, hogy írok egy-egy cikket a készülő projektjeimről, de a sava-borsa a munkának kő kemény kódolás. Ezzel hogy lehet megszólítani az egységsugarú user-t?
Mert az odáig oké, hogy bemutatom a berendelt breakout board-on lévő kacatokat, meg a legózást, na de hogy mutassam be a 30 KB-nyi kódot? -
Teasüti
nagyúr
Nem a fordulatot szabályzod, hanem a feszültséget vagy kitöltési tényezőt.
Különböző típusú ventik is vígan mennek ugyanarról a csatornáról, ugyanazzal a kitöltési tényezővel.
Most, hogy 50%-hoz 230-as fordulat társul, vagy 1200 rpm az mindegy a szabályzás szempontjából. -
Teasüti
nagyúr
Értem, és elismerem ezeket az igényeket.
Ha nincs kompatibilis szoftver, akkor valóban csak a hardveres megoldás marad.Egy dologra viszont még kíváncsi vagyok, mi szükség van független csatornára minden egyes ventihez?
Milyen logikát találtál ki, vagy mondjuk miben különbözteted meg a gépház hátulján lévő(ket) a tetején lévő(k)től? Most csak a hasamra ütöttem, de érted. Tehát van mondjuk 3 házhűtő, akkor ezek szerepükben miben különböznek, hogy egymástól függetlenül kelljen szabályozni őket?
Mert amit felsoroltál, az nekem 3 csatorna (cpu, ház, vga kieg. hűtő). Ennyi azért szokott lenni az alaplapokon. -
Teasüti
nagyúr
Speedfan?
Azzal aztán olyan grafikont lehet rajzolni, ami tetszik.
Bármit bármi alapján tud szabályozni.
És 0-100% között (a szoftver legalábbis). Nálam leállnak a ventik 50% alatt, ezen az értéken meg amúgy is 5V-nak megfelelő fordulaton járnak, az alá menni meg már minek? Légszállításról már nem igazán lehet beszélni ilyen tessék-lássék fordulatokkal, akkor már inkább álljon.
Aztán én speciel meg nem látom értelmét, hogy minden venti külön csatornán legyen, nálam pl az összes házventi egy csatornán van, a CPU másik csatornán és ezzel a kettővel el van intézve az egész gép. VGA-nak meg nem kell dedikált vezérlő, bár külön van szabályozva az is (nem értem amúgy gyárilag miért lövik be olyan gyengére, hisz 30-40% fölé soha nem is megy gyárilag - fel kell tolni porszívó fokozatra és nem fogja befűteni a házat sem, már ha kifelé tolja a levegőt). -
Teasüti
nagyúr
Szép munka!
Szeretem az Arduinós projekteket!
De még mindig nem tudom felfogni miért jó külön ventivezérlőt használni az alaplapi helyett? (Főleg ahol külső hőmérőket használnak, nonszensz!!) Athlon64 óta vannak komolyabb gépeim és már akkor is alapvetés volt a vezérlés akár BIOS-ból, akár Win alól.
A BIOS-os még a kékhaláltól se jött zavarba.
XP óta meg már nem igazán kékhalálozik a Win.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged