Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
Köszönöm a választ mindkettőtöknek, akkor majd teszek egy próbát a demoval. Amúgy lehet, hogy Warren Spector volt a legnagyobb ász a cégnél, de én Tom Hall munkásságát (szubjektív nézőpontból) többre tartom. Ő az, aki azért kopott ki a játékiparból, mert túl igényes munkát végzett. Persze nem ő az egyetlen példa erre, sajnos.
-
törölt tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
A két stúdió félig meddig két cég volt. Az austini azért is maradhatott fenn tovább. Magának az Ion Storm Dallas-nak a bukását valóban a Daikatana okozta. De maga az Ion Storm Austin és ezzel az Ion Storm tulajdonkáppen nem bukott meg, csak szépen feloszlott. Az austini stúdió játékai nagyon is sikeresek voltak. Persze ha a stúdió lelke, jelen esetben Warren Spector távozik, akkor nem nagyon van mivel foglalkozni tovább.
Hogy érdemes-e kipróbálni? Van neki demója, le kell azt tölteni és kipróbálni. Bár az nem biztos, hogy megy mondjuk W7 alatt.
-
Pala
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Én azt mondom érdemes kipróbálni, mert vannak jó momentumok a játékban, néhány helyszín, aláfestő zene elég hangulatosra sikerült. Az első epiózdot kell valahogy túlélni, utána már játszható. Persze nem szabad sokat várni tőle, nem véletlenül lett bukta annak idején.
Eleve azzal a tudattal kell hozzáállni, hogy az egész játék egy kihagyott ziccer, így nem fog csalódás érni. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
üzenetére
A kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy valóban olyan gyenge-e ez a híres-hírhedt játék, vagy pedig érdemes kipróbálni?
De ha már rám pirítottál, hát utánanéztem a részleteknek. Nos, az Ion Storm megrendülését bizony a Daikatana, majd a röviddel utána kiadott Anachronox pénzügyi bukása okozta (pedig utóbbi nagyon jó játék, csak valószínűleg túlságosan is igényesre, rétegjátékra sikerült). Ezeket az Ion Storm Dallas városában lévő kirendeltsége készítette. A dallasi stúdiót a két játék bukása után be is zárták, továbbá John Romero és Tom Hall, a két alapító távozott a cégtől. Az Ion Storm austini kirendeltsége (amelyik többek között a Deus Ex-et készítette) ezek után még 2004-ig fennállt, elsősorban azért, mert az Eiodos ki akarta adni a Deus Ex második részét, illetve az általad is említett Thief: Deadly Shadows-t. Ez utóbbi 2004-ben megtörtént, majd Warren Spector is távozott, és az Eidos bezárta a stúdiót. Csak a pontosság kedvéért. -
törölt tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Az Ion Storm utána még jó ideig létezett. Olyan "gyenege" alkotások kerültek ki pl a kezeik közül, mint a Deus Ex, Deus Ex: Invisible War vagy Thief: Deadly Shadows. Utóbbi 2004-ben jelent meg, a Daikatana 2000-ben.
-
GypsFulvus2
őstag
Csak hírből ismerem ezt a játékot. Rossz hírből. Állítólag jórészt ez okozta az Ion Storm bedőlését. Tényleg ennyire rossz lenne?
-
Prime110
aktív tag
Tyű, korának DNF-je volt, variált motor, variált alap sztori, évekig vettem anno az 576 kByte-ot, évekig csak hírrovatban volt a játék, aztán mire megjelent kapott is vagy 68%-ot, ami a külföldi szaksajtóhoz képest kulturált pont volt.
-
robogár
csendes tag
"igaz, idejétmúlt, kiforratlan"... kösz, de akkor inkább hagyjuk!

-
Archttila
veterán
Helyesen: Carmack, nem Cramack.
-
atidzsiforc
őstag
A gyilkos bekaktol a mai napig felek.
-
Pala
veterán
Én végigtoltam anno ezt a játékot (sőt, meg is volt eredetiben
), és tkp. az első epizód utána már nem volt annyira rossz (az viszont katasztrófa volt, aláírom, egy életre elveszi az ember kedvét a játéktól, tele bugokkal, stb. ). -
Keeperv85
nagyúr
Azt hittem ebből már nem sikerül működőt találni a soha. Hát nem semmi... Jó példa arra, hogy lesz a nagy tervekből végül egy nagy semmi...

-
Wasp_HUN
tag
Kit érdekel egyáltalán a Daikatana??? Középszerű játék. System Shock 2 felkerülése sokkalta inkább fontos, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- TP-Link TL-SG2218 16 x Gigabit Lan + 2 SFP Alza gari
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A01 Core 2 SIM kártya helllyel rendelkező mobiltelefon.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI GT 710 1GD3H Low Profile DDR3 1 GB/64 bit Videokártya
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Eleve azzal a tudattal kell hozzáállni, hogy az egész játék egy kihagyott ziccer, így nem fog csalódás érni.

), és tkp. az első epizód utána már nem volt annyira rossz (az viszont katasztrófa volt, aláírom, egy életre elveszi az ember kedvét a játéktól, tele bugokkal, stb. ).