Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
"Az álláskereső az oldalra a képességeit és a tapasztalatait tölti fel," Kíváncsi lennék arra, hogy egy teszttel ezt hogyan lehet felmérni.
Különösen a képesség az amit csak a személyes kontaktussal lehet igazán meglátni, az sem rövid idő alatt. Egy rutinos ember tudja, "megérzi" hogy mit vár el a teszt és annak alapján kitöltheti. -
Csili-vili, csak éppenséggel bugos oldal.

Komolyan, kínszenvedés megcsinálni az adatlapot, pl. SMS-t csak nem akarok kapni, a munkahelyeknél képtelen vagyok beállítani azt, ahol jelenleg dolgozom, mert egyszerűen kidob abból a panelból, ahol megadhatnám az adatokat, amint kipipálom, hogy jelenleg is itt dolgozom, meg eleve fura, hogy csak évet lehet megadni a munkahelynél, stb stb. De az nagyon fontos, hogy #minden #előtt #ott #virítson #a #hashtag #mert #az #milyen #21. #századi
szerk.: Egyébként attól, hogy ilyen modern szemléletűre csinálják meg az egészet, attól még a cégek maradnak ugyanazok, ugyanazzal a mentalitással, stb. Szóval inkább ott kellene rendet tenni első körben.

-
ReSeTer
senior tag
Ez jó dolog, mert eléggé papírcentrikus az ország, de ez semmit se javít azon, hogy attól függetlenül nincs diploma nélküli munka Bp-n kívül.
Ja meg, hogy a munkáltatók nagy része erre arra se képes, hogy az újságban rendesen meghirdesse magát, inkább csak odaír annyit, hogy forgácsolót keresek, tel: bla bla, arról semmit nem mondd, hogy munkaidő, feladatok stb... és akkor hol vagyunk még az internettől...
Azért haladunk, az a lényeg. -
Való igaz, hogy maradiságnak is lehet nevezni. Mivel már egy "kis" ideje az Angol nyelv tekinthető a Lingua franca-nak, így nem kell meglepődni, hogy a jövevényszavak hamarabb jelennek meg, mint ahogy kanonizálva lennének. Amúgy azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a nyelv van értünk és nem mi a nyelvért....
-
Slack
tag
Nem értem, hogy ennek mi köze ahhoz amit írtam.
Csupán annyit írtam, hogy van egy állásportál ami pont ugyan azt tudja mint a többi. "Képességekre koncentrál": mi ez a bullshit? Te tényleg elhiszed, hogy utána fognak járni, hogy több ezer felhasználó mihez ért? Meg, hogy mit tanult meg magától?
Lesz egy mező ahova beírhatsz bármit, ha igaz, ha nem. Pont úgy mint a többi állásportálon, vagy beírhatnád a CV-dbe is. -
Tigerclaw
nagyúr
Pár napja leteszteltem és ez is ott hasalt el, ahol a job portálok többsége: nulla az adatbázisa
Beírtam a városom nevét és szűrés nélkül is kereken nulla találatot hozott. Ettől már csak az rosszabb, ami szintén nulla releváns találatot dob ki, de telefloodolja a találatlistát haszontalan szponzorált hirdetésekkel, vagy úgy nagyjából figyelmen kívűl hagyja a szűrési feltételeket.Nálunk az a fő probléma, hogy van már 10-15 álláskereséssel kapcsolatos portál, ahelyett hogy lenne 1db és minden cég azt használná. Ráadásul sok cég vezetése annyira a múlt században él, hogy nem is használja ezeket a portálokat.
Ha lenne egy Gumtree szerű giga portál itthon máris jobb lenne mindenkinek.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Honnan fogja a rendszer tudni, hogy csináltam ilyet?
A szakmai tudásom, céges képzések hogy kerülnek digitális lábnyomba?
LinkedInen leszed mindent és feszít a tudásával? -
frewwy
tag
A jelenlegi magyar informatika oktatásban, ahol a tanár csak azért nem mutat meg dolgokat a z ifjú jövendőnek, nehogy kitúrja a munkájából, nem hiszem, hogy egy papír számítana. Emlékszem, nálunk iskolai keretek között volt Cisco network oktatás, mondanom sem kell, hogy a tanár elaludt, a diákok meg netről puskázták le a válaszokat dolgozatnál, persze mindegyik meg is kapta róla a papírt... Sajnos azt kell mondjam, a mai világban sok olyan self-traininger ember van, akinek bár nincs róla papírja, jobban ért jópár dologhoz, mint mondjuk egy-két átbukdácsolt, piás egyetemista "hallgató". Tisztelet a kivételnek, ez a személyes tapasztalatom.
-
jerry311
nagyúr
Biztos én vagyok béna, de 3 böngészőből egyik sem csinált semmit amikor a 'Megtalálom' gombra kattintottam.

-
Slack
tag
Egy N+1 -edik állásportál némi extra marketing bullshit -tel. A "képességekre lő az állás.hu". Kérdem Én a CV nem arra van, hogy megmutasd a képességeidet, eredményeidet, tapasztalatodat, referenciádat?
-
leviske
veterán
És hogy talál meg az algoritmus Facebook-on n+1 azonos nevű felhazsnáló közt, ha mondjuk telefonszámom nincs megadva és a hivatalos email címem is más, mint amit fb-n használok? Sokaknak egyértelmű profilfotója sincs Facebookon, hogy az alapján kereshessen a rendszer.
(#7) aprokaroka87: Ugyanaz a kérdés, mint Gábor esetében. Hogy talál itt meg? Vagy az összes accountot meg kell adni regisztráció során? Nyilván nem.
-
Ez tők jó ötlet, a linkedin már 10 éve ezt csinálja.

-
Clorf
tag
Kivéve ha SysAdmin melóról van szó.
//rant
A szuper 1 évesre redukált, 23 emberből 10 sikeresen vizsgázott "Informatikai Rendszergazda" papírommal kitörölhetem tavaly szeptember 23. óta.
Az külön vicces amikor már egy Junior helyre is odaírják hogy legyen 1 év szakmai tapasztalatom.(és direkt nem Szoftver Fejlesztőnek tanultam, ott meg ha nem azt meséled az interjún hogy hobbiból 7éses korodtól C64en már szórakozásból programoztál, nem nyersz.)
//rant -
gabor7th
addikt
válasz
errorcode06
üzenetére
Akkor nem létezel, szóba se jöhetsz.
-
-
gabor7th
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szerintem is, de egy csomó állás nem hagy ilyen nyomot.
-
gabor7th
addikt
Különben meg ha már szinte mindenki elhagyja az országot akkor a vállalatok nem nagyon válogathatnak. Ez a fejlesztés inkább akkor jó amikor jobban lehet válogatni.
-
PistiSan
addikt
Szerencsére nem szorulok rá az oldalra jelenleg, de az ötlet tetszik!
A cikkben ez a rész viszont nekem nem túl magyaros hangvételűre sikerült: nyilatkozta Turek Csaba, a Virgo product ownere.
-
leviske
veterán
„A valódiságot nem csak kérdőíven keresztül lehetséges mérni, a digitális lábnyomok értelmezése gyakran pontosabb és célravezetőbb."
Valaki eltudja magyarázni, hogy ilyesmit mégis honnan és mi alapján szerez a cég?

-
fornettisuti
veterán
Hasznos
-
DanaL
tag
Régen megváltozott a trend, engem is már a képességeim alapján alkalmaztak, az önéletrajzomból max a telefonszámomat olvasták ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Különösen a képesség az amit csak a személyes kontaktussal lehet igazán meglátni, az sem rövid idő alatt. Egy rutinos ember tudja, "megérzi" hogy mit vár el a teszt és annak alapján kitöltheti.

érdekes ember lehet, ha ettől érzi jobban magát