Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• agressiv

addikt

válasz #65675776 #123 üzenetére

Én nem beszéltem 60k-s VGA-ról, sem olyasmiről, hogy annyiért lehet venni kártyát ami jobb a GT-nél, nagyon nem vagy képben. Elképzelésem sincs, hogy honnan veszed ezeket az elméleteket, de komolyan. Én sosem mondtam, hogy drága cucc kell, éppen arra próbáltam rávilágítani, hogy sokkal tesreszabhatóbb egy gép, ha nem egy integrált tömb az egész és, ha nincs szükség például még egy APU teljesítményére sem, akkor ne kelljen kifizetni..

Egyszer a 3D teljesítmény, máskor a nyers számítási teljesítményt hozod fel lényegesnek,

Mert ez a kettő két külön történet volt, A SylverR kezdte azt, hogy milyen jó az APU, mert a grafikai feladatokban gyorsít, amihez nem tudom miért kell APU, mert a diszkrét VGA-k már 200 éve képesek erre és az Nvidia Quadro Fx-nek hívja őket az AMD fire GL stb.. Olvasd már el légyszíves mégegyszer az egészet, mert közelében nem vagy a valóságnak.

Amikor volt az a vita, hogy az 5670 erősebb, be lett linkelve egy teszt ahol gyengébb lett 11%-al mégis azt mondtad, hogy neked van igazad, most akkor ilyenkor mivan.

Az egész sztori alatt egyszer volt igazad, mert az IGP-k is már képesek olyan számítási teljesítményre, mint a 8800 ez igaz, de csakis nyers számítási teljesítményre, 3D-ben nagyon kevesek, ergó egyáltalán nem lett megcáfolva amit írtam..

Erről jut eszembe. SylverR

Az APU-kba azért "erőltetik" a GPU-t, mert a GPU-nak a lebegőpontos számítási teljesítménye szószerint agyonveri, szétalázza a processzorokét. Szóval olyan embernek, mint például én, aki grafikus feladatokat lát el, képeket szerkeszt, vagy épp videót... Annak qrvajól jönne egy ilyen APU, hiszen sokkalta gyorsabban elvégzi az ilyen számításokat. Az, hogy te, és a hozzád hasonló emberek, akik életükben nem dolgoztak gépen ilyen felhasználói programokkal, nem jelenti azt, hogy fölösleges.

Fogalmad sincs arról, hogy én mit csinálok és halkan megjegyzném, hogy most is egy Quadro kártya van a gépemben, ami tényleg arra való, arra tervezték és gyártották, amire te szeretnél APU-t használni.. :W

De ettől függetlenül nekem tetszik a GPU számításokra való befogása, ugyanis már a mostani gépemben levő 9600XT (Radeon) is bőven erősebb, mint a rendszerem alapját képező processzor. Jó, egy mai procihoz képest gyenge. De csak 4 db shader van benne, míg manapság már többszáz. És bosszantó, hogy ott ülnek, és malmoznak, mikor rengeteget hozhatnának a konyhára, úgy, hogy közben kevesebbet fogyasztanak, mintha a processzor lenne terhelve.

Értem én, hogy neked tetszik, de nincs ebben semmi újdonság és semmi köze sincs ennek az APU-khoz, mert egy diszkrét VGA is ugyanúgy képes erre.
    Ha nincs szükséged nagy processzorra, csak nyers erőre akkor egy diszkrét kártyával oldod ezt meg és csak annyit költesz rá amennyit kell.

Új hozzászólás Aktív témák