- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Ez ilyen "there I fixed it" kategoria: http://thereifixedit.com
-
simonzé
addikt
Et voila, elkészült a netbook.
Ja ennek nincs billentyűzete.
Mindegy, gratula a kreativításodhoz!
-
tvamos
nagyúr
válasz
electrodoki #70 üzenetére
Persze! Hogyne erne meg!
Ha elkeszited a sajat hasznalati eszkozod, az mindent meger! -
Teasüti
nagyúr
válasz
electrodoki #70 üzenetére
linket ide!
-
electrodoki
aktív tag
Még jó, hogy 2990 Ft-ért kapsz hasonlót... Megéri akkor a sok munka... :\
-
Andrew_31
Modder
Köszi szépen.
-
Andrew_31
Modder
Lesz iromány ,ha már kész lesz.
Mozgás tartomány 1000x700.
Ellensúly kerékpár lánccal van össze kötve a Z tengellyel.
3 nagyobb alkatrészen kívül mindent én csináltam melóhelyen.
[ellensúly]
Tavaly év közepe táján kezdtem munka mellet egy nagyobb szünettel.
Közben csináltam egy ilyet is.:
[mr2]
[mr2]
[mr2]
[mr2]
Ja és ezt is. Ez az övé.:[lKillHates]
[vitara]
[vitara] -
Eddie141
senior tag
Szerintem ezt implementálom a laposomhoz
Jó cikk. Mondjuk én is maradok a fánál
-
-igu-
veterán
Felkerültek az állvány rajzai, a cikk végén a link.
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
Andrew_31 #54 üzenetére
Szép
Rííspect.
Mekkora az asztal mértete?Amit én láttam ismerős csinált az 600x450mm, 3D illetve az elektronikája elő van készítve a 4dik dimenzióra is. Régi írógépből van a lineáris vezeték
Az ellensúlyokat hogy oldottad meg ? Milyen motort használsz rajta ? Kis logout os cikket nem tervezel ? szívesen olvasnánk azt hiszem többen
-
banhammer
veterán
A DIY itt azt jelenti, hogy állíts a garázsba egy CNC esztergát és hajrá?
-
dave666
aktív tag
Nagyon tetszik az állvány
Gratulálok hozzá -
Dominó85
addikt
válasz
macilaci78 #7 üzenetére
Már készül a prototípus... Csak elfogyott az 1 szemes legóm...
-
-igu-
veterán
szerintem nem ugyanarról beszélünk, de tessék:
-
tvamos
nagyúr
Nagyon szuper! Szep munka!
" *iguana*
iPhone4-hez van itthon ugyanilyen, csak kicsit kisebb"
Hol? -
-igu-
veterán
Csináltam pár ábrát gyorsba, talán azokkal könnyebb szemléltetnem. A rajzokon csak a főbb méreteket jelöltem, azokat, amik jelen esetben számítanak a művelet szempontjából.
A cső vége elég egyértelmű, a külső átmérője 8mm, a belső meg 6mm (a hossza jelen esetben nem releváns).
Meglepő módon a belső átmérő 0.01mm-en belül egyforma volt az összes cső esetében, ez jelentősen megkönnyítette a dolgomat.
A cső eleje kapott egy kúpos bevezető szakaszt, hogy könnyebben össze lehessen tolni az alkatrészeket.A menetes dugóval két probléma is volt: egyrészt fontos volt, hogy ne forogjon a csőben, másrészt a menetmetsző - technológiájából adódóan - nem tud tövig menetet vágni.
Az elfordulás ellen az a megoldás vált be, hogy a menetes dugó illesztett átmérőjét pontosan 0.01mm-rel nagyobbra esztergáltuk, mint a cső furata. Ez a méretbeli átfedés pont elég ahhoz, hogy a dugó keményen üljön a csőben, ám még aránylag könnyen belesajtolható legyen, igaz, szerszám kell hozzá. Ahhoz, hogy könnyebben belekapathassuk a csőbe a dugót, a dugó vége kapott egy minimális kúposságú részt.A menethossz problémáját azzal küszöböltük ki, hogy a dugót mélyebbre toltuk be 1.5mm-rel, így a kilógó rész teljes hossza szabályos menetprofillal rendelkezett, nem okozott gondot a menetmetsző bevezető kúpja.
A szerszám egyrészt akadálymentesen belecsúszik a csőbe (5.8 mm-es átmérő), másrészt magába tudja fogadni a dugó menetes végét (4.2mm furatátmérő).
A szerszám természetesen már nem alumíniumból készült, valami maradék/hulladék hengeres vasat áldozott be a kolléga.A szerszám külső átmérője 8mm (ez lehetett volna nagyobb is akár), és a csőbe beledugható része 1.5mm - amikor a szerszám és a cső homlokfelülete találkozik, a dugó akkor lesz pont jó pozícióban.
A csövet tokmányba fogtuk esztergapadon, a fúrófejbe pedig a szerszámot.
A dugót kézzel belenyomtuk a csőbe addig, ameddig emberi erővel ez lehetséges volt, majd a sajtolószerszámmal megnyomtuk szemből annyira, hogy a szerszám homlokfelülete felfeküdjön a cső homlokfelületén - ez biztosította azt is, hogy a csőből kilógó rész pontosan 5mm legyen az összes darab esetében. Mindezt természetesen álló főorsóval.Próbáltam érthetően fogalmazni, ha nem sikerült, sry.
-
Raucher
tag
Szép munka.
Ez az állvány még akkor használható marad, amikor már a tableteket fogja váltani a következő divat.
Talán, még valami esztétikus talpakkal lehetne kiegészíteni az állványt. Ezzel válna kereskedésre alkalmas termékké.
(A stabilitását elnézve, kocsikerék alá éknek is megfelel.)
-
Andrew_31
Modder
Nálam is.
Amúgy szép lett. -
Teasüti
nagyúr
Engem érdekelne, hogy az esztergályos kolléga mit is csinált pontosan a menetes dugókkal? Hogy sajtolta be a csőbe? Főleg esztergapadon, ha jól értem.
Amúgy szép munka!Átsiklottam a végösszeg felett, mennyi is volt (beleértve az esztergályos sörét is
)?
Még tanuló vagyok és nincs viszonyítási alapom, ezért kérdezem. -
Ez nem semmi! Grat!!
-
rep3at
őstag
Ügyes munka és tetszetősre is sikeredett, használd egészséggel!
-
RaZroX
addikt
Ez jó cucc nagyon
!
Elismerésem! -
Ic3man
tag
szép munka
grat hozzá -
-igu-
veterán
Jogos a feltevés, a hosszabb cikkeket, egyebeket szoktam könyvjelzőzni, ha tovább tart elolvasni, mint amennyit az első találkozáskor rá tudok szánni. Általában nem a napi bulvárról van szó ilyen esetekben. A smarteast híradós videók pl. pénteken kerülnek fel, azt szombat reggel pont jólesik megnézni. Vagy ott van pl. az ArkInSpace, ahová ritkán kerülnek fel új cikkek, de legalább megadják a módját, nem 2-3 mondat az egész.
aktualitás != napi hírA CNC dologhoz csak annyit, hogy 20 éve dolgozom ilyen szecskákkal, ráadásul most volt egy kis luft a melóban, pont belefért megcsinálni pár darab állványt.
Ha nem ezzel foglalkoznék napi szinten, akkor én se vágtam volna bele a dologba még a kész tervekkel a kezemben sem, mert ezek a gépek igen drágák. Nem csak az áruk, hanem a velük végzett munka is. -
gzbotii
nagyúr
"lehetőségem van elolvasni a híreket, bepótolni a hét közben csak bekönyvjelzőzött aktualitásokat"
Hogy is van ez?
-
Ghandi
aktív tag
Hasonló problémával kuüzdöttem én is,igaz én reggelenként nen kávézok otthon,de ha mégis az asztalnál ülve netezni akarnék akkor otthon a notebookomat használom.Ellenben a munkahelyemen igen nagy problémát jelentett pl reggelizés közben.Megpróbáltam a teás csészének támasztani,de akkor nem tudtam inni belöle,más könyebb tárgyat meg simán arébbtolt a tab.Nézegettem a neten tab álványokat és kb 5000Ft-tól már egész használhatókat találtam,de ilyenkor jön a magyar virtus : én is tudok ilyet csinálni,akkor minek adjak pénzt érte. Nemkevés fejtörés után (kb5perc) ki is dolgoztam fejbe a művet.Ezután elindultam beszerezni a szükséges anyagokat.Szoval 2 perc altt lent is voltam a lakatos műhely hulladéktárolójánál és kedvemre válogattam a tresh marketből.Meg is akadt a szemem egy szép kb 100*500mm-es horganyozott acéllemezen,amiben igen nagy fantáziát lártam.Az alapanyag tüzetesebb átvizsgálása és elökészitése után(áttöröltem ronggyal mert poros volt) neki is álltam a gigászi munkának. 1000mm hajlító hosszuságú kézi élhajlítóval 3darab hajtást eszközöltem megadott méretek alapján az említett anyagon,majd a a fölösleges anyagtöbbletet kézi erőkaros lenezvágó ollóval eltávolítottam.Ezután az utómunkálatok jöttek,dörzspapírral sorjáztam a lemezszéleket és kész is lett a nagy mű.
n
És ime itt egy kép használat közben is
n
A befektetett összeg 0Ft , a munka időtartama kb 15perc
u.i: bocsánat a képek nagyságáért telefonnal csináltam és töltöttem fel,nem tudtam átméretezni
-
opeter87
senior tag
Gratula, nem semmi meló
#2 Khelben
+1Ez szerintem sem az otthoni "csináld magad" kategória, pláne akkor, ha nincs tapasztalat ilyen területen. (magyarul: én bele nem vágnék egy ilyenbe)
-
-
Nagyon szuper
várjuk a pdf-eket
-
Khelben
nagyúr
Kicsit merész kijelenteni, hogy "csináld magad", amikor komplett cnc műhely kell hozzá
-
zazahoho
őstag
Nagyon szép lett
, ha meggondolnád magad biztos sokat eltudnál adni
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- World of Tanks - MMO
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest