- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
"Az IoT viszont arról szól, hogy MINDENT kössünk a netre mert az jó"
Így van, ez nem álláspont, hanem tény. Pl. itt is ez szerepel.
Szerintem is teljesen rossz koncepció az IoT, mind adatbiztonság, mind egyéb szempontokból.
(Fogalmazhatnék úgy is, hogy az IoT egy baromság, de nem akarom magamat a ph! IoT evangélistái agressziójának kitenni.)
-
A jelek szerint hasonlóan gondolkozunk.
Több barátom, ismerősöm mozdult mostanában NAGYON rá az IoT-témára, és egyikük sem úgy gondol rá, hogy minden és önállóan kapcsolódjon a netre. (Úgy látszik, ez egy racionálisabb irányzat.)
A háztartási cuccokat én is szívesen látom belső IP-címmel, egy belső egységen lógva, egyáltalán nem ragaszkodom "az önálló IP-címet minden gombelemnek" elvhez.Az IPv6 valahogy nagyon nem akar kibontakozni (megvan annak a maga jó oka), és a hálózati szakember ismerőseim szerint az IPv4 is bőven elég lenne megfelelő szemléletű felhasználással -- de erről vélhetően már lemaradtunk, és most itt kínlódunk félúton a két technológia között, ami éppenséggel a fejlődés gátja is lehet, de az irányát és a minőségét vélhetően komolyan torzítja.
MaCS
-
Értsd meg:elvekről, elvi lehetőségekről beszélünk! Nem arról, hogy LEGYEN MINDEN a netre ötve, hanem arról, hogy milyen hasznos lehet ennek a LEHETŐSÉGE.
Az IP egy általános technika, miért használjak mást, drágábban, bonyolultabban, ha van univerzális? (Persze vannak esetek, amikor a dedikált megoldás a jó, pl. biztonsági okokból, de ugye elvekről beszélünk.)
A vízjelzős példánál maradva: milyen más módon jutna el hozzám az értesítés, hogy úszik a lakás?
MaCS
-
Minden újdonság baromi drága, jellemzően az első szériás vevők finanszírozzák meg az indulást, amióta világ a világ.
Az általam ismert rendszer PI-alapú, egyedi fejlesztés, a címkéket ismeri fel, ha van, örül a vonalkódnak, QR-kódnak. Tán 60e forintot kértek érte egységenként, és bár még béta, tudtommal nagyon jól működik.MaCS
Így, nyilvánosan szerintem jobb lenne nem "roki"-zni. A mozgássérült emberek elég nagy részét komolyan bántja.
-
"Fel lehet rá ülni, és mindenféle szirszart eladni."
Kb ennyi értelmét látom.Van kb 4 szenzor (mozgás, füst, hő, ablak/ajtó nyitás) aminek van is értelme szerintem, de ennek sem kell neten lennie. A fűtés, és a lámpa kapcsolgatásának irodaházban van értelme, de itt most home felhasználásról beszélünk. Az okos mosógép, okos hűtő, stb számomra értelmezhetetlen.
MaCS
"Mozgásukban korlátozott (rokkant, idős) embereknek komoly áldás lehet -- személyes tapasztalat."Ezt kifejtenéd? Nem értem, ha valami elfogyott akkor megrendelem neten és kihozzák. Mivel jobb az okos hűtő, mint a kézzel történő rendelés?
Okos csengő mire jó?
Ha nem vagyok otthon tőlem nyomogathatja a hagyományost is, akkor sem fogja senki beengedni. Ha meg otthon vagyok akkor vagy kinézek az ablakon, vagy a kaputelefon kamerán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest