Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz Khan13 #48 üzenetére

Illetve ha valami nagyon hiányzik, akkor lehet beszállni a .NET Core fejlesztésébe, illetve küldeni a visszajelzéseket.

Amennyit én követem a dolgokat / hallgatom a fejlesztőket, a .NET fejlesztés elég fájdalmas dolog, és nem véletlen, hogy sok fejlesztő fázik tőle, mert egy új verzió, de néha akár egy nem megfelelően dokumentált windows frissítés is lefektetheti az alkalmazást, úgy, hogy elvben a .NET legnagyobb előnyének pont annak kellene lennie, hogy biztosítva legyen a kompatibilitás.

Amúgy egy ekkora váltás, amit a Microsoft végez, nyilván nem egyszerű és sokaknak fáj, de csak a megszokás miatt nem lehet a kőbaltánál maradni.

Szóval szerinted teljesen rendben van az, hogy egy fejlesztés, amit pont a folytatólagos kompatibilitás miatt ültettek .NET-re, majd a "nem maradhatunk a kőbaltánál" felkiáltással kirúgják alóla széket úgy, hogy a kőbaltát is a Microsoft csinálta, azért, hogy a fejlesztők ezt használják más helyett.

Érdekes.

Ezek után remélem sok .NET-es fejlesztésbe fogsz becsatlakozni, lehetőleg fejlesztőként vagy QM-ként. :DDD

Rövid úton megváltozna a véleményed, azt hiszem. ;]

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz #44630784 #45 üzenetére

Az MS-t nem a saját alkalmazásainak a sikere, hanem a win platform egyeduralma érdekli.

Akkor miért is van Office Androidtól kezdve iOS-ig lassan mindenhol?
    Miért is foglalkozik a felhős átállással, lásd Office365?

A mobil forradalomig a számítástechnika úgy nézett ki, hogy van a hardver, van a szoftver, van a user, köztük a windows, a windows-on keresztül pedig kvázi szabvány hivatalként az MS.

JAVA, Flash, HTML5... csak pár példa, amely megcáfolja ezt, mert ezeknél a kvázi szabvány megoldásoknál egyáltalán nem (volt) kötelező a Win...

Tehát itt jó eséllyel arról lehet szó...

Én ugyan ezt írtam le, más szavakkal... :U

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz arn #41 üzenetére

Hát ez az, a Microsoft pedig ezt szeretné betámadni, hogy ne Google Drive-ot használj, hanem OneDrive-ot, ne Gmailt, hanem Outlook365-öt, és így tovább. :DDD

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz arn #38 üzenetére

Az MS pedig feltehetően abban reménykedik, hogy ha feltölti a Windows Store-t az alapvető programokkal (lásd Photoshop és társai, illetve az UWP-s, esetleg Win32-es játékokkal is), akkor sikerre viheti az elképzelését.

Nekem sem tetszik, de az olcsó notebookok piacán végül is nem reménytelen a dolog. Az ilyen iskolás csomagokba életképes lehet, és pont az emlegetett chromebookok alternatívája lehet, hiszen azokban pont az MS Office hiánya volt a probléma, miközben mindenkit terelnek az eredeti Office felé (külföldi fórumokban is olvastam olyanokat, hogy ott is megkövetelték az MS formátumot, és dobtak vissza beaandókat amiatt, hogy szétesett a LibreOffice-ban megírt szöveg MS Office-ban megnyitva, szóval nem csak itthon probléma...).

Az MS szemszögéből a támadási felület jónak tűnik, hiszen ugyan a jelenlegi mobilpiacot elbukták, de a következő lépcsőfokot, a hordozható, telefonként és vékonykliensként is használható (lásd Samsung S8 és DEX) mobilpiacot még letarolhatják, ha sikerül egy olyan megoldást lerakni, amely elnyeri a felhasználók kegyeit. Márpedig egy Win32 / UWP kompatibilis megoldás versenyképes lehet....

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz arn #35 üzenetére

Nekem is ez jutott az eszembe, de gondolom az M$ ügyel arra, hogy a Store-ba olyan programok kerülhessenek fel csak, amelyek futni is fognak, és a felhasználó szempontjából minden Click-and-Use lesz.

Az Ubuntu esetén meg ugye felraktad az Ubuntut az ARM-os procival szerelt HW-re, arra telepítettél egy Wine-t (ami vagy működik, vagy nem), aztán vagy futott a windows-os program, vagy nem. Esetleg felraktál egy virtualboxot és arra egy Windows-t, és ha futott is a program (a LoL ebből a szempontból tényleg érdekes kérdés, mert ha a játékok is futnak...), akkor örültél.

Egy hozzáértő a kettő között azt látja különbségnek, hogy az Ubuntu / Wine esetén nem vagy hozzákötve az M$ szférához, ráadásul már most is elérhető. Viszont minden más szempontból nézve a dedikált Microsoft változat azt jelenti, hogy ugyan korlátozva vagy a Store-ban elérhető programokra, viszont azok biztos, hogy futni fognak... Felhasználói élmény szempontjából komoly előnyben van bizony a Microsoft megközelítése...

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz b. #12 üzenetére

Akkor megpróbálom értelmesebben megfogalmazni, mert úgy tűnik nem sikerült eléggé egyértelműre:

Ha a hírben olvasottak szerint csak WinStore-ból telepíthető programokkal lehet használni, akkor ez így nagyon gáz lesz, mert vagy a WinStore-t kellene nagyon záros határidőn belül nagyon durván felfuttatni, vagy pedig ez az ARM-os Windows ág is azért fog elhalni, amiért anno a Windows RT kihalt - egyszerűen nincsenek hozzá normális alkalmazások, ami van, az pedig kevés kivételtől eltekintve nem versenyképes.

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

@kakuk.tamas: Idézem:

A programfuttatás szempontjából a Windows Store áruházban kínált programok jöhetnek szóba. Ezen belül is az az optimális, ha UWP-s applikációkról van szó, de a Microsoft által kidolgozott alapoknak hála a Win32-es alkalmazásoktól sem fog megrémülni a rendszer.

Hiába olvasod tovább, az csak arról szól, hogy nem csak UWP-s, hanem Win32-es alkalmazások is futhatnak. De csak a Windows Store-on keresztül beszerezhetőek, legalábbis a szöveg szerint...

Ezért írtam, amit írtam.

@blesius: Tudom, én pont ezért tettem fel a kérdést. Ha az ARM-os Win10 ágba beleraknak egy olyan korlátozást, hogy csak Windows Store-ból futtatható programot telepíthetsz, az elég érdekes helyzetet teremthet, és cseppet sem csodálkoznék, ha a Microsoft ezt szeretné elérni.

Ne feledjük el, hogy alaphelyzetben ugyanez működik Android alatt is, hiszen ott is csak Google Play-ből lehet telepíteni külön programokat. (Igen, tudom, hogy ez messze nem így működik, mert a gyártók a saját szoftverboltjukat is telepítik, a kínaiak meg Google nélküli Androidot használnak, sőt, lehet fejlesztői beállításokkal a háttértárról is telepíteni .APK-kat, de az alaphelyzet ugyebár az, hogy az egyorrú felhasználó csak Google Play-ből tudjon telepíteni)

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

A programfuttatás szempontjából a Windows Store áruházban kínált programok jöhetnek szóba.

Ez az öntökön lövés esete, ha tényleg így van....

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés