- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
MrDoubleB #99 üzenetére
Server CPU (Opteron) formájában többszörös haszonnal lehet eladni ugyanazt a lapkát. Feltéve, ha már megfelelő erre a lapka (stepping). Eddig mindig az Opteron-ok jöttek előbb, most lett volna az első alkalom, hogy ez nem így történik, de úgy fest, hogy minden marad a korábban bevett forgatókönyv alapján.
naszvalo: Bármennyire is meglep, de pont az asztali CPU-k piacán áll jelenleg a legjobban a cég.
desktop: 27.4%
mobil: 13.4%
server: 6.1%Most elsősorban az utóbbi kettőre kell fókuszálniuk. Ráadásul ezeken lehet a legtöbbet kaszálni.
-
MrDoubleB
csendes tag
Nem késik a Bulldozer, csak megcserélték a szerver és asztali chipek bemutatásást.
http://semiaccurate.com/2011/06/02/bulldozer-delayed-and-not-delayed/Az S/A és az AMDZone fórumaira is írt JF-AMD, a cég egyik szerver-oldali munkatársa, aki szakmai kommentjeivel rendszeres résztvevője a két fórumnak. Nagyjából az a helyzet, hogy az AMD partnerei kérésére döntöttek így - feltételezem a szerveresek már előbb szeretnék szállítani a termékeket, és mivel ott nagyobb az árrés és nagy ügyfelek vannak, nem haboztak lépni.
http://semiaccurate.com/forums/showpost.php?p=115968&postcount=1569Szóval, kb.:
szerver: júni vége/júli eleje
desktop: augusztus(Llano pedig kb. két hét múlva. Mivel már április óta szállítják az OEM-eknek, szvsz a launch-ot azonnal követik a termékek is.)
PS: mivel egy procit majd egy évig csiszolgatnak/tesztelgetnek a tape out után, valamint , mindenkit meglepve, kész a Bulldozer magú Trinity működő ES példánya, a pletykák amúgy sem tűntek megalapozottnak.
-
Feltűnt valakinek, hogy a lányok előtt szöveg is van képekkel?
-
Koley
tag
Kíváncsi leszek a Bulldozerek teljesítményére, de én inkább maradok az i7 2600K procinál
-
Zeratul
addikt
-
Youri
veterán
Hát a középső csaj valószínűleg az AMD elkötelezett harcát reprezentálja az anorexiával szemben
-
jap
aktív tag
Azért jók az ázsiai nők, mert 3 elfér keresztben az ágyamon...
-
Fr3eWar
őstag
Az Nvidiás csajokon jobbak voltak a márkajelzések, itt egyértelműen látszik, hogy matricázva vannak..
-
Sanya
nagyúr
nem valami szépek azok a lányok....
-
dezz
nagyúr
Amúgy meglehetőség érdekes, hogy már most bemutattak egy Trinity példányt, nem gondoljátok? Bár csodának nem csoda, mert már javában gyártás alatt állnak a 28nm-es GPU-k is, legalábbis AMD részről (HD7xxx), szóval a gyártástech adott. Viszont egyrészt ebben már továbbfejlesztett Bulldozer magok vannak, másrészt azokat SOI techről át kellett vinni bulkra. (Igaz, a Llano esetén ugyanezt kellett tenni a K10.5-tel [kisebb finomítás mellett].) Nem beszélve ugye arról, hogy közben itt még a 32nm-est "hekkelik".
(#65) hohoo: Pfff, esetleg álmaidban!
-
darál0w
Jómunkásember
ha már ennyit kell várni remélem ütős lesz.
-
dezz
nagyúr
A PCIe vezérlő itt már szintén a prociban van, az alaplapnak talán semmi köze hozzá... Azaz lehet, hogy a Llano Trinityre cserélésével mostani lapon is mehet a PCIe 3.0. (Mondon, lehet, nem biztos.)
Amúgy miért úgy fogalmaztál, mintha az LGA1155-ös lapok már most PCIe 3.0-ásak lennének?
ps. a Trinity nem sokkal az Ivy után fog megjelenni (hacsak nem hozzák előrébb).
-
Mákosmetélt
tag
Hát azért a 3. nv-s csaj az kb úgy néz ki mint egy tajvani transz.. nv 4-es meg olyan feje van mint VV Zsófinak, erről mást nem is kell mondani
3. AMD-s csajnak a nyaka rohadt hosszú, aránytalan. Rá sem merek nézni, mert ha sokáig nézem zsiráf jut eszembe. Azon a hosszú nyakon az a kis fej
And the winner is!!!!-->
A legjobbak az amd 1.-es és nv. 1-es csajokArányos test, szép arc és haj, blokkolnám
Ami a cikk témáját illeti, epekedve várom a startot és a teszteket.
Év vége felé lehet hogy érdemes lesz lecserélni a x2 5600+ procimatnem mintha nem lenne elég a teljesítménye arra amire nekem kell..
Tényleg nem ártana már egy kis siker az AMD-nek CPU téren is. -
nandon
tag
2x ment
-
nandon
tag
Várjuk a Lynx-, és Sabine-platform részletes tesztjeit! Kb. két hét múlva elvileg érkeznek a Llano-k?
-
DRB
senior tag
Azért annyira nem vészes az orra, igaz nem az a kimondott ázsiai. De még, így "nagy" orral, is jobb mint az AMD-s csajok bármelyike(szerintem). De neked akkor ajánlom a kettes számú versenyzőt, én meg maradok a négyesnél, vele fuzionálnék.
Látom neked is inkább négyes köll(ene).
-
DRB
senior tag
Egyébként, ha jól vettem ki a korábbi cikkekből illetve ha jól emlékszem volt is szó róla valamelyik hír topikjában, hogy a 990 északi híd(a délivel karöltve) gyakorlatilag alig-alig tér el a 890-es től. Van erről valami összehasonlító táblázat, ahol szépen lehet látni mi is a különbség(már ha van)?
Úgy nézem az nVidiás csajok jobbak (csaj: 1, 2, 3, 4
), ezen a téren még van mit fejlesztenie az AMD-nek.
-
TESCO-Zsömle
titán
Egy 7"-es tablet Z-01-el rendel!
-
cellpeti
nagyúr
Kivi leszek rá. Habár az Intelt nem hozza be, de...
Azok nem nők, hanem pálcika emberek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából eleve nem az alaplapgyártókon múlik az opció. Az AMD hivatalosan tiltja a teljes funkcionalitású IOMMU-t. Az alaplapgyártók sunyik és egy kiskaput kihasználva engedélyezik. Úgy tudom nyolc ilyen 890FX-es lap van a piacon. Ha a chipsetek hivatalos képességeit tekintjük mérvadónak, akkor a teljes funkcionalitás IOMMU most került elő, hivatalos támogatással.
Az AMD eleve nem tervezte, hogy pár alaplapgyártók beépíti a teljes támogatást a 890FX-re. Nyilván minden gyártónak a saját felelőssége ez, de hivatalosan mostantól van teljes IOMMU. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 890FX-es lapkáknál nem teljes funkcionalitású az IOMMU. Csak azokon a lapokon teljes a támogatás, ahol a BIOS ACPI IVRS tabel opcióval érkezik. A 9-es sorozatnál ez a tulajdonság már általános, így mindegyik lapka teljes funkcionalitású IOMMU-t támogat az alaplapgyártó döntésétől függetlenül.
-
atti_2010
nagyúr
Ha minden jól megy lesz Llano hamarosan de nincsenek alaplapok, AM3+ jönnek a lapok dögivel de proci csak Augusztusban.
-
DRB
senior tag
Az IOMMU miért újdonság?
A 890FX-es lapom is támogatja ezt.
-
Nekem ez a csúszás nem tetszik,kíváncsi leszek ha megjelenik végre milyen lesz.A másik vajon a 990 lapkakészlet miért nem támogatja a PCI expressz 3-at?
-
Xpredi01
tag
akkor még egy ideig nem lesz ARM-os PC-m -
marcus14
tag
válasz
baraksumoron #24 üzenetére
Sztem érdemes rá várni
-
hohoo
senior tag
válasz
baraksumoron #24 üzenetére
mondta valaki hogy késik a bull? nem, még mindig csak pletyka... Azért mert az aput mutogatják már késnie kell a bullnak?
Azért bírom amikor ilyenekkel magyarázzák meg hogy miért vesznek intelt amikor alapból is íg tervezték...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Fogyasztásban és teljesítményben is töredékét hozzák a Brazosnak. A mostani Desna lapka processzora háromszor gyorsabb az Intel Oak Trailnél, és 15x gyorsabb az IGP teljesítménye. A legerősebb ARM processzor a OMAP4-ben van. Annak egy magjánál 4-5x erősebb egy Bobcat mag. A legerősebb IGP az Apple A5-ben van. Annál úgy 7-8x erősebb a Brazos IGP-je.
Lényegében úgy lehet jellemezni ahogy a hírben van. Messze ez a leggyorsabb tabletplatform, de cserébe ez fogyasztja a legtöbbet. -
Xpredi01
tag
Valaki árulja már el nekem, hogy ezek az új ARM, Qualcomm többmagos csodák (a legfejlettebb mobil videóvezérlőkkel együtt) hogy állnak teljesítményben és fogyasztásban a brazos platformhoz képest?
-
baraksumoron
csendes tag
Az AMD elmehet a fenébe, nálam elvesztette a hitelét. Pedig a Bulldozerre vártam, de így sandy bridge lesz, de lehet nem is vesztettem sokat vele.:S
-
Peter13
senior tag
válasz
atti_2010 #14 üzenetére
Szerintem onnan, hogy pl a HD 3870x2 TDP-je 170 watt alatt volt, és ez volt a "kétcsipesszörnykártya" alig 5 évvel ezelőtt. Ma a középkategória teteje eszik ennyit, egyetlen árva, még csak nem is csúcskategóriás GPU-val (a csúcskategóra 220-250 között, a mostani duplaprocesszoros kártáyk meg súrolják az elmebaj határait) Az anno középkategóriás 3850-en pl nem volt külső tápcsati, a 3870-en meg volt egy szem 6-os (mert képes volt megzabálni akár 100 wattot is a dög
).
Igen, értem, hogy a teljesítmény nőtt, de vagyunk egy páran akiknek nem tetszik hogy milyen áron. Ne érts félre: nem vagyok fanatikus, és nekem is egy 5850 van a gépben (de lehet hogy visszarakom a 6870-et...vagy crossfire-be a kettőt
), de én is örülnék ha az új fejlesztések eredményeit még inkább abba azz irányba használnák hogy csökkenjen a fogyasztás...(és sajnos a 6000-es széria se ebbe az irányba haladt, a markeingduma ellenére, mert ugyan a 68xx-asok fogyasztása még OK, viszont a 6900-esek megint túllőtték a korábbi csúcsokat, mégpedig csúnyán)
-
ABee
tag
Fakk... pedig reméltem mégsem lesz késés. Szeretném már azt a bullt beleépíteni egy gépszörnybe. A 980g-ről vajon mikor lesz hír?
-
stratova
veterán
Ennek ellenére ha jól vettem ki még mindig bajos az aktív hűtés nélküli megoldás Tablet méretben, legalábbis notebookcheck szerint.
Azért már ez is fejlődés. -
nbg
senior tag
Most akkor mi is a kulonbseg a C50 es a Z-01 kozott?
-
törölt tag
Utálom már az APU-t, ANYUT akarom.
-
atti_2010
nagyúr
A PCI-E 3.0 nem izgat annyira a mostanit sem használják ki rendesen a 8-16 között alig van különbség, ezen kívül az Ivy-nél is ez lesz a probléma hogy hiába a drága alaplap jövőre másikat kell venni, a számítástechnikában meg ha az újításokra vár az ember akkor sohasem vehet semmit mert 1-2 hónap múlva jön a másik, viszont most én sem tudom hogy FM1 vagy AM3+ vonalon folytassam, jó lenne már pár konkrét teszt is.
BotaN Ezt a fogyasztást most honnan szedted, ilyen keveset még nem fogyasztottak VGA-k az utóbbi 5 évben mint a HD 6XXX sorozat, nálam a Cyclone sohasem lépi át a 65 fokot pedig húzva van, akkor miért kellene vízhűtés?
-
BotaN
senior tag
Nem beszélve azzól hogy lassan vízhűtés kell már a videokártyákra is mert annyit fogyasztanak hogy nem lehet őket hűteni, és még ilyen teljesítmény mellett sincs kihasználva a 16x sávszél.
-
Na, úgy látom nekem sem lesz egyhamar AM3+-os lapom...
-
ftc
nagyúr
Sajnálom, de ez egy örök ördögi kör a PC-s világban... Mikor megveszed már elavult
PCI-E 3-ra November 18, 2010-ben lett véglegesítve a szabvány amikor a chipsetek már rég megvoltak tervezve...
Amit itt írsz akkor mindenki megőrült mikor váltás volt PCIE v1-ről v2-re.... Nem kell pánikolni
-
hömm, na jó, akkor egyelőre váltás bizonytalan időre elnapolva. fájt a fogam egy sAM3+ -os alaplapra, de most már kivárom mit tud a Llano az FM1-ben és muszáj lesz megvárnom az őszt a normális Bulldozer tesztekig.
sok szempont érdekes lesz, nem csak a teljesítmény a fontos, de például az is, mennyire tud összedolgozni a Llano mondjuk egy AMD vga-val... régi álmom egy olyan rendszer, ami rendesen megoldja azt, hogy adott esetben akár le is kapcsolja a diszkrét videokártyát, de ha kell nagyon bika és minden megy rajta fullHD-n.
-
Akkor ez alapján nálam is Llano lesz a Befutó....
Mondjuk a Bull foglalatát is folytatni fogják, szóval oda is jön majd később újdonság....Akkor lehet, mégsem Llano lesz a befutó....
-
Segal
veterán
Az nem elképzelhető hanem az biztos. Pont ez a fájó mármint az hogy aki idén drágán bull-t vesz az jövőre kitépi a haját mert olcsóbban fognak jobbat adni, aki meg idén Liano-t hogy hosszútávba gondolkodjon és majd frissít Trinity -re az meg a pci express 2.0 miatt fog hülyét kapni mert jövőre jönnek a 3.0-ás videókártyák. Persze az alaplapgyártók azonnal kihozzák majd a 3.0-ás alaplapokat de ez az idén AMD-t vásárlókon nem fog segíteni...
Nagyon úgy néz ki hogy marad az ivy csak az meg még annyira messze van. Istenigazából a bull tesztje után kapunk majd tiszta képet hogy az mire képes. Addig szerintem mindenképp érdemes várni a vásárlással főleg hogy összel jönnek az új vga-k is. -
Rawulf
őstag
Egyre nagyobb divat, rázkódó-kézi-kamerával készíteni a filmeket. Akkor az AMD lesz a megoldás, hogy otthon ne szédüljem el?
Cloverfield fix kamera?
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy míg mindenki a 990FX-re koncentrál, az FM1 lesz az izgisebb cucc.
-
BigBlackDog
veterán
Kíváncsi leszek mi lesz a Bulldozerből. Intel párti vagyok egyenlőre, de nem kis esélyt adok magamnak, hogy hamarosan váltok
. Minden a Bulltó függ.
-
Angel1981
veterán
Miért nem ismertették a Bulldozert részletesebben?
És akkor ezek szerint igazak voltak a pletykák a késésről... -
atti_2010
nagyúr
13-ig még van 2 hét, most akkor elképzelhető hogy egy jó FM1 alaplapba a Trinity is működni fog?
-
aDamker
aktív tag
hajra AMD, ideje lesz vegre visszakerulni a versenybe!
-
ftc
nagyúr
Azaz hamarossan az ölünkben a drága Llano...
A bull meg azért késhet a piacon mivel először OEM-ek kapják kézhez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest