- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Karib: köszi a válaszokat! Amúgy nagyon tetszik az írásod, csak így tovább!!! Várjuk a - mondjuk akár az 1.1-es, akár a 2.0-s (haladóknak szóló) - folytatást...:D
20. Guest: egy kicsit tévedésben vagy! Nézzél már meg egy árlistát!!! Pl. A FEFO-ban kb. 20K nettó körül van most a 256 MB-os, DDR333-as modul... -
Egon
nagyúr
Ja és még egy kérdés: a gyári P4-es Intel hűtők alján levő, fekete színű akárminek megfelelő a hőátadása? Esetleg célszerű leszedni és helyette szilikonpasztát alkalmazni?
-
Egon
nagyúr
''Amennyiben az FSB alacsonyabb, mint a RAM-unk névleges órajele, akkor érdemes az aszinkron felskálázást bekapcsolni. Ha viszont FSB-tuningolunk, akkor általában a szinkron hajtás a célszerű, de olykor akár aszinkron alulhajtani is érdemes a RAM-ot, ha már nem bírja az iramot, pedig az alaplap még menne feljebb.''
Hááááát... Nem lehet, hogy ez erősen processzorfüggő? Én úgy tudom (forrás: többek között OldMan), hgy pl. a DDR RAM-mal használt P4-ek esetében érdemesebb inkább - ha lehet - aszinkron túlhajtani a memóriát, akár a proci FSB-jének a rovására is... Egy konkrét példa: az én 1.6-os Northwood-om 143-as FSB-t bír el (a memória órajele 1:1), a RAM viszont (mivel DDR333-as), 170 MHz-ig bírná... Aszinkron módban (1:1,33) az 127 MHz-es FSB-t jelent a proci részére... A kérdés csak az: melyik a gyorsabb: 127/170 vagy a 143/143??? Teljes körűen letesztelni (a sebességet, és nem a stabilitást!!!) lusta voltam...:(
Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Battlefield 6
- Wise (ex-TransferWise)
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest