- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor Magic V2 - origami
Hirdetés
Aktív témák
-
guest
veterán
#66: Nekem is Quantum 4ögb 5400rpm-es vinyóm van.
(Bár csak 500-as cel.-on)
Nekem már vagy 1 hónapja szaggat, ha huzamossabban másolok a vinyóra, vinyóról (CD-ről RAM-ba(RAMDISK) nem szaggat).
De nekem nincs túlhúzva a gépem, hanem nem tudotta 100 Mhz-es ram, és így egy 133Mhz-es CAS2-vel nyomulok, ami egy kicsit gyorsítja a rsz-t.
Üdv: Okay -
guest
veterán
Nem tudja valaki véletlenül, hogy miért nem bírja cel 1000-em az 1200 Mhz-t?1100-on simán megy(10*110), de ha feljebb állítom az Fsb-t a Windows(Me)-ben elkezd akadni az egér,miközben mozgatom. Én a winchesterre gyanakszom, talán az nem bírja a tuningot(quantum firebell 40Gb 5400rpm)? Amúgy Abit SA6-os alaplapom van.
-
guest
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
TUSL2-C + Celeron Tualatin 1200 + 256 MB 133Mhz RAM + Abit Siluro Mx400 64MB. Milyen beállítást javasoltok? 117 Mhz-es FSB felett csak sipolgat... (117-el néha meg-meg állogat..)
Mi lenne az ideális? Az AGP szorzón kellene vmit variálnom hogy ténylegesen elérjem az álítólagosan optimális 1,5 Ghz-et ??!
Thx -
guest
veterán
Sziasztok!
Nekem a hűtéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Tehát van nekem egy 1,6 XP-m, ami olyan 44-47 fokon szaladgál. Tettem bele egy Titan ventit, amit a legnagyobb Titan coolerről szedtem le. Ezt az elejére tettem, így elől/alulról szívja be a levegőt. (Remélem, érthető :-) )
+ beraktam hátra egy tápventit, ami húzza ki a levegőt. A kérdésem az lenne, hogy így most vajon vákum van-e a házamba, vagy pedig sikerült egy kis túlnyomást elérnem Ja, a proci, ill. a rendszer hőmérséklet is csökkent kb. 4 fokkal. -
guest
veterán
Hali
Fél éve vettem a celi 800-as procimat. Akkor nem nagyon mertem tuningolni, mert nem értettem hozzá, és nem akartam rögtön elfüstölni. De most hogy olvasgatok róla, kezdem rászánni magam. De segítsetek:) Nekem is egy Abit bf6-om van, és egy celi2 800 (100 FSB, model 8).. Szerintetek meddig próbálhatom felhúzni?
Előre is köszi!! -
guest
veterán
udv! nekem ABIT BF6-om van, egy Celeron2 733Mhz, es 256MB PC133-as RAM (azt hiszem noname...), a procin egy noname (SCS vagy milyen) hutoborda+venti. ezt szeretnem tuningolni olyan 1ghz korulre. notehat: celeronoknal szorzolock van? tehat azt nem emelhetem, FSB-t kell allitani? es mennyi ezeknel az FSB alapbol, es mennyire rakjam? Kell majd ra uj hutes? sajnos nem tudom, most hany fokos a proci altalaban.hmm. ja, es csak BIOS-bol szeretnek, nem forrasztgatas meg miegymas ;>. hmm. nem ertek hozza tulzottan, de azert az alapjaival sztem tisztaban vagyok. na elore is kosz: cadaver
-
guest
veterán
válasz
Cathfaern #30 üzenetére
Bocs de ez sovi... A 10-es, 10.5-os multipliert nem negyon lehet (erdemes) piszkalni, de az FSB az mas. Celi II-knel a 700MHz 10.5*66 szokott lenni, erdemes az FSB-t 90-95-re emelni, 95-el 1GHz a vege, es ezt meg lekezeli a PCI gond nelkul. Alap core feszultsegen nem megy, 1.85-1.9V kell neki, Meg persze korrekt hutes, mert Intel ide, technologia oda, ket tized volt + az melegszik!
Sok sikert, es probalkozz, mert erdemes!
Dasztvidanyia!
SLX -
guest
veterán
Hi,
pls irjatok meg, mit tennetek az alabbi konfiggal, hogy gyorsabb legyen:
ASUS A7V266-os alaplapom, egy AMD Th 1333Mhz-es procim, 512MB 266-os DDR PC2100-as memoriaval. Most akarok venni durva procihutot, de milyent vegyek? Elvileg ezt a procit fel lehet huzni 1.7-re. Mi kell meg hozza, es hogy csinaljam?
Koszi elore is!!
Udv! -
guest
veterán
Sziasztok!
Lenne 1 nagy kerdesem!
Nagyon lamer vagyok,sajnos errol a grafitozasrol lenne kerdesem.Nekem 1 1.4 Athlonom van es szeretnem huzni,de grafitozas nelkul nem megy.1466 a max,amivel megy anelkul,amugymeg nem indul a gep.
Hogy kell grafitozni?Mennyit lehet ugy hozni a procin?Lehet valahol olvasni rola?
Koszi... :D -
guest
veterán
Csá skacok!!!!!!
Lenne 1 problémám.Nekem 1 1Ghz-s Athlon Thunderbirdem van, ECS K7S5A lappal...
Nah szóval.Frissítettem biost, és minden adott a tuninghoz, csak 1 probléma van.Begrafitoztam a procit az L1es lábakat összekötve de a szorzót nem lehet állítani.Az a gáz hogy már többször is megcsináltam a grafitozás de egyszerűen nem megy.Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
guest
veterán
Sziasztok!
Nem egy kezdő kérdés, de váklaszt még nem találtam rá: Ha az alaplapom 1.85V-ot enged max az Athlonomnak (1000@266), hogy tudnék neki többet adni? 1.95-2. A hűtés miatt ne aggódjatok, víz...
Előre is köszi: eperfa -
guest
veterán
Csákány! Nekem van egy oldscool K6-2-es 350-esem. Most 500-on megy, nameg 3.2V-on. Gemkapoccsal van a hűtőre rakva egy másik borda, no szilikon. (mi a francnak az...) Melegszik mint a rosseb, télen azzal fűtök. Néha lefagy de jó. További jó tuningolást!
Contar -
guest
veterán
Hali!
Nekem egy TB 850-em van(8,5 X 100) és most 933Mhz-n megy (7 X 133) de csak úgy, hogy felhúztam a feszültséget 1,75-ről 1.825-re. +3 Mhz FSB-vel már egyáltalán nem stabil (5-ből 4X nem indul el, de ha elindul a vindózt úgy sem tölti be). Most max terhelésen 58-59 fok a proci hőmérséklete. A mostani ventillátoros hűtés megtartásával feljebb tudnám még húzni? Amúgy örülök, mert egy szarul megírt cikk alapján húztam (szerettem volan) a procit, de rosszul kötöttem össze a lábakat (L1) és csak 0,5V-tal lejjebb és csak 800 Mhz-n tudott működni (sux, nem jöttem rá egy évig miért szar). De legalább megmaradt a proci :) -
guest
veterán
Hi, csak 1 kis info: Abit ST6 alaplapom van Intel Celeorn Tualatin 1GHz/100Mhz -essel, 256mb PC133 (ADLAS) RAM-mal, nos azt tudom hogy az alaplap az 1ik legjobb a celeronhoz, megy is rendesen, alap: 10x100, most 10x141 en megy vagyig 1410 MHz-n (3:3:1) arányban, és procirol olvastam hogy menne feljebb is, olyan ramot keresek pont amiről irtatok (166mhz) ha valaki esetleg tud valami céget ahol télleg lehet kapni megköszönném. Amugy a ház: 6helyes nagy ATX ház, Prochűtő: CooerMaster DP5-6I31C, 2 8x8 centis venti van kifelé szivnak és igy a proci teljes terheléssel 2 óra után zárt házban 49C -volt :|, tovább szeretném huzni csak megszállotságból, ja és a feszültséget nem huztam. Reac
-
guest
veterán
''32MB gyors memóriával többet érsz, mint 64 mega lassúval''
Egy frászt! Vagyis.... ebben van némi igazság, de egy 64MB-os kártyán a memóriatöbblet igencsak jól jön a textúraintenzív játékok esetében, tehát a textúrák sokkal szebbek lesznek!!!!!
Erre jó példa a www.digit-life.com legújabb GF4-es tesztje, ahol egy GF4 128megás kártyát hasonlítanak össze egy GF3 64megással. Ott vannak a 3DMark képek: azért nagy a különbség.... -
guest
veterán
Hé karib
nagyon tetszett a cikk mert kezdő ''hárdveres'' és még kezdőbb tuningos vagyok, mégis érthetővé tettél egy pár dolgot a számomra. Kicsit hiányolom, hogy mindig csak utalsz arra, hogy a neten van még info/letöltés, de nem adsz meg címet. Lehetne ezen változtatni?
Amúgy érdeklődve várom a cikk következő részeit (különösen jól jönne mondjuk egy videokártyás rész)
Cső phrenius -
guest
veterán
Nekem a 900-as (9*100) Celeron siman megy 1200-on (9*133). Szerencsem volt. Ha megy ezer dolog akkor kezdi kozeliteni a 35-38 C-ot. A kovetkezo lepes 140 lenne, de ott valami nem stimmel. Menni megy csak fagy. Lehet, hogy a memoria. Jo lenne, ha 1 MHZ-kent allithato alaplapom lenne.
-
guest
veterán
Bocs 2X256MB!!! of course
-
guest
veterán
En is Th7II-ben hasznalom azt a bizonyos 2X256Mhz-s Samsung PC800-as RDRAMot 500Mhz-n (Pc1000)
Cuzi -
guest
veterán
Figyeljetek, full kezdő vagyok, ha az olvasottak alapján sikerült egy Coppermine eredetileg 667-es Celeront 715-re felhúznom úgy hogy minden tök stabil (38°C) akkor az kezdetnek már jó? Csak az FSB-t emeltem eddig.
-
guest
veterán
A ddr jogutódja a QDR már itt topog, és várja, hogy mikor adhatja meg a kegyelem döfést az rdramnak. Az rdram súrolja nagyon a határokat. Ráadásul az újabb verziója még ha megis jelenik, az ugyan úgy inkompatibilis lesz a régi rdrammal, mint a qdr a ddr-el. + Rohadt magas ára lesz az rdramnak! Hajrá intel, éljen az AMD
-
guest
veterán
''Az SDRAM kifutóban van, a DDR befutóban, az RDRAM pedig próbál megkapaszkodni a semmiben, ugyanis úgy néz ki most már mindenki ejtette, pedig mintha ippeg beérett volna.''
Ehhez csak annyit teneszek hozzá,nagy marha aki DDR RAM-ban akar utazni.Ahogy olvasom,ez pillanatnyilag elérte a technológiai hatátrait.A további gyorítás,már csak nehezen megoldható,ezért nem igen lesz 333-as belőle,csak valami eszement áron.Az RD RAM meg még akkor is gyorsabb.A Samsung talán már gyártja a PC-1200 ast.
Az árakat nézve a DDR meg lassan drágább lesz,mint a RD.
Persze szerencsétlen AMD-eseknek,nem igazán van miből választani,nekik marad az DDR.... -
guest
veterán
Azt azert nem mondanam, hogy az RDRAM gyakorlatilag huzhatatlan...
Nekem 2db 256MB-os PC800-as Samsung modul gond nelkul megy 500Mhz-n (PC1000).
Ez 25% tuning. Ellenben a legtobb DDR266 modul nem megy 150Mhz-n (300MhzDDR), legalabbis alapidozitesekkel... -
guest
veterán
A ház belső terének túlnyomásos megoldása szokásos dolog ipari (poros) környezetben. A túlnyomást létrehozó ventilátor szűrőn keresztül nyom, amit időnként tisztítani kell (legtöbbjük kimosható).
-
guest
veterán
szoval hutes szempontjabol mi a jobb?
ha tulnyomas vagy ha vakum van a hazban?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest