- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
Hát ez nagyon zacskósleves hatású szerintem. Nekem nem kéne
-
tixem
addikt
Fasorban sem vagyunk emberek, ismerek olyan kőalkeszt a városban aki "műszakkezdéstől" annak végéig szűk 12 óra alatt bever 20 felest 5 körre lebontva (mézes metiles háziból, nem szabvány 4 centet, hanem peremig töltve a felespoharat) körönként 1 sörrel kísérve. Naponta. Múzeumban, vagy inkább a Természettudományiban kéne mutogatni, hogy még él a delikvens. A reggelit két dekással indító royal vodkások már emellet említésre sem méltók, ahogy a nyári 40 fokban biciklire pattanó 3-5 deci vörösbort tisztán huzira ivó postás sem zavar sok vizet
Mit akarunk itt mi a pár üveg sörünkkel
-
Teal'C
veterán
Ezeknek kapszulás agy kéne szerintem!
-
Stimpy001
aktív tag
Azert azt tegyuk hozza hogy 2 het alatt kepes eloallitani 5 liter sort. Gyors fejszamolas utan arra jutottam hogy legalabb 10 darabot kell beszereznem ebbol a gepbol
-
Kapszulás kv, kapszulás sör, már csak kapszulás cola és rostos kellene, meg bor és mindent tudnék adni a vendégeknek...
-
7Heads Drago
veterán
Na ez már durva.
Nem egyszerűbb lenne a sörízű tic-tac??
Ki az a marha aki sört akar inni hetek múlva? Általában megszomjazom, benyúlok a hűtőbe és megiszom. Most már várd meg míg erjed. -
darvinya
titán
Jól látom, hogy magyar cég gépét árulja saját neve alatt LG.?
-
Mr.Silkó
veterán
Egyből az Alien 4-es Whiskey kapszula jutott az eszembe.
-
KISDUCK
addikt
válasz
moleculez #17 üzenetére
Nem a feles szlengjére mondtam az ampullát. Valamikor valamilyen forrásban úgy volt megjelölve a tablettás bor készítése ahogy leírtam és emlékeim szerint az ampulla szóval illeték azt a készítményt amiből felvízezve megkapták a "tablettás bort".
Amúgy ha szleng a felesre akkor felénk használatos nevek: kőműves aktimell, rakéta, stampó. -
KISDUCK
addikt
Ez is tablettás.
Ez talán közelebb is áll a tablettás borhoz mint a cikkben említett megoldás.
Ugye a Tablettás bor csak gúnynév, ha jól tudom ampullának nevezték és az is sziruphoz hasonlítható. Az ampulla tartalmát beleborították adott mennyiségű vízbe majd várni kellett, hogy letisztuljon oszt mehetett a fejrepeaztős kerítés szaggatás. -
L.
tag
Van ilyen magyar is, a Brewie és már nem új, viszont úgytűnik komplexebb ennél.
-
Flagstaff
tag
Ha a Muntons adja hozzá a "kapszulát", akkor bizony olyan sört lehet belőle "főzni", ami a bolti sörök közép és felső mezőnyébe tartozik!
Muntons "sörfőző" csomagokat már most is lehet venni, kell hozzá egy erjesztőtartály, némi türelem, palackozáshoz pár ez-az és pár hónap után ihatod is a saját söröd. Nekem egy saját készítésű meggysör (csak a maláta volt kivonat a többi 100% gyümölcs meg némi komló) van a pincében, igaz a kezdeti 2 helyett már csak 1 rekesszel. :-) Malátasűrítményből meg komlópelletből odahaza nem nagy mutatvány sört főzni meg erjeszteni. Ez a gép ahogy elnézem annyi pluszt ad hogy az optimális erjedési hőfokon tartja a sörlevet és minden bizonnyal nyomás alá is kerül az elkészült sör. Bár az sincs kizárva, hogy ahogy az otthoni palackozásnál úgy itt is a végső széndioxid tartalom plusz cukor hozzáadásával kerül a sörbe.
Most épp egy Mangrove Jack Irish Red Ale erjed nekem, kicsit valamiért vontatottan és nem igazán akar letisztulni de már most határozottan finom íze van. Ha elkészült akkor egy Mangrove Jack Pilsner kerül a tartályba. -
.Szaki.
addikt
Komolyan érdekelne egy teszt erről.
-
törölt tag
Anno mekkorát röhögtek egyesek az instant, zacskós pálinkán...
-
Lacza_26
aktív tag
válasz
borbastomi #7 üzenetére
-
tixem
addikt
Besz@rás már
Kapszulás sör, mert ugye máris sör lesz attól, hogy némi poron - ami nyomokban tartalmazza a sörfőzés alapanyagait - átengedünk egy kis vizet, majd pár napig erjesztjük. Hát mit ne mondjak. Itatnám élete végéig azzal az észlénnyel aki kitalálta.
A rendes, normális malátázást, cefrézést és komlózást nem tudja egyszerűen helyettesíteni egy kapszula, sweet jesus. Mondjuk az is megérdemli aki megveszi. Én inkább elugrok egy sörházba és veszek igazi sört
-
nullpoint
őstag
Borból jó a kannás
-
borbastomi
csendes tag
Remélem tényleg hozzájuttok egyhez, és lesz teszt (esetleg a következő törzsolvasói nyereményjáték fődíja is lehetne
). De ha egy kaja 3D nyomtató jönne szembe, azt is tesztelhetnétek, vagy a pár éve bemutatott robot séfet
-
törölt tag
Tablettás? Az maradjon csak bor, van sokkal jobb!
-
pusszycat
nagyúr
Főzés? Én hidegen szeretem.
-
KISDUCK
addikt
Nem hittem volna, hogy tablettás sör lesz valaha.
Szerk.: Becsületsüllyesztő kocsmákba kell az ellenfél a tablettás bornak. -
törölt tag
Az tuti.
Nade2021től már steak ill. sajtos tejfölös lángos is gombnyomásra készíthető. Az viszont már 90sec.
-
kbyte1024
veterán
Király,De na....igyon kapszulás sört akinek 6anyja van
mert hogy ennek az izének sok köze nem lehet a sörhöz az 100.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Háztartási gépek
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Apple Watch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Xiaomi 120W gyorstöltő, adapter, töltő - Újszerű
- Xiaomi 120W gyorstöltő, adapter, töltő - Újszerű
- APPLE IPHONE 13, 14, 15, PRO, PRO MAX Edzett üvegfóliák, felhelyezőkerettel! 1.990Ft!
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Apple Magsafe töltő eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest