CES 2019: Sört főz neked az LG

Hirdetés

Gonzósan fogalmazva: a CES határozottan elkezdődött. Az LG két eseménnyel is készült, és ebből talán este lesz mobiltémájú érdekesség, a reggeli sajtótájékoztatón "csak" önmagát feltekerő és 8K-s tévét, illetve különféle okosotthon eszközöket mutattak be. És mivel amatőr módon jómagam is hódolok a kézműves sörfőzés szenvedélyének, felcsillant a szemem (és másik 400 emberé), amikor a gyártó bejelentette HomeBrew készülékét.


[+]

Ha most zárójelbe tesszük, hogy az otthoni sörfőzésben éppen a "kétkezi alkotófolyamat" a lényeg (ami a főzésen túl rengeteg előkészülettel, tisztogatással és odafigyeléssel jár), igazán praktikusnak tűnhet egy ilyen ketyere, amivel angol stout, amerikai világos ale (APA), keserű IPA, cseh pilzeni és belga búza típusú söröket lehet főzni (witbier). Ehhez alapanyagot a Muntons biztosít maláta, komló és sörélesztő formájában, kapszulákkal, a vizet nekünk kell, a többit pedig a HomeBrew algoritmusa intézi (léteznek egyébként "buta" sörfőző gépek mindenféle hangzatos szavak nélkül).


[+]

A masina letudja a főzés mellett a fertőtlenítést, a tisztítást és persze az egész művelet legtürelmetlenebb részét: az erjesztést, majd az érlelést. A borászok is jól tudják persze: megfelelő minőségű alkoholos ital készítéséhez idő és sok szurkolás/szeretet kell, a HomeBrew és a Muntons kapszulái a többit letudják az otthon kényelmében. Ha kezünk ügyébe került egy ilyen masina, szívesen leteszteljük, aztán az eredményt fel-, pontosabban kitöltjük. Egészségetekre!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés