Hirdetés

Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Flagstaff

    tag

    válasz kbyte1024 #2 üzenetére

    Ha a Muntons adja hozzá a "kapszulát", akkor bizony olyan sört lehet belőle "főzni", ami a bolti sörök közép és felső mezőnyébe tartozik!
    Muntons "sörfőző" csomagokat már most is lehet venni, kell hozzá egy erjesztőtartály, némi türelem, palackozáshoz pár ez-az és pár hónap után ihatod is a saját söröd. Nekem egy saját készítésű meggysör (csak a maláta volt kivonat a többi 100% gyümölcs meg némi komló) van a pincében, igaz a kezdeti 2 helyett már csak 1 rekesszel. :-) Malátasűrítményből meg komlópelletből odahaza nem nagy mutatvány sört főzni meg erjeszteni. Ez a gép ahogy elnézem annyi pluszt ad hogy az optimális erjedési hőfokon tartja a sörlevet és minden bizonnyal nyomás alá is kerül az elkészült sör. Bár az sincs kizárva, hogy ahogy az otthoni palackozásnál úgy itt is a végső széndioxid tartalom plusz cukor hozzáadásával kerül a sörbe.
    Most épp egy Mangrove Jack Irish Red Ale erjed nekem, kicsit valamiért vontatottan és nem igazán akar letisztulni de már most határozottan finom íze van. Ha elkészült akkor egy Mangrove Jack Pilsner kerül a tartályba.

Új hozzászólás Aktív témák