- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Technikailag nincs erről a dinamikus "kijelzőmotorról" nincs valami leírás? Nem fér a fejembe, hogy ehhez minek kell egy FPGA (nv-nél), vagy miért kell dedikált GPU egység hozzá...Állítom egy 10 soros VHDL kód
én ezt kb úgy értelmezem, hogy ez egy függvény, aminek van bemenete, és egy int kimenete, amivel vezérli a monitort hány Hz-en menjen. Nem értem ezt miért ne lehetne megírni ezt GPU-n az általános egységekre? ... Netán CPU-ra... bár tudom az már távol esik. Sebesség, számolási teljesítmény, vagy lag?
-
Ren Hoek
veterán
Köszönöm, sokat segített ez a válasz!
Akkor kivárok egy 144 hz-es monitort Fríszinkkel, és VA panellel, köztes megoldásként már ez is javít a tearingen... aztán kártyát meg ráérek cserélni. (de azért AMD-től jó lenne egy magyarázatot hallani, hogy mi az az extra hw elem, ami az új magokban megvan, míg a korábbiakban már nincs - pedig mint láttuk az is tudja állítani a frekvenciát bármennyire filmeknél... továbbra is szoftveres részre gondolok. Majd az lesz ciki, ha mondjuk Intel meg nV visszafelé is támogatni fogja, mert írnak valami csodadrivert/BIOS-t
)
-
Ren Hoek
veterán
Valaki írta hogy a RadeonPro-val "menni fog"... mert ott van Dynamic Framerate Control. Nem ismerem annyira ezt a cuccot... majd utánanézek.
A filmes dologgal nem nyerek semmit, mert a Dell megy 24 hz-en fixen, ott nem kell mókolni, a TV pedig 120hz-re többszörözi a 24 hz-et, így ott sincs szappanhatás, de akadozó kép sem.
(#14) antikomcsi: Gondolkoztam is a cserén 280x-re még korábban
...
Hiszek neked, majd megnézek egyet élőben... a fizikai optikai biológiai hátterére azért kíváncsi vagyok, miért tűnhet el a tearing. 144Hz-en. Nem hiszem, hogy placeboról van szó, mert azt baromira észre lehet venni azért.szerk: Amúgy minden FPS zónában tearing mentes?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
antikomcsi #9 üzenetére
Hát ez szomorú. Azért nem egy régi kártya pedig.... de el kell valamivel adni az újakat is.
Filmnézést nem teljesen értem... az működött eddig is, 24 hz tv-re azt szevasz. (ha irónia akkor fáradt vagyok bocs)
Megvan elolvastam a cikket... Akkor meg feldughatják a free-syncjüket. Biztosan meg lehetne oldani, hogy game-nél is működjön, csak hát a kápitálizmus.
-
Ren Hoek
veterán
Tehát ezekkel a monitorokkal teljesen eltűnne a képtörési probléma, bármilyen régi-új játéknál, egy R9 270X-es VGA-val?
Az elég zsír... szerintem kezdek gyűjteni
Valami olyan panel kéne aminek jó a kontrasztja... Nagyon szeretem a Dell IPS-em színeit (fotós munkákra tökéletes), LG TV-n is... de a fekete... Gyakorlatilag sötétebb jeleneteknél nincs fekete.
Samsung S-PVA ilyen szempontból nagyságrendekkel jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest