- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
osztraksajt
őstag
Persze, nincs is ezzel semmi gond tudom hogy tömörít, próbáltam hasonlót. Irodai munkára tökéletes, netre még elment, de videózni már igen necces volt rajta. De laptopnál muszáj volt a második és harmadik kijelzőt valahogy meghajtani ott nem volt más választás. De egy USB3 sávszéllel már tényleg egész jól működhet a dolog, ha tízszer akkora sávszél áll rendelkezésre a fullhd is simán mehet már minimális kompromisszummal, bár irodákba ahová ezeket szánják nem sok jelentősége van szerintem.
-
dabadab
titán
válasz
osztraksajt #24 üzenetére
Amit linkeltel, az is kb ugyanezt csinalja (gondolom nem tul meglepo, hogy az USB 0,48 Gbps-en megy at az 1600x1200@60Hz 5 Gbps-e).
-
osztraksajt
őstag
Igazad van, most már látom mire gondolsz.
Konkrétan én nem gondoltam ennyire túlbonyolított megoldásra. Léteznek USB csatolójú monitorok (illetve USB->DVI adapterek is, gondolom itt valami ilyesmi lehet a lapra ráépítve) amiknél pl teljesen felesleges lenne ez a DVI USB fordítás, sőt ha jól látom itt analóg Dsubra is lefordítja a chip. Sokkal ésszerűbbnek tűnne egy hub amire rádugom az USB monitort, USB billt, USB egeret, esetleg USB hangszórót, adathordozót.szkennert, stb ami egy dedikált virtuális gépre csatlakozik be a szerverre. USB3-nál már a sávszél elég kell legyen ezeknek a kiszolgálására.
-
dabadab
titán
válasz
osztraksajt #21 üzenetére
Es mi dekodolja az USB-n bejovo jelet? (Azt ugyanis alapbol ki lehet zarni, hogy magat a DVI/displayport jelet kuldenek, ahhoz keves a savszelesseg, valami remote desktop-szeru cuccot (vagy konkretan azt) hasznalnak.) Tutira valami SoC
Egyebkent a Semiaccurate-en van kep az alaplapjarol.
(#22) Dr. Akula: meg azelott is volt, X terminalnak hivtak es sikeres volt, illetve meg regebben meg a userek szinte kizarolag csak mindenfele terminalokon keresztul csatlakoztak a szamitogepekhez. A thin clientek sikertelenseget valoszinuleg a Windows okozta.
-
Dr. Akula
félisten
Ilyen már volt netpc néven, meg is bukott vagy 10-15 éve. Most újra feltalálják a spanyolviaszt?
-
osztraksajt
őstag
Lehet én értem félre, de ez nem tűnik SoC-ra épülőnek, hanem mintha egy gépre rádugnál pl 10 billentyűzetet meg 10 monitort csak baromi hosszú vezetékkel, aminek a fizikai hosszát egy optikai hordozóval oldották meg. Termeészetesen mindegyik külön dedikált virtuális gépre csatlakozik.
-
dabadab
titán
"USB-t sokkal könnyebb leprogramozni mint mondjuk az Ethernetet."
[citation needed]
Raadasul mar mindketto le van programozva, minden valamirevalo OS-ben ott a halozati meg az USB stack, szoval igazabol nem nagyon lenyeges, hogy melyiket hasznalja az ember.Egyebkent meg ez a zero client nekem rendes szamitogepnek tunik, ahogy nagyjabol barmelyik masik SoC-ra epulo cucc is.
-
Amacs
aktív tag
válasz
osztraksajt #18 üzenetére
Pont erre az "utolsó csavaron is spórolnak" dologra akartam utalni.
Egyértelmű, kivitelezés kérdése. -
osztraksajt
őstag
Ez csak méretezés és optimalizálás kérdése, attól hogy a szolgáltatók az utolsó csavaron is spórolnak nem jelenti az hogy ne lehetne jól megcsinálni. Csak ugye átlagos terhelésre méreteznek, mert sokkal kisebb a beruházásigény, ha meg kapnak egy nagyobb terhelést az neked gond istenigazából nem pedig a szolgáltatónak....
-
Amacs
aktív tag
Maga az elképzelés nagyon hasznos, hogy fogyasszunk kevesebbet, de az ilyen rendszerek gyakorlatban sokszor olyan képet mutatnak, mint a mobiltelefon hálózatok. Amíg nem mindenki telefonál, addig nagyon jól működik, de az összes ügyfél egyidejű kiszolgálása már komoly gondokat okoz.
-
Translator
tag
:: A vékonyklienshez már hogy a viharba ne kellene mondjuk egy Terminal Server, Citrix XenApp/XenDesktop vagy VMware view infrastruktúra?
Puhányak vagytok gyerekek, én az utóbbi három évben vi alatt programozok
(Mint munka, és még aránylag meg is fizetik...)
szóval a mottó: ha telnet van, minden van
-
kraftxld
félisten
-
mrhitoshi
veterán
Ezt nem értem. Mivel jobb egy optikai kábel USB3-as interfésszel, mint egy sima optikai kábel ?
-
dchard
veterán
válasz
kretenallat #9 üzenetére
??
Valaminek kell a madzag végén lennie, és a mai vékonyklienseknél lényegesen olcsóbb vagy kevesebbet fogyasztó eszközt gyártani nem nagyon lehet. Gondolj csak arra, hogy például az USB3 adatforgalmából hogyan lesz DVI. Csak simán enkapszulálni a DVI jelet nem túl gazdaságos, ha viszont on-the-fly tömörítem, már mindjárt ugrott az alacsony fogyasztás.
Dchard
-
zoltanz
nagyúr
Mondjuk nekem FireWire S3200 színpatikusabb az USB3-nál.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért nem teljesen. A koncepcióban az optikai kapcsolat csak egy elem, egy eszköz, amit gondolom ki lehet váltani bármilyen elég nagy sávszélességű kapcsolattal. Az érdekes a dobozka, amin a portok vannak. Ezek szerint arról van szó, hogy oda vissza összegyűjtik az áramló adatokat és ráültetik egy soros kommunikációs csatornára. Tehát nem PC kommunikál a szerverrel, hanem közvetlenül a szerveren dolgozik mindenki ilyen porthosszabbítók segítségével. A probléma talán az lehet hogy már a régi koncepció se nagyon terjedt el igazán. Itt nagyon sok múlik azon, hogy ez tényleg jóval olcsóbb-e mint a hagyományos felépítés, illetve azon, hogy nem-e túl kockázatos dolog az ilyen mértékű központosítás.
-
dchard
veterán
"Ezzel a Zero Client tökéletesen alkalmas arra, hogy kiváltsa az Ethernet hálózatot használó vékonyklienseket, vagy PC-ket ebben a szegmensben."
A kérdés, hogy miért kéne kiváltani? A giga ethernet szabványos, kellően gyors és és elterjedt megoldás, és a legtöbb helyen most is ott van az irodákban, míg ezeket a nem szabványos cuccokat ki kéne építeni. Ami nem fér bele egy gigabitbe (ne felejtsük el, hogy vékony kliensekről van szó), arra az USB3 5gigabitje sem lesz elég.
Dchard
-
dekoninck
aktív tag
"Persze a Zero Client koncepcióban is vannak kellemetlen részletek. Maga az egység nem tekinthető PC-nek, vagyis kiszolgáló nélkül működésképtelen."
B+, na és? Egy mai PC internetkapcsolat nélkül kvázi működésképtelen. Egy PC monitor nélkül működésképtelen. Ez kb ugyanolyan súlyosságú érv.
Hajrá VIA! -
Strezi
őstag
Na, akkor gyakorlatilag megcsinaltak a LightPeak-et
Nesze neked Intel, kellett annyit tokolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS ROG Ally
- iPhone topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest