- Nem nyílnak a Foldok?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #89 üzenetére
De ha azt írtad volna, hogy "becsúszna 530 alá" akkor én most azt írnám, hogy 6D, D600 (és többet tudnak mint amit felsoroltál igényként). De nem ezt írtad, úgyhogy csendben maradok.
-
Kapanyél
őstag
válasz
Stauffenberg #89 üzenetére
És ebben mi a fapados?
Amivel többet tudnak ennél a mai gépek, az leginkább szoftveres trükk, ami meg nulla forint és elfér a videófelvétel mellett.
Elég lenne 1db kártya foglalat, nem kellene mikrofon bemenet, HDMI aljzat, GPS, WiFi, kisvaku? Elég lenne egy PASM tárcsa, és sehány extra funkció gomb? Elég lenne egy 230k-s ótvar LCD a hátára és nem kellene por- és vízvédelem? Esetleg a sorozatlövésről mondanál le, ill. a gyors képfeldolgozásról? 0,6x-os nagyítású kereső, 94%-os lefedettség?
Nem tudom... én sem használnám a GPS-t, se a WiFi-t, szoftveresen pedig a tükörfelcsapást, az ilyen-olyan sorozatokat, a fehéregyensúllyal kapcsolatos dolgokat, de pl. témamódokat már igen, HDMI-t igen, és minden funkciógombot föltanítok valamire, stb. És a kisvakuért konkrétan dobnám a D3s-t egy D800-ért.
Szóval mindenkinek más a fapados: a végén még drágább lenne, mint amit a boltban kapni.Eperkutyus:
Android kicsit merész még nekem is, de sajnos arra várhatunk, hogy teljesen testre szabható szoftver fusson ezeken a gépeken, pedig egy gyútáv-tárgytáv mátrixban állítható AF-finomhangolásért +100e-et azonnal adnék, és bár sokan kiröhögnek érte, de egy előre beprogramozott egyedi témamódra is nagyon vágyok.
Hogy beállíthassam az objektívnek megfelelő rekeszérték tartományt, a priorizált rekeszértéket, az auto-ISO-t és a záridőt. Ez mind sportnál, mind riportereknél áldás lenne. Gyakorlatilag - és itt jön a nevetséges része - csak nyomni kellene a gombot. De én aláírom: dokumentálni használom a gépet, nem vagyok művész. -
Kapanyél
őstag
válasz
Stauffenberg #81 üzenetére
De az vicces, hogy az Sony SLT-k milyen csúnyán szerepelnek. Minhta a Nikon kizárólagosan használhatná ezeket az érzékelőket és a Sony csak mást tehetne a gépeibe...
-
tetrix
tag
válasz
Stauffenberg #17 üzenetére
dehogy ellenfél, csupán arról van szó hogy két különböző területre van gyártva a két váz.
M@trixfan : a Canonnak van kifejezett cinema szériája a videókamerák mellett:
[link] -
törölt tag
válasz
Stauffenberg #17 üzenetére
Itt off, de a D800 amúgy szerintem merőben más gép, mint a D4 és mint olyan, egyáltalán nem is említhető egy lapon a kettő, nemhogy ellenfele.
-
tabu3x
tag
válasz
Stauffenberg #6 üzenetére
egyelőre én sem tesztünk alanyára voksolok annak ellenére, hogy pl. asztrofotó témában úgy hírlik a 6d nagyon erős, de ez egy olyan terület, ahová lehet, soha nem lépek be, noha érdekel.
szolgáltatásokban sem rossz, a wi-fit biztosan gyakran használnám, a gps már kevésbé érdekel, de jópofa.
a phase detect AF élőképes módban megint csak hasznos tud lenni alkalom adtán...
vagy pl. shutter lag fele annyi mint a D600-nál (single fókusz esetében)...
szóval, vannak itt pozitívumok rendesen, de valahogy a képminőség mintha a másik oldal felé billentené a mérleg nyelvét, mivel azért ott is vannak egyéb pozitívumok, ugye... -
M@trixfan
addikt
válasz
Nem könnyű ez a videós dolog. Ha csak úgy magában nézi az ember akkor a seggét verheti a földhöz örömében, hogy micsoda képminőségben lehet felvenni, milyen dinamikatartomány mellett. Persze amint külön-külön nézzük a videót és a fényképezést akkor már tudathasadásos a helyzet. Ezért nem tudtam még mindig választani, hogy mi és mennyiért lenne a legoptimálisabb választás számomra. Fényképezésre a FF semleges képe és a jó ISO tartomány csábító, de videóra már m4/3 vonalon van jobb megoldás mint akár az 5DmkIII. Mondjuk szándékos üzleti fogáson kívűl érthetetlennek tartom, hogy az 1080p-s videót sokszor miért a legegyszerűbb eldobásos módszerrel készítik ezek a csúcs DSLR-ek is. Ezekkel a szenzorokkal olyan éles 1080p videót lehetne csinálni ami szétkarcolja a monitort
Processzor oldalon sem kell agyontömöríteni, csak bevágni konténerbe nagy bitrátán. Az is "csak" szoftver kérdése lenne, hogy úgy mint a RED esetében a számítógép oldalon történjen az "előhívás", teljes alkotói szabadság mellett. Nem azt mondom, hogy feltétlenül ilyen csúcs szintről tudok majd venni is valamit, de pont ezen a szinten a legnehezebb priorizálni, hogy mi a fontosabb az embernek.
-
MongolZ
addikt
válasz
Köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPad 10 10th 2022 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest