- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
Fura. Nem találom a telefonnal a play-ben, gondolom nem kompatibilis. Ez még eddig érthető (nem értem, mi a baj a flex 2-vel, a monopoly meg az egyik need for speed sem akar felmenni rá), de azt végképp nem értem, hogy asztali gépen kikeresem az appot, rá nyomok a telepítésre, és nem történik semmi. Ilyenkor régebb felugrott az ablak és szürke volt a telepítés gomb, kiírta, hogy nem kompatibilis, vagy valami, de most semmi nem történik. Nem esetleg az alkalmazással van baj?
-
kelly416
veterán
Tudtok-e olyan ingyenes vagy olcsó alkalmazást, amivel állítható a záridő manuálisan? A better camera unlockedben sem találtam rá lehetőséget. Vagy a Flex2 nem alkalmas erre?
-
helixP
nagyúr
Akik autó módban használják a telefont, nyilván nem fogják az efféle alkalmazásokat használni. Ez nem esett le? Azoknak készült, akik szeretnének vele bíbelődni. Ha már bele akarsz menni mindenképp ebbe a témába: almán még akkor sem bíbelődhetsz semmivel, ha amúgy akarnál, ahogy ez lenni szokott.
Tényleg ne fáraszd magad és kérlek, minket se.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Menj már át a szifon totyikok egyikébe, légy oly kedves, és ott ajnározd a szifont meg a "semmit nem állíthatsz, fogadd el azt, ami van, és ne fogd rosszul a telefont, ha térerőt akarsz" politikát. Ha nem akarsz érdemben hozzászólni, ne böfögj bele. Sokan vannak, akik nagyon is szívesen játszanak a beállításokkal, elpöcsöl(né)nek a záridő állítás adta mókákkal, marhulnak a fókusz tologatásával, miegymással. Hagyd meg nekik ezt a totyikot. Köszönöm.
-
dionaea
őstag
na az érdektelen hsz re. pff
Tehát fejlesztik az api-t közben a konkurens tud olyat amihez nem kell "nagy" fejlesztés, mert a piaci igényeket az általa készített képek bőven kielégítik.
A hsz erre vonatkozott hogy, masszírozhatják a szart mikor az emberek Auto módban használják a telefont. Hiszen ha nem így tennének akkor miértelme lenne az előkapom lő funkcióknak.... Ok vannak akik állítgatnak. na mindegy nem fárasztom magam
-
helixP
nagyúr
A leggyengébbek kedvéért: Camera2-es szoftverpárbaj (Hat olyan kameraszoftvert hasonlítunk össze, amelyik a Google által tavaly közzétett camera2 API-ra épül).
Még ha Off-ba tetted volna. De nincs az a halványszürke, ami arányban lenne a Hsz-szed (ir)relevanciájával.
[ Szerkesztve ]
-
MartOOn
addikt
LG okes de melyik samsungban tudsz pl zaridot állítani gyari kamera appal? Vagy en vagyik lemaradva?
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
Danny365
őstag
Szerintem amióta a gyártók is (pl. LG, Samsung) eléggé fullos kamera alkalmazásokat készítenek, abszolút felesleges lett az összes 3rd party kamera app. Én legalábbis régóta rájuk sem néztem, pedig jó párat megvettem.
Az Xperia Minis korszakomban még jók voltak, de ma már semmi pluszt nem nyújtanak. -
dionaea
őstag
Érdekes de az ios rendszerben auto mód is nagyon jó képeket lő
-
MartOOn
addikt
Sztem meg azért mert nem akarnak igényt "teremteni" a camera2 API-t hasznalo 3rd party camera appokkal. Mert a vegen még a juzernek igénye lenne egy jó gyari appra. Túl éles lenne a kulonbseg, atlagosabb juzereknek is feltunne.
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
gergejly
aktív tag
Szerintem azért hanyagolják a gyártók az api korekt beépítését, mert a legtöbb ember a gyári kamera appot használja, auto módban.
-
dionaea
őstag
Jó cikk én még az Open Camera-t bevettem volna Sokat próbáltam eddig de ez nagyon jónak tűnik.
Modnjuk jó lenne tényleg full manualban használni záridő 2 perc pl
-
gergejly
aktív tag
Ismét köszi a reklámot! (Márkus vendéglő)
-
Tomace91
senior tag
Hogyan tudom vajon az AZ Camerával bekapcsolni Nexus 5-ön a sorozatkép módot?
-
G-Guts
aktív tag
válasz dilajoska1 #29 üzenetére
Nem, már nem állja meg a helyét az új kamerák között. A mai középkategóriában sem,a felsőben pedig pláne nem. Talán az alsókategóriában, talán, de ott sem biztos. Van egy erős vakuja ennyi, semmi több, az csak pár méterig elég, esti fotóknál annyira sokat azért nem számít. Többet számít a rekeszérték, szenzorméret, jó képfeldolgozás illetve záridőállítás.
-
kelly416
veterán
Az AZ Camera-ra azt írja, hogy nem kompatibilis a Flex 2-vel. Marad a Better Camera unlocked, és ha tetszik, megveszem, mert most állítólag jó olcsó.
És bocsánat, a cikket nagyon köszönöm. Pont jókor jött.
[ Szerkesztve ]
-
MartOOn
addikt
Jo cikk. Köszönjük.
De.
AZ Camera. Leszedtem mert gondoltam kiprobalom. Az egy dolog h videozni nem tudok vele mert kifagy a progi. Ezt egyelőre a 6.0 szamlajara irom. Bar nexusokon ment szoval nem tudom...
Az ingyenessegrol annyit h ez egeszen addig igaz amuf nem szeretnel 30mp-nel hosszabb videokat rogziteni. Szoval a tamogatasert nem csak aprosagok jarnak.
Nem vontam vissza a tamogatast, mert vizom benne h egyszer tudom majd hasznalni G4-en a videozast is de addig nalam marad a manual camera az alapértelmezett.HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
szqter
tag
Jól tudom, hogy a Motorola féle Nexus 6 nem támogatott?
-
Francia91
veterán
válasz dilajoska1 #29 üzenetére
Nekem pedig az N82-esem is megvan még, s persze az osszes, kb 2 evnyi vele keszult fenykep
Amugy igen, a vakuja nagyon eros, sokszor ugy erzem, hogy még az N8-asénál is erosebb a xenon vakuja. A heten erkezik a Lumia 1020-asom, akkor teljes lesz a sorozat: N82, N8 es 1020
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
dilajoska1
őstag
válasz Francia91 #27 üzenetére
Nekem vannak még Nokia N82-vel készült képeim és szerintem még az is a mai napig megállja a helyét az új kamerák között, főleg az éjszakai felvételeknél! 2008-as képek
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
tutaj01
aktív tag
Teljesen jó kis teszt, viszont én a [Pro Shot-ot] bele tettem volna! Eszméletlen testre szabható, van manuál videó mód, és rengeteg finomság! Ezt használom G4-en, marad is, holott rengeteget próbáltam!
Megéri megvenni, és nem utolsó sorban 3-4 naponta frissítik![ Szerkesztve ]
LG G3 32GB/3GB > LG G4 Brown > LG G5 Titan+Cam Plus > Huawei Mate 9 + Mate 10 Pro > Huawei P30 Pro
-
Francia91
veterán
válasz #67656192 #26 üzenetére
Pontosan!
Mondjuk, ha megnezzuk, maga az N8-as 1/1,83"-os szenzora is eleg nagy, még mai viszonylatban is, tehat ertheto, hogy miert csinal olyan jo kepeket 5 ev elteltevel is"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
atike
nagyúr
Na mondom királyság, kipróbálom az AZ Camera-t... Aha, nem találom a Play-en. Itt már gyanús volt. Vissza a cikkre, katt a linkre - bejön, "Ez az alkalmazás nem kompatibilis az ön eszközével"... Hurrá. (Mate7)
-
motoflug
őstag
Köszönöm a cikket!
Kissé off, de valaki tudna egy olyan oldalt linkelni, ahol esetleg le vannak írva, hogy bizonyos szcenáriókhoz milyen beállítások a tanácsosak? Pl. estihez ISO érték,stb. Jó lenne a pillanatokat nem csak automatán kattintgatni.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Ez nem egy Nexus 6P kamerateszt, hanem egy camera2 API szoftver összehasonlító elemzés. A mellékelt képek alapvetően a Nexus 6P képességeiről és képfeldolgozásártól árulkodnak, csak azért került be egy-egy példa, hogy szemléltessem: nincs szignifikáns eltérés a más-más alkalmazással lőtt fotók között, hiszen mindegyik a 6P automatikáját és/vagy kézi beállításait használta.
Az AZ Camerával rengeteg kattintottam, és ezek a Nexus 6P tesztben megtekinthetők (a második adag fotó), itt viszont a hangsúly az egyes camera2-es szoftverek felületén, képességein és apróságain van.
-
meno10
csendes tag
Nekem is nagyon tetszett a cikk, szeretek ilyen érdekességeket olvasgatni, főként hogy imádok fotózni!
Én is szeretnék pár dolgot megjegyezni!
Lumia 1020as használok egy ideje és nagyon megvagyok elégedve a fényképezőjével, főként a rawban való fotózásával mert rendkívül jól lehet feldolgozni számítógépen(telefonhoz képest)!
Egyetlen hátrányt tudnék felsorolni ami miatt nem igazán szeretem, az az hogy manuális módban mégsem manuális a fényképező! Hiában állítok zárt,isot stb... ha mellette a fényező automatán korrigálódik (ami kicsit gáz pl panorámaképnél)
Párnapra kölcsönbe kaptam egy LG G4-es telefont amin a Camera2es app működik, rendkívül pazar itt a manuális mód már valóban manuális mód(mint egy DSLR gépnél) -
rdt89
addikt
Nekem a manual camera minden tulajdonságra egy szép piros x-et ír, pedig az alap gyári kamera szoftver az itteni programok minden tulajdonságát tudja kivétel nélkül, még 1-2 helyen jobban is. AZ camera szoftver meg nem kompatibilis, pedig nagyon megtetszett, és ki akartam próbálni, de sajnos ez van.
(#16) atike:
Azért elég sok olyan telefon van már Androidos fronton is ami nagyon szép képeket tud készíteni, és az alap kamera szoftvere is tudja ezeket a beállításokat, amik a tesztben vannak feltüntetve.[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Eddig nem nagyon érdekelt a telefon fényképezőgépe. Mióta el akarom adni az autóm és nem mindegy milyen képek kerülnek fel róla hahura Q10 elvérzik egy sima Sony kis fényképezőgép mellett. Ez viszont zavar.
-
atike
nagyúr
Hiánypótló cikk csak nem ártana még egy rakat hiánypótló teló is amivel lehet használni... Hátha ráfeküdnének már végre és jönnének a manuálisan is állítható normális kamerás képességű telók. Az okostelefon kategóriába prioritást kaphatna már a fényképezés is... Mondjuk már alakul - lásd a 6P...
-
Tidzsimon
őstag
Nem nagyon értem, miért nem használják ki a gyártók ezt a lehetőséget. Olyan mintha minden user errort ki akarnának zárni, nehogy a bénák fikázzák miatta a telefon kameráját.
Mellesleg próbálgattam korábban, egy xdas fejlesztő jóvoltából, működik Xperia L-en, de akkor még elég gyerekcipőben járt a dolog, meg nyilván szarból nem lehet várat építeni...A legjobb sütemény a sült oldalas.
-
Fejvadi
nagyúr
Jó kis cikk, köszi.
-
Kékes525
félisten
-
Lirion
addikt
Hiánypótló írás, azonban szerintem hasznosabb lenne az egész, ha nem 1-1 kép kerül a tesztbe, hanem legalább 2-3 nappali és 2-3 esti kép, mert 1 db kép alapján nehéz bármit is megítélni.
-
Francia91
veterán
válasz tomboy0013 #4 üzenetére
Azzal a szenzor + optika + Xenon párossal nem is csoda
Amúgy a témához picit hozzászólva:
Nekem N8-asom van, a héten pedig érkezik a Lumia 1020-asom is
Az N8-assal is sokat piszkálok a kamerabeállításoknál, ha ért hozzá az ember, akkor sokal többet ki lehet hozni egy képből, mint amit az automatikus mód tud. Mert azt kell mondjam, az N8-as meglátásom szerint még ma is megállja a helyét képminőséget tekintve, bőségesen
Egy kis babrálással csodás képeket lehet vele lőni, mondjuk az automatikus mód is elég jó képeket csinál[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
helixP
nagyúr
Kérdés, hogy mivel hasonlítod össze. Szerintem a kompakt gépekkel (amit a lakosság túlnyomó többsége birtokol) már össze lehet vetni őket.
Dettó a zenehallgatás. Persze, a több tízezerforintos audiofileknek készült céleszközök ellen nem érdemes bedobni őket, de az átlagembernek bőven megfelelnek a telefonok zenei képességei.[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Sajnos nem volt alkalmam a OnePlus 2-vel kipróbálni az AZ Camerát, pedig működnie kellene. A Nexus 5X is rendben kezelte. Elképzelhető, hogy kompatibilis, csak valamiért nem ismeri fel annak a készüléket a Play Áruház. Az ingyenes variánst érdemes lehet az APK downloaderrel letölteni, ez természetesen legális metódus.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
AZ Camera-val valami nem stimmel, mert azt mondjátok, hogy Camera 2 API-s készülék kell neki. Oneplus 2 támogatja a Camera 2 API-t, mégse érhető el ez az alkalmazás, pedig a másik Camera 2 API-s szoftver a Manual Camera gond nélkül látható, és működik is.
-
tomboy0013
veterán
Várom a nagy kamera tesztet, bár szerintem a Lumia ismét tökön rúgja a mezőnyt az eddig kikerült képek alapján.
-
noezmegmi
tag
Köszi jó cikk
Egy észtrevétel a mai telefonok nem akarnak normális kamerát, van bennük valami amit esetleg lehet annak csúfolni.Samsung Galaxy S Advance GT-I9070 \ Sony Xperia SP C5303 \ Honor 4x
-
enginev3.0
félisten
Hasznos cikknek tűnik, sokat próbálgattam már különböző kamera appokat, de ez jó segítség lesz
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest