- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, a kiszámolóst olvastam - bár sztem ez azért a "net mély bugyrának" számít, nem egy portfolio vagy napi gazdaság, amit sokkal többen olvasnak. Bár hozzátenném, hogy a legnagyobb problémára, az engedély nélküli kibocsátásra senki sem számított, ez tételes bűncselekmény. Ugyanolyan, mint az ügyfelek értékpapírjainak eltulajdonítása a BC-nél. Normál esetben a kötvény kockázata = vételár mínusz a cég könyv szerinti értéke. Ez tisztességes esetben kalkulálható, illegális kötvényszaporítással viszont nem.
A quaestor károsult (még a kötvényes sem) nem feltétlen pénzügyi analfabéta - mint a frankhitelt a szerződésbe is leírt kockázat ellenére dalolva aláíró adós - hanem bűncselekmény áldozata. Ráadásul ezt a bűncselekényt az ellenőrző szervek orra előtt vitték végbe.
-
pit stop
addikt
Egyik korábbi hozzászólásban írtam is, hogy ez lesz a vége. Ha az egyiken segítünk jönnek többiek is, és még jobban felborul egyenlőség...
Egyrészről kíváncsi lennék, mi lett volna, ha egy külföldi hátterű cég csinálta volna ezt - bár szerintem tudjuk a választ. Ha viszont most nem dől meg a rendszer, és külföldre terjeszkedik; ott viszont bedől és rántja magával ezt is. Na annak a kommunikálására is kíváncsi lettem volna látva a fejleményeket
-
Doze
aktív tag
Egyszerűen azt nem fogjátok fel, hogy nincs egy kőbe vésett szabály, nincs egy olyan feltétel rendszer amihez tartja magát az ember.
A fenti 0%-os áruhitel példája is azt mutatja, mekkora szórás bank és bank között. Ugyan ez a Devizás hiteleknél is. Az egyik korrekt, a másik meg nem, gyakorlatilag belehazudik a pofádba, és alá is támasztja valamivel. Ha kiolvasható lenne egyszerű userként hogy ez és ez van, szerinted belelépek a fosba? Dehogy... Nem tartom magam felelőtlen embernek, csak az a baj hiába rágsz át mindent nem jössz rá a turpisságra. Csak akkor ha már 1x eljátszották veled, de még sokszor akkor sem. Hiába teszel meg mindent, hiába olvasol utána neten, egyszerűen kevés.
Persze most fel lehet dobni egy labdát, "minek neked hitel?" De ha egyszer valami jó is tud lenni? Akkor miért feltételezzem azt hogy a másik ugyan olyan hitel szar? pl.: Bemész, veszel egy általad szeretett márkás tejet XY üzletben, de romlott...ezért ki a hibás? aki kint hagyta a polcon?, vagy te aki tudod hogy az "jófajta márkás tej" és megveszed? Mert azt hitted azért van kinn a polcon mert jó...
A végletekig egyszerűen megfogalmazva: Tele van a magyar bankpiac hibás termékekkel, gyakorlatilag egy aknamező... csak akkor derül ki a turpisság ha ráléptél. A bankon múlik kirakja e a polcra a hitelét, és elad "1000 doboz romlott tejet", vagy becsületesen csinálja, és korrekt minden terméke. Az a baj hogy ez 1x a bankon múlik, 1x meg azon aki ezt "ellenőrzi", nincs ki normálisan ellenőrizze, így lehet lébecolni. Szop*tni a jónépet, másrészt azért mert nem ellenőriznek, az nem indok arra hogy hibás terméket rakj ki a polcra.
-
Doze
aktív tag
Én ezt értem... hogy joguk van hozzá, és pont a joggal van a baj, pont a szabályozással. Túl sokat engednek bankoknak, olyan kapukat hagyva ami gyakorlatilag kizárja a saját felelősségüket. Az ellenőrzésükről meg ne is beszéljünk. Meg az "etikáról"
Leszúrok valakit az utcán, de rohadjon meg mert véres lett a kezem, kidobok már rá 1-2 százalék kamatot.
egyébként mr, fekete fehér egybites vagy. Emlegeted az oldalakat, de te is csak egy vízfejű vagy aki azt hiszi magáról hogy átlát egy 360 oldalas ÁSZF-et ami tele van visszacsatolással, és hivatkozással, méghozzá olyan körmönfont módon nem hogy egy átlag/alapos ember nem látja át, hanem 20 közgazdász sem. De te gondolom átlátod. OK, legyen így..
Napi gyakorlás neked: Üld le számold ki,XY szerződés alapján a mostani "elszámoltatás" hogyan működött, és miért pont annyi lett ami az utolsó rubrikában van.. majd ha kész vagy gyere vissza meséld el mi alapján számoltad.. hiszen ott van az 53 oldal 3. bekezdésében...
-
Doze
aktív tag
Figyelj védd a bankokat, ha neked jó esik, nekem nem a hitellel és annak visszafizetésével van bajom...
"bank köt a te hiteles autódra Casco-t, a te tudtod nélkul" - ha ilyen lenne, simán perelhető lenne. Ez vagy benne van a szerződésben, vagy nem a tudtod nélkül (hisz te is tudod, honnan?
), vagy csak simán nincs ilyen."
Vagy csak simán van, és te álomvilágban élsz. Az a baj, tolod a "hülyedevizás" szöveget, közben fogalmad sincs arról hogy a bank a háttérben mit ügyködik.
Konkrétan a törzskönyves sztorit én is végig zongoráztam, és konkrétan rohadtul nem lehet mondani hogy szenvedő alany a bank. Hanem egyszerűen a törvényekben foglaltakat is akkor teljesítik ha ráülnek a fejükre. ha 20 ügyvéddel nekik mész, utána kapnak 5 milla bírságot és röhögve csinálgatják ugyan azt...
De ahogy elnézem te is vígan elslisszolsz a lényegi kérdés fölött... XY autóra vettem fel hitelt, nem személyi kölcsönt, meg nem jelzálogot, miért vonja be fedezetnek ezt is bank? Semmi köze hozzá... legközelebb alapítok egy kft-t és annak nevében fogok hiteleket felvenni, aztán ha fizetni kell lelépek... (hoppá csak azoknak nem is adnak
),
Egyébként meg kutya kötelessége mérlegelni a banknak kinek ad hitelt, és mennyiért. Ha szándékosan valaki összetöri a saját autóját, és rendőrség megállapítja, akkor igenis fizesse ki(biztosítási csalás ezt úgy hívják). De ha végigrobog egy kamion a parkolón összetör 25 autót ne az én hibám legyen már könyörgöm... arra meg ott a casco+kötelező, kiperkálod a banknak aztán viszontlátás. Ha fennmarad 1 milla akkor így járt. Csak az a baj nálunk ilyen nincs. Mert ok adunk neked hitelt, de minden felelősséget letolunk magunkról, és ha világ összedől akkor is kipréseljük a fost belőled.
Egyébként ajánlom olvasgatni: [link]
Még ha csak az árfolyam-különbözet lenne baj..
.. Csak nem az.
Ezzel az egésszel nem arra akarok rávilágítani, hogy senki nem hibás/senki nem felelős aki felvette a hitelt. (azokról nem is beszélve akik marha felelőtlenül csinálták). De az hogy úgymond egy bankot nem terhel "felelősség" az kicsit meredek.. arányossá kéne tenni egy kicsit a dolgot, mert most marhára nem az.
Hagyni kellett volna 1-2 bankot bedőlni az országban, nem segíteni nekik... (szerinted bedőltek volna? ) Mondjuk egy GE group bank (pl Budapest B,), nagyon nem, de ha bukik 500 milliárdot a hülyeségei miatt, akkor máskor meggondolja.. úgy ahogyan a Jóska is aki, 0%-al vette a szuszkót, mert a szomszéd is vett.
Egyébként differenciámnál is a dolgot, OTP, Erste (őket ismerem, nekem nem volt bajom velük) egész korrektek...volt hitel stb náluk, és soha semmilyen "váratlan költség" nem volt, egyszer nem idegeskedtem rajtuk.
DE BB-éknél havi rendszerességgel jártam asztal borogatni... jo ok a CHF náluk volt. Volt olyan eset mikor egyszer csak megváltoztatták a fizetési határidőt.. köv havi számlán figyelem -3000ft, slattyogok be bankba kilométeres sor.. látom mindenki azért áll sorba. Erre kiderül hogy "megváltozott egy szavacska, berkezési határidő lett a feladási határidőből" számolgassunk: legyen náluk 12k devizás, az 36 milla, nem baj jól megbüntették őket 2 millióra...
Másik esetem: 0% Thm... OTP-nél volt már ilyenem, és tényleg flottul annyi volt amennyi. Laptopot arra vettem, és fillére annyit fizettem, amennyiért ki volt téve a polcra. Egyszer csak belecsúsztam megint BB-ékbe... na mondom fasza. Legyen bár a kinézett kütyüt csak ott tudtam megvenni ilyen árban/így... hónap végén: első törlesztő, jön mellé egy hitelkártya (rögtön telefon mi a fasz ez?, nincs aktiválva csak így meg úgy), persze 10 hónap letelik, jön egy hitelkártya kivonat hogy 8k ft-ot ráterheltek a hitelkártyára ezzel "aktiválódott"... hitelbiztosítás címen.. (és itt görbüljek meg, a boltban átolvastam még a 4-es betűméretet is), nem basszus "élhettem" panasszal, amit elutasítottak, és ki kell perkálni...
A fenti példát nem azért írtam hogy magamat sajnáltassam, de mikor ilyen mértékben ennyire el van "kanászosodva" a bankpiac, és gyakorlatilag a bankra van bízva hogyan bánik veled+normálisan ellenőrizve sincs... hatalmas faszoskodás megy. Ezzel ráadásul alapot adnak, az olyan "deviza károsultaknak" (de idétlen szó istenem..
), akik meg már átesnek a ló túlsó oldalára, és a saját hülyeségét mással akarja megfizettetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Update 06.26. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest