Új hozzászólás Aktív témák

• Niarn

tag

sziasztok
    nem tudom érdekel-e valakit az alábbi összefoglaló, engem érdekelt volna vásárlás előtt, így leírom, hátha :)
    hosszas gondolkodás után, szóval vettem egy dtek50-et, mivel a z10 elég sok kompromisszumot követelt már (bár közel sem volt használhatatlan, így ha nem válna be a dtek akkor marad az).
    az első amit a vásárlás előtt tettem, minden tesztet elolvastam – némelyik részrehajló, némelyik pozitív, de valljuk be, jobbára negatív hangot ütnek meg..
    letöltöttem a használati útmutatóját, hátha a tesztekből kihagytak valamit, és a neten megnéztem sok fellelhető videót a telefonról.
    az alábbi tapasztalatok az elmúlt néhány hét használat eredményei – mindenki döntse el maga, melyik negatív, melyik pozitív dolog:
    - a hangszórók takaró rácsai (elől, hátul, alul, felül) sajnos elég rendesen gyűjtik a koszt
    - a kijelző 4 sarkánál (a keret és a műanyag találkozásánál elől és hátul is) illesztési hézag van (gondolom koszt is gyűjt majd, most csak egy-egy szál szösz akad bele), de mivel más példányt nem láttam ez lehet csak nálam ilyen :)
    - az akku valóban nem túl acélos (bár a doze jól működik, komoly használat nélkül – e-mail és egyéb fiókok szinkronja, állandó wi-fi, bluetooth, adatkapcsolat – elég jól bírja), komolyabb használat (és játék), a folyamatos képernyő használat azért beleharap az akksiba
    - enyhén melegszik a telefon, ami annyira nem vészes, mint mondjuk a Mi4-nél volt, de azért néha hevül na
    - a hang hívás közben kicsit fura – lehet ez nálam valami beállítással is összefügg, de volt már jobb telefonom is ebből a szempontból
    - a kamera – hááát – hagy kívánni valót maga után. nem vagyok fotós, de néha azért lőne pár képet az emberfia.. a z10-é szerintem jobb volt, de mivel minden állítható, aki tud, és akar ezzel foglalkozni, biztos jó is lehet
    - kiegészítő kevés van, és nem olcsó – idol 4s cuccok is jók hozzá, így azért szélesedik a skála
    - hub remekül működik és ugye ingyenes (ami a Mi4-en nem működött – kérdés más droidon hogyan szuperál?), akár gyorsgombbal, akár csúsztatásos parancsikonnak beállítható (már-már BB10es feeling)
    - a közel stock android nekem szimpatikus, semmi felesleges cullang
    - programok letilthatók (így az alkalmazások közül is teljesen kikerülnek)
    - főképernyős vezérlők jópofák, hogy a program gyors indítása elérhető innen a program megnyitása nélkül, az is okos
    - a programozható gomb praktikus
    - akinek ez fontos, a produktivitás menü (hub, naptár, jegyzetek, partnerek elérhetőek innen) oldalról kihúzható (jobb vagy bal oldalról, magassága állítható) ez is jó pofa
    - hívásmenübe lépéskor a kedvenceket dobja fel (ahova magától beteszi a gyakran hívott számokat a hívások számának sorrendjében), a keresőbe íráskor azonban a teljes telefonkönyvet keresi nem csak a kedvenceket (és nem csak a hívásnaplót)
    - a bekapcs gomb gyors kétszeri megnyomása megnyithatja a kamerát (asszem más appot is, de azóta nem piszkáltam mióta beállítottam, így nem emlékszem), tehát full zárt telefonnál is két gombnyomás és már fényképezhet is az ember
    - a dupla koppintásos feloldás jól működik (mi band-el párosítva pin-es feloldáshoz is tökéletes, gyors)
    - a dupla kopp vissza is zárja a képernyőt ha a főképernyőn történik
    - a billentyűparancsok szintén hasznosak (sok van, kinek mire van szüksége) – dupla kopp, felold, billentyűparancs megnyom és mehet a móka (pl: partner hozzáadásához, és már mehet is a névjegyzékbe) - okos
    - a programok hozzáférésének beállítása ugye 6 újítás, ebben a BB nem tudom hozott-e újat, az tény, hogy play áruházból telepítés után ha megnyitja az ember, csak a legszükségesebb hozzáférés van engedélyezve
    - frissítés: amikor először bekapcsoltam, 2 frissítés települt (összesen kb 500mb körüli méretben), várom a következő okosságokat
    - gyorstöltés: pár perc alatt komoly mennyiségű nafta adható neki, így nem kell órákat várni hogy a telefon használható legyen
    - a memória elégnek bizonyul, néha van kisebb gondolkodás, de engem ez nem zavar speciel
    - fagyás, újraindulás hírből sem. ennyire stabil droidom még nem volt
    azt hiszem ennyi. aki gondolkodik a vásárláson, nézze meg élőben, slank kis eszköz, szerintem jól kézre áll, tokkal sem egy bumfordi telefon..
    összességében ajánlanám.

üdv

Új hozzászólás Aktív témák