- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crafter32
őstag
Egy mezei felhasználó biztosan letolja ezeket a biztonsági hókuszpókuszokat és a ujjlenyomat olvasó antutu pontok alapján fog dönteni. Vesz egy tiszta kínai brandet B20 LTE nélkül, mert jó erős, jó olcsó stb, de aki elvből nem venne ilyet vagy másként gondolja annak megéri a BlackBerry felárat. Beryboltban 115e, Parterogsmnél 93e. Szerintem nem sok.
Úgy tudom az Androidos BlackBerryk havonta kapják a legújabb frissítéseket szinte mindenkinél gyorsabban. Annak pedig vki tényleg utána járhatna, hogy a DTEK50-n lévő BlackBerry programok ingyenesen használhatóak vagy csak hasonlóak és fizetős esetleg pár nap használat után válnak fizetős szolgáltatássá? Itt hangsúly "ugyanazon" van. Nehéz lenne elképzelnem, hogy a BlackBerry ingyen adna mindent vagy ugyanabban a minőségben.
-
_cHAos_
aktív tag
Mindezeket Large/Scale Business Enterprise/GOV-ban jelenleg már inkább megoldják maguknak a cégek saját cél/hardverrel/szoftverekkel, persze ettől még defaulton lehet alacsonyabb egy ilyen infrastruktura bevezetési/integrációs költsége/ideje, de mivel a BB-nek úgy tűnik leáldozóban van, így Small/Medium Businessben érheti meg az egész móka, ott is csak akkor ha homogenitást akarják megtartani. Consumerben/otthoni környezetben meg úgy fail az egész, ahogy van, persze utóbbi szubjektív.
-
turbulencia8
őstag
A teszt alapjan orulok, hogy Classicrol nem dtek-re valtottam.
-
Baggins86
aktív tag
Ez a BB Hub sehogy sem vehető rá arra, hogy húzza be maga alá a fb messengert? Mert akkor az ötlet jó, csak pont a fő csevegő progim esik ki ami értelmetlenné is teszi a használatot
-
Snoop-y
veterán
-
Csapoati
nagyúr
Rétegigény, ebből így nem fognak megélni (mármint a telefongyártás/gyártatásból). A többség meg szarik a biztonságra. Én is, mert semmi értékes információm vagy személyes adatom nincs a telefonon, a nyaralós képeket meg vihetik.
Túl van lihegve a friss droid security patch is a BB-ken, speciel egy Xiaomi Redmi Note 3-ra a héten kaptam meg a 08.01-i biztonsági frissítést.
-
Renwick
őstag
Azt kellene igazából átlátni, hogy a BlackBerry egy komplett, biztonságos mobilos ökoszisztémát ad, végpontokkal, middleware-rel, backenddel, összességében olyan színvonalon, amit így egyben senki nem tud letenni az asztalra. A Microsoftnak lett volna erre egyedül esélye, de a Windows Phone vonal zsákutcának bizonyul(t), így ott bedőlt a végpont, a Samsung a KNOX-szal próbálkozik ugyan, de a backend oldal nagyon döcög még, mások meg egyszerűen csak készülékben vagy egyik-másik komponensben utaznak.
Szóval szerintem a DTEK50-et is ebben a kontextusban érdemes elhelyezni, önállóan csupán hardverként, pláne fogyasztói piacon ezért kevéssé versenyképes, bár ott is lehetnek azért komoly versenyelőnyei.
-
eventus
veterán
Más gyártó is készített már olcsósított, akár más modellre épülő telefont. Itt a BB adja hozzá a szoftvert, ami egy plusz dolog a droid világában. Alapjait kell nézni, nem a trendi dolgokat. Mivel droid, lehet megpakolni appokkal, nem korlátozott semmi. Csak a valódi biztonság nem fontos, bár a user a legnagyobb bug, de a BB droidok próbálnak segíteni.
-
Fall-N
veterán
Már csak azért is jobb ajánlat mint a TCL, mert a BB írja a ROM-ot. Nem tudom most, hogy állnak az Alcatelnél, de régebben mindig volt valami nyűg amit b..sztak javítani. Igaz sok a felár, de ez van.
-
Frigo
őstag
A Hub-nak úgy kéne működnie mint a BB10-en vagy ahogy HTC-nél a BlinkFeed.
-
macskea
őstag
Hát az vitathatatlanul így van.
Többért kapsz kevesebbet, a biztonságossá tett (?) android az, ami extra, közben indokolatlanul nem használják ki a telefon hardveres képességeit. A frissítés meg, ígéret van, aztán majd kiderül, hogy valóban lesz-e hosszútávon. Mert pár frissítést minden kap, a kérdés mindig az, hogy a fél-egy éve piacon lévő termékekről megfeletkezik-e a gyártó.
-
Látnok
aktív tag
De, tudnak.
Azonban ha véletlenül O. Rikárdó, és L. Izaura túl nagyot ütött a fejedre, és kifolyik belőle az ott lévő folyadék és egyéb anyagok, az ujjad és rajta a lenyomatod mintája, még megmaradt.
Persze mindez csupán elmélet, hiszen mindent fel lehet törni, de ettől függetlenül tényleg jobb a BB ezen megoldása, mint a többi rajzolgatós. Szóval nem feltétlen elég egyszer rápillantani.
-
Ráírni már nem merték a készülékházra, hogy "Blackberry", csak a logót sunyizták oda. Nagyon helyes.
-
Mercel
senior tag
Na még ez is. Hogy hagyhatták ezt is ki belőle..
Mindegy, magára a mechanizmusra írtam amit, többek között az ilyen agymenések miatt nem cserélem le az egyébként nem kevés kompromisszumot követelő BlackBerrymet.
De nem a DTEK50 lesz az az androidos BlackBerry amivel bepróbálkozom az is tuti.
Bog lassan megírhatja a BlackBerry tündöklése és bukása C. Művét... (mármint a készülék gyártásra vonatkozóan.)
-
macskea
őstag
válasz
kovbandi82 #35 üzenetére
A BlackBerry feloldómintája nem egy adott útvonal bejárásával működik. A feloldáshoz szükséges mozdulat kezdő és végpontja mindig más. Én használom, nem összehasonlítható a szokásos feloldómintákkal.
-
S.ATi
tag
Nagyon gáz ez így egy "ismert" gyártótól.
-
MrSealRD
veterán
Nem a telefonhoz kapcsolódik, de ki ez a kutyus az utóbbi időben a képeken?
Van róla valami plusz info? Milyen fajta...stb?
-
Halkow.
senior tag
Ár kimaradt gondolom 100k , és a hátul lévő hangszórókról se esik szó mindig kíváncsi voltam rá, hogy kettő vagy négy hangszóró van ezekben.
-
Fejvadi
nagyúr
Nem elég a bajuk? Ezzel csak tovább rontják.
-
Mercel
senior tag
válasz
csorbajeno #61 üzenetére
Elnézést akkor én olvastam félre a berryblog-on vagy a cikk csúsztatott.
De valahol mindenképpen hiba volt a dologban.Mindegy, nem kötözködésből írtam.
-
Mercel
senior tag
válasz
kovbandi82 #35 üzenetére
A BlackBerry véletlenül nagyon jól kitalálta a feloldómintás bulit
pont az a lényege, hogy kívülről konkrétan kitalalhatlan hiába nézed akár az orrod előtt is csinalhatják mert Egy bizonyos számot kell a minden alkalommal változó mátrixból egy fix kép egy bizonyos pontjára húzni. Az ujjad lehet tök máshol kell mint a szám amit húzol. Sokszor egymás után kell folyton meredt szemmel nézned hogy esetleg kitaláld - viszont öt próbálkozás után letilt.
Hidd el jobb mint ujjlenyomatot adni amit közepes felkészültséggel bárki reprodukâlhat arról már nem beszélek amikor erőszakkal vesznek rá, hogy odatedd az ujjad..
És nem hagy fix nyomot a kijelzőn sem. Jó az hidd el. -
nemszabad
tag
A hátlap valami eszelősen jó!
-
Látnok
aktív tag
válasz
kovbandi82 #35 üzenetére
Próbáld ki a BB-t
van egy kép, és a kép egy általad meghatározott pontjára kell mozgatnod egy általad kiválasztott számot. (de ugye nem kell arra a számra közben ráböknöd). a számok minden egyes belépéskor más sorrendben vannak, és más az elhelyezkedési sűrűségük. Szóval nem olyan egyszerű lekövetni, mert hova is kell húzni a melyik számot.
-
csorbajeno
veterán
Egyetértek Bog-gal, nekem egy Galaxy S6 van és régóta használom a BBM appot, ma napközben pedig amikor benéztem a Play áruházba, akkor a nekem ajanlott szoftverek között volt ingyen a Hub és a Keeper is. Mindkettőt le is szedtem. Évek óta kerestem egy ilyen jellegű appot, mint a Hub, csak droidra.
-
Frigo
őstag
-
hyperspace
őstag
-
Szilofon
aktív tag
Semmi BB nincs ebben a telefonban,szürke az egész.
-
Polllen
nagyúr
Ha jobb supportot adnak, mint az alcatel, akkor megérheti a felárat.
-
Tigerclaw
nagyúr
A BB-nek annál a terméknél kellett volna maradniuk, amiben jók voltak és az a QWERTY billentyűzetes telefonok. Ha csak a passport-ot hardveresen frissítették volna akkor androiddal az is kelendő lett volna, de a legjobb egy Classic utód lenne. Persze 2-300 dollárért nem 600-ért. Eddig legalább volt arca a BB-nek, de ez egy tucat telefon. Lehet hogy jó, de a kutya sem fogja tudni, hogy BB.
-
Tifanni
csendes újonc
Elnézést de az nem teljesen egyértelmü nekem hogy ezen a készüléken is van-e képes jelszó. (Tudom hogy az elõzõ hozzászólásokban beszéltek róla)
Valamint ha valaki esetleg benevezne egy ilyenre akkor szerintem jó páran örülnénk a személyes tapasztalatoknak.
-
Peti78
őstag
válasz
kovbandi82 #35 üzenetére
megnézem azt, aki a képes jelszót megfejti.
-
mjani1172
addikt
Valaki tud nekem egy linket adni az ominózus jó BB levelező app hoz?
-
no more
veterán
Jézusom... Idáig süllyedni...
-
martonx
veterán
Szvsz a Nokia is pont így fog eltűnni az androidos süllyesztőben, mint ahogy már tűnik is a BB. Kár értük
-
olahdave
tag
válasz
kovbandi82 #35 üzenetére
Szerintem nem is a hagyományos feloldómintára gondoltak, hanem a képesre.
Na ezt nem lehet csak úgy lenézni. -
"After 30 days, users can continue using the apps for free by opting to view occasional ads, or subscribe to the entire suite of apps for just 99 cents a month, which will include additional powerful time-saving features: Contacts, Tasks, Device Search, Notes and Launcher "
Tehát 30 nap után majd adware módba vált az alkalmazás.
Amúgy melyik havi Android patch szinten van a Huawei telefon? Milyen gyorsan kapja a frissítéseket?
-
Az hogy grágább egy huszassal,mint az Alcatel,nyilván a név és a jövőbeni támogatás,nem?
Vagy rosszul gondolom?
Egyiket sem venném meg,de a kettő közül innkább a BB. -
Renwick
őstag
Annak, aki érti: [link]
-
aquamist
tag
Az szerintem mindent elárul, hogy itt van mellettem, használom, de ótvarka lett a neve. Sajnálom...
-
moordavid
aktív tag
a berryblog-on azért csak rittyentettek egy dicshimnuszt köré
-
törölt tag
válasz
margithid #23 üzenetére
Szerintem arra utal, h maga a cég nem fog megszűnni. Amit én is így gondolok, február környékén írtam még egy akkori BB topicba, h IBM modellt tartok közép távon valószínűnek. Annak sincs már HW gyártása (legalábbis PC-k, laptopok, és hasonlók szintjén) de attól még jól elvan.
-
pit stop
addikt
Jobb lett volna, ha egyszerre több készülékkel jönnek ki amik között van saját fejlesztés.
Ezt majd sok helyen lehúzzák adott dolgok miatt.
De meglehet a közönsége, azért mert BB. -
janeszgol
félisten
Az a billentyűzet nagy ötlet. Jár érte a plusz pont. (Pedig én utálom a segédleteket. Mindig kikapcsolom őket.)
-
Mercel
senior tag
válasz
kovbandi82 #24 üzenetére
Nem az.
Az ujjlenyomat leolvasás tévesen mint a biztonság szinonimája terjedt el a köztudatban.
A BlackBerry hülyesége az, hogy nem ült fel a trendeknek - de ettől még nem az.szakmai cikkek garmadája szól arról, hogy mennyire megkerülhetőek, hackelhetőek, átverhetőek a leolvasók - ráadásul egy tegnapi cikk az IT cafén vagy a HWSW-n pont azt taglalta, hogy az ember az ujját elég nehezen tudja lecserélni ami gáz mert lásd amit fent leírtam míg egy jelszó bármikor cserélhető.
Amúgy nincs publikált eset arra vonatkozóan, hogy egy titkosított és feloldómintával ellátott BlackBerry-t ki tudott volna nyitni valaki és adatokat nyert volna ki.
Még csak nem is 10 próbálkozás kell ahhoz, hogy a telefon visszavonhatatlan törlésbe kezdjen.Ezzel együtt látom, hogy a Blackberry kínlódik, ésszerűtlenül hülye lépéseket tesz, rossz a termékfelépítése, állandóan késésben vannak, cserbenhagyják az alaprendszer felhasználóit, túlárazottak és végül borzasztóan rosszul kommunikálnak és időzítenek stb..
Szóval csak arra reagáltam amit írtál - nem akarom mindenáron védeni őket, mert felhasználóként / rajongóként is felhúznak rendszeresen sajnos. -
kovbandi82
őstag
Csak amit nem ertek, ha annyira biztonsagos akar lenni a BB, akkor miert nincs ujjlenyomat szenzor? Csak biztonsagosabb mint egy feloldominta.
-
margithid
veterán
Ezt honnan veszed?
Szerintem a BB befejezi a hardvergyártást, nem tudom elképzelni, hogy ilyen készülékekkel nyereségesek tudnak lenni.
Fele ennyiért már kapsz egy redmi 3 pro-t ami hardveresen ugyanez.
A névért senki nem fog dupla árat fizetni, főleg, hogy semmi egyedi nincs a név mögött... -
fornettisuti
veterán
Jöjjenek a bb fanok és védjék meg ezt a készüléket is mint a classic-ot, ha tudják, mert ez bb és igy jo, ahogy van. 😃
-
moleculez
veterán
Én is kiptóbáltam, de már megszoktam a másikat, és nálam a szokás nagy úr sajnos. De amúgy a múltkor linkelte valaki a teljes a BB app-csomagot, mindennel együtt. A billentyűzetet kipróbálnám.
Szerk: BB Keyboard -
Nagyon nagyon sajnálatos, hogy még mindig nem jött át - és ebben a cég is nagyon hibás : a Blackberry programcsomag kopipészt másik droidra nem egyenlő a Berrydroiddal.
Igencsak van különbség a kettő között.
Sajnos ez nem lett tisztázva.Nagyon várjuk a billencses McBerryt.
-
Mercel
senior tag
Most akkor?
A teszt hibás vagy a berryblog bullshitel? (Mondjuk nem lenne példa nélküli)Mondjuk arról sem esett szó, hogy a pár hete quadrooter ként felbukkant hibát elsőnek és teljes mértékben a BlackBerry nyírta el.
-
Mercel
senior tag
Hááát. Reménykedtem, de nem, megint a kihagyott ziccer/ek.
Viszont:
A BlackBerry portálok szerint a BlackBerry szolgáltatásokat Bérelni lehet (hivatalosan) nem lehet ingyen bármire rátenni.
Ha így van akkor viszont rossz a cikk alapja miszerint ez így semmi pluszt nem jelent. Ezenkívül a piszok jó frissítési hatékonyság sem lett érvként felhozva márpedig androidon az nem kis fegyvertény.Ezzel együtt BlackBerry rajongóként sokkal többet vártam.
Nem értem ezt a bandát.. -
szabi__memo
nagyúr
Mondjuk az elég erős érv ez mellet, hogy erős a security, erre van supportis, valamint havi biztonsági nexus szintű frissítés az idol-ra meg szar nincs.
Persze akit nem zavar, hogy azon a szinten ragad le, ahogy a készüléket megvette annak bármi más jobb választás -
joey04
titán
Hát nem ez a készülék fogja kihúzni a bajból a céget.
-
blagolf
senior tag
Miért nem lehet kiírni hogy mennyi az ára? 15 majd a végén azt írják hogy 20 lepedővel több mint az Idol4. Azt meg gondolom mindenki kívülről fújja hogy annak mennyi az ára.
-
Solten
őstag
-
Mercel
senior tag
Végre! Már nagyon vártam a tesztet!
-
balaaazs
senior tag
Amikor meglátok egy BB tesztet, új telefont, mindig nagy reményekkel nyitom meg és gondolatban már szedem is ki a SIM kártyát az iphone-ból....
Aztán a végére történik valami és rájövök, hogy nem, most sem lesz BB-m. (volt egy 9780-am még régen, az király volt
)
-
Balu972
aktív tag
Zsákutca.
Mondjuk én a billentyűzet miatt váltottam BB-re. -
willope
tag
Kaka
-
Csapoati
nagyúr
Egy butított Idol 4, nyakon öntve egy Hubbal és a hiperszuper biztonsági appal, mindezt 15-20 ezerrel drágábban. Rendben. Mi lett volna a koncepció a BB-nél?
-
Ricardo
titán
Ez így elég kevés a BB-től. Semmi nem indokolja hogy ezt vegye valaki az Alcatel helyett.
-
_cHAos_
aktív tag
Ezzel az üzletpolitikával remélem a "gyártó" minél előbb eltűnik a süllyesztőben, sok BB-m volt, jó is volt... de ez szégyen.
-
rdt89
addikt
Ez mekkora lustaság a gyártó részéről, hogy ennyire lusta legyen mindenre, és ezt véka alá se veti, remélem megbukik, és fejükhöz kapnak kicsit.
Egyébként jó lett a teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hát mi lett a patinás kanadai gyártóval? Android rendszer, Alcatel telefon? Ettől még lehet jó, talán pont ez a koncepció dobja majd meg az eladásokat.
- Tőzsde és gazdaság
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Milyen autót vegyek?
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest