- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktor79
csendes tag
Hello!
A YouTube-on található a CASE MATE Hybrid tokról egy-két videó:
Ez az a színösszeállítás, ami nekem van, de a videóban látható Bleki egy Tour 9630-as:
http://www.youtube.com/watch?v=XfVf4S_JVewEz az a Bleki, ami nekem van, de az én tokom szürke-fekete:
http://www.youtube.com/watch?v=kWSLNoMkNwgKiegészítésként annyit, hogy pénteken feltettem a képernyővédő fóliát is. Viszont akkora béna voltam, hogy összekevertem a tényleges védőfóliát és a védőfólia hátuljáról lehúzható fólia "maszkot" és ezt a maszkot próbáltam meg rátenni a gondosan "szösztelenített" teló kijelzőre, az igazi védőfóliát pedig a tapadós végével lefelé rádobtam az asztalterítőre (az lett volna a legjobb, ha összegyűröm és kidobom), amely így összeszedett egy csomó szöszt. A termék minőségét dícséri, hogy a védőfóliát folyékony szappannal és hidegvízzel lemostam, és ezután ugyanolyan tökéletesen, és buborék-mentesen tapadt a kijelzőre, mintha nem történt volna semmi baleset.
Szóval, ha valaki vesz ilyet: az a fólia az eldobandó, amelyiken a kis fehér papír fogó izé van
-
viktor79
csendes tag
Kedves Kollégák!
Azokhoz szólnék, akik védőtok vásárláson gondolkodnak (ez alatt az olyan tokot értem, amiből a használathoz nem kell kivenni a telót).
Először a BlackBerry saját termékét vásároltam meg:
BlackBerry telefonvédõ gumi FEKETE, HDW-24211-001. kb. 3000Ft
Ez egy vékony kis szilikon "bugyi", amibe beleteszed a telót, és így az oldala/hátlapja védve van. Először nagyon tetszett, mert a zsebembe még így is befért a készülék. Néhány hét után viszont kinyúlt a gumi és mostanra már idétlenül lötyögNem elviselhetetlen a 0,3-0,5cm holtjáték, de egyrészt bénán néz ki, másrészt pedig bemegy alá a por, és a mozgástól megkarcolódhat a Bleki borítása.
Ma szert tettem a következő termékre:
CASE-MATE Hybrid case CM010168
Az ár már kicsit magasabb (5990Ft) viszont ennyiért kapok egy kijelzővédő fóliát is egy törlőkendővel.
Ez a tok két részből áll: egy - a korábbihoz hasonló - szilikon bugyiból, és egy kemény műanyag borítóból, amit - miután a telódat betetted a bugyiba - az egészre kívülről rápattintasz.
Nyilván az idő teszi majd próbára ezt a felállást is, de most elmondhatom, hogy az egész nagyon passzentosan áll, és szerintem a kemény tok miatt nem is tud majd a szilikon kinyúlni. Apró, de fontos dolog, hogy a korábbi szilikon tok a tapadós felület miatt igen nehezen csúszott ki/be a zsebembe, itt viszont a műanyag tok miatt ez sokkal könnyebb. Nem elhanyagolható, hogy a Case-Mate termékénél a 3,5mm jack aljzatot és az USB csatlakozót dugó védi - így azok kevésbé porolódnak.Melegen ajánlom minden olyan blekisnek, akik - hozzám hasonlóan - nem szeretik kiveszem-beteszem tokokat.
-
viktor79
csendes tag
Egy jó kis oldal BlackBerry 8520 (és egyéb) témákkal:
http://www.blackberrythemes.net/Blackberry/Categories/Blackberry-8520-curve-themes.aspxHa esetleg ti is tudtok ilyet, akkor osszátok meg a közösséggel! Bár én időről-időre rájövök, hogy az eredeti témánál nincsen jobb és összeszedettebb...
-
viktor79
csendes tag
Akinek csak 70 karaktert enged az SMS-eknél:
Beállítások->Nyelv és szövegbevitel
Nyelv: Magyar
Beviteli nyelv: English(United States) - (Ha ezt magyaron hagyod, nem fogja engedni a 160 karaktert az SMS-ekben)Beállítások->SMS
Adatkódolás: 7bitÚgy is megoldhatod, hogy a beviteli nyelvet magyaron hagyod, és SMS írásakor az Alt+Enter kombóval átváltasz English nyelvre.
-
viktor79
csendes tag
válasz
hm_guesswho #466 üzenetére
Az account-nál a username-ben nekem a teljes gmail címem be van írva
-
viktor79
csendes tag
válasz
hm_guesswho #464 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy végül összejött az OS frissítésIgen, be lehet állítani a LogicMail-t a gmail-es fiókkal (én is úgy használom).
Engedélyeztem a gmail-ben az IMAP hozzáférést, elolvastam a leírásban, hogy az Outlook 2003-ban mit kell konfigolni az IMAP hozzáféréshez, és azt állítottam be a LogicMail-ben is.LogicMail:
Global Settings:
- Wifi mode: always (ha csak Wifi-vel használod)Identities:
e-mail címem megadomOutgoing servers:
- add outgoing server
- itt megadod a Google leírásban olvasható kimenő szerver adatokat
- Authentication: Login, és add meg a mail címed és jelszavadAccount:
- itt megadod a Google leírásban olvasható bejövő szerver adatokat
- az Outgoing server-nél kiválasztod a korábban beállított kimenő szerveredet (ezért kell először azt megcsinálni)MDS Proxy-t én sehol sem pipáltam be
Kb. ennyi. Nekem pusztán Wifi-vel, BIS nélkül simán megy a mail
-
viktor79
csendes tag
Végre sikerült feltennem az OS 5-t!!!
A megoldást itt találtam (köszönet a fórumozónak érte):
http://www.mobiluser.com/index.php/forum/22-blackberry/560-blackberry-rom-frissites.html?limit=20&start=60Szóval a frissítés menete (kicsit kibővítettem a leírást):
1. Tedd fel a gépredre a legfrissebb Desktop Manager-t
2. (opcionális lépés) Csatlakoztasd a telefonodat és a Desktop Manager-rel készíts biztonsági mentést a teló adatairól. Ha végeztél, húzd le a telót a gépről.
3. Telepítsd fel a Blackberry OS 5-t a gépedre.
4. Navigálj a C:/Program Files/Common Files/Research in motion/AppLoader mappába
5. Töröld ki az itt található vendor.xml fájlt
6. Futtasd az itt található loader.exe-t Ekkor elindul az Application Loader varázsló (még ne kattints semmit)
7. Vedd ki az aksit a telefonból és csatlakoztasd a gépre
8. Az Application Loader varázslóban kattints a "Tovább"-ra. Feldobja hogy UNKOWN, kattints a "Tovább"-ra megint, majd várd meg míg befejezi a töltögetést.
9. Aksit tedd vissza a telefonba, és elkezdheted az OS 5-t telepíteni...
10. Kész.
11. Ha a telepítés után bekapcsolod a telódat, ne ijedj meg, mert először sztem 5-10 percbe is beletelik, míg a Blackberry felirat eltűnik és elindul a rendszer.
12. (opcionális lépés, annak, aki mentett az elején) Csatlakoztasd a telót a gépedhez, indítsd el a Desktop Manager-t, és állítsd vissza a frissítés előtt készített mentésedet.Jó frissítgetést...
-
viktor79
csendes tag
Nekem is ua. a problémám, mint hm_guesswho-nak.
Win7 Prof. az oprendszerem. Magyar, Vodafon-függő, Blackberry 8520 a készülék. Feltettem a legújabb DM-t (verzió: 5.0.1.37). Feltettem a Wind Hellas-féle OS-t a gépre. Kitöröltem a vendor.xml-t az AppLoader mappából. Csatlakoztattam a telefont. Indítottam a DM-t, de azt írja, hogy nem található OS frissítés a készülékhez.
Kínomban már kipróbáltam, hogy egy külön vinyóra WinXP-t tettem, nem telepítettem fel semmit, csak a Blackberry-cuccokat, de így sem működik.
A http://na.blackberry.com/eng/support/downloads/download_sites.jsp oldalról kipróbáltam más szolgáltatótól az OS 5-t leszedni (pl. Vodafone D2-től), de ezt sem ismeri fel! Valakinek nincs valami jó ötlete? - lassan úgy érzem már, hogy beledőlök a kardomba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged