- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nos az iphone plasztikus hangszereiről annyit hogy hifi fórumokban az egyik legszínvonalasabbnak tartják a dac-ot a 4/4s-ben. Van 4s-em és wolfson dacos androidos telóm is, a 4s-ben nem wolfson van ugye, de van valami határozott tisztasága a hangjának a másikhoz képest. Elég jó fülessel próbáltam, kettővel is.
-
lilalur
csendes tag
Csak spekuláció de a QWERTY BB10 készülék szerintem soha nem létezett, egészen tavaly decemberig (azt hiszem akkor került fel az első, meglepően gyenge képzelőerővel megáldott photoshop concept a webre).
Az új rendszer minden eleme egyértelműen az érintőképernyőre lett kitalálva, de a BlackBerry a mai napig mint a legjobb QWERTY telefon él a köztudatban és ez nem egy olyan dolog amit figyelmen kívül lehetne hagyni a cég számára most.
Ha Heins bejelenti, hogy nem lesz QWERTY modell valószínűleg sokat veszített volna. Ugyanakkor nem nagyon értek rá vele foglalkozni sem. A cég felé pedig nőtt a nyomás. Hiába mutogatták az egyre jobb Z10-et, jöttek a jobbnál jobb tesztek a dev alpháról mindenki a QWERTY modellt akarta végre látni.
A megoldás: Összedobtak egy olcsó gyengén designolt készüléket pár gyors ötletből. Eleinte csak, hogy mutassák, hogy van ilyen tervük is, majd végül odáig jutottak, hogy a bemutatóra legyártották ezt. Semmi extra erőfeszítés. Ott van, polgári kézbe még nem kerül mert nem igazán van benne még semmi.A végeredmény.. nem is lett olyan rossz mint az első terveken volt, de azért nem egy 9900 Bold.
A végső formáját én kétlem hogy ilyen lesz. Ez a modell most arra pont jó volt, hogy lenyugtassa a QWERTY-re vágyók idegeit (lesz ilyen is) és időt teremt hogy a Z10 bizonyítson (nagyon jól fogy) valamint a QWERTY már jobban optimalizálva kerülhet forgalomba.
Volt ígéret róla hogy a trackpad visszakerül. Remélem kapunk egy ilyen modellt is. A telefonon belül nem hiányzik, de a weben nagyon jól jön és a QWERTY nem arra kell hogy nagy kijelzőn filmezzen, vagy játszadozzon az ember vagy hasonlók. Azt se bánom ha csökken a képernyő érte
az új rendszer pedig tetszik és végre nincsenek kőkorszaki állapotok az alkalmazásboltban. Csak ezért nem akarok HTC chachára váltani vagy a Nokia QWERTY-jére.
türelmesen kivárjuk mire jutnak.
-
lilalur
csendes tag
A Google és a BlackBerry kapcsolata már régen megszűnt. Kb egy éve (azt hiszem) a Google bejelentette, hogy nem fordít további erőfeszítéseket a BlackBerry alkalmazásaira és kivonul a platformról. Kb még abban a hónapban el is tűnt az összes BB-re szánt szolgáltatása, így a 'Google to phone' nem volt elérhető a készülékről (auch
). Ezután kis "hackerháború" kezdődött és sorra jelentek meg a nemhivatalos megoldások a BB-re (nálunk legalább is megfordult vagy 4-5 is) a felhasználók pedig sorra panaszkodtak a Google oldalain. Végül a Google visszarakta a régi szolgáltatásait újra. De immár support nélkül.
Ezek nem mennek wifin csak mobilneten. Így a telefonkönyved szinkronizálása, a térkép, naptár, vagy a levelezés sem megy a BB készüléken mobil internet kapcsolat nélkül. Szomorú, de érdekes fricska egy olyan rendszer felé ahol a saját (!!!) BB ID-hez nem lehet hozzáférni wifi kapcsolaton át az első indításkor (auch
).
A playbook QNX-e nem küzd problémákkal e téren és ebből kiindulva a BB10-en sincsenek galibák. BIS nélkül teljesen tökéletesen elvan. Lehet egyáltalán az új készüléken BIS-hez kapcsolódni? -
lezerpiramis
őstag
-Gyári böngészőt passzolom... SIM nélkül is működnie kellene, ha kap rendesen IP-címet a telefon, és megvan mindkét Wi-Fi-s service book.
-Opera Mini OK
-Google Maps csak mobilneten megy, Wi-Fi-vel nem (akkor se, ha van BIS). Ha ezt rosszul írtam az előbb, akkor bocs.
-Nincs fenn az App World-ben, innen szedd le. -
Cyberpunk
félisten
Nálam meg csak a gyári böngető megy, viszont minden funkciójával. Az Opera Mini viszont nem mukod, csak wifi-n. Levelező kliensek szintén nem mennek. Jövő hónapban BIS előfizetés lesz. Főleg, hogy csak a Blackberry marad a Samsungot már eladtam. Én nem várok csodákra úgy tűnik nem lesz ingyen BIS-ünk.
-
lilalur
csendes tag
Ez elég relatív. Magán a telefonon ha gépelek (márpedig sokat gépelek rajta) és pozicionálnom kell a szövegen belül valami eszméletlen hasznos, szemben a tapival. Böngészés közben szintén nagyon tudom élvezni hogy nem kell csipkednem a kijelzőt, hogy a fél képernyőt az odakattintani kívánt tartalom foglalja el.
Magát a telefont persze el lehet irányítani nélküle is. Gondolom ez függ attól ki mire és hogyan használja. Azért a qwerty változaton én meghagytam volna ezt a lehetőséget még. Ezt úgyis azok választják akiknek a képernyőn pozicionálás kevés. Akinek nagy kijelző kell már megkapták amire vágytak. Nekem a tableten elég nagy a kijelző tartalomfogyasztáshoz (film, könyv...stb). A telefont ha összekapcsolom vele a trackpad miatt teszem az esetek.... kb 95%ábanszeretem na.
Ellenben az új OS egyértelműen a touchra lett kitalálva. A Virtuális billentyűzete is korrekt én mégis jobban szeretem a qwerty megoldást. És nem a méret a gond. Ott a tableten a hektárnyi gombok mégis jobb a 9900assal gépelni. Egyszerűen jó dolog úgy megérinteni valamit, hogy az nem kel tőle életre, nincs lenyomva, nem piszkál...stb. szépen türelmesen megvárja mi lesz.
A BISről mindenki csak találgatott eddig akivel beszéltem. Én is azt teszem. Fórumok/munkatársak..stb alapján, meg amit lehet sejteni egy piaci modellről következtetve. Márpedig most a BlackBerry rá fog állni a tartalomfogyasztásra és remélem a BIS olyan áldozat lesz ami megnyitja a kaput például a 9900on is egy alapos OS frissítésre. Most kicsit kaotikus, hogy mi min hajlandó kommunikálni éppen, valamint ez egy nagyon jó kis készülék...is tud lenni bizonyos helyzetekben
Ha nincs mobilneted BIS-ed se nagyon van. Mobilneten netezni régen egy szenvedés volt, ma már nem az. Ha meg a biztonsági szolgáltatásaira valóban szükséged van ott a BES. De lehet csak nem vagyok elég fontos hozzá, hogy megéljem ezt az érzést. De ha éppen lehalt a BIS akkor mindegy van e mobilnetem vagy nincs nem kapok semmit
.
Annak nem lenne értelme, hogy az új BB10 nem támogatja a BIS-t mellette meg még mindig folyik gőzerővel a régi modellek eladása (nemrégen jött ki egy új Curve...
) Nekik meg kellenek a BIS szolgáltatásai vagy valami ami lefedi őket.
De ha van a fórumon olyan aki nem csak laikusként ismeri a rendszert akkor úgyis nemsokára megtudjuk tőle a BIS sorsát... Egy fix infónak én is tudnék örülni erről -
Cyberpunk
félisten
Szerintem kis kijelzőnél hatalmas hiba elhagyni az optikai egeret, ugyan is elég precíz pozicionálást tesz lehetővé. Én 4" alatt kötelezőnek vélem, főleg a hurka ujjaim miatt. És igen a Bold 9900-n is imádom, és úgy vettem észre többször használom azt, mint hogy tapicskoljak a kijelzőn.
-
lilalur
csendes tag
Azért a free BIS húzós lenne. Azt ne feledjük hogy ez egy infrastruktúrát takar a háttérben (ami lassan teljesen elavult lesz, de legalább is nem versenyképes) Ezt fenntartani és még ingyenessé is tenni... durva lenne
Most a BIS-hez van kötve pár alap szolgáltatás. Ilyen az email a térkép meg a BBM (több nem is jut eszembe + a BBM egyre függetlenebb). De ez azért egyik sem megvalósíthatatlan dolog amihez szolgáltató oldali infrastruktúrára lenne szüksége ma már bármelyik telefonnak. Az 5 éves symbian nokiám egész jól elboldogult már vele, nem beszélve a ma kijött telefonokról.
-
A Skype mindig érdekes volt a bb eszközökre. Volt amelyikre volt és volt amelyikre nem, de érdekes módon nemcsak a típustól függött hanem a szolgáltatótól is. Azt hiszem hogy verizonos bb-kre volt. Másra ha jól emlékszem nem. Remélem hogy az új rendszerben nem lesznek ilyen hülyeségek.
-
legiaap
félisten
Na erre nem gondoltam. Viszont csak 113 app van 10-esre akkor ezek szerint.
Hmm...A droidos cuccok konvertálásához a kérdés. Mi van akkor ha mondjuk a skype-ot konvertálom, de később megjelenik hivatalosan is, akkor üti egymást a kettő? Másik kérdés. Mennyire működnek rendesen ezek a konvertált appok?
-
zord01
senior tag
-
zord01
senior tag
Jah, az eladások számítanak mindenek felett. BB esetében ez most hatványozottan igaz, gyakorlatilag létkérdés. Én nagyon szorítok nekik, jó lenne, ha még érkezne utódmodell. Hátha lesz olyan BB ami nekem is meg fog felelni. Jelenleg a legszimpatikusabbak a piacon. Az OS mindenképpen. Már amennyit eddig láttam belőle.
-
legiaap
félisten
Kíváncsi is vagyok eddig mennyit adhattak el.
Olvasgatom a külföldi fórumokat. Valahol azt írták, az első nap már 10 körül nem lehetett kapni, valaki olyat írt, hogy délben ő vette meg az elsőt, szóval kicsit felemás a dolog eddig.Az előbb amit linkeltem, abban lehúzták kicsit a térkép miatt. Azért remélem azon fejlesztenek majd. Azt elég sokat használom. Vagy legyen teljes google maps navigációval azt jónapot.
-
legiaap
félisten
Még jó hogy ez már az újaknál nem kell megfizetni
icezozo: BIS-t. Nem arról volt szó eddig?
A WP8-nál nevetséges a helyzet.
16 Gigából 2,4-et már elvesz a rendszer, plussz az előre telepített progik elvesznek még egy 800-900 megát azt utána ahogy belakja a rendszer, csökken a hely, de a progik nagyon szemetelnek.
Kb. ugyanannyit szemetel egy app, mint maga az app mérete. -
zord01
senior tag
BES: Azt tudom, hogy inkább céges dolog (mint ahogy a neve is mutatja), de azt nem tudtam, hogy ilyen bonyolult. Nekem csak a titkosítás kell, de akkor felejtős.
Ébresztés. Most jutott eszembe, hogy haverom Pearlje is olyan volt, hogy ha kikapcsoltad, fél perc alatt bekapcsolt, de ha kiszedte az akksit, és úgy kapcsolta vissza, akkor vagy 2-3 percig (mocskos sokáig) bootolt.
Húúú ez tök jó. Ébreszt.
Nyami.Mondtam már, hogy egyre szimpibb? Tudom, hogy mondtam, de most elmondom megint.
-
lezerpiramis
őstag
Nagyon keves appot hasznalok, igazabol ami kell, az gyarilag megvan a BB-ben (neha foursquare, google maps, masfele chatprogram jatszik meg), nem jatekra kell a telefon
Mondom mindezt ugy, hogy az i5-ot jo cuccnak tartom, es most epp egy Samsung Galaxy Tabon potyogok - szorakozashoz az ilyesmi a legjobb, de a BB nekem nem erre kell
-
lezerpiramis
őstag
Ja, csak irni nem lehetett vele, egy ido utan pedig nem mukodott. Emellett a 4.7-es OS katasztrofalisan lassu volt az egyebkent is lomha telo melle, es hiaba gyorsitott rajta az OS 5, azt felrakva pedig az alkalmazasmemoria csokkent le...
Modemkent jo volt (7,2-t tudott lefele), illetve jol lehetett rajta word mole-ozni
-
-
Pacee87
aktív tag
-
Pacee87
aktív tag
Crackberry-n azt írják, hogy nincs USB-OTG!
Nem mondom, hogy sokszor használtam ki ezt a funkciót a jelenlegi telefonomon, de nagyon fájó pont a hiánya, csakúgy, mint az FM rádióé!
Nem kéne, hogy egy ilyen drága cuccban ezek megléte kérdés legyen, de hát ugye a "fantasztikus" iPhone után...
-
dani3l
őstag
Erröl szinten volt szo valamelyik videoban (ezt mostmar nincs kedvem megkeresni), hogy 8 futo appnal ha nyitod a 9-et, akkor a legutolsot kilövi. Mondjuk hogy ez pontosan mit takar, arra kivancsi leszek, lehet, hogy csak "lehibernalja" es ha megnyitod akkor tölti vissza a ramba es folytathatod onnan, ahol abbahagytad. 2 giga rammal az a 8 app az tenyleg eleg fura lenne.. De ha veletlenül megis csak 8 futhat, szerintem ez kesöbbi frissitessel hamar megvaltozik, mert azt biztos sokan nehezmenyezni fogjak. Habar ha azt veszem, hogy a fel keynote alatt azt ecsetelgettek, hogy szinte semmihez nem kell külön alkalmazast inditani, mert minden a hub-bol megy (bbm, fb, twitter, email, stb..), akkor lehet eleg az a 8 is.
Cyberpunk: Tamogatom! Összedobunk neki egy napi hideg elelemre, aztan elindulhat jarni a boltokat..
-
edward2
addikt
Ja öreg te meg max tíz kilóméterről láttál androidot.
Ezek a nagy 4 mag semmire sem jó meg jobban szívja az akksit szagértők. Kár hogy 4 magos procik kevesebbet fogyaszthatnak mint pár éves egy magos procik, de még okoskodjunk. (valószínűleg a kijelző méret növekedése sokkal jelentősebb energiafogyasztás)
Az új 8 magos procikról mit fogtok kárálni? Hogy totál fölösleges mi? Kár hogy annak még jobb lesz a power managementje.
De álljunk meg 1 magnál, mert az is működött.
-
dani3l
őstag
En is lattam a Crackberrys videoban, mondtak is, meg irtak is, hogy az valami "speci" csomag volt, nem a retail valtozat. Azert en nem nagyon remenykednek ilyenekben, mint a tartalek akksi + külsö töltö, meg övre csiptethetö mikrofon, meg nem tudom, mi volt meg benne.. Mindenesetre ha tokot adnak hozza, annak csak örülök, mert ahogy neztem külön az is legalabb vagy 30 dolcsi..
De ha van valami mas forrasod, ami megerösiti, hogy az extrak is szeriatartozekok lesznek, akkor nem szoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest