- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kombat
őstag
De én nem HTPC házba raknám!
Nem lenne kelendő, nyilván! De, ha kihagynák belőle a VGA-t miért lenne drágább?
VGA nélkül olcsóbb legyen!Nem zavar bele semmibe, csak teljesen feleslegesnek tartom.
Ha így nézzül az ATX lapon sem zavar be semmibe a 6 kihasználatlan bővítőhely + floppy csati + pata csati, de teljesen felesleges. Ezektől csak drágább egy alaplap. -
lehet már kapni a tápot? ha igen hol kéne 1db
-
Ste
addikt
mert azt a szegmenst elsődlegesen irodai célokra találták ki, még jóval a htpc láz előtt
gondolom neked sem lenne kelendő az matx ha a htpc-re való tekintettel int vga nélkül drágább lenne mint int vga-val
sőt, htpc-hez is tökéletesek már az új int vga-s lapokaz, hogy te az int vga-t nem akarod használni mibe zavar bele? biosban letiltod és kész. ja, hogy esetleg visszafogja az über tuningot? arra is vannak már ellenpéldás mAtx lapok. ha meg komoly tuning kell ott az Atx
-
bteebi
veterán
"Én inkább úgy mondanám, hogy jó lenne, ha mindkér félét gyártanának!
Olyat is amin van sok csatlakozó/port (régi is), meg olyat is amin nincs."Ott az igazság!!!
Jelenleg - szerintem - ilyen szempontból tényleg csak félmegoldások vannak, de valószínűleg nem is lesz váltás egyhamar.
-
Kombat
őstag
Én inkább úgy mondanám, hogy jó lenne, ha mindkér félét gyártanának!
Olyat is amin van sok csatlakozó/port (régi is), meg olyat is amin nincs.Én most azon gondolkodom, hogy veszek egy mATX-es lapot, mert az ATX-en sok (számomra felesleges) bővítő hely van! Az mATX-es lapok meg mind integrált VGA-sak, de minek?
Nekem elég lenne:
Hátul: 1 PS2 bill.
4-6 USB
Belül: 4 RAM
3-4 SATA
1 PCI-e 16x
1 PCI
De ilyen nincs és csak plusz pénz a sok felesleges cuccért!Bocsi, hogy nagyon off voltam!
Ja, egy pici ON: Tápnál elég lenne (nekem):
1 4pin
1 24pin
3-4 SATA
1 PCI-e
1 molex (estleg ventinek) -
whiz
aktív tag
Egyáltalán nem mindenki vesz teljesen új gépet. Miért? Mert nem mindenki milliomos, hogy haladni tudjon a korral... nekem pölö nagyon is jól működik a 80-as PATA vinyóm is, és eszem ágában sincs lemondani a használatáról. 80giga az 80giga még ma is, hasznos hely. Nem beszélve az ősöreg, de tökéletesen és megbízhatóan működő HP Laserjet 4L nyomtatómról. Bizony, ez párhuzamos portra csatlakozik. Tökéletesen megfelel, miért akarnám cserélni (és kidobni egy rakat lóvét)?
Nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel MO-n, sőt valszeg máshol is akad pár elvetemült. Az új dolgok sokszor jobbak, ez igaz. De maradjunk annyiban, hogy ettől még sokszor rohadtul nincs rájuk szükség (vagy pénz)... és hálistennek a hardvergyártók gondolnak azokra, akik használni akarják a régebbi hardvereiket is (mellesleg láthatod milyen gépem van, nem egy régi vacak, mert a teljesítményre viszont szükségem van). -
venember83
nagyúr
80plusnak kb annyi az értelme, na jó, picit több, mint a kilowattos tápoknak, valahogy el kell adni a terméket. Bár ebben a Corsairben legalább jó, hogy tényleg bármire elég lehet, egyik ága ugye simán elbír egy szénnéhúzott Kentsfieldet, a másik meg kb bármilyen videókártya párost, plusz mindezek mellé mehet a fél tucat HDD plusz a pár ODD a biztonság kedvéért.
műterhelés: Arra jó, hogy leellenőrizzék a tápon lévő címke valóságtartalmát.
-
bteebi
veterán
"Szerinted? Van élrtelme ilyen erős tápnak? Nem hiszem, hogy világranglistát akarsz dönten nitrogén hűtős, 4 vgás rendszerrel, de még oda se lenne jó..."
Nem, nekem nem kell. És másnak se nagyon (legalábbis nincs sok értelme). Én nem látom értelmét a 600 W feletti tápoknak, legalábbis nekem bőven elég az 500-as Zalmanom
. Amúgy szárazjeget meg LN2-t még valószínűleg tudnék is az egyetemről szerezni
.
-
bteebi
veterán
válasz
venember83 #57 üzenetére
Olvasgattam már a tápos topicot, de ezt spec. még nem olvastam nem tudtam
, úgyhogy köszi
.
Bár ettől még elvben lehet igazam (vagyis laborban ényleg lehet "jobb" az 1000 W-os), csak gyakorlatilag nem
.
Teszem hozzá, így (stol írása alapján) nem látom annyira sok értelmét a 80+ elnevezésnek (persze azért a gyakorlaban még mindig van jelentősége
). Amúgy - gnodolom - azért is "kell" műterhelést csinálni, mert ez legalább egységes, és azért mégis csak elárul valamit a tápról
.
-
Pont fordítva, nincs kihasználva....emiatt rosszabb hatásfokon dolgozik...
Egy átlag konfig eszik 150W-ot terhelve...egy dupla karis kb 350W-450 (ez csak, ha áram zabákból van) -ot...
Szerinted? Van élrtelme ilyen erős tápnak? Nem hiszem, hogy világranglistát akarsz dönten nitrogén hűtős, 4 vgás rendszerrel, de még oda se lenne jó... -
venember83
nagyúr
-
Szimpatikus táp. Ha egy GF8800Ultra Tri-SLI megoldásban gondolkodnék, jó eséllyel ilyet vennék
"That was a joke. Haha. Fat chance." -
bteebi
veterán
Sőt, az 1000-es még lehet, hogy kevesebbet fog fogyasztani
. Azt hiszem ez a táp már megfelel a 80+ kritériumnak, míg mondjuk egy 350-400 W-os passzív PFC-s táp hatásfoka max. 70-75%, szóval az még többet fogyasztana (több hőt termelne), mint az 1000 W-os
. Bár téli hidegben jól jöhet a kisebb is
.
-
bteebi
veterán
válasz
#64791808 #50 üzenetére
"Ez elég korlátolt hozzáállás ám..."
Köszi
. Szerintem meg nem. Ma már egy (teljesen) új géphez minek van szükség pl. PATA/floppy csatlakozóra??? Mondhatnád, hogy a régebbi winchesterek/írók, floppyn a driverek stbstb. A floppy-n lévő drivereket másold át egy pen drive-ra vagy CD/DVD-re, a floppy lemezt és a meghajtót meg dobd ki a ..csába
. Ma már legfeljebb az vesz PATA eszközt, akinek nincs elég SATA csatihely az alaplapján. A régi ezközöket - és ebbe bele tartoznak a winchesterek és a CD/DVD írók is szerintem - meg nem árt cserélni. Nem csak prociból (+ az új proci miatt új alaplap), RAM-ból és videokártyából áll egy gép
. Az okés, hogy régi gépekre "kell" párhuzamos port, floppy meg hasonló eszközök, de akinek ilyenre van még 2008-ban szüksége, az inkább vegyen régebbi gépet, vagy vegyen PCI-os bővítőkártyát
(a legtöbb gépen már azok is csak dísznek vannak, mivel már jóformán csak a videokártya nincs a legtöbb alaplapra integrálva...).
"...és még egy csomó minden használja azt a típusú csatlakozót, tehát ha irritál téged, akkor nagyon sajnáljuk, de sokaknak kell..."
Lehet, hogy sokaknak kell, de az is könnyen lehet, hogy sokaknak (értsd, több embernek) meg nem. És ilyenkor a "többség dönt" elv szokott lenni a meghatározó
. Nem mondom, hogy nem fér el még 1-2 évig az a hülye floppy vagy PATA csatlakozó az alaplapokon, de néhány év múlva már szívesebben látnék a helyükön pl. SATA csatlakozókat
. Amúgy meg nem kell félteni senkit se, mindenféle (csatlakozó)átalakító létezik, szóval az, hogy néhány embernek hiányozna a floppycsatlakozó, az nem mérvadó szvsz - ők majd vesznek valamilyen átalakítót (pl. floppy-SATA
).
Haladni kell a korral
.
Peace -
Kombat
őstag
Taky, Petek:
A tévhitek elkerülése végett:
Attól, hogy egy táp 1000W-t tud leadni (1000W van az oldalára írva), attól még nem fog annyit felvenni a konnektorból!
Egy 1000W-s táp és egy 400W-s táp azonos konfiggal kb. ugyanannyit fog fogyasztani!
(Csak azért nem ugyanannyit, mert nagy valószínűséggel más hatásfokon dolgoznak azonos teljesítmény leadás mellett (ez csak néhány W eltérés és nem is biztos, hogy a kisebb táp javára))! -
törölt tag
Ez elég korlátolt hozzáállás ám...
Régi DFI lapokon igen gyakran volt floppy csatlakozó, PATA/SATA átalakítók, kártyaolvasók, előlapi panelek, hangkártyák és még egy csomó minden használja azt a típusú csatlakozót, tehát ha irritál téged, akkor nagyon sajnáljuk, de sokaknak kell...
-
Petek
tag
Olyanok ezek az erőművek mint az autómárkák csúcsmodelljei. Soha senki nem használja ki a bennük rejlő lehetőségeket a mindennapi használatban, elsősorban szimbólikus jelentősségük van.
Amúgy remélem soha nem is lesz szükség egy középkategóriás géphez ilyen tápra, mert akkor tönkretenne a villanyszámla. -
Taky
senior tag
Nem kerül sokba ez egy picit? Bár nem igazán tudom, hogy a többi ezres kb milyen árban mozog...
Mindenesetre nem hiszem, hogy mostanában ekkora teljesítményű tápot fogok venni. Azért kíváncsi vagyok, mennyire fogyhatnak az ilyen tápok.
-
bteebi
veterán
Engem a floppy csatlakozó is irritál - az alaplapon is - kell a francnak
. Jó, nem mondom, hogy már soha-semmilyen körülmények között nem lehet értelme/nem lehet rá szüksége az embernek (bár alapvetően így van
), de az emberek döntő többségének már k..ra nincs rá szüksége. Jó lenne már majd egy olyan alaplap, amin nincsen se floppy, se PATA csatlakozó, se soros/párhuzamos port.
-
bteebi
veterán
Ott a pont! Ott vannak nagyon elcseszve a moduláris tápok, hogy ha 1-2 eszközt szeretnél használni (mondjuk 1 PATA-sat meg egy SATA-sat), az máris 2 moduláris kábel, és egy rakat csatlakozó feleslegesen
. De amúgy se egy ekkora tápnál van/lenne annyira sok értelme a modularitásnak, hanem a kisebb teljesítményű tápoknál (pl. HTPC-kbe), mert azokba nem "kell" sok eszköz/kábel. Nagyteljesítményű tápoknál viszont már nincs annyira sok értelme a modularitásnak - elvben azért veszed, mert sok eszközt rá szeretnél kötni, ha meg kb. teljesen kihasználod, akkor meg lényegében mindegy, hogy moduláris-e vagy sem
.
-
sgergi
veterán
Kösz mindenkinek, okultam.
-
Lassan (ha bírná
) rákötök egy-két autós erősítőt, jó nagy mélyládával, a mély ládában lesz a pc-HTPC...szivargyújtós telefon töltővel....
Pár éve nem gondoltam volna, hogy 1000w-os tápokat használunk...nem kell hőlégfúvó....
Ha hideg van, benyomom a gépet és lőn meleg.... -
Ste
addikt
korábban már említették a megoldást: hegeszteni kell vele
nemsokára remélem jön a Hyper-Usb-s Ponthegesztő, amivel le lehet majd terhelnizsiga667: nekem inkább valami újszerű moduláris táp kellene, amire tényleg csak annyi vezetéket teszek amennyi kell (csak 1 sata, ha kell mégegy akkor erre toldható, csak 1 molex, ami szintén toldható) és nem egy fürt kábel (akkor inkább szőlőt veszek)
jah és rövid madzagjai is legyenek (matx-ben nehéz őket hajtogatni, rejtegetni)
-
zsiga667
addikt
válasz
Vevőjelölt #32 üzenetére
A 9700-sorozat kártyáin volt floppy-csatlakozó.
Meg pl. az egyik SATA-kártyámon is az van. -
Dare2Live
félisten
válasz
venember83 #25 üzenetére
hát, hogy más hatsfokkal dolgozik ha 10% van rajta mindha 50%?
-
Ste
addikt
12 sata és 12 molex csati
asszem 2 gépet is el lehetne ennyi csatival látni -
Sz.Miki
őstag
Jó kis táp, jó nagy villanyszámlát produkál... Úgy tetszik, hogy régen az volt, hogy nagyon fogyasztanak a gépek, ezért küzdött minden cég, hogy minimalizálja a fogyasztást, de megint egyre nagyobb lesz a fogyasztás, legközelebb a 2000W lesz majd a csoda...
-
P00By
nagyúr
Végre! Erre vártam. Tényleg, cska nem vezsek
-
kell egy ilyen
meg is lesz
-
Traxx
őstag
Apró kérdés...nem a 3,3 és az 5V-nak kéne lennie az egyik kombinált teljesítménynek, a 12V-oknak meg a másiknak?
Mert így, hogy 12V1 és 3,3 meg 12V2 és 5V elég hülyén néz ki...Emre33: tudom, hogy nincs nagy jelentősége, de akkor is...áramerősségre meg azon a 2 ágon ugyanannyit adnak meg, ami eleve kizárja, hogy 500W legyen mindkettőnél a kombinált - mivel ugye a 12V-os ágak 40A-esek. Szal én elírásra tippelek...
-
JoeYi
őstag
jó lenne vmi megállapodás a cégek között, hogy nem gyártanak 600 wattnál nagyobb tápokat, mert ennek semmi értelme. Lassan már a konnektor lesz a szűk keretmetszet
-
Minek kell ekkora táp.
Vagy már mindenkinek van, és akkor nekik is kell.
Amúgy reméljük hozza a minőségi színvonalat... -
sgergi
veterán
Floppy tápcsatlakozót használ még valami a floppyn kívül?
-
Soak
veterán
Végre kék szinben is... csoda ,hogy HX
-
emre33
addikt
Ez nagyon tuti
Enermax elbujhat a sarokba.
Enermax leülhestz egyes -
varga911
senior tag
Dejó, már gépről is tudok heggeszteni...
-
venember83
nagyúr
-
X@b3e
addikt
Hát igen, nem szabad lemaradni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Zalman Alpha 36 processzor vízhűtés
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Eladó Be Quiet! PURE BASE 500 WHITE ház
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest