Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

válasz #64791808 #50 üzenetére

"Ez elég korlátolt hozzáállás ám..."

Köszi :P. Szerintem meg nem. Ma már egy (teljesen) új géphez minek van szükség pl. PATA/floppy csatlakozóra??? Mondhatnád, hogy a régebbi winchesterek/írók, floppyn a driverek stbstb. A floppy-n lévő drivereket másold át egy pen drive-ra vagy CD/DVD-re, a floppy lemezt és a meghajtót meg dobd ki a ..csába :P. Ma már legfeljebb az vesz PATA eszközt, akinek nincs elég SATA csatihely az alaplapján. A régi ezközöket - és ebbe bele tartoznak a winchesterek és a CD/DVD írók is szerintem - meg nem árt cserélni. Nem csak prociból (+ az új proci miatt új alaplap), RAM-ból és videokártyából áll egy gép :P. Az okés, hogy régi gépekre "kell" párhuzamos port, floppy meg hasonló eszközök, de akinek ilyenre van még 2008-ban szüksége, az inkább vegyen régebbi gépet, vagy vegyen PCI-os bővítőkártyát ;) (a legtöbb gépen már azok is csak dísznek vannak, mivel már jóformán csak a videokártya nincs a legtöbb alaplapra integrálva...).

"...és még egy csomó minden használja azt a típusú csatlakozót, tehát ha irritál téged, akkor nagyon sajnáljuk, de sokaknak kell..."

Lehet, hogy sokaknak kell, de az is könnyen lehet, hogy sokaknak (értsd, több embernek) meg nem. És ilyenkor a "többség dönt" elv szokott lenni a meghatározó ;). Nem mondom, hogy nem fér el még 1-2 évig az a hülye floppy vagy PATA csatlakozó az alaplapokon, de néhány év múlva már szívesebben látnék a helyükön pl. SATA csatlakozókat :DDD. Amúgy meg nem kell félteni senkit se, mindenféle (csatlakozó)átalakító létezik, szóval az, hogy néhány embernek hiányozna a floppycsatlakozó, az nem mérvadó szvsz - ők majd vesznek valamilyen átalakítót (pl. floppy-SATA :D).

Haladni kell a korral ;).
    Peace

• Ragadozó

Ármester

válasz #64791808 #50 üzenetére

Az én lapomon is van (DFI nf4 ultra-D), és a nagy testvérén is...még mindig kisebb helyet foglal, mint a molex...

Új hozzászólás Aktív témák