Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Van pár Dolog, amiről beszélnünk kell
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
Kicsit késői komment, de most kezdtem csak el a játékot, apró megkéséssel.
Meglepődve látom, hogy sok a "nem szép grafika" komment itt és a tesztekben is... hát gyerekek nem tudom 2013-ban ez hogy volt csúnya, amikor elindítottam 2018-at írunk és kb az állam leesett, hogy milyen szépen megvan csinálva az egész! Simán egy 10/10 grafika volt ez 2013-ban, nem is értem az egészet. Legfeljebb csak arra tudok gondolni, hogy gyenge grafikai beállítások mellett játszottátok, mert ez nagyon szép.43"-on, 4K-ban, max beállításokkal játszom, de nem látok kivetni valót benne, lenyűgöző, igen még most 2018-ban is!
-
Az egyetlen amit bánok, hogy csak steames verzióban van meg, nem dobozosban

-
joysefke
veterán
sztori tekintetében elég nagy csalódás...
Az egész nem más, mint egy anti-keresztény-, anti tradicionális (alkotményelvű) Amerika-, anti fehér propaganda egy játék köntösébe öltöztetve.
Ebben aztán minden van:
-Szeparatista birodalomépítő vallási fanatikusok
-Rabszolgatartó gonoszfehérek
-Rasszista, kirekesztő amerikai nagyhatalmi politika
-Kemény alkotménykritika stb stbSzal ha valaki már éppen pénzt fizettem volna ezért akkor jogosan elvárhatnám, hogy ne nekem nem tetsző propagandával akarják a fejemet megtömni.
Szóval ez az a nagy sztori amiről mindenki beszélt???
És itt a tesztoldalakat is komoly felelőség terheli, mert annyit amennyit leírtam még nem tekinthetünk komoly spoilernek és tekintettel a téma polarizáló jellegére le kellett volna írni, mert nem mindenkinek tetszik a téma.
J.
-
joey04
titán
Hát eddig az év játéka nálam.
-
VIC20
őstag
Hát, nekem egyelőre csalódás a játék.
-
törölt tag
A Bioshock Infinite is a Mass Effect sorsára jutott. Az első része megvan, és még van kedvem végigjátszani majd valamikor. A folytatásokban, föleg a harmadik részre a feléig eljutottam. Részben magamtól rájőttem, hogy itt minden visszafelé fejlödőtt, és a sztori (A lezárás miatt) sem tudta fentartani az érdeklődésemet.
Bioshock Infinite története valószinűleg jól lett megírva, de én nem tudom csak ezvégett végigjászani, mert a játék része nem sikerült olyan jól. A Tomb Raider-en véghezvitt változtatások, mint valami túlélőhorror történet miatt ez is rosszul érintett, de az egészet tekintve átment a türéshatáromon. Mint a Dead Space 3 szintén. Ezek a játékok a grafikai fejlődések kivételével nem tudtak felnőni az elődeik magasságába. -
Shing
őstag
válasz
Trevize1987
üzenetére
"De félek kinyírták a gondolkodós, molyolós TR-t. És túlságosan mély történetet sem várok tőle."
Ez sajnos így van, de más szempontokból nézve jó játék. -
Trevize1987
aktív tag
válasz
nanorambo
üzenetére
Na most a Tomb Raider-t az első 2 óra után le kellett állítanom, annyira idegesített. Azóta eltelt 2 hét kábé és még nem tudtam visszamenni játszani. Később talán. De félek kinyírták a gondolkodós, molyolós TR-t. És túlságosan mély történetet sem várok tőle.
Ez a Bioshock szerintem ebben az évben minden lehetséges címet el fog nyerni. És teljesen megérdemelten. Ugyan milyen cím állíthatná meg 2013-ban?
Nekem pölö a Dishonored volt nagy csalódás, mivel a zseniális játékmenet mellé egy átlagos történetet kanyarintottak. Még így is 9/10-es játék, de mélyebb történetet vártam. Na az Infinite-nál ez fordítva van, de szerintem a történet mindenek felett áll. Végülis a legtöbb játék interaktív könyv.
U.I.: hopp, igazából Zsébernardónak ment...
-
nanorambo
őstag
válasz
üzenetére
Hát azt az atmoszférát és mély sztorit amit a Bioshock Infinite nyújtott egy idei FPS sem fogja, még csak megközelíteni sem...
Ez kicsit más játék mint a többi. Teljesen máson van a hangsúly. Neked nem tetszett az nem baj, nekem a Tomb Raider nem jött át valamiért, pedig látszik rajta, hogy jó játék.
A grafika tény, hogy kicsit kopottas, de a művészi dizájn (amibe a direkt rikító színek is beletartoznak), hangulat és sztori mindenért kárpótol. -
törölt tag
A Bioshock Infinite nem érte el, hogy számomra emlékezetes maradjon.
Nagyon sok negatívumot fel lehet hozni ellene. Nem vártam Crysis szintű kidolgozottságot, én még az Aliens Colonial Marines-t is végigvittem DX11-ben.
A Bioshock Infinite a Dishonored szintjét sem ugrotta meg, amit az első rész után elvártam volna. Játékmenet egyszerűsitések, az idétlen rikitó szinek, a texturák kidolgozatlansága, a kamera mozgás helyenként zavaró volt.
Nem tudta megkedveltetni magát, a RAGE is jobban játszható. Far Cry 3, Tomb Raider, Battlefield 4 között esélytelen az év játéka cimre. -
persil
nagyúr
-
raggg
senior tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Ízlések és pofonok; én szeretem ha van egy kis agyalós része egy játéknak. Ezért szerettem nagyon például a God of Warokat is. Ha csak a sztori érdekel, akkor leveszek egy könyvet a polcról.
-
Johnny Cage
addikt
nekem valahogy nem hiányzik a csőszerelő című minijáték, ami kb. elsőre, talán még másodikra is jópofa volt, aztán rohadtul idegesítő tudott lenni amikor 125x-örre megyek végig ugyanazon az idegesítő flash-játékszerű puzzle-on.. ha most ezek benne lennének az infinite-ban, ide a rozsdás bökőt, hogy mindenki ezzel jönne: "megtöri a sztori lendületét" meg hogy "a kis logikai bizbaszokkal kell állandóan tökölnöm".. és egy nagyobb összegben lefogadnám, hogy most minden második ember ezt kritizálná, ahogy a Dead Space 3-nál mindenki hiányolta a (jó) sztorit, a túl sok puzzle-t meg a többség negatívumként rótta fel.
egyébként, én minden tekintetben jobban élveztem ezt a játékot, mint a DS3-at vagy a Far Cry 3-at együttvéve - bár utóbbi egy kiváló taktikai shooter, nekem valahogy mindkettőből hiányzott az érzelmi töltet. az Infinite viszont velem maradt a játék vége után is.
-
persil
nagyúr
Értelek. Na viszont ilyen "logikai" feladványokból az előzőekben sem volt sok.(volt, csak nem annyi, hogy most az infinite-ben elkezdjen hiányozni - legalábbis nekem)
Mégis csak egy fps. Nekem pont azért tetszett meg annak idején az első(és mai napig egyik kedvencem), mert épp annyival másabb egy átlag fps-nél, hogy "egyedi" legyen, de mégis megmaradt fps-nek. OK, ezt így elolvasva furcsának tűnhet, de szerintem érteni..

Ráadásul egy bioshock-ban(és most már írhatjuk így, mert 3 rész van) pont, hogy másodlagos a harcrendszer, még akkor is, ha sok van belőle. Ez a játék(sorozat) a történetről, a fantasztikusan kidolgozott és kellőképp elmebeteg világról, a furcsa nézetekről szól. Tulajdonképp csak egy extra "jó", hogy van benne harc is.
Összevetve pl az új tomb raider-rel, ez 100x inkább bioshock, mint amennyire az tomb raider... az is egy remek játék, de ez minden téren jobb/több, szerintem.
-
persil
nagyúr
SPOILER lehet egyeseknek!
"pl. az elején tetszett, hogy Possessiont kell nyomni a robotra, de sajnos több ilyen nem volt"
Ez hülyeség, ott használod, ahol jól esik, harcok közben az erősebb ellenfelek ráküldte komoly zűrzavart lehet okozni, szerintem pont jópofa, hogy semmi nincs ráderőltetve, azt használsz és úgy, ahol/ahogy jól esik. (persze nehéz beleképzelni magunkat, mert nincsenek ilyen képességeink, de ha belegondolnál, akkor a való életben is úgy oldod meg a helyzeteket, ahogyan épp tudod a birtokodban lévő felszerelések segítségével. Ha több is van, akkor választhatsz.)
Tény, hogy az 1-ben(de még a 2-ben is) jópofa dolgokat lehetett kombózni a plazmidokkal, de valljuk be, hogy 90%-ban ott is a 1-2-punch(haha
) kombó jött be mindenkinél. Kicsit nekem is hiányzik, jobban ki volt dolgozva, de szerintem itt is baromi élvezetesek a harcok. Egy possession a nagyvadra, bucking bronco, aztán lehet aprítani a shock jockey-val. De a murderous crows is mókás kis káoszt tud okozni. Nagyon jó ez, nincs vele semmi baj, a legtöbb vigor jól használható minden harcban, ha meg egysíkúnak érzed, akkor válts taktikát. Nálam nincs két ugyanolyan harc egyikre ezt küldöm, másikat úgy robbantom... nagyon élvezek minden összecsapást, 100x jobb, mint a mostani fps-ek 90%-a, ahol csak két lehetőség van, de az egyikben tuti meghalsz..."Megmondó" cikket meg én is tudok bármikor írni.
Szrk.:
Szigorúan szubjektív, de ez a cikkíró egy gyökér. Igyekszem korrekt lenni és végigolvasni, de amennyi bénaságot összehordott az első felében, egyre nehezebben megy az olvasása. -
raggg
senior tag
Egy érdekes poszt a harcrendszerről
Ezt azért is most, mert én még nem írtam le igazából a véleményem a játékról, de most megteszem: szerintem kicsit korai kijelenteni, hogy az év játéka lesz a Bioshock Infinite, de vélhetőleg az év egyik legjobb játéka volt. Engem a sztori mellett a remek artwork fogott meg, nagyon ötletesek és elég változatosak a helyszínek, ráadásul ahogy kóborol az ember mindig újabb és újabb hangulatú helyekkel találkozik, ez szerintem nagyon jó. Engem annyira nem zavart, hogy az NPC-k ismétlődnek, lehet túl sokat bambultam körbe és ezért nem tűnt fel. :-)
Sajnos a harcrendszer viszont valahogy nem fogott meg és ezért tettem be a linket is, mert nagyjából egyetértek a cikk írójával (plusz érdemes elolvasni a cikk alján Jonathan Blow véleményét is). Nagyon jó volt látni, hogy végre van életerőcsík, utána kell mennem a medkiteknek és a többi, ennek ellenére valahogy mégsem vitt magával úgy a harc (márpedig ez egy FPS játék), inkább a sztori hajtott előre, de a végén már egyáltalán nem élveztem a nagy lövöldözéseket.
Nekem egyébként egy dolog nagyon hiányzott, az pedig néhány (nem feltétlenül bonyolult) puzzle feladvány. Jó lett volna, ha egy két helyen csak vigorokkal tudtam volna tovább menni (SPOILER pl. az elején tetszett, hogy Possessiont kell nyomni a robotra, de sajnos több ilyen nem volt :-(SPOILER OFF). Ugyanígy sajnálom, hogy pár elemet megcsonkoltak az első részhez képest, szerintem kár volt (mindenféle lőszerek, vagy a gépek hackelése pl.) A fejlesztéseknek meg valahogy nem éreztem a létjogosultságát. Mintha csak egy ilyen must-have elem lett volna, de felesleges volt a recoilt javítani a machine-gunon, úgysem azt használtam.Ettől függletlenül hatalmas élményt nyújtott és ajánlottam több barátomnak is, hogy próbálják ki, szóval összességében tetszett, de én biztosan nem adnék rá 95+ pontot 100-as skálán.
-
persil
nagyúr
válasz
bookninja
üzenetére
Esetleg egy SPOILER feliratot kibaszhatnál legközelebb, pláne, ha a játék utolsó mozzanatát írod le két szóban.
Ettől független abban egyetértek, hogy fantasztikus lett a játék. Fanyalgók mindig vannak, meg lehet ám szarozni az első két részt is, de attól még nem lesznek azok. Aki nem érti és/vagy nem szereti ezt a műfajt, annak úgysem fog tetszeni, de a szaksajtó nem a semmire pontozott egyöntetűen 85/8.5 fölött.
Az meg ugye alapszabály, hogy ha jó a grafika, de gép kell hozzá, az ugyanolyan szar, mintha gyengébb grafika van, de elfut egy kenyérpirítón is, szóval ilyen az emberi természet, hibát mindig találni fognak a legjobb játékban is, ha akarnak.
-
bookninja
tag
hat ettol a tortenettol leesett az allam, foleg a vegen, mikor atdobott rapture-be, alsogatyat kellett valtanom.

az viszont igaz, hogy a sztori teljes megertesehez legalabb eros kozepfoku angoltudas, na meg nemi alap kvantumfizikai es kulturtorteneti ismeret kell. szoval aki azt allitja, hogy nem ez 2013 (vagy az evtized) legjobb jateka, az egyszeruen csak nem erti a lenyeget.
-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
Le van írva a tesztben, hogy amennyiben nem játszottad még aki, úgy csak az első és utolsó oldalt olvasd el...
Nyilván nem fogsz érteni egy mukkot sem, ha nem játszottad végig, de ez kb minden játékról elmondható. Az első és utolsó oldalt elolvasva kapsz egy átfogó ismertető a játékról, grafikáról, működéséről stb, ami meghozhatja, vagy éppen elveheti a kedvedet. De a középső rész erősen spoiler.
Egyébként minden egyes Vistaboy-os tesztbe le van ez írva...
-
unknownerror
tag
Utoljára talán ez a film után "gondolkoztam" el, hogy mi lett volna ha így meg úgy történnek a dolgok. Meg az Infinite végén. Akit a történet érdekel inkább, az megbocsájtja a grafikai, játékmenet-beli hibákat.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Tonchi
aktív tag
válasz
Trevize1987
üzenetére
Pls nekem is, thx.
-
Scoobyka
addikt
sorry telorol voltam es gondolom automatan javitott....A lenyeg,hogy sztem lehetett erteni mire utaltam. Bar bizonyara mindenkinek mas jatekok vege okozta a legnagyobb ledobenest....a lista eleg hosszu lenne az biztos en szeretem ha a tortenet vege kiszamithatatlan...attol jobban megragad az egesz elmeny. Az en listam is eleg hosszu,csak parat emlitettem meg.
-
Scoobyka
addikt
koszonom a leirtakat...akkor jol ertettem a tortenet 70-80%at vegul...amugy nalam amikor lementek a kepsorok vlt dobbenet amit csak par jatek ert el eddig...
pl: Heavy Rain,Alan Wake,Resistance 2.... de ez is ott szerepel a WTF befejezesek kozott...es szerencsere nem cliffinger lett a vege.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Trevize1987
üzenetére
Nekem is, thx.
-
Scoobyka
addikt
Valaki leirna nekem pmbe a veget,mert kicsit zavaros volt nekem a vege...ha jol ertettem akkor is WTF de valaki akinek jobb az angolja leirhatna a veget....
-
shaft72
tag
SPOILER
Remélem megvolt a játék elején a rádióból recsegve szóló Ben Bernie-féle Ain't she sweet is, habár anakronizmus, mert csak 1927-es a zene

-
Tonchi
aktív tag
SPOILER ELEJE
Valaki az elején dobta meg a rabszolgákat a tombola sorsoláson? Szerintem ott például lehetett módosítani a történeten, illetve én a sorsolót dobtam meg és a játék közepe-vége felé találkoztam a rabszolga párral akik megköszönték, hogy nem dobtam meg őket és adtak egy ruhadarabot...
SPOILER VÉGE -
Jinxb1rd
addikt
Engem nem ez zavar. Az, hogy minden játékteszted elején ecseteled az anyagi helyzetedet.
Azért nincs pénzed más játékot venni, mert dupla annyit költesz egyre pár posztertért, kulacsért meg hasonlókért. Ez a te dolgod, te pénzed, azt veszel rajta amit akarsz, de engem kimondottan idegesít, ha valaki sajnáltatja magát, hogy csóró, miközben fölöslegesen túlköltekezi magát.
Egyszer volt egy ismerősöm, akinek a családja nem volt éppen kimondottan jó anyagi helyzetben, de azért megvette magának a méregdrága Sennheiser Füles. 20-30k-ért. Hát igen, szegény ember, mily sanyarú az élet.
Na de megígérem, hogy többet nem fogok zavarni.
Jó teszteket írsz, úgyhogy majd max kihagyom az első oldalakat mostantól és annyi. -
Vistaboy
veterán
Kivettem, engedve a közóhajnak, bár azt nem értem, mi a durva abban, ha az ember sajnálja, hogy nem vehet meg minden hónapban egy 10K-ba kerülő játékot? Ha lenne állásom, akkor szimplán beleférne, így sajnos nem fog, pedig nagyon érdekelne az is. Mindegy, ebből nem indítunk vitát.
-
Vistaboy
veterán
Igen, sajnos az vagyok. Időközben már a Dead Island előrendelést is vissza kellett mondanom, mert nem biztos, hogy lesz rá keretem.
Ui.: Mielőtt még bárki belekötne: a gépemet már régebben vettem. Sajnos mostanában nincs fix állásom, így meg kell gondolnom, mire adok ki pénzt.
-
Foo
tag
válasz
Trevize1987
üzenetére
SPOILER:
én szeretném eladni még egyszer.azután én is félreteszem a játékot.
-
Foo
tag
válasz
Trevize1987
üzenetére
okés, köszi. és még egy kérdés. végigjátszás után ha újrakezdem a játékot, az addig megszerzett képességekből, extrákból kapok valamit az új játék kezdésénél? Esetleg valami extra kontent vagy bármi?
-
Kanczy
veterán
Tegnap fejeztem be, és az egyik legjobb játéknak tartom, amivel valaha is játszottam. Minden forintot megért

-
Foo
tag
nájsz!
érdekes, hogy azzal a lovas, újraélesztős résszel nem találkoztam ami az E3-as 15-perces gameplay videóban látható. Elkószáltam másfelé, vagy nem tudom, nem emlékszem rá.
SPOILER:
Apropó, a játékban van szerepe a döntéseinknek pl. milyen medált választunk Elizabethnek, életben hagyunk-e egy-egy szereplőt stb stb? másként alakulhat a játék cselekménye? Erről valakinek tapasztalat? -
Foo
tag
SPOILER:
találkozott valaki azzal a tear-rel amelyikből a Cindy Lauper - Girls Just Wanna Have Fun című száma szó?!
zseniális ez a játék! -
Spancho
senior tag
Tényleg egész jó játék.
Elkezdtem játszogatni vele, de nem nagyon tud lekötni.
A TR jobb volt nála ,de az se az év játéka azért
-
Jinxb1rd
addikt
A játékból háromféle kiadás jelent meg, melyek közül nekem most sajnos csak a legolcsóbbra volt pénzem, hiszen hamarosan itt a Dead Island: Riptide is és arra is kell gyűjtenem...
Oh te szegény. Hát.. akkor inkább el se olvasom a cikket, mert így nem az igazi.
-
raggg
senior tag
Tetszett a teszt, két hozzászólásom lenne (de csak építő jelleggel):
Az irányítás sajnos egyáltalán nem áll kézre. Nincs nagy probléma, mert könnyen át lehet állítani mindent úgy, hogy megfelelő legyen, de van egy-két idétlenül kiosztott parancs. Engem egyébként a legjobban a TAB-ra kitett menü nem tetszett (ugyanazt a menüt hozza elő, amit az ESC, ráadásul nem is lehet átkonfigurálni).
A másik kicsit kötözködés, de a zárójelben zárójel nem olyan szép (az utolsó oldalon). :-)
És a végére a saját véleményem: nekem az egyik legjobban az tetszett, hogy jól ötvözi a játék az "oldschool-nuschool" fps-ek jó pontjait. Igenis kell medkiteket, lőszert gyűjtögetni, bár lineáris de elég nagy tér van a bóklászásra, ugyanakkor jól ki lett találva az újraéledős rendszer is (talán ez az első játék ahol nem zavart, bár összességében normalon nem sok kihívás volt a harcokban).
(#10) Ilsyde:
Először én se váltogattam a geareket, nem volt igazán hasznos cucc közöttük, de a végefelé viszont találtam párat ami igazán hasznos volt, szóval érdemes nézelődni (pl. van olyan, ami kill után újratölti a saltot) -
Johnny Cage
addikt
..ha annyi Forintom lenne, ahányszor hallottam ezen a fórumon is hogy "a grafika nem számít, a játék a lényeg".. és akkor kijön egy ilyen gyönyörű játék és tessék, mi van? hogy a poligonszám nem elég magas, a textúrák nem elég élesek..
-
zooole
senior tag
Kontrollerrel játszottam PC-n. Kényelmesebbnek érzem, bár sokkal jobb vagyok egér+billel. BC1-ben tanultam meg kontrollerrel FPS-t játszani, az pedig elég régen volt. Ráadásul Hard-on játszottam, amit nagyon ritkán csinálok. Az volt a legnagyobb meglepetés, hogy egy-két rész kivételével egyáltalán nem éreztem igazán nehéznek. Kevesebbet kellett gondolkozni, mint az 1. részben normal-on. Lehetett pazarolni a lőszert, kirohanni aztán visszabújni. Ez nekem sokat elvett a játékból.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hát jön még a BF4 is, azt is talán meglesem, oda gép kell, na meg pénz, de jön a ballagás. Amúgy szerintem ez a Bioshock Infinite jobb lett mint a COD 2012020-ik kiadása, meg a többi rókabőr. De egy játék a sokból, nem játszom sokat, és csak azzal ami megfog. Na ezzel pont az történt.
Amúgy mi több magyarázat kéne az ujjára? Így vágódott le, mikor Comstock-tól vissza akarta venni a lányát Booker. (Érdekes, mert Comstock=Booker) és megbonyolították. Nekem is úgy kellett elmagyarázni, mivel nem értettem ennyi angol szöveget már.
-
Ilsyde
őstag
válasz
bigadam94
üzenetére
Csak egy értelmetlen találgatás hangzik el az ujjával kapcsolatban. De ha az neked magyarázat...

Vigorokra jelenlétére sem kaptunk választ. Miért szinte csak mi tudjuk használni oket, honnan jott a salt stb. pedig teljesen hétkoznapi dologként szerepel ez is.
Vagy az van hogy rendesen megalkották a világot és csak után készítették el a játékot (ez lenne a normális eset) de kihagytak egy csomó mindent amit talán majd DLC-kben viszont látunk, vagy nem volt kommunikáció az art/story csapat meg a pályakészítok és animátorok kozott és elveszett a játék nagy része.
-
sz_abika
addikt
Ez a meg van mindenünkről ez szerintem játékosfüggő. Pl FPSekhez szerintem annyira való a gamepad (PSre vettem meg, mert a gép soványnak gondoltam hozzá), mint tej a sörhöz. Ennek következtében nekem folyton kutatnom kell lőszerért, mert egy 4-5fős pakkra simán ellövöldözöm a 150es tárat. Az életről meg ne is beszéljünk, mert ők egy fokkal jobban céloznak.
Nekem már medium szinten is elég komoly kihívás
Ami nekem hiányzik nagyon az a Big Sister, ahogy hallod hogy jön és készülsz fel és közben borzogsz a sikolytól. A fireman meg a patriot..hát elég lapos harcok és még ritkák is.
-
zooole
senior tag
A harcrendszer nekem nagy csalódás lett. Az 1. 2 részhez képest olyan, mint egy faék. Még úgy is CoD-nak érzem, hogy tudom, annál azért sokkal összetettebb. Viszont nincsenek botok, kamerák, turretek amiket lehetne hackelgetni, nincsenek olyan jó vigorok (telekinesis kimaradt, meg egyébként sincs semmi amit mozdítani lehetne a pályán, ez nekem mindig visszavesz az élményből, olyan műnek érzi az ember a világot).
A fegyverek majdnem mind ugyan olyanok. Hiányoznak a szélsőséges fegyverek, mint a számszeríj.
A felfedezés is borzasztóan meg lett nyirbálva. Rapture-ben sok helyre be lehetett nézni, ahol általában valamilyen ellenállással is szemben találtuk magunkat, nem pedig csak 1 ajtót kellett kinyitni. Ami még itt hiányzik, az az ok, hogy felfedezzünk. A kis time capsule-ok jók, fel is szedtem mindet, de ez nagyon kevés, hogy sok métert császkáljunk üres szobákban, kihívás nélkül. A probléma ugyanis ott kezdődik, hogy a játék végig tolja belénk a salt-ot és az életet és a lőszert. Egyszer nincs az, hogy szükségem lenne rá és ezért körülnézek a pályán. Az 1. részben komoly jutalom járt azért, ha az ember átvergődi magát 2 turreten, 1 kamerán meg pár splicer-en. Itt eleve nem érdekel, mert mindig van mindenből.
Technikai résszel pedig egyszerűen nem értek egyet. Ilyet UE3-ban sosem láttunk, GoW Judgement szintjén van, ami az abszolút csúcs.
Minden egyéb fantasztikus a játékban, tőlem 8.5/10-et kapna, ha tesztet írogatnék. Az eredetihez viszont messze nem ér fel.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Ami ha nincs meg, hiába játszod rendesen, nem érted meg. Kéne magyar felirat hozzá
Nem kenem ennyire az angolt. -
bigadam94
tag
Pedig ha figyelmesen végigjátszod, igenis megkapod azokat a bizonyos válaszokat. Korábban írtad, hogy Elizabeth "tear-nyitogatós" képességére sem kapunk magyarázatot - no ez sem teljesen így van, a játékban elhangzik, honnan erednek a képességei.
Ha végigrohansz rajta, mint egy egyszerű FPS-en, igen, zagyvaságnak fog tűnni - de ha odafigyelsz a részletekre, rájössz, hogy nincs itt semmiféle kesze-kuszaság, Columbia az utóbbi évek egyik legpontosabban megszerkesztett videojátékos világa.
-
Qbász
aktív tag
válasz
Trevize1987
üzenetére
Minden soroddal egyetértek.

-
Foo
tag
tetszett az íràs. pl. nem tudtam mit kezdjek a ruhàkkal, és a sky-lineon való navigàciòt sem használtam... köszi! :")
engem teljesen beszippantott! a làtvàny a hangok, zene és az egész atmoszféra telitalálat! Elizabeth kedves, szerethető és tényleg nem idegesítő, pl. nem kell rà vàrni ajtòknàl, lifteknél. a jàték épp ùgy és oda respawnolja a karakterét (persze a latòterünkön kívül), ahovà és amikor kell. az viszont elég mulatsàgos amikor hümmögve, morfondírozva bámul egy üres dobozt vagy valami teljesen irreleváns tàrgyat...
szerencsére nem sokszor megy àt retardba.
egy kicsit idegesítő és senki nem említette, hogy a karakterünk hajlamos azért megakadni, ill. furcsàn lelassulni ha beleütkozünk egy màsik karakterbe, akàr Elizabethbe, vagy kiàllò pàlyaelembe. egyébkent ezt és a helyénkénti fps ingadozàst leszàmítva nem nagyon tudok hibàkròl beszàmolni. a grafikàtòl annyit, hogy egy alkalommal amikor hiba miatt kilépett a jàték, a grafikai beàllitàsok àtàllítòdtak normàlra (ultràròl) a köv. indítàsnàl, de ez csak több òrànyi jàték utàn tűnt fel...
-
törölt tag
Nagyon jó teszt, bár aki még nem játszott a játékkal, az nem mindent ért. Ugyanakkor a képek és a leírás alapján számomra se füle, se farka a történetnek. Lebegő város lebegő sínes vonattal, tér-idő szakadások tárgyak áthozásához... MIVAN?!
Csak én látom így?
-
Tankos5672
tag
Nagyon jó lett a cikk, mindent leírsz amit tudni kell, nekem sajnos nem jön be, így hát kimarad.

-
Zoli0726
aktív tag
teljesen egyetértek veled. Nagyon sokszor elcsodálkoztam a játékon, csak nem azért, mert realisztikus, hanem mert művészi. Az egész játéknak van egy olyan egyedi atmoszférája, hogy én sokszor csak ámultam bámultam, a képek, a plakátok, az emberek, az épületek, ha nem is teng túl a poligonszám a motor miatt, de aki ezeket kitalálta és tervezte tényleg nem semmi ipse volt.
-
batai15
félisten
ez egy jó játék. noha egészen mostanáig nem érdekelelt a játék, egy trailer mident meg valtoztatott.
-
A tesztben többször elhangzott hogy a grafika lehetne jobb is bla bla, hát basszus... ezt a grafikát sokkal inkább lehet élvezni és csodálni mint egy crysis 3 csilli villli atom realisztikus világát. Ennek játéknak művészi a látványvilága, elképesztően szép és még az is elismerően biccent rá akinek semmi köze a játékokhoz de tudja hogy mi a valóban szép látvány (pl. anyám vagy apám vagy barátnőm). Le a kalappal a fejlesztők előtt.
-
Mans20
addikt
Nem tudom mennyire spoiler,de itt hogy vannak a pályák?meg mennyi van?vagy azokon a síneken jutunk egy másik részhez?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ha gyönyörű a grafika, de nagy a gépigény, az a baj. Ha meg kevesebb a gépigény, de cserébe valamivel rosszabb a grafika, akkor meg az a baj. Tök vállalható szerintem, illik hozzá, és még most is jó szerintem az UE3. Anno Dishonoredre is ilyen kommentek érkeztek: "amint megláttam a grafikát, hagytam" meg "volt egy esélye, de a grafika miatt nálam alapból kiesett". Kérdem: Most akkor az a baj ha normális történet van, nem csilli-villi grafika?

-
Tonchi
aktív tag
Szerk. időn túl:
A zenére értsd ezeket:
http://www.youtube.com/watch?v=4v61qhb3ozU
http://www.youtube.com/watch?v=imD72UL8NCwés ilyen fajta van még 3, ami csak a soundtrackot illeti...
-
Tonchi
aktív tag
!SPOILER VESZÉLY!
"utána már semmi játékmechanikai elem nem épul rá (magyarán nulla jelentosége van az egésznek)."
Ezt cáfolnám, az utolsó csatában én nagyon sokat használtam a Bucking Bronco vigor-t, ami felemeli az ellent és ha utána jól célzott lövéssel ki lehetett lökni az égbe és mikor esett volna vissza, leesett. Főleg erőseknél (amik sok lövést igényeltek volna) segített sokat
(#13) hipó
Szerintem a hangulattal nem volt baj, az eleje tényleg parádésra sikerült, azonban a csaták többségében a zene, nagyon parássá tette, illetve a Boy of Silence-es rész kifejezetten nyomasztó...Mindenkinek
Nagyon kiemelitek a grafika hibáit. Egy tesztelőtől még megértem (bár kétszer egy oldalon zsírra ugyanazt leírni, lehet tőle is sok ezzel kapcsolatban, mintha ismételte volna), de én egyáltalán nem figyeltem erre a játékok során, csak utólag olvastam és néztem vissza a játékban. Valami hibát kell keresni
-
proci985
MODERÁTOR
az utolsó pályákon gyakorlatilag eltűnnek a lőszer vending machineok, hardon pedig ki fog fogyni a lőszer. ami egyben azt is jelenti, hogy talált fegyverekkel kell futkosni. aminek ugye csak annyi a hátránya, hogy az upgradeletlen fegyverek sebzése alacsony.
hardon nem lesznek elegek a fegyverek. játékmechanikára várj még egy picit
.vissza a cikkhez: UE3, annak hibáival és szépségeivel. szerintem jól néz ki, nagyon részletes, bár közel menve sajnos látszanak a hibái. elején a bezártság érzése magas, később ez javul, sőt a Stalker/Borderlandshez hasonló "és akkor most visszasétálunk másfél pályát egy szedj össze valamit mellékküldetés miatt" is megvolt.
játékként remek, mint volt anno a Bioshock, viszont továbbra sem tiszta fps. ami nem is feltétlenül baj. ellenben esélyes az év játéka címre az elődjéhez hasonlóan.
-
katt777
félisten
Most még jobban rühellem a konzolokat és a steamet.

Miért kell minden játékot lqrni valamivel?
-
tailor74
addikt
Köszönjük a tesztet, ismertetőt!
Szerintem pont annyit alkottál róla,hogy az "akarom" érzés elkapja az embert a játékkal kapcsolatban
-
nrgia
őstag
A spoiler-mentes részek elolvasása után sem változott meg a véleményem a játékról ! KELL !!! A többit nem olvasom el és a videókat sem nézem meg... meghagyok mindent a saját magam számára !

-
WongFeiHong
senior tag
Végre egy jó single player! kaotikusnak tűnt a harc a vidikről,de nagyon jól kezelhető minden fegyver,képesség. Bár ezt a mágneses cuccot,nem igazán vágom mire jó.
Árnyékokat tényleg lekell venni főleg Nvidia-n. Igy fix 60 fps,de gyakoriak a pár mp-s szaggatások és néha elfelejt kirajzolni texturát. Minden más tökéletes.
-
Vistaboy
veterán
Értem és jogos, ki is javítottam a megfelelő részt...

Viszont a "bár" szót mindössze négyszer láttam az oldalon, de a biztonság kedvéért azokat is átírtam, hátha így már emészthetőbb...

(#21) Komplikato: Neked is igazad van, köszönöm a pontosítást, át is javítom.
De ez akkor még rosszabb képet fest a játékról... 
-
Polllen
félisten
Feldobom a kívánságlistára.

-
sz_abika
addikt
Amúgy ez a "tear" vonal nem jön át - még nem fejeztem be a gémet.
Ha elvileg csak standard a lányzó, akkor miért tud ilyet?Vagy ez majd spoiler árán derülne ki, vagy lemaradtam a magyarázatról menetközben?
Ja és bánom hogy PS3ra vettem meg. nevetséges hogy 2013ban még 720pben játszunk.

-
Anubiss
tag
Hatalmas játék! A grafika kisebb hibái egyáltalán nem szembetűnőek. A történet valami eszméletlen és itt emelkedik a sok játék közül. Az ending valami hihetetlen fergetegesre sikerült (mindblown) és sokat lehet rajta agyalni később is. Elizabeth pedig elragadóan bájos. Azok az égszínkék szemek igézőek... Az egész repülő város pedig hab a tortán.
Akinek bejön az ilyen fantázia világ annak ez kötelező darab!
-
james001
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
+1,már kétszer is nekiestem az első résznek de 5 perc után raktam is le,nem fogott meg
Bár tény és való hogy ez az Infinite egész szép lett,viszont a csaj ronda benne 
-
shaft72
tag
Első blikkre egy igencsak lebutított, konzolos FPS benyomását kelti, talán a történet majd magával ragad.
Dishonored után kellemetlen csalódás mind játékmechanika, mind szabadság szempontjából... -
nanorambo
őstag
Baromi jó játék lett. Érdemes lenne egy mélyebb elemzést készíteni a játék világáról. Enyhén átitatja a kommunista "hangulat". Személyi kultusz, munka=élet, a szimbólumok stb. Ezek mellet pedig amerikai stílusú ruházatok és történelem (gondolok itt arra a pályára ami amerikai törénelem bizonyos pontjait mutatja: japán, indiánok) no meg a 3 amerikai "isten" Jefferson, Washington és Lincoln. Elég groteszk keverék, de nagyon érdekes.
-
Mister_X
nagyúr
"aki egy minőségi programot szeretne látni a mai gyengécske kínálatban"
Háát. A teszt tetszett, le a kalappal, az utolsó oldalon talán sok a "bár" szó, pedig vodkakóla szóba se került. Viszont a fenti mondattal nem értenék egyet, kérem alássan! 2013 már most nagyszerű év, főleg kínálat szempontjából. Indítottuk az évet egy karaj DmC-vel, jött utána egy Ni No Kuni és azóta olyan jóságok jelentek meg, mint God of War: Ascension, Gears of War: Judgement, Tomb Raider, Metal Gear Rising, StarCraft II: HotS és az új Sly Cooper. Bár csak ilyen gyenge lenne minden időszak...
-
Komplikato
veterán
A program az Epic Games által kifejlesztett Unreal Engine 3 motorra épül, ami sajnos már nem mai darab, ennek ellenére bátran állíthatom, hogy az Irrational Games csapata kifacsart belőle mindent, amit lehetett, ...
Na na, álljunk csak meg. Az UE3 fel lett tupírozva egészen a DX11 mindenféle tudásával ,lásd "Samaritan" tech demo.
Viszont az UE motorok jó és egyben rossz oldala a skálázhatósága, ez pedig a multiplatform játékoknál eléggé visszaüt, értsd a PC verzió nem szebb mint lehetne, cserébe (elvileg) kisebb is a gépigény. Ilyen volt a Mass Effect széria vagy a Dishonored, ha már Unreal Engine.
Szóval a játék sok mindent nem használt ki abból az "ősrégi" UE3 motorból.
(Jut eszembe van UE4 techdemo kint ... abból játék egy évig biztos nem lesz még.) -
Ed3r_X_
nagyúr
Nagyon jól sikerült a teszt, én éppen tegnapelőtt játszottam ki, nekem olyan 12 órám volt benne. Pedig gyűjtögettem is.

A lőszerrel nekem viszont meggyűlt a bajom, amikor ezek az ellenségek (Boy of Silence) felriasztották az összes molyoló ellenfelet, akkor kénytelen voltam mindenkit leütni

A grafika jól eltalált lett, nekem tetszett, a különböző fényekre én is felfigyeltem, jól oldották meg,
A hangulat valami nagyon jó lett, a története is, bár segítség kellett a megértéséhez.Remek, mehet ÉV Játékának
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hipó: Na mert az új Tomb Raider olyan változatos
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tikakukac
titán
Hullára fogom játszani magam vele, csak legyen meg a gép hozzá...
A tesztnek pedig nagyon örülök

-
keIdor
titán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Az mondjuk tényleg nem az, keserű szénsavas izé, mi benne a jó?
Megiszom, de olyan semleges egy valami, magamtól ritkán is iszom. -
Silentfrog
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Amit mondasz az olyan mintha valaki azt mondaná,hogy a sör nem finom! Mit is lehet erre mondani?

-
Trevize1987
aktív tag
Az Infinite nekem a játékok abszolút csúcspontja. A grafika és az egész játékmenet annyira lényegtelen... A történet az ami ledöbbent, ha megérted a nagyrészét. Új értelmet ad az első résznek és ez az, ami eddig nem sok játéknak sikerült. Soha, ismétlem, soha semmilyen könyv, illetve játék nem kergetett még be ilyen őrült érzelmi labirintusba. Ken Levine-t innentől istenként fogom tisztelni. Asimov mellett. 3 napja játszottam végig és még mindig nem tudok magamhoz térni. Minden gondolatom körülötte forog... Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mennyi szart kiadnak össze-vissza. De most kijött az etalon.
-
antikomcsi
veterán
Én elolvasgatom a tesztjeit, megnézem a képeket, de egy percet nem tudnék játszani vele. Nekem baromira nem tetszik, se ez se az előző részei.
Viszont mindenkinek jó szórakozást kívánok hozzá, aki játszik vele.
-
hipó
tag
Számomra nagy csalódás a játék. A játékmenet úgy érzem az első Bioshock óta még tovább egyszerűsödött. Engem nem tudott lekötni a játék (ellentétben pl a Tomb Raider-el) pár óra játék után abba is hagytam. A tarka színeivel, meg a meseszerűségével nagyon nem jött be, ellentétben a Bioshock klausztrofóbiás hangulatú víz alatti városával. Elavult grafika, amit mindenféle vakító fényekkel próbálnak ellensúlyozni. Hatalmas üres terek. Az egy helyben álldogáló emberkék elmondják a szövegüket, aztán bután bámulnak ránk. A sok háttérinformáció és érdekesség amit a mindenféle masinákból nyerhetünk és elvileg kiegészítik a történetet egy idő után érdektelenné váltak. A skyline jó ötlet, némileg feldobta a harcot.
Azért a végére kíváncsi voltam és youtube-on megnéztem, tetszett a befejezés : )
Jöhet a System Shock 3! -
CsuBaKamBra
tag
A tomb raider nagyon tetszett, nem hittem hogy lesz a közeljövőben bármi kihívója (bár reménykedtem) és ez game überelte minden viszonylatban.
Megjegyzem nagyon tetszett amit kihoztak az UE3-ból.(#9) core2: egy erősen végigtanult nap után , a játékba belefeledkezve éjfél után kifejezetten jól jön az auto aim

-
Steve1207
veterán
Nagyon hangulatosnak tűnik az már egyszer biztos!

-
Ilsyde
őstag
Végefelé járok de rengeteg játékelem zavar benne

Nem értem minek annyi fegyver meg fegyver upgrade hogyha egyszerre csak ketto lehet nálunk, a toltény meg úgysem fogy el mindkettobol. Ha váltogatni kellene oket helyzettol fuggoen (pl. ellenfelek immunisak lennének némelyikre vagy hamar kifogyni a skuló) akkor OK, de így rá sem nézek a foldon lévokre.
A repulo város jó nagy baromság (mondjuk nagyon mást már nem lehetett kitalálni a víz alatti után) de gondoltam majd lesz valami jelentosége is stb. de csak elso pár pályán volt szerepe, utána már semmi játékmechanikai elem nem épul rá (magyarán nulla jelentosége van az egésznek).
Speckó képességek elég gyengék úgyhogy csak fegyvereket használok. Lehetnének otletesebbek vagy hasznosabbak (mint mondjuk a Dishonoredben) mert így meh. A négy ruhadarabból is azokat használom amiket az elején kaptam mert nincs kiegyensúlyozva a tobbi és sokkal gyengébbek.
Elizabeth tárgy-teleportálgatós képességének sincs értelme mert úgyis rányomok hogy "ja, kérem". Akár alapból is ott lehetne minden cucc. Vagy ha nem torolték volna ki azt a mechanikát hogy Elizabeth legyengul ha sokszor kérjuk hogy segítsen stb. mert ez így úgy hulyeség ahogy van. Zárfeltorést inkább meg sem említem. Gondolom gyorsan adni kellett valamit Elizabethnek hogy ne legyen teljesen hasznavehetetlen karakter.
-
Neil Watts
veterán
A videók után előszörre nem tetszett, az auto aimot kiszedve viszont fantasztikus

Üdv. core2
-
Sirandrish
legenda
Nem sokára én is neki esek a játéknak..majd aztán elolvasom, de biztos nagyon faja

-
Jó cikk! Köszönjük!
Nálam marad a TR best of 2013 eddig, de ezt is nagyon élveztem. -
keIdor
titán
Nálam év játéka eddig, Tomb Raider-el együtt, bár talán ez még jobb is.
Azért örülök, hogy még ha kevés is, de évente jön egy-két ilyen jó játék mindig, amiket nehéz letenni. -
Mans20
addikt
Remélem egyszer eljutunk oda is hogy nem lesz minden második ember egyforma egy játékba,kb akkor ugyan az mint az előző részek,csak most az égbe hentelünk.
-
Silentfrog
veterán
A játék bemutatását, tesztjét köszönjük.

Nekem ez a játék az amiben nem érdekel a grafika. A Bioshock 1 graf.szintjét hozta volna akkor is tetszett volna.
Végig jól szórakoztam,bár nekem nem a régi részek hangulata nem jött vissza de a játék remek és megéri a kiadott pénzmagot!
Lehet hogy béna vagyok,de a játék végéig sem jöttem rá ,hogy az ultra brutálra felfejlesztett fegyvereket ha esetleg elhagynánk,akkor hogy kaphatjuk vissza ha pont olyan nincs az ellenségnél?
-
Zoli0726
aktív tag
szerintem ennek a játéknak nem állt volna jól, ha minden nagyon durván és realisztikusan van kidolgozva. Tény, hogy az UE3 fölött el járt az idő, de én annyira örültem neki, hogy nem kellett lebutítanom a grafikát számottevően, hogy játszható maradjon a laptopomon, hogy minden grafikai gyengeség fölött szemet hunytam, és így is elcsodálkoztam elég sokszor, hogy a megvalósítás milyen szép. szóval lehet, hogy a hc gamer vassakkal rendelkezőknek ez csalódás, ezt aláírom, de számomra pozitív dolog volt.
Egyébként az enyhén mosódott textúrák lehet hogy betudhatóak az fxaa-nak, kár hogy msaa-t nem sikerült belerakni
Ja és a teszt remek lett
-
Nagyon jó teszt, szép munka

A képek csodálatosak, totális birtoklási vágy alakult ki bennem a játék iránt, akarom
Annek meg külön örülök, hogy Elizabeth-re nem kell vigyázni a harcok során, nincs rosszabb, amikor egy játékban a hülye AI miatt meghal a kísért NPC, vagy akadályoz.Amúgy meg: Vistaboy Challenge #1: írj cikket a butítás szó használata nélkül

-
oriic
HÁZIGAZDA
Fantasztikus játék lett mindenki szerint, alig várom hogy egy két hét múlva én is kipróbálhassam....
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bioshock Infinite története valószinűleg jól lett megírva, de én nem tudom csak ezvégett végigjászani, mert a játék része nem sikerült olyan jól. A Tomb Raider-en véghezvitt változtatások, mint valami túlélőhorror történet miatt ez is rosszul érintett, de az egészet tekintve átment a türéshatáromon. Mint a Dead Space 3 szintén. Ezek a játékok a grafikai fejlődések kivételével nem tudtak felnőni az elődeik magasságába.
A Bioshock Infinite a Dishonored szintjét sem ugrotta meg, amit az első rész után elvártam volna. Játékmenet egyszerűsitések, az idétlen rikitó szinek, a texturák kidolgozatlansága, a kamera mozgás helyenként zavaró volt.
Nem tudta megkedveltetni magát, a RAGE is jobban játszható. Far Cry 3, Tomb Raider, Battlefield 4 között esélytelen az év játéka cimre.

Miért ne lenne az?

Crysis 2 (tesszaláljuk a város alatti vizeket) után szabadon...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)