- Yettel topik
- Úszni lehet az ultravékony Oppo/OnePlus hajlíthatóval
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kocsisdavid9
csendes tag
Ki az aki ilyen telefont vesz?
szerintem ocsmány -
vimes
senior tag
T-nél eléggé révuszokban beszélnek, ahhoz képest, hogy már listára is tették egy időre az Alcatel OT Fire-t. Bár az lehet h jobb, ha nem kerül be, kevés már az a 256 MB RAM...
"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
kispx
addikt
"Telenor also confirmed plans to launch Firefox OS phones in Hungary, Serbia and Montenegro before the end of the year"
T:
"We are now excited about the upcoming sales start for our congstar customers in Germany. And we will bring the first devices to Greece and Hungary soon.” -
vimes
senior tag
Mikor lesznek FF OS-es telefonok. A T honlapján szerepelt egy a hamarosan kapható készülékek között még a nyáron vakamikor, aztán eltűnt, de telefon meg sehol...
"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
kispx
addikt
válasz Rickazoid #43 üzenetére
Hogy miért emeltem ki az előbb? Az megvan, hogy amit kiemeltem, annak köze sincs ahogy a részhez amit nem emeltem ki? A #34 hszedben több mondandód is volt, én azt emeltem ki amire reagáltam.
> "Például kiemeled a kliens alapot és azt mondod a Firefox OS-t az alá soroltam, habár én azt egy nagy visszalépésnek neveztem a kliens alapú rendszerek felé."
Ha nem soroltad ez alá, akkor ez hogyan is jön az FxOS-es topicban? Ha az FxOS nem kliens alapú, akkor miért beszélsz róla? Komolyan nem értem a mondanivalódat ezután.A HTML-t meg a CSS az leírónyelv, nem programozási nyelv. Leírónyelvet nem futtatunk. A docx, ami elnagyolva köztudottan betömörített xml. A docx-et megjelenítjük és nem futtassuk.
[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Az megvan, hogy kiemelni valamit a kontextusból, majd reagálni rá nem egyenlő a mondandóra való reagálással? Megint csak ezt teszed. Például kiemeled a kliens alapot és azt mondod a Firefox OS-t az alá soroltam, eszerint reagálsz, miközben én azt egy nagy visszalépésnek neveztem a kliens alapú rendszerek felé.
És most meg azt próbálod félremagyarázni, amit a programkód futtatásáról írtam. Senki nem beszélt azonos kód másképp futtatásáról (bár erre meg pont a webprogramozásban van példa, nem is olyan rég a HTML-t meg a CSS-t eléggé sajátos módon voltak képesek értelmezni a különböző böngészők, különböző megjelenítéseket produkálva ezzel - emellett ami az XML alapú fájlok megjelenítését és kezelését illeti a LibreOffice és a Microsoft Office szoftvercsomagokban, na az is az azonos kód másképp értelmezésére példa), viszont az IT rendszerek csak olyan kódot értenek, amire felkészítették őket és az közel sem egységes. De ha egy keretrendszer (webprogramozás esetében böngésző) ott van mindegyiken és fordítja tovább a kódot a gépnek, már elég a keretrendszerre írni.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
kispx
addikt
válasz Rickazoid #41 üzenetére
Látom sosem láttál Firefox OS-es eszközt, de akkor elmagyarázzon.
> "ráadásul amikor online van, esélyed sincs megállapítani, hogy milyen kód fut, nemhogy védekezni ellene."]
Ki mondta, hogy online futtassa?> "Kliens alapú rendszereknél a biztonsági megoldások jóformán értelmüket vesztik"
AZ FxOS nem éppen kliens alapú rendszer. Packaged apps megvan?> "Sőt, nem is kell megfertőzni az eszközt hozzá, legalábbis nem a hagyományos értelemben."
Hogy mi?? Milyen értelemben? Mit megfertőzni?> "Ráadásul könnyebb is kártékony kóddal megfertőzni olyan eszközöket, amik ugyanazt a kódot ugyanúgy futtatják,"
Azt ne mondj, hogy ismersz olyan eszközt, ami ugyanazt a kódot máshogy futtassa. Az informatikai óta, ugyanazt a kódot, ugyanúgy futtassuk le.> "Azt már csak te magyaráztad bele, hogy szerintem a ma elérhető webes szolgáltatásokkal nem kémkednek, "
Hogy hol magyaráztam bele? Én csak annyit mondtam, hogy e szemszögből nem rosszabb mint az Android, meg a WP. És itt a #40-es hszemet újra elolvashatnád. Alaposan.> "Inkább ne köss bele olyasmikbe, amikről senki sem beszélt, kiragadva a szövegből válogatott részeket, mert hamar trollnak leszel titulálva."
Bocsi, hogy kiemeltem, hogy a hszed melyik részére reagáltam, amik úgy ezen hsz kivételével egyszer fordult elő[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Azért az offline mód webes programoknál elképesztően korlátozott a natívakhoz képest, ráadásul amikor online van, esélyed sincs megállapítani, hogy milyen kód fut, nemhogy védekezni ellene. Kliens alapú rendszereknél a biztonsági megoldások jóformán értelmüket vesztik, a Firefox OS és a Chrome OS pedig azok felé egy jó nagy visszalépés. Ráadásul könnyebb is kártékony kóddal megfertőzni olyan eszközöket, amik ugyanazt a kódot ugyanúgy futtatják, különösen ha mindez a weben keresztül, centralizáltan zajlik. Sőt, nem is kell megfertőzni az eszközt hozzá, legalábbis nem a hagyományos értelemben.
Azt már csak te magyaráztad bele, hogy szerintem a ma elérhető webes szolgáltatásokkal nem kémkednek, ha értelmeznéd is az olvasottakat, nem kéne megismételnem, hogy minden rendszer által elérhető webes szolgáltatás része az online világnak és én utóbbiról írtam, nem kerültek összehasonlításra a Firefox OS és a többi rendszer által elérhető online szolgáltatások, csak a böngészőben és a natívan futó programok közti különbségről írtam. Inkább ne köss bele olyasmikbe, amikről senki sem beszélt, kiragadva a szövegből válogatott részeket, mert hamar trollnak leszel titulálva.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
kispx
addikt
válasz Rickazoid #37 üzenetére
Amiket mondtál, hogy nincs 100%-os lefedettség, kémkednek utánad, az a többi platformon is fenn állnak. És attól, hogy a "telefon is csak egy böngésző", attól Te ezeknek nem leszel jobba kitéve. Ugyanúgy megvan a választásod az FxOS-nél, hogy csak offline alkalmazást használsz és így senki nem kémkedhet utánad. Vagy olyan szolgáltatást veszel igénybe amiről tudod, hogy nem kémkedik. Szóval ezt nem értem, hogy ezek csak miért az FxOS-nél baj? A többinél miért nem hangoztatjátok?
-
smkb
őstag
Nincs mögötte pénz. Míg az Android/IOS/WP mögött gigacégek bődületes mennyiségű pénze, marketingje, stb. van, addig emögött semmi. Az MS-nek micsoda kínkeserv a WP-t terjeszteni, úgy hogy egy hatalmas MS ökoszísztéma áll a telós OS-ük mögött, mégha abból a telón nem is minden van jelen. Akkor egy Mozilla? Még egy Nokiának sem ment, a BlackBerry is beadata a kulcsot.
-
kispx
addikt
válasz Rickazoid #34 üzenetére
> "Majd ha 100%-os lefedettség, korlátlan és ingyenes internet-hozzáférés és kémkedésmentesség fogja jellemezni az online világot, akkor beszélhetünk a webes programokról"
De ha mondjuk egy Andoidról vagy egy WP-ről veszünk igénybe egy webes szolgáltatást az már mehet? Ott nincs kémkedés?
-
Rickazoid
addikt
Nem értem ezt a szabvány webes technológiák meghonosításának célját. Azok eddig is elérhetőek voltak bárki számára, nem kell őket honosítani. Csak az a böngésző nem támogatja őket, amelyek fejlesztői nem akarják. Az meg, hogy a webprogramozás nem váltotta fel a programozást, elég nyilvánvaló okkal bír. Keretrendszert (jelen esetben böngészőt) igénylő program vs. natív program. Egyértelmű, hogy utóbbi a győztes.
Az meg, hogy a telefon csak egy böngésző legyen... hát megvan róla a véleményem. Majd ha 100%-os lefedettség, korlátlan és ingyenes internet-hozzáférés és kémkedésmentesség fogja jellemezni az online világot és kész lesz a kvantumszámítógép, akkor beszélhetünk a webes programokról, mint elsődleges alkalmazásokról és a böngészőről, mint potenciális op.rendszerről.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Egyet nem ertek ebben az oprenszerben: mj az anyamat csinalok net nelkul? Azért elofordul h se wifi, se 3g - mert pl leterhelt es alig halad az adat, nincs lefedettseg stb...- akkor egy kepet sen tudok megnyitni, vagy pl egy nevjegyzeket,uzenetet?
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Touch-ko
őstag
Igen ez igy volt. Viszont anno az iOS es Android teljesen mas szemszogbol nezte a mobil ipart. Meroben mas megoldasok voltak. (foleg inkabb iOS fronton). Amig pedig a FireFox nem tud ujat mutatni csak az ugymond `kitaposott` utat jarja, addig szamomra (es sokak szamara is) csak egy elkesett iPhone hullamot meglovagolni akaro fejlesztes eredmenye. Szerintem olyan lesz mint a BADA anno...
A MS-nek is nehezen megy ez, pedig sokkal nagyobb toke tartalekuk van, es sokkal tobbet koltenek reklamra. Termekuket megsem valasztjak tobben evek ota. Le kell nyelni, hogy az iOS es Android hatalmas teret nyertek az evek alatt, amit a tobbi ceg nehezen, vagy egyaltalan nem fog tudni behozni a kovetkezo evtizedben, raadasul ugy, hogy egyfajta alloviz van az iparban. Esetleg ugy tudnanak, hogy valami iPhone-hoz hasonlo forradalmat lennenek kepesek letrehozni, de ahogy nezem ezt a telefont, nem nagyon sikerult nekik.
Csondben el fognak tunni par ev alatt szerintem.
-
SsPL711
őstag
SMS-t lehet vele küldeni, vagy azt is csak böngészőből?
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
sid87
senior tag
válasz #51736960 #20 üzenetére
Ennek a rendszernek pont nem az MMS támogatásra lenne szüksége. :-)
Én pl még életemben nem küldtem egyet sem, és nem ismerek olyat aki valaha élt ezzel egyáltalán :-DiPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
w333
félisten
Gagyi ! vagyis WC -n lehúzható sz*r az egész ...
Talán előbb próbáljanak összerakni egy normális böngészőt ami használható és nem omlik össze, aztán majd jöhet a Firefox OS !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
hemaka
nagyúr
Kiprobalnam milyen.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
bteebi
veterán
Erről van szó kérem. A türelem rózsát terem . Az Android se volt mindig annyira fejlett, mint amilyen most (és persze még mindig van hová fejlődni)...
#15: Az a baj ezzel, hogy akkor majd a Mozilla lesz a nagytesó...
#16: Jó példa.[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Syl
nagyúr
Ugyanígy kiröhögték az Android/iOS első verzióját, merthogy a Symbian meg a Windows Mobile a király. Aztán mégis mekkorát fordult a világ
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
turbulencia8
őstag
Én nagyon szurkolok a Mozillának, alig várom, hogy a nagytesóktól megszabaduljak.
-
Crafter32
őstag
válasz bollokcs80 #12 üzenetére
na jó de az mennyire innovatív volt!
Egyébként tényleg nem kellene rögtön kés döfni a rókaba. Akármi is lehet. Minél színesebb az OP rendszer paletta annál nagyobb a verseny. Ez pedig egy mezei telefon vásárlónak csak jó.
-
dreamdancer
őstag
válasz bollokcs80 #12 üzenetére
...meg az sms-forward vagy az sms több címzettnek, ja.
Csak az a nagy különbség, hogy már nem 2008-at írunk és nem a Mozillának kell kitaposnia az érintőképernyős ösvényt.
Nem a lényeg a fontos.
-
bollokcs80
Korrektor
Majd itt is az lesz mint az iOS-nél - a harmadik generációnál jöttek olyan elképesztő funkciók mint a copy-paste.
B.Cs.
-
Lomha 8V
addikt
Ne írjuk le őket ilyen hamar. Biztosan döcögős lesz, de hátha lesz belőle valami.
-
Semm1
tag
válasz dreamdancer #8 üzenetére
Egyre több bennem a kétely a Firefox OS életképességét illetően.
Ezzel én is így vagyok, sajnos még olyat sem látni tőlük amire a tech világában jártas emberek ugranának hogy "ez jó lesz", akkor nem tudom hogy akarják a nagyközönséget meghódítani.
-
dreamdancer
őstag
Szvsz a Mozilla fordítva ül a lovon. A mobilos appokban pont az a jó, hogy nem kell a webes kötöttségekhez alkalmazkodni, így szebb, jobban működő UI hozható létre. Egy jó FB vagy Skype app sokkal jobban és kényelmesebben használható, mint a mobilra optimalizált honlapjuk a böngészőn keresztül - erre most oda kellene visszatérni, ahonnan elindultunk?
Egyre több bennem a kétely a Firefox OS életképességét illetően.
Nem a lényeg a fontos.
-
b4zsi-
őstag
Először azt hittem játéktelefon. Hát ilyen telefonokat szoktak lőni a gyerekek a búcsúban.
-
Krull2013
újonc
Semmi pénzért nem vennék Rókás telefont.. Maradnék a csempéknél, meg a droidoknál.. Ja meg az almáknál
-
alevan
őstag
MMS? Még valaki használja?
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
mrlujoak
veterán
...mint ahogy az android első verziói esetében, itt is jó lesz megvárni pár fő verziószám növekedést...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
HawerKing
őstag
Ugyan mar... ettol meg a mostani Nokia rancfelvart s40 platformja is ezerszer jobb
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
margithid
veterán
Nem hangzik rosszul. Jővőre ha lesz 20k körül valami értelmes mozilla telefon lehet bepróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Milyen processzort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS notebook topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- IPhone 14 Plus 128GB gyári független 2026.05.30. Apple jótállás
- IPhone 13 mini 128GB gyári független megkímélt állapotú 12 hónap szavatosság
- Honor Magic5 Pro 12/512GB Újszerű,Kétkártyás,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G 12/512GB Normál állapotú,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!