Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
imibogyo #179 üzenetére
Már ne is haragudj, hivatalos adatok alapján ez sacc/kb. egyenlő a magyar átlagkeresettel (nettó 200 körül). Nekem a kezdőfizetésem volt ennyi, és az igazat megvallva még alacsonynak is számított az ismeretségi körben, pedig a társaság romkocsmákban merengő bölcsészekből áll.
Ha nem otthon laktam volna, akkor kétszáz nettóért nem megyek el dolgozni, mert egy ekkora fizetésnek Budapesten a nagy részét elviszi a lakhatás, ha nem a szülőknél laksz.
(#180) Hopkins95
Szerintem nem értettél meg.
Hivatalos hazai forgalmazás esetén beleépül az árba az ÁFA, nem utólag számolják fel, mint kínai áruházas rendeléseknél. Most nem tudom, hogy a 800€-s ár már ezt tartalmazza-e vagy még rárakják, vagy esetleg rászámolják a magyar és európai ÁFA különbözetét.
De ettől függetlenül a nyereségből még mindig adózni kéne a cégnek, azt nem te fizeted ki.
Na meg logisztikai költségekről volt szó, nem (házhoz) szállításról... ha van hazai forgalmazás, akkor vagy kell hazai szervíz, alkatrészellátással, vagy meg kell oldani a külföldi szervízbe szállítást, ez hivatalos forgalmazás esetén megint csak a cég költsége. Na meg forgalom méretétől függően lehet kéne hazai lerakat, stb.. Meg ha megállapodnak az egyik szolgáltatóval, akkor azt is el kell látni.A Pocophone-on a Xiaomi kb. nem keres semmit, és a Google-lel ellentétben a fejlesztési költségei is elenyészőek.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Pixel óriástelefon méretes noccsal, hangszóróra biggyesztett táblagép receptkönyvvel és Chrome OS tablet opcionális billentyűzettel – így látja a Google a jelent és a jövőt.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Asztalos klub
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással