- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megnyílt a Google Home topik
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
einperson
csendes tag
Sziasztok
Ha valaki gondolkodik Pixel 3 vagy 3XL vásárlásán és UK-ben él most a John Lewis leakciózta mindkét modellt £739 -rõl £489-re(ez a Pixel 3 àra). Szerintem most érdemes megvenni, mert ennyiért nagyon jó árban van.
Én ma reggel rendeltem egyet magamnak, ennyiért kihagyhatatlan.[ Szerkesztve ]
LG Nexus 5x
-
gyerecske
senior tag
Google Pixel 3-ról nem várható teszt az oldalon?
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
HUNgabus
senior tag
Na megjott vegre a mult heten, be is laktam, de az ideg szetb..z.
A lezart kepernyon semmilyen ertesites nem jelenik meg, sms, viber, messenger, de meg csak hangjelzest se adnak pedig mindnek be van allitva a gyari. Csak akkor latom ha belepek az alkalmazasba direkt, meg a kurva potty se jelenik meg. Mar tobbszor mindent toroltem majd ujra felraktam, minden engedely megadva. Ne zavarjanak es a repulo mod kikapcs.
Van valakinek otlete mi a fasz lehet? Volt mar jo par telom, nexusok utana samuk de ilyen gondom sose volt.[ Szerkesztve ]
-
K82
őstag
válasz
Tündeabony #229 üzenetére
Csak a P2XL volt LG (a P2 meg HTC), a P3/XL már egységesen a Foxconn-nál készül.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
Tündeabony
csendes újonc
válasz
HUNgabus #228 üzenetére
Mo-on tudtommal mindkét Pixel 3-ra csak bolti gari van, LG-t kérdeztem, ők sem szervizelik ezt már. Alza horror drága, viszont tőlem visszavették a karcos telót is. Az XL-t már a Turbadonál vettem, lényegesen olcsóbban. 2 év gari mindkettő. Közben megjött a 3-asra az Alitól a tokom, így az feleslegessé vált.
-
HUNgabus
senior tag
válasz
Tündeabony #227 üzenetére
köszönöm, bár ezt tudtam a tesztekből, egyből menne tokba, fólia stb, csak nem könnyű szerezni normális garival
-
Tündeabony
csendes újonc
válasz
HUNgabus #224 üzenetére
Szia! Abban a "szerencsés" helyzetben voltam, hogy mindkettőt kipróbálhattam. Először a Pixel 3-at. A telefon majdnem minden szempontból rendben volt, kivéve egyet: a hátlapja szinte magától karcos lett. Semmi extra igénybevétel, pár nap után egyre több karc jelent meg rajta. Szerencsére az alza visszavette. Végül is nem bántam, mert a nagyobb kijelző miatt nekem jobb az 3XL. Ennak a hátlapjáról nem tudok nyilatkozni, mert azonnal tokot kapott.
-
K82
őstag
válasz
HUNgabus #224 üzenetére
Megjenelése óta megvan a Pixel 3, semmilyen hibát nem tapasztaltam. Nem tudom mi az a "nagyon sok" amiről olvastál...
Gyorstöltéssel alapból nem volt gond, ahogy a kijelző színnel sem. Hangszórónál nincs recsegés (ami volt, az is nagyon kevés embert érintett és a decemberi update-tel javítva lett), a memória management-en reszeltek egy kicsit (custom kernellel alapból nem is jelentkezett).
Szoftveres bugra pedig nem emlékszem, leszámítva a 3XL-en néha megjelenő extra notch-ot.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
HUNgabus
senior tag
Sziasztok.
Erdeklodnek hogy erdemes e mar megvenni a Pixel 3. Sajnos nagyon sok hardveres/szoftveres problema merult fel a megfelenesekor, igy a kivaras mellett dontottem.
Akinek van most mar OK minden? RAM management, gyorstoltes, kijelzo szin hiba, hangszoro, stb.
Nagyon koszi a valaszokat Mindenkinek.Meg mindig a Turbado-nal erdemes venni a normalis gari miatt?
-
dodicsaba
aktív tag
Ez is elég drágára sikeredett.
BlackBerry Passport
-
joey04
titán
-
K82
őstag
A Turbado-t érdemes nézegetni, szinte ők az egyetlenek akik normális garanciával adják az itthon hivatalosan nem forgalmazott telefonokat. Csak várni kell amíg megjelenik náluk és szinte 100% h a világbajnok áfánkkal és Artisjus-díjjal bőven a 300e Ft-ot fogja karcolni (és nem feltétlen alulról... :/)
A hivatalos beszerzés sem annyira bonyolult, német Google Store/Media Markt/Saturn + mailbox és már jön is a csomag Magyarországra - csak így a garancia az izgalmas. Érdekes viszont h idén nincs akkora különbség az USA és az EU árai között, de így is kb. 35-40e Ft a US beszerzés árelőnye.
Egyébként tényleg jó a P3, mindössze két "bajom" van vele: messze nem olyan az üzemideje mint a P2XL-nek volt, és a gyorstöltés sem annyira gyorstöltés a 18W-os töltő ellenére. Sztem itt is lekorlátoztak vmit a telefonban, mint ahogy tavaly is megállt 10W-nál a teljesítmény az XL-nél.
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatta a topikot, nagyon szimpatikus a pixel 3,de ahogy olvastam nem egyszerű se beszerezni,se javíttatni (főleg garanciába). Lesz ebből itt Magyarországon valami,vagy tegyek le róla és vegyek más fajtát?
Köszi
Minden szinten,szinte minden.
-
joey04
titán
Google issues statement about RAM management issues on the Pixel 3
We’re rolling out a software update in the coming weeks to keep background apps from being prematurely closed in certain situations.
-
Köszi, ez hiánypótló! Remek fotós összehasonlító teszt! Egyszerűen le vagyok nyűgözve ettől a night sight-tól, ez tényleg egy nagyszerű funkció!
Ami azonban tisztán látszik, hogy a gyártók kamerái szoftveresen versenyeznek. Bizony, itt az nyer, aki a legjobb szoftvert szállítja a kamerához. Jó lenne egy új fotós Lumia, ami kicsit felkavarná az állóvizet. Ettől függetlenül tetszik a kicsi Pixel 3, 2 év múlva szerintem akár még jó vétel is lehet, ha lemegy az ára.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
leslien
nagyúr
aki a kisebbikre pályázik kötelező olvasmány... [link]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
joey04
titán
-
K82
őstag
A P2/XL árát a Google Store csak akkor csökkentette, amikor kijött a P3/XL. Német Saturn/MM akciózgatott 200€-s akciókkal, de csak a P2XL-re - és ahogy Sheratan is írta, ezek már nem LG gyártmányok, így kevésbé valószínű h menet közben beakcióznák.
A mérettel teljesen igazad van, a P2XL már a határon volt kezelhetőség szempontjából, kész felüdülés a P3-at használni. Egy dolog van, amiben viszont a P2XL nagyon is nyerő volt: az üzemidő. Viszont a P3-nál legalább nincs lekorlátozva 10W-ban a töltési teljesítmény, és nincs az a bug sem h csak 20°C felett hajlandó gyorstöltésre.
Fototrendre raktam már fel pár képet, ha vkit érdekel esetleg milyen képeket lő.
-
-
atis78
tag
A hetvegen volt szerencsem megtapogatni a Pixel 3-at es kb. 10 masodperc alatt megvolt az "ez lesz a kovetkezo telom" erzes.Ott volt mellette a Mate 20 Pro es az XZ3 amik fotok alapjan nagyon tetszettek de sajnos a meretuk szamomra mar messze a vallalhato kategorian tul van.
Ellenben a Pixel 3 nagyon jol kezben tarthato es rendesen kezelheto 1 kezzel is. Proba alapjan villamgyors.
Sajna az ara kicsit magasra sikerult de remelhetoleg par honap alatt azert majd csak lejjebb csuszik.Kar 1-2 gyartot leszamitva mar mindenki csak a 6.5 inches monstrumokban lat fantaziat....
-
Igen, a memóriaproblémákat több review-ban említették. Kevés az a 4GB, előfordul, hogy bezárja a zenelejátszót (lejátszás közben), amikor fényképeznek vele, mert elfogy a memória. És hát eléggé bosszantó egy ilyen drága készüléknél. Galaxy S9-nél se lett volna szabad 4GB-vel kijönni (a kis verziónál).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
leslien
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
Imádom az ilyen vezetéknélküli töltő dizájnokat
22ezer, és ha tok van a telefonon, akkor nem fog bele illeszkedni rendesen, a kép alapján..
-
leslien
nagyúr
új infó kijelző gyártó ;
Pixel 3 Lg
Pixel 3XL Samsung
forrásLáttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
5% haszonkulccsal dolgozik a Xiaomi úgy tudom, már páran írták itt.
Garancia? Ja hogy a szoftver támogatásra gondolsz? Mert az a Oneplusnál is adott...vagy Android One telefonok.Egyébként vérlázító, amit a cégek művelnek - hogy hazai szervíz/képviselet nem végzi el a javítást az eszközön.
A fogyasztóvédőknek keményen fel kéne lépni ez ellen, hisz mégiscsak a gyártó saját eszközéről van szó!Most ha pl. veszek egy bármilyen eszközt itthon, de tegyük fel hosszabb időre elmegyek kirándulni, s akkor pont egy másik országban bedöglik a kütyü, akkor küldjem haza javításra, mert ott nem hajlandók segíteni? Vagy üzleti úton van valaki pl. Hongkongban és akkor üt be a krach, akkor nem segítenek, mondván EU verzió ezzel nem foglalkozunk?
Egyébként igen, a Xiaomi ist ezt csinálja, most olvastam a facebook oldalukon, hogy a Kínából rendelt Xiaomikat nem áll módukban javítani.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
K82
őstag
válasz
Hopkins95 #180 üzenetére
A Xiaomi minimális haszonkulccsal dolgozik, a cikket most nem találom de 3-5$ (!) körüli haszonra emlékszem. Pixeleknél "kicsit" nagyobb a haszonkulcs, de legalább 3 év terméktámogatást adnak.
Ha az USA-ban veszel egy Pixelt, Európában (vagy szinte bárhol máshol) nem fognak vele foglalkozni. A P2XL tavaly LG gyártmány volt, a hazai képviselet azzal rázta le az embert h US verzió, hardveresen különbözik az EU modelltől - ordas nagy hazugság, de ez van. Ráadásul míg az USA-ban két év garit adtak rá, emlékeim szerint az EU-ban már csak 1 lett belőle (az LG tuti csak egy évig volt hajlandó hozzányúlni és csak az "EU" modellekhez.Ha már a Xiaomi szóba került: most gariztatom a P2XL-em, s amíg lezajlik ill. nem érkezik meg a P3, addig egy MI8-at használok. Már a JFK-n majdnem hozzávágtam a szerencsétlen border controlloshoz, csatlakozott a telefon a reptéri wifihez, de azt az ablakot nem hozta fel ahol be kell jelentkezni a hálózatba. Meg kellett várnom amíg a csomagjaim előkerültek és előhalásztam a P2XL-t, azzal már ment a login. Szóval ennyit a MIUI-ról, bár lehet ez is csak egy rejtett opció amit valahol külön be kellett volna állítani?
-
ghiottone
nagyúr
Jobb, hogy Samsung panel lett. Utána olvastam egy picit, mert az lg-re halványan emlékeztem, hogy plasztik oledeztek, de azt csak az LG gondolta, hogy megkülönbözteti a panelüket és poled lesz amit ők rugalmas oled panelként gyártanak, azonban a mostani modern oled panelek elvileg már mind rugalmas, müanyag alapúak, meg aktívmátrix vezérlésűek is - vagyis így egyszerre P és AM. Az már persze ténykérdés, hogy melyik gyártó rendelkezik nagyobb tapasztalattal és ezáltal - mint ahogy a P2XL kékes paneleken is láthattuk - jobb minőségű végeredménnyel.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
doooo
veterán
válasz
ghiottone #196 üzenetére
Több beszállító ebben az esetben nagyon nem lenne ildomos... Teljesen eltérő fajtájú és minőségű panelek lennének. P-OLED lenne a neve egyébként ha LG lenne, nem? A mérések alapján meg pláne valószínűbb a Samsung. Egyértelműen tőlük jönnek a legjobb képernyők (főleg ha csak az OLED kategóriában nézzük).
-
leslien
nagyúr
új infó Samsung kijelző van benne..
iFixit tore down the Pixel 3 XL and confirms that the 6.3-inch OLED display is made by Samsung. That also explains the gains in color gamut and accuracy shown by display tests conducted on the new handset so far.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz
tibcsi0407 #192 üzenetére
de nem érted. tudod mennyi kattintást generál egy ilyen flame topik? szerinted miért nem takarítják őket?
-
tibcsi0407
félisten
Ja, mindig ugyanaz a párszáz ember. Nem tétel, ha a vásárlóerőt nézzük. Ennek a párszáznak is 1% alatti része ha venne Pixelt egyáltalán, a többi csak véleményt formál.
Magyarország nem piac csak az Apple-Samu-Huawei hármasnak. Meg szépen lassan a Xiaomi is szedegeti össze a hulló morzsákat. Az a morzsa a fórum geekeknek a jelentős százaléka.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
joey04
titán
válasz
tibcsi0407 #190 üzenetére
nem? nézd csak meg a fórumokat, hogy 1-1 felkapott telefon topikjában kik generálják a forgalmat. a geek keménymag.
-
tibcsi0407
félisten
-
joey04
titán
válasz
tibcsi0407 #187 üzenetére
igen, de itt a többség kocka.
-
leslien
nagyúr
DisplayMate gives Pixel 3 XL highest-ever grade of A+, excels in every test elvileg megint Lg a szállító..
-
törölt tag
válasz
Hopkins95 #183 üzenetére
Mondjuk a kínai ingyenes szállításhoz azért ne hasonlítsuk a helyi (vagy akár EU-n belüli) forgalmazást. Kínából átlag egy hónapot vársz a rendelésre, gyakran már nincs is szükségem a cuccra, mire megjön, ha egyáltalán megjön, mert nem egy csomagom tűnt csak el a kamu tracking és végtelen konténerek dimenziójában.
Ha meg már OP, akkor ennyi erővel megrendelheted a Pixelt Amazonról is, az is kb annyira hazai forgalmazás, mint amit a OP csinál. Annyi különbséggel, hogy az Amazon ad rendes áfás számlát például
-
imibogyo
veterán
Nem haragszom, mert nincs miért... Félig meddig "vicces" beszólásnak is szántam amit írtam, mert én elég közel vagyok az átlagkeresethez, csak egy nagyon-nagyon kicsivel alatta. Ezért írtam, hogy akkor én még alantas sem vagyok, ha még azt sem érem el diplomásként. Nem panaszkodom egyébként, eredetileg sem annak szántam a hozzászólásomat. Szép életünk van, csak szemet szoktak szúrni az ilyen túlegyszerűsítések/sarkítások. A "hivatalos adatokra" csak annyit, hogy ezek mindig átlag- és nem mediánbért mutatnak. Nézd meg mennyi volt a medián bér mondjuk a 2016 decemberi MNB inflációs jelentésben, meg fogsz lepődni (ott van a 20. oldal környékén a PDF-ben, de egyébként 160.000 Ft bruttó, vagyis az országnak legkevesebb 50%-a (per fő természetesen) 160.000 Ft bruttó (~110.000 Ft nettó) fizetésből élt, miközben az átlag akkor is már valami 230.000 Ft bruttó volt). Ezért nem mutat az átlag ebben a témakörben túl sokat és pont emiatt nem reklámozzák sehol sem a mediánbért...
[ Szerkesztve ]
-
A 800€ nem tartalmazza az adót, a német oldalon 849€-t ír a kisebb modellre.
De ettől függetlenül a nyereségből még mindig adózni kéne a cégnek... Pontosan, csakhogy nem fog, mert adót optimalizál és ezt megússza(az Appleről volt ilyen hír nemrég).
Azért a mai korszakban, mikor Kínából sokszor ingyenes szállítással tudok bármit rendelni, mert még úgy is megéri az eladónak, már nehogy megsajnáljam a Googlet...
A Oneplusnál úgy tudom vissza kell küldeni nekik a telót és megjavítják.
Hazai lerakat a Oneplusnál sincs, valamelyik európai raktárról küldik szét az összeset és letelt.Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
válasz
imibogyo #179 üzenetére
Már ne is haragudj, hivatalos adatok alapján ez sacc/kb. egyenlő a magyar átlagkeresettel (nettó 200 körül). Nekem a kezdőfizetésem volt ennyi, és az igazat megvallva még alacsonynak is számított az ismeretségi körben, pedig a társaság romkocsmákban merengő bölcsészekből áll.
Ha nem otthon laktam volna, akkor kétszáz nettóért nem megyek el dolgozni, mert egy ekkora fizetésnek Budapesten a nagy részét elviszi a lakhatás, ha nem a szülőknél laksz.
(#180) Hopkins95
Szerintem nem értettél meg.
Hivatalos hazai forgalmazás esetén beleépül az árba az ÁFA, nem utólag számolják fel, mint kínai áruházas rendeléseknél. Most nem tudom, hogy a 800€-s ár már ezt tartalmazza-e vagy még rárakják, vagy esetleg rászámolják a magyar és európai ÁFA különbözetét.
De ettől függetlenül a nyereségből még mindig adózni kéne a cégnek, azt nem te fizeted ki.
Na meg logisztikai költségekről volt szó, nem (házhoz) szállításról... ha van hazai forgalmazás, akkor vagy kell hazai szervíz, alkatrészellátással, vagy meg kell oldani a külföldi szervízbe szállítást, ez hivatalos forgalmazás esetén megint csak a cég költsége. Na meg forgalom méretétől függően lehet kéne hazai lerakat, stb.. Meg ha megállapodnak az egyik szolgáltatóval, akkor azt is el kell látni.A Pocophone-on a Xiaomi kb. nem keres semmit, és a Google-lel ellentétben a fejlesztési költségei is elenyészőek.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
joey04
titán
válasz
tibcsi0407 #168 üzenetére
Szerintem a pixel teszteknek elég nagy az olvasottságuk. Az userek többségét érdekli.
-
Csak 20-30%-a? Azaz azt akarod mondani, hogy ekkora haszonkulcsa van a Googlenak egy Pixelen? Én ezt kevésnek tartom, ahhoz túl drága a Pixel. Érdekes dolog ez, miközben a Xiaomi képes hazai Store-ból árulni a pockot 300 Euro körül.
Az adót meg a vásárló fizeti meg.
Szállítást is a vásárló állja, hacsak az eladó nem rendelkezik másképp.Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
-
Azért egy ilyen drága telefonnál azt, hogy ráfizetés lenne, nem igen hiszem. Plusz a Googlenak még akkor is beleférne szerintem, mert egy ekkora cég el kell hogy bírja. A supporthoz még annyit, hogy a Ryanair is van Magyarországon, mégis gyakorlatilag nem létező magyar supportja van(tapasztalat)...
Ha viszont smucigok és tényleg így gondolkodnak, akkor esélyük sincs az iPhone babérjaira törni. Ki kellene ahhoz építeni egy imidzset a termékről reklámokkal és plakátokkal, ahogy azt most a Huawei teszi.
De tegyük fel, hogy 1 év alatt elmegy 100 telefon, az a kisebb modellel számolva is 80000 Dollár. Abból vígan kifizetik a magyar supportot is.
(#175) Somatom A Store-ból Ausztriában sem elérhető a Pixel...ők is csak importból és Amazonról tudják megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
inkább az lesz a baj h ki fogja szervizeli? mert most aztán tényleg csak a Google van képbe...
-
tibcsi0407
félisten
Üzletileg maximálisan megértem. Ha profitorientált vállalkozás a Mobilarena, akkor nem éri meg olyan telefont tesztelni:
- ahol nem fizetnek a tesztért
- ami itthon nem elérhető, ezért nagyon kevés lesz az érdeklődő isA fenti kettő akkor érvénytelen, ha már nagyon nem tudnak magukkal mit kezdeni és uborkaszezonban letesztelik a készüléket akár olvasói felajánlásból.
Én sem tervezek mérnökként olyan épületet, amire nem éri meg időt befektetnem, ha van helyette sok másik projekt, amin rendes áron dolgozhatok.
Te sem fogsz olyan fuvart vinni, ami nem kifizetődő valakinek. Ilyen egyszerű a történet.
Az egy másik dolog, hogy mi szeretnénk látni a tesztet. De erre szerencsére vannak nemzetközi oldalak is.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Somatom
veterán
válasz
tibcsi0407 #168 üzenetére
Egyáltalán nem érthető. A fizetős partnert érdekli az olvasottság. Ahhoz meg olvasók kellenek. Az olvasókhoz meg érdekes cikkek. Ha az olvasó máshol találja meg az infót, akkor a hírdető ott fogja elkölteni a pénzét, oda küld készüléket tesztelni, stb., stb.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
válasz
Hopkins95 #157 üzenetére
Garanciát csak abban az országban köteles adni a gyártó, amelyik országban megvetted a terméket, így ha az USA-ban, akkor bizony oda kell visszajuttatnod, hogy gariztasd a terméket. Ez még az EU-ban is igaz, ha valamit nem tudsz megvenni magyar IP-ről, akkor itthon nem tudod érvényesíteni a garanciát, mindenképpen vissza kell juttatnod abba az országba, ahol vetted (IP szerint, ha online vásárlás volt).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
joey04
titán
Azért itt kicsit nyitottabb réteg olvasgat, mint azok, akik MM-ben, meg szolgáltatónál látnak csak telefont. Elég egzotikus eszközöknek is van topikja és aktív felhasználói. Ráadásul ezek a készülékek a piacvezető rendszer referenciakészülékei. Erről mindenképpen illik írni részletesebben. Még ha nem is sikerültek valami fényesen idén.
[ Szerkesztve ]
-
Ezt azért nagyon nehéz elhinnem annak fényében, hogy még a Oneplus is szállít Magyarországra a hivatalos Store-ból...
-
-
Milyen jogi akadályai vannak, ezt kifejtenéd?
[ Szerkesztve ]
-
Divinity
őstag
Igen talán még a régebbi Nexusok esetén lehetett kapni náluk, eben az esetben nem tudom, hogyan zajlott a garanciáztatás de az biztos, hogy rajtuk keresztül.
Igen, jogos a szolgáltatók nem beszállítok, rosszul fogalmaztam, utána már nem is így hivatkoztam rájuk.
" egy régióként kezeli Közép-Európát a disztribúció során, akkkor gyakran érvényesíthető a garancia az egész régióban. "
- Szerintem azért ez a ritkább, na meg az a másik, hogy az ilyen sufni helyeken általában a régió se szokott stimmelni. Egyébként itt kifejezetten a Google Store-ra céloztam, az meg ugye nincs MO-n tehát nem is tudnád aktiválni a garanciád.fun User.resolveSign() = StringUtils.EMPTY
-
válasz
Divinity #155 üzenetére
Tudtommal az MediaMarkt-ban is lehet(ett?) Google mobilokat kapni, bár nekem is úgy rémlik, hogy amióta elmentek prémiumabb irányba, azóta nincsenek Magyarországon.
A szolgáltatók meg nem beszállítók, hanem hivatalos értékesítési vagy forgalmazó partnerek... a beszállítók azok az LG/HTC alkatrészszállító partnerei.
(#158) Divinity
Azért ez is gyártófüggő... pl. ha valamelyik gyártó egy régióként kezeli Közép-Európát a disztribúció során, akkkor gyakran érvényesíthető a garancia az egész régióban.
Vagy mondjuk regisztráció után érvényes lesz a garancia más országokban is.Meg pl. a MM (ami néha árul hivatalosan nem kapható készülékeket) elfogadja a németországi vagy osztrák MM-es garancialevelet is.
(#159) Hopkins95
Ne reménykedj, elég komoly jogi akadályai vannak tudtommal.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
válasz
Divinity #158 üzenetére
Oké, kösz hogy elmagyaráztad.
Reméljük akkor a Google Store nemsokára Magyarországra is fogja szállítani a Pixelt.
-
Divinity
őstag
válasz
Hopkins95 #157 üzenetére
Egyáltalán nem érted, hogy hogyan is működik ez.
Huawei, Samsung, LG, HTC, Nokia stb mind HIVATALOSAN beszerezhetők itthon. HIVATALOS viszonteladótól vagy gyártói boltból akár. Ellenben ha egy sufni botlból vásárolsz az nem hivatalos viszonteladó. Ők onnan hozzák ahonnan akarják. Amit tőlük veszel arra nem fog élni semmi féle gyártói support mert nem az ő "hálózatukból" vetted. Értsd: Ha a Samsung Store-ban (vagy akár az edigitalban) veszek egy Smasung eszközt arra lesz Samsung support, samsung garancia. Ellenben ha ugyan úgy itthon veszek egy ilyen sufni helyről (vagy akár az aluljáróban az albántól) arra nem fog élni és ha gáz van nem fordulahtok a samsunghoz.
Igen a garancia él HA A HIVATALOS STOREBÓL VAGY HIVATALOS VISZONTELADÓTÓL VESZED. Ellenben ha egy ilyen sufni helyről vásárolsz akkor az nem hivatalos hely.
[ Szerkesztve ]
fun User.resolveSign() = StringUtils.EMPTY
-
válasz
Divinity #155 üzenetére
Na ezt nem tudtam, hogy a Samsungnak van.
Vannak Európába szánt Google Pixel modellek, azok Magyarországon is kompatibilisek a frekvenciákkal. Tehát ez nem probléma.
Amúgy miért ne lenne hivatalos garancia? Az ő termékük, bárhol a világon kötelesek rá garanciát vállalni. Ha én hozok magamnak az USA-ból vagy Németországból egy Pixelt, elvileg akkor is kell hogy vállaljanak rá garanciát.
(#156) MikeWazowski Elmondanád, hogy mi a gond? Akkor talán megérteném, hogy mit akarsz mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Divinity
őstag
válasz
Hopkins95 #154 üzenetére
De van.
Samsung Experience
Plusz a szolgáltatók is hivatalos beszállítók. Ezek a termékek hivatalosan ebbe a régióba készülnek. Ellenben a Pixel készülékek csak Google Store (ami ugye nincs MO-n) valamint ha jól emlékszem Verizon only (ami ugye szintén nincs MO-n)Ezek a sufni GSM boltok meg valahonnan behozzák és itthon eladják, ennyi. Hivatalos garancia sincs rajtuk, ha gáz van viheted a bolthoz, ami akár már meg is szűnt akkorra. Ezért szokták mondani, hogy hivatalos helyről kell vásárolni.
[ Szerkesztve ]
fun User.resolveSign() = StringUtils.EMPTY
-
válasz
Divinity #153 üzenetére
Ilyen alapon a Samsung, LG, stb. telefonok sem hivatalos forrásból valók, azokat is külföldről hozzák be és itt forgalmazzák. Tudtommal nincs LG vagy Samsung store...
-
Dehogynem: Pixel 3 XL nagyon várt termék
[ Szerkesztve ]
-
Igen, az az egyetlen olyan még, de az ára az kemény szintén. Bár S8-at már kapni viszonylag jó áron... amiért még nem akarok Samut, az az Edge kijelző, mert nem találni rá normális védőüveget. A másik pedig a frissítések hiánya, nem hamarkodják el valahogy. Aztán amióta ilyen tiszta Androidom van, rájöttem, hogy nekem ez elégséges. A kicsi Galaxy S4 minire is felraktam a Nougatot, hogy használható maradjon valamelyest, originál rendszerrel már kivágtam volna az ablakon.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
Hopkins95 #146 üzenetére
"Egészen szép lett egy végre normális zsebeférős méretekkel rendelkező flagship, aminek nagyon erős kamerája van. Nagyon sok ideje az első telefon ami nem hype logikával hanem valós igények mentén lett kitalálva, vékony kával, jó hangszózók, "no notch", Steve Jobs-i méretek. "
Végre?
Mintha nem lennének ilyen keskeny telefonok évek óta. Pl a galaxy S8/S9 majdnem tized milliméterre pont ugyanekkora. No notch, keskeny káva, jó kamera, stb, miden stimmel.
-
Abban egyetértek, hogy végre van egy viszonylag kis méretű, kis kávákkal rendelkező, jó kamerás flagship. Amit személy szerinte vennék is, fele ennyi pénzért. Viszont ez jövőre sem lesz még 400 körül tekintve a Pixel 2 árát.
Egyébként nyugodj bele, hogy a Google is küldi az adatokat, csak éppen az USAba. Tehát egy kutya...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Samsung a kínaiaknak biztosan nem küld semmit
A Google meg az NSA-nak küldi, eladja, vagy csak balek módon elérhetővé teszi bárki számára véletlenül.
Szívesen vennék amúgy Pixelt, de ez a telefon nekem nem ér ennyit. Sőt, jobban tetszene mondjuk Sd710-zel 430€-ért. De nyilván a G a Apple ellenfele akar lenni hardverek terén.
-
-
törölt tag
Azért egyáltalán nem kicsi ez a telefon. Akkora kb, mint a Nokia 6.1 Plus (vagy Honor 10), elég messze van a SJ-i mérettől (jobb szélső kettő). Illetve a 860€ kezdőár a 4/64-es modellért elég húzós szerintem. Ráadásul még mindig viszonylag korlátozottan kapható, és mivel kb csak a Google forgalmazza, így jövő nyárig sem megy le az ára semennyire.
-
matyiGo
aktív tag
Fura hogy itt mobilarénán nincs külön cikk az új pixelekről. Pedig fontos tényezők a piacon, különösen a kisebbik verzió.
Egészen szép lett egy végre normális zsebeférős méretekkel rendelkező flagship, aminek nagyon erős kamerája van. Nagyon sok ideje az első telefon ami nem hype logikával hanem valós igények mentén lett kitalálva, vékony kával, jó hangszózók, "no notch", Steve Jobs-i méretek. Egyébként a motorola moto x 2-re emlékeztet. Csak annak normális ára volt. -
Tudom, talán az augusztusi vagy a szeptemberi biztonsági frissítés idején frissült Mi A1-en, azótas úgy használom. Még IPS kijelzőn is sokkal jobb sötéten.
(#135) kispalya
1. Hangnem.
2. Fentebb már reagáltak arra amit írtál.
3. Még ha lesz is ott a sima AOSP-hez közeli rendszerekben ilyen opció, akkor is kb. egy tucat másik helyen kell beállítanom, hogy sötét témát kövessenek az alkalmazások (pl. mindegyiknek a saját menüjében).Számomra az minősülne "normális" megoldásnak, ha lenne rendszerszinten kapcsolható sötét mód, amit a telepített alkalmazások is tiszteletben tarthatnak (+1 dolog kéne az egyik API-ba, és egy-egy gyári sötét téma az alkalmazásokba). Meg kéne minden alkalmazás "beállítások" menüjébe egy-egy jelölőnégyzet, amivel ki- és bekapcsolhatod, hogy követi-e az adott alkalmazás a rendszerszinten beállított témát. Ez minimális mennyiségű kódot jelentene minden érintettnek.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Gusztáv
addikt
válasz
#82595328 #129 üzenetére
Szerintem baromi munka függö, hogy kinek mi az ideális képméret. Nem véletlen, hogy üzleti gépeket 12"-17"-ig lehet kapni. Pl nálunk az irodában mindenhol van dokkoló + 22-24" monitor, így 15.6-os" gép alig van. A sokat utazó kollégák 12,5" gépet használnak, az alap meg a 14", mert jobban hordozható, mint a 15,6", de ha kell azért hosszabb távon is lehet rajta dolgozni.
Mondjuk a 12,5"-os notebookok épp most kerültek ki a listából, ebben a méretben csak 12,1"-os 2in1 gép lesz a jövőben.Laci
-
Somatom
veterán
válasz
kispalya #135 üzenetére
Legalább tájékozódj, mielőtt mást degradálsz! Ez legfeljebb gyártói feature. Stock Androidon és a Google alkalmazásaiban nincs sötét téma. Ahogy írtuk, az utóbbiban várható változás. Oreo alatt volt némi lehetőség (Substratum téma
managermenedzser), de a 9 -ben ezt a Google elzárta a fejlesztők elől, OEM
featureficsőr lett.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Továbbra is ennyi pénzért megtarthatják a telefonjaikat. Meg a többit is.
-
joey04
titán
-
Somatom
veterán
Nem. Arra kapom a munkákat, valamint a navigáció és a forgalom ismerete is alapvető fontosságú a munkámhoz. Ez némileg fontosabb, mint egy kávésbögre. Bár, egy vendéglátósnak az is lehet ugyanolyan fontos munkaeszköz, mint nekem a tab, vagy neked a laptop. Sőt! Kávésbögrét már akkor is használtak, amikor laptop helyett írógéppel, vagy kézzel szerkesztettek szöveget, meg táblázatot és tablet helyett térképpel, meg iránytűvel navigáltak.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltiz
aktív tag
Igazad van ,de azért elég tág értelmezése ez a munkaeszköznek. Nem a tabbal dolgozol, az csak kiegészítő. (Amúgy értem mit mondasz, van olyan tevékenység, amire alkalmas.) A fő munkaeszközöd az, aminek a kormányát fogod, nem? Ennyi erővel nekem az irodai kávégép is munkaeszköz, meg a bögre: az előbbi ha nem működik, akkor megáll az élet, a bögre pedig a billentyűzet után a második, ami a legtöbbet a kezemben van
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Két 10" -os tab -bal dolgozom. Az egyik a céges, azon fut a céges program (Vehco), arra kapom a munkákat is. Sajnos, az csak 1/8 -as, nem nagyon bír el mást. Ezért van egy sajátom is. Az 4/64 -es. Azon fut a Google térkép (forgalomfigyelő + netes címkeresés), a kamerafigyelő, meg a multimédia. Szóval, mindkettőt munkára használom és alkalmasabbak munkára, mint egy laptop. Símán elférnek. Igaz, 2,5m széles, és több, mint 1m magas a szélvédőm.
-
Silεncε
őstag
És egy tabletet ki fogsz rakni a szélvédőre? Ugyan már. Ezzel a tabbal nagyon mellélőttek, kész. Természetesen megint elmondom, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, szimplán csak szerintem ez így ennyiért nem életképes koncepció (pletykálták, hogy elvileg ezekre lehet majd windowst rakni, úgy már lenne értelmük, de még úgy is nagyon durván túl vannak árazva)
-
törölt tag
Légy szíves ne fárassz. Laptopról beszélünk mint munkaeszköz. Ne mondd, hogy nem érted. Van egy 10"-s 2in1 gépem meg egy 15"-s laptopom. Ha komolyabb dolgot akarok csinálni, biztos nem a tableten csinálom. A pici kijelző meg a pici billentyűzet miatt. Elég sokat járok ki ügyfelekhez laptoppal. Egy 10-12" kis gépen kifolyna a szemem. Kell a munkához a nagyobb kijelző meg a nagyobb billentyűzet. Persze előfordulhat, hogy valakinek ez az ideális, de szerintem az a ritkább.
-
doooo
veterán
válasz
imibogyo #125 üzenetére
Ezen nagyon sokáig lehetne vitatkozni, sőt, évszázadok óta megy a vita, hogy mi számít rongálásnak, mennyire elkerülhetetlen, megéri-e helyette erőltetett "saját" kifejezéseket/neveket kreálni az új dolgokra, és így tovább. Persze több álláspontot is meg lehet érteni, de ettől függetlenül majd az idő megmutatja, hogy merre halad a nyelv.
Úgyis az marad meg, amit a társadalom hosszú távon elfogad (és persze az is tovább alakul majd, ebbe csak bele kell törődni).
mjani1172: A "különösen" abban jelenik meg, hogy úgy gondoltad felszólalsz, és kiemeled elgondolkodtató és értelmes mivoltát.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Ne bagatelizáld el... Tök mély gondolat volt...
Mondjuk viccen kívül, a nyelvünk "rongálását" tényleg elég komoly dolognak tartom. De ettől függetlenül az eredeti felvetésem tényleg semmi más (nem is lehet), mint magánvélemény. Nekem nem tetszik ez az irány, de mint látszik mást meg baromira nem zavar, vagy izgat. Ennyi. Nem vagyunk egyformák...
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
válasz
mjani1172 #120 üzenetére
Mi volt annyira különösen értelmes és/vagy elgondolkodtató benne? Leírta a véleményét, ami annyi volt, hogy számára nem tetszik a "noccs" szó. Ennyi történt. Semmi filozofikus feltevést nem lebegtetett meg, ami annyira elgondolkodtató lett volna. Persze ez is csak egy vélemény, lehet valakinek ez is elgondolkodtató lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz
#82595328 #99 üzenetére
"Akkor úgy fogalmazok, ha dolgozni akarsz akkor normális méretű kijelző kell. Ez azért még mindig a 15"."
Hogy állíthatsz ilyen marhaságot? Ha dolgozni akarsz, akkor teljesen alkalmatlan egy laptop, mert ha kirakod a szélvédőre, akkor a levegőben van a billentyűzete. Érintőképernyő híjján kezelhetetlen. A szélvédőn a 15" -ért már büntet a rendőr. A legtöbb laptop -ban nincs GPS modul, tehát munkára teljesen alkalmatlan.
Vagy, csak egysíkú a gondolkodásod arról, hogy mi lehet munkaeszköz?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
aujjobba
addikt
Biztos a “digitális jólét” című újabban hangzatos dolog miatt, ezzel ösztönöznek hogy ne kapkodd fel állandóan a telefonod ha értesítés jött.
Persze biztos ami biztos tegyél egy új tabletet a konyhába meg az éjjeliszekrényre is, ezekből az újakból.(#120) mjani1172: Hmmm, pedig a Sas kabarét kifejezetten nem szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
ugrott az értesítési led mind2 nél... f@sza...
-
troviko
senior tag
Nah és akkor majd megy a csodálkozás, hogy miért nem veszi senki az 1500 dolláros Slate-et.
Meg hogy miért haldoklik a tablet piac. Hol van már a jó kis 100 rugós Nexus 7.Nah EZÉRT vagyok IOS hater létemre iPad használó (116 ezer HUF-ért cserébe).
https://www.oldtech.hu/
-
hyperspace
őstag
Ha kiemelkedne a tömegből, megérteném az árazást. Mondjuk évek óta ez van.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
aujjobba
addikt
-
imibogyo
veterán
válasz
aujjobba #102 üzenetére
Az, hogy sok jövevényszavunk van, még nem jelenti azt, hogy mindent át kell vennünk, vagy át kell "magyarítanunk". Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Ez nem magyarázat és ettől még szerintem magánvéleményem lehet egy nyilvános fórumon. De jól megaszondtad, az a lényeg...
(#104) WiZARD: neked is ugyanaz, mint fent is írtam. Az, hogy valakinek könnyebb leírni, hogy termékfamília, mint, hogy termékcsalád, az az ő baja. Nekem ettől még nem tetszik. És ez egy szabad ország, egy darabig még szabad gondolatokkal. Legalábbis azt mondják...
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
válasz
Martinitius #15 üzenetére
Na ezt a RAM éhséget nem tudom feldolgozni . Tanuljanak már meg normálisan appokat írni. Az asztalimban van 16GB ami high-end kép és videó szerkesztésen / virtualizáción kívül mindenre elég bőséggel . Nehogy már egy nyomorult telefonba 8GB kelljen aminek köze nincs az olyan számítás igényű feladatokhoz mint amiket fent említettem.
-
Robert07
aktív tag
Ha van neki hely az elolapon, akkor megis miert a hatlapra teszik az ujjlenyomatolvasot?
-
Lacc
aktív tag
Apple iPhone arban merni az Androidot eleg rossz otlet szerintem, mert elobbinek megis csak nagyobb taborra van hatassal, mint a Google Pixel.
Foleg, hogy az Androidrol kiderult, hogy tobb adatot gyujt, na meg ez a MasterCard-os eset sem tesz jot a cegnek. Ketszer rajta kaptam, hogy titokban probalt kuldeni adatot a Droid...(elkapta az itthoni tuzfal)
-
forgonati
őstag
Kicsit alálőttek a hardverrel. 4GB RAM? A konkurencia már tavaly is a dupláját adta, a 3 éves Oneplus 2-ben van ennyi. Nem azért mintha erre izgulnék, de ennyi pénzért legyen már kicsit időtállóbb a cucc. Az XL meg egyszerűen ocsmány, fele ennyiért sem kéne.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
Szóval a Pixeleknél adott az OLED kijelző, de az Android rendszerben még mindig nincs egy általános sötét mód? Nagyszerű!
Legalább az alap tárcsázó-telefonkönyv-fotók-stb. alkalmazásokban kéne lennie sötét témának.
Üdv, pengwin
-
Gusztáv
addikt
Szerintem a bemutatott termékekkel semmi baj nincs. A Home Hub 150$ egy igen potens készülék, én pl szoktam úgy főzni, hogy a receptet netről vagy youtube-ról nézem, közbe meg megy a zene vagy rádió a telefonomról a BT hangszoróra.
Szobába is simán el tudnám képzelni, reggel idő+hírek+időjárás csekkolásra, vagy a világítás vezérlésre, rádió/zene hallgatásra. Gondolom android fut rajta, ha lesz rá spotiy/deezer/smartthings/Mi Home stb app, akkor szerintem egy teljesen életképes termék.
A Slate nekem bejön, bár nem kéne, mert Winows párti vagyok.
A telefonok meg semmi extra, hozzák a mostani felsőkategória szintet tudásban, árban. Nem igazán tudom egyesek milyen forradalmi dologra várnak, láthatóan egyik gyártó sem nagyon tud már nagyot villantani.Laci
-
WiZARD
addikt
válasz
imibogyo #100 üzenetére
En se vagast, se metszest, se szigetet nem latok, ha ranezek a telefonra.
Legyunk szakmaiak, es legyen felsziget(najo az is tulzas), hullam, pup, godor, feketelyuk, stbDe tolem lehet notch-csal is, es lazadjuj az lcd kijelzo, cd lemez es tarsai ellen is.
A termékfamília helyett is lehetne termékcsalád
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
.Szaki.
addikt
Nekem a tablet nagyon tetszik, de azt nem tudom eldönteni, hogy jó vétel-e. A Pixel XL kinézetre nekem nem szimpatikus, a sima kicsi viszont kifejezetten tetszik. Egyedüli problémám vele, hogy itthon hivatalosan nem kaphatóak, ez mondjuk számomra felfoghatatlan, értem én, hogy kis piac, de...
-
aujjobba
addikt
válasz
imibogyo #100 üzenetére
Amikor beszálltam a mobilos bizniszbe (business), otthon még villanybojlert (boiler) használtam, de amúgy lájkolom (like) a kirohanásod.
Szólok is a menedzseremnek (manager) hogy intézzen valami céges nyelvtanfolyamot.
Addig is indítok egy mozgalmat, hogy a radiátort legyen szíves mindenki fűtőtestnek, vagy hőcserélőnek nevezni, továbbá a termálfürdő (thermal) se lesz így jó.[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Nem tudom, hogy másnak is feltűnt-e, de a Notch pont úgy néz ki a nagyobbikon, mint az új Chrome redesign-on a tabok
Régóta áhítozom egy Pixelre, de hogy őszinte legyek ez most így egyben nekem nem áll össze. Valahogy kevesebbnek tűnik mint a konkurencia, aztán ettől még tuti, hogy remek készülék mindkettő.
Viszont azt a tabletet komolyan megkívántam, bár egyszer már befürödtem a Nexus 9-cel...
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
Új hozzászólás Aktív témák
ma Pixel óriástelefon méretes noccsal, hangszóróra biggyesztett táblagép receptkönyvvel és Chrome OS tablet opcionális billentyűzettel – így látja a Google a jelent és a jövőt.
- Építő/felújító topik
- Demon's Souls topic
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- Kuponkunyeráló
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest