- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #144 üzenetére
Sajnos nem túl jók az esélyek!
A brazilnál csak egy LTE sáv jó Európában és magasabb az árszínvonal is.
Indiában egy kézben van a forgalmazás
(nem tudom létezik-e bármi viszonteladói kedvezmény, nem valószínű)és ez az eladó nem szállít(hat) külföldre.
Gondolom így szól a szerződés, ami az ottani árak mellett érthető is.Akkor most te jössz!
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #139 üzenetére
Szép lista, grat!
Tudod csak az az érdekes, hogy a szivárogtatásokban végig arról volt szó, hogy csak Dual SIM-es készülékek lesznek, csak a bejelentéskor derült ki, hogy mégsem.
. . . és ahhoz képest azért akad Single bőven.
Európai modellben pedig megint nem lesz Dual SIM -es!!
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #137 üzenetére
Ne haragudj, nem szeretnék vitatkozni, de ...
(Leírom egyszerűbben, mégha durvábban is hangzik.)Nem igaz, hogy a gyártási ez-az miatt nem hozzáférhető a prémium változat, mert mint írtam Indiába túlnyomórészt ez a változat került, ráadásul közel 100 000 db, még a hivatalos bejelentés előtt.
Ezt te is tudod!
Tehát csak Európában nem hozzáférhető a 2 GB - 16 GB-os variáció.. . . mint ahogy a Dual SIM sem!
Ezzel egyébként csak a hagyományokat követi a Motorola, mert az első G-ből sem volt európai DS változat.
Üdítő kivétel volt a Moto G 2 3G-s változata, de ez tudomásom szerint csak Dual SIM-esként létezett, tehát eleve nem tudtak szinglit adni az európaiaknak.
A 4G-sből azonban már megint csak a szingli jutott.Mint ahogy a Moto E 2 LTE-nél is, se 16GB, se DS Európának.
-
Kari1
aktív tag
válasz
ghiottone #137 üzenetére
Ezért írtam, hogy várni kell. Azt értem hogy nem elsődleges piac, de az nem jelenti azt hogy idővel nem lesz olcsóbb (akár pár hét/hónapon belül).
Pl anno a nexus 5-öt is úgy vettem az expansys-tól hogy átszámítva olcsóbb volt mi a play store-os verzió.
Szvsz egyszerűen kell egy kis idő míg a viszonteladókhoz eljut a cucc megfelelő mennyiségben és ha a hype kicsit lecsillapodik ők is adhatják olcsóbban. Hülye lenne most olcsón adni egy viszonteladó ha így is viszik.
Amúgy az expansysnál már most is olcsóbb mint a uk moto makerben 159.99 GBP vs 179 GBP -
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #129 üzenetére
Ezzel a tájékoztatással csak az a baj, hogy mese az egész!
Valószínűleg az illetékes elvtárs nem elég tájékozott a témában és az egyszerű "nem tudjuk" (ezt olyan ciki kimondani, nem?) helyett találta ki ezt a zagyvaságot.
Sokkal inkább piacpolitikáról van szó és szoktam emlegetni - sajnos egyre gyakrabban kell - egy
"marketing rémuralom" kifejezést is mostanában.
Egyszerűen fogalmazva, a fogyasztó nem feltétlenül azt kapja, amire szüksége lenne, hanem megpróbálnak valamit lenyomni a torkán, persze a lehető legdrágábban.
Az árazást nem a termelési, stb. költségek határozzák meg, hanem a piaccon elérhető legmagasabb ár.
Ilyesmit nevez a köznyelv lehúzásnak és erre kiváló példa a Moto G mostani árazása, különös tekintettel a
memória upgrade felárakra.
Ami, piactól függően (a jobb érthetőség miatt forintban) kb. 3 000 -től 17.600 Ft.
Mi köze ennek a valósághoz, leginkább semmi, csak fényes bizonyíték az általam fent írtakra.De elmélet helyett vissza a száraz tényekhez . . .
konkrét adatok a legnagyobb piac esetében ismertek
(se kedvem, se időm pontosan összeszámolni a tételeket), de ránézésre,
oda legalább kétharmad, de inkább háromnegyed részben a prémium (2 GB-os) változat került már a bevezetés idejére is és nem kis mennyiségben.
Csak mellesleg jegyezném meg, hogy ott (és más fejlődő piacokon is) a Standard változat is Dual SIM-es.
A felár pedig olyan minimális, hogy akinek szükséges, simán megveheti a nagyobb memóriás változatot.Szóval a súlypont már nem Európa, (még, ha nehéz is ezt elfogadni, megérteni)
és az itteni igények kiszolgálása.
Az európaiaktól már csak a pénz kell, persze lehetőleg minél több.
Úgy, mint amikor az európaiak vittték az üveggolyókat az indiánoknak . . .
csak az üveggolyó szerepét most a MotoMaker tölti be.A Moto G 2 4G LTE- ből is volt 16 GB-os és Dual SIM változat . . . csak nem Európában.
Úgy tűnik Európa már most is a maradékot kapja, egyébként is macerás a sok kis országot ellátni. Szerintem kár reménykedni, hogy a Motorolát érdekli egy a magyarhoz hasonló méretű piac, esetleg majd, ha nehézségeik lesznek, ami nem valószínű, mert a 'Moto' minnden valószínűség szerint prémium márka lesz, nem pedig "Best Value", hiszen már most sem az.
'HelloMoto' helyett nyugodtan mondhatunk 'Good Bye Moto!' -t!
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #126 üzenetére
Köszi!
De akkor, miért írnak 9,1 GB-ot?!
Ez egyébként szintén indiai forrás és megbízhatónak tűnik.
Na mindegy, nekem úgysem kell a belépős, csak mások miatt kérdeztem, hogy tudják mit vesznek.
Szerintem 2015-ben (2016-ra) már semmiképpen sem szabad az 1 - 8 GB-os alaptípust megvenni, mert akinek ez megfelelne, az jóval olcsóbban is kap hasonló használatiértékű telefont.
Mostanában is jön pár teló ugyanezzel a Snapi410 csipsszel
(valamiért nagyon szeretik a gyártók, már táblagépekbe is kezdik berakosgatni)
-- azok biztos olcsóbbak lesznek. -
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #92 üzenetére
Miért jöttök állandóan a 62e-rel?
A szállítás ennél a csomagnál > 4 ezer ,
az előbb fedeztem fel a Stream-es csomagot és végig kattintottam, a legolcsóbb szállítás sem fért bele
66 ezerbe.Persze, ha már mindendenképp, akkor ez a Bundle,
de Moto Stream állandóan van 30 € körül, közel sem ér egy 50-est.
50 Dolli az ajánlott ára, csak moto webshopban ennyi, mindenhol olcsóbb.Ez valószínűleg francia-csomag, ott adták ajándékba a Moto E 1 kifutásakor
és a Moto G 4G-hez,
vagy csak nagyon bevásárolt az exp. valamelyik akcióból és a nyakán maradt.Egyébként érdekes darab a Moto Stream, csak apt-X - et nem támogat.
-
Obyboy
addikt
válasz
ghiottone #50 üzenetére
Érdemes átolvasnod: IP-védettség
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #50 üzenetére
Köszi, nagyjából ismerem az XT számokat (különösen a régieket),
csak eddig sehol nem láttam az európai modell számát és nálam csak Dual SIM- es jöhetne szóba.Az XT1550 az indiai + ? típus, igaz, hogy Dual SIM-es, de ott mások az LTE sávok.
Egyébként a 8 Gigásban mennyi szabad hely maradhat, ha a 16-osban 9 GB ?!
Szerintem nagyot fog csalódni, aki megveszi az alaptípust és nem az 1 GB RAM miatt.
-
K82
őstag
válasz
ghiottone #50 üzenetére
Ha 67 lenne sem bírná ki a leejtést.
Az IP után az első szám a szilárd testek elleni, a második szám pedig a folyadékokkal szembeni ellenállás.
IP67 = por ellen védett (nem károsító mértékű behatolás megengedett) és vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest