- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
Ma jött ki a 182.08-as WHQL driver, elvileg ezek az újdonságok benne:
New in Release 182.08:
Added support for GeForce GTS 250.
Added SLI profile support for some newly released games.
Additional information on specific bug fixes can be found in the release documentation notes. -
Devid_81
félisten
Felraktam tegnap de akkora kék halálom volt CoD4ben csak úgy zörgött.
Amúgy semmi másban nem tapasztaltam a hibát.
Viszont ment vissza az eggyel régebbi... -
xmotion
csendes tag
Sziasztok! Fel kellett raknom az új driver frissítést, viszont az új beállításokban nem találom a video overlay állítási lehetőséget. Eddig úgy tudtam beállítani a képet, hogy clone módban az s-videon keresztül teljes képernyőben jelent meg az elindított film, még ha az a desktop képen csak ablakban is volt.
Megtalálta már erre valaki a megoldást? Köszi -
zsolt1129
addikt
válasz
South Velen #71 üzenetére
Valami probléma van?
-
zzolika
aktív tag
Felraktam az új drivert, újraindítottam a wint, ekkor még jó volt. A következõ bekapcsolás/újraindítás után betölti az asztalt, majd mikor kirakja az óra mellé az nvidia ikont utána rögtön fekete képernyõ.
Csökkentett módban leszedtem, újraraktam. Egyszer beindult normál módban, a következõ indításkor megint fekete képernyõ.
Régi drivert visszaraktam, azzal jó minden. XP-sp2, 8800GT videokari.
Van valakinek ötlete mi a baj? -
winfier
senior tag
hát nálam se valami kicsi a driver
3,38GB
-
mephi666
nagyúr
válasz
South Velen #71 üzenetére
nem is
-
shteer
titán
válasz
South Velen #69 üzenetére
hogy te milyen udnok vagy
nem örülsz embertársad örömének...
-
cyber86
őstag
Helló. Valaki találkozott már ezzel a problémával? Újra tettem vistat felrakta a 181.22-es drivert felrakok 1 gamet elindítom és 1x csak lerakja tálcára ha rá kattintok feljön kb 2 másodpercre és utána megint lerakja és kb 6. kattintásnál marad bent a kép. Más játéknál is csinálja ezt. Utána megint újra tettem felraktam drivereket első indításnál jó volt utána megint kezdte utána leuninstaláltam drivert felraktam régebbit ugyan ezt csinálja. Tegnap felraktam a 182.06-ot de még mindíg csinálja
Mi lehet a gond?
-
mephi666
nagyúr
na, tegnap kínlódtam a rendszeremmel... úgy tűnik mégiscsak jó a driver... csak valami szerintem feltúrta a rendszerpartíciómon a fájlrendszert vagy nemtudom... ott lehet a gebasz... kicsit off, de ti milyen karbantartót használtók, amivel a fájlrendszer hibáit tüzetesen át lehet nézetni és rendbe lehet rakatni? "chkdsk /f /r" annyira rendbedobta, hogy pöccre indul a win, de perceket kell várni, mire 1-1 progi betöltődik az indításkor indulók közül... de ha minden betöltődik, utána új programokat ha indítok, rendesen megy már minden... norton disc doctor volt régen, ami sokoldaló volt és helyretette a dolgokat, ha bajom volt... de milyen alternatívák vannak most?
-
atesss
addikt
válasz
Szakbarbár #63 üzenetére
Lehet neked is Win reinstall lesz, mint nekem ?
[link]Nekem korábban pl. a Canon A60-asom szoftverét írta több GB-osnak az XP.
De volt még pár ilyen, pl. játékdemót is többszörös méretnek írt egyszer.
Szerintem felesleges ezzel foglalkozni, egyszerűen szar a windows. -
mmdms
addikt
válasz
Szakbarbár #63 üzenetére
Elegem van az informatikából.
hamar feladtad
-
Szakbarbár
aktív tag
"Peccs"? Ugyan már, ekkora helyre egy külön operációs rendszer elfér
Telepítettem, eltávolítottam, és a végén arra a következtetésre jutottam, hogy ez valamilyen programhiba. Telepítés után 168 MiB lett kevesebb a helyem.
Azért tettem fel az új meghajtó programot, mert eddig a gépem nem vitte az 1080p-s filmeket. Most már viszi. Csak hang nincsvagyis jó hang nincs, mert elkezdett visszhangzani az egész.
Elegem van az informatikából. -
Dark KillerX
addikt
válasz
sid.:Rc211v #59 üzenetére
Lehet az is
-
zsolt1129
addikt
Na én is felpakolom az új drivert,
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
Dark KillerX #56 üzenetére
Hi..nekem is sok gb-ot ir a vista : [link] ..pedig elötte ami volt driver 178.13-as azt letöröltem és igy tettem fel az ujat..lehet vmi win bug
-
atesss
addikt
válasz
julius666 #21 üzenetére
Hopsz, akkor elnéztem a dolgot, én ponthogy Tömörítésre gondoltam !
Arra nincsen valami jobban használható progi, hallottam már valamiről, az egyik valami Badaboom nevezetű volt, de az kétlem, hogy komolyabban használható lenne.
Volt valami más, normálisabb progi is, de annak nem jut eszembe a neve...Ez a filmlejátszás gyorsítása nem egy nagy extra, a P4 2@2,4-es gépemben is egy AGP-s ATI HD 2600XT végzi a HD filmek dekódolását. Csak a codekekre elég érzékeny, nemrég felrakhattam valamit, amit úgytünik nem is tudok leszedni, és így nem megy a "besegítés".
Asszem win reinstall lesz belőle.
NV-nél mostanra sikerült ezt ezekszerint normálisan megoldani ?
És ehhez minek kell a CUDA ? Az azért vicc, hogy az avivo nem megy mindenféle videónál.
Bár nemtom, lehethogy az ATI HD-ben lévő megoldás is csak bizonyos minőségig megy, ennyire komoly HD videókat nem próbálgattam, eddig asszem minden ment vele, egy 13GB-os Holnapután 1080p HD is.Dark KillerX: Az nem semmi.
De hány drivert raktál te így fel, mert ehhez jópár év termése kellene még így is. -
mmdms
addikt
válasz
Szakbarbár #53 üzenetére
Elég fura, nekem a topic címébe szereplő driver 59 MB-ot ír ott ahol te is nézed.
-
shteer
titán
válasz
Szakbarbár #53 üzenetére
fura
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Nektek mekkora helyet foglal a meghajtó program telepítés után? Maga a telepítő 120 MB, de a vezérlőpultban 1060 MB-ot ír ki.
Eltávolítás után tényleg 1 GB hely szabadul fel, szóval nem elírás.
Szerk: Most látom, hogy nekem a 181.22-es driver van fent, akkor valószínűleg másnál nincs ilyen probléma.
-
mephi666
nagyúr
igen, az alaplapi driverekre is gondoltam még, mert az is egy hibaforrás lehet... mondjuk összereccsen a lemezvezérlővel vagy valami hasonló...
próbálgatok akkor, hátha valamelyikkel pöpecül megy... thx a segítséget (de azért egy win7 bétát is kipróbálok, hátha jobban elnyeri a tetszésemet, mint a vista...) megijedtem amúgy, hogy a vinyó döglődik, igaz még 2év van a gariból, de bezárt a bolt, ahol vettem és szerintem pesten lehetne csak gariztatni :S (szerintem hd sentinel-lel vagy valamivel azért lecsekkolom a biztonság kedvéért)
-
TTomax
félisten
185.20 XP
Ebben a driverben láttam azt az ambient occusion nevü dolgot, persze csak XP alatt,azota WIN7-et használok de ez volt az utolsó XP-re rakott driverem azért írtam,mert én e miatt is raktam fel a win7-et (mármint hogy új rendszert kellett raknom).
De ha neked nem ez történt akkor elnézést,mert ahogy látom a szűz XP-n haldoklik az uj WHQL driver, mindig van valaki akinek nem megy a WHQL ,szerintem egyes alaplapi driverokkal akadhat...én a 180.48-at ajánlom amúgy,az szerintem az utóbbi X év legjobb WHQL drivere stabilitás szempontjából. -
mephi666
nagyúr
185.20 ha jól rémlik xp-n nem volt, csak vista alatt... ez az új driver meg a csont szűz xp-t is taccsra tette... (már ha a driver a ludas tényleg...) vinyóra is gondoltam a sok szöszölés miatt, de a vista meg gond nélkül ment... annyira lehalt az xp, hogy bootolás után 5-10 perc alatt töltötte be az alap progikat a tálcára (zonealarm, msn, stb...) vagy be sem töltötte és csak a reset segített... (az xp feltelepítés után még ment gond nélkül: alaplapi driverek is csont nélkül fölmentek meg még pár alap dolog... vga driver után jött a haldoklás mindig)
-
TTomax
félisten
Akkor tetted taccsra a rendszert amikor a 185.20-at felraktad.Szinte mindegy is,hogy milyen drivert raksz fel utána akkor is 2X lesz "nvidia control panel" ha a desktopon nyomsz egy jobb klikket, az a driver elvileg még csak nem is béta,amúgy addig nincs vele gond amíg le nem akarod cserélni,szóval vagy azt rakod vissza vagy új rendszert raksz ha kell az új WHQL driver...
(#44) mephi666
1680X1050 minden odakenve neki 130-200Fps... teljesen folyamatos,semmi lag (gtx280)...
-
Gare
csendes tag
üdv!
GTA 4-en segített valakinek?
-
mmdms
addikt
Szerintem nem. Bár én csak codUO-ban, cod4-ben és farcry 2-ben néztem.
De a béta hatalmasan jó lett. Nem szoktam hinni annak a kiírásnak az nvidia honlapján, hogy mi mennyi %-al gyorsul, de a farcry2 38%-os gyorsulása valóban megtörtént drivercsere után, legalábbis dx10-ben. Igaz csúnyább a játék dx10-ben szvsz.
Ha esetleg játszol a fear2-vel akkor lehet megéri feltenni. -
deicide
veterán
Akinek volt 182.05 bétája fent és ahelyett rakta fel, megírná, hogy gyorsult-e valamelyest, mert ha nem, akkor jó nekem a béta is...
-
WonderCSabo
félisten
Felrakom... Bár gyorsulni nem nagyon fog.
-
mephi666
nagyúr
az a vicc, hogy pista alatt az istentudja melyik bétát (185.20?) használtam korábban és atomstabilan ment... most meg jön xp-re egy whql aláírással megpecsételt driver, amivel véletlenül pont én szívok rendesen... :S (úgy raktam fel, ahogy a nagykönyvben is meg van írva: restartok és driversweeper-rel való takarítás után) szerintem egy win7beta fog felkerülni gyorsan... vagy rendberakom az xp-t szépen délután... 185.20beta/181.00 között döntök... próbálgatom, melyik a stabil... tegnap este jól taccsra tettem a rendszert :S
-
tzsolesz
nagyúr
Köszönöm hogy felvilágosítottál.
Azért ez egy kicsit megtévesztő ám, ha az ember olyan tájékozatlan mint Én vagyok.Mert azt hinné az ember hogy egy 8600GT, már a 4670-el van pariban lassan.
Érdekesen ál az NV a információ szolgáltatáshoz. Az ATI már az elején írja, hogy a 8.11 driver-hez képest a 8.12.-es driver ebben és ebben a játékban 8, 10%-ot gyorsulhat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem olvasod el az apró betűs részt.
Az NVIDIA sokszor nem az előző driverhez méri a gyorsulást. A Big Bang 2 gyorsult átlagosan x-et a 178.xx-hez képet. Na most azóta az NV ugyanezeket az x gyorsulási paramétereket bemásolja mindegyik driverhez, persze továbbra is a 178.xx-hez mérve. Most mérnek a 181.xx-hez. Most három-négy driveren keresztül ugyanez az adat be lesz másolva. Aki nem olvassa el az apró betűs részt annak, az jön le, hogy a három driver alatt már 30-40%-ot gyorsult, amikor az igazság az elején közölt 10%-ék, mert mindig a régi driverhez mérnek.A hírekben mi a Big Bang 2 esetében számoltunk be utoljára gyorsulásról. Mivel az azóta megjelent 3 driverben is ugyanaz a szöveg volt odamásolva. Most azért írtunk újabb gyorsulást, mert az új driverhez lett mérve az eredmény.
-
tzsolesz
nagyúr
Tehát ha jól számolunk, akkor az utolsó 3 NV driver miatt a 9600GT-nek ütnie kell legalább a 4850-et, egy jó pár játékban. Nincs valakinek mindkét kártyája? Ki lehetne próbálni.
Persze nem kell komolyan venni amit írtam, azért nem ilyen egyszerű a helyzet tudom.
De: ATI bácsijék olyan mértékű lemaradása várható driver szinten, hogy azt nem hozzák be még az RV790XT-vel sem. Ha NV minden driverében teljesítményt növel ilyen 10%-os nagyságrendekkel, akkor előbb utóbb magától fog átrendeződni a VGA párok sorrendje.
Teszem azt nem a 4850 lesz a 9800GTX párja, hanem a 4870. Lesz még itt fejvakargatás nem sokára. ATI el van punnyadva nagyon.
-
mephi666
nagyúr
én meg szívok ezzel a driverrel... stabilan ment az xp előtte, felraktam ezt és utána elkezdett döglődni: folyamatosan fagyogat... restart után félig töltődnek be a háttérben futó programok és több percet kell várni 1-1 progi elindításánál is... a vinyó meg dolgozgat valamit folyamatosan a háttérben (jó kérdés mit?) a rendszer csökkentett módban megy rendesen, meg a vista is ment gond nélkül... újraraktam a wint (mert már elég öreg és bíztam benne, hogy ez megoldja a gondot), drivertelepítésig semmi baj nem volt, de utána megint jöttek elő a problémák... instabil lett az egész... kizárásos alapon a driverrel lehet csak bajom... (vírus is kilőve, mert erre is odafigyelek mindig)
ui: valami ötletetek nincs? esetleg próbálta valaki leadtek 9600gt-vel? (habár nem hinném, hogy ilyen inkompatibilitási gond lenne)
-
Pyzoo
aktív tag
HI!
Feldobtam az új drivert +90 pöty 3d06 alatt mást nem nagyon néztem.
A cuda féle CoreAVC kódolás működik (3-4% CPU használat)de nagyon csúnya pixeles a kép egyenlőre de azért még nézegetem a beállításokat lehet figyelmenkivül hagytam valamit. ( KMPlayer-rel és x264-el néztem)
-
julius666
addikt
Remélem jól értettem amit írtál.
Ez nem encoder, hanem decoder, ezzel NEM videót TÖMÖRÍTESZ, csupán LEJÁTSZOL.
És annyival biztosan többet tud az eddigi avivo meg mittoménmilyen videókártyás megoldásoknál (mert ugye eddig is létezett az ilyen HD cuccok hardveres gyorsítása), hogy ott csak DXVA-kompatibilis (értsd: butított, rosszabb minőségű) videók lejátszását gyorsította, itt pedig korlátozás nélkül, bármilyen high-end beállításokkal tömörített H264 videók lejátszásában segít, akár az is lehet hogy teljesen elvégzi a dekódolást.Csak kár hogy csak Geforce kártyákon müxik, mert csak az ilyen CUDAr.
-
Xmodule
őstag
Most ezt érdemes lenne leszedni a GeForce 8400M hez ami a laptopomban van?
-
Zoz
őstag
És ez már nem fog meghalni egy csomó alaplappal?
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
Na , ez talán űbereli a feketeképernyős 180.48 -ast.Am remélem a Cod2-t még támogatja
-
Lewzke
őstag
válasz
sid.:Rc211v #6 üzenetére
Nekem nem voltak gondjaim az előző driverrel sem . Csak az automata mentésnél laggolt be picit .
-
Csabahun
senior tag
A fear 2-ben eltűntek a fényforrásnál lévő kis csíkocskák....
-
Gézengúz
addikt
-
Na végre!
-
MLaca
őstag
beszarás, hogy egy vga driver 102 mega.. jó, hogy nem dvd-n adják ki! bezzeg a fotónyomtatóm drivere 1.5 mb és minden benne van, még fullos grafikus kezelői felület is.
-
wolruf
őstag
What time is it???? Innnnstaaaallll tiiiiimmmeeeeee
-
Lewzke
őstag
Most raktam fel , a FEAR tényleg gyorsult , a többit nem próbáltam .
-
keIdor
titán
Már dobom is fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest