- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muhahaha
csendes tag
válasz
TapperHarry #38 üzenetére
Azért ezzel vitatkoznék. A Flat-es kijelzőknél létezik egy tipikus "elfolyásos" hiba. Ha benyomod a kijelzőt újjal, akkor a folyadék láthatóan hullámzik körülötte (persze akadnak kivételek ezalól). Ezeket minden esetben érdemes kitesztelni. A gyártók szerint a kis méret miatt nagyobb nyomás alakul ki a kijelzőn, ahogy bepréselik a kisebb házba őket és ezért alakul ki ez a jelenség. Érdemes megnézni élőben a vasat szerintem, használat közben abszolút nem tűnik fel a nagyobb méret. Szemből egyálatlán nem feltűnő, hogy pár milivel vastagabb a cucc. Nekem R43-am van, most voltam vele hosszabb úton és végig jól működött. A tartója meg szerintem kompenzál a nagyobb méret miatt, az egyedülálló most a navi piacon szerintem kecsességben. A Becker gomb is jó ötlet. Ez az R43-as a belépő szintű Becker, talán ezt még verheti néhány B brand, de a magasabb kategóriájú gépeket már nem hiszem, amiknek aktív tartója van (eltekintve még attól a nüansznyi ténytől, hogy a legtöbb B brandhez nem legális szoftvert használnak a hazai juzerek, így az összehasonlítás sem éppen helytálló). Kiváncsi vagyok a további teszteredményekre....
Egyébként én TopMap kártya nélkül használom a kütyüt, és eddig kevésszer éreztem ennek hátrányát. A házszámoknál van egykét hiányosság, meg néhány út nem jól van súlyozva, illetve irányozva, de egyébként 99%ban ok. -
Muhahaha
csendes tag
válasz
Pet Feneke #30 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért, totális marhaságot irogattál ide, tele csúsztatással, félinformációkkal és kabát lopási ügy emlegetéssel. Beckert, TopMap kártyával akciósan már 45 körül is meg lehet kapni, anélkül meg volt már 40 körül is. Az aprócska szó az aksira szintén csak hangulatkeltésre alkalmas, nem szakmai kifejezés. A kinézet mitől őskövület szerinted? Inkább konzervatívnak mondanám, ahogy a hasonló Garmin termékeket is pl. Szoftver nélküli gépekkel összehasonlítani meg egyenesen badarság a gépet. Azért nem érdemel pecsétet, mert a Wayteq laposabb? Ne szórakozz már...
A CHS az importőr, aki korábban valóban Mio-zott ha jól tudom, de a Navonos társaság szintén a Mio-val alapozta meg a vagyonát, sőt, mai napig ők az importőrjei a Mionak.
Egyébként a Mio-nak független szervize van már évek óta, érdemes őket megkeresni. Frissítő kártya pedig szintén elérhető a piacon a régi Mio-khoz, ahogy írtam is. Ez egyedül a Navngo-n múlik, hogy biztosít-e hozzá támogatást, vagy sem, illetve a forgalmazón, hogy rendel-e ilyen kártyát vagy sem. -
Muhahaha
csendes tag
Léteznek frissítőkártyák a régi Mio-khoz, legutóbb a Speedshop is árult ilyet. Felesleges a hangulatkeltés a Becker körül szerintem, ez a harmadik generáció, ami eljut Magyarországra és először kap plecsnit ha jól tudom az Arénától. Nem kell egyből a műbalhé. Jó az, hogy színesedik a paletta, legalább van miből válogatni végre...
-
Pet Feneke
csendes tag
Navonok mindig kaksik voltak most is azok, de ide lehet még sorolni a CNS-t, az Iconx-et, Alcor-t, Telesysem-et, Magneo-t (bár az is navon-os Flottás gagyi). Amik most normálisan találnak holdakat az a Becker, Bluepanther, és Wayteq újszériás cuccaik.
Ja, hogy miért is fontos a TopMap térképcsomag?
Olvasd el ezt a mai cikket aztán gondolkozz el rajta.http://totalcar.hu/magazin/technika/2011/02/02/a_navik_sirjat_mar_megastak/
És igen számomra fontos, hogy még évek múlva is tudjam hova vinni a cuccot ha valami baja van. A Miomat kenhetem a hajamra se szerviz se frissítés pedig akkoriban nagyon megígérték.
Most a navon csinálja pont ugyanezt:
(NAVON N480 navigáció + iGO Primo Teljes-Európa térkép )
1 év ingyenes frissítés Közép-Kelet EU térképeire
Ez így már most átverés mert csak Mo-ra érvényes az ingyenes frissíthetőség. -
Zirowe
nagyúr
Mondjuk az a 20perces hold keresés elég durva..
Régi bp v350 pna-m volt ilyen lassúcska, hogy volt vagy 5perc mire megtalálta a holdakat (erre még akkoriban találtam egy jó megoldást: bekapcsolás után resettelni a gps-t, és ezután már kevesebb, mint két perc alatt talált jelet).
Az x920bt-mnek pedig már van jele, mire elindul a navi program bootolás után, menet közben is..
-
ferke170
tag
válasz
smartshop.hu #41 üzenetére
Igazad van!!
-
ferke170
tag
válasz
smartshop.hu #37 üzenetére
Ez így nagyon szép, de egy halandó vásárló, mikor tud letenni egymás mellé két készüléket?
-
KriszBoy
senior tag
válasz
Pet Feneke #30 üzenetére
Mi szükséged van mindenáron arra a TopMap kártyára? Nélküle is van rajta egy 43 országos Navteq térkép...
Az ára meg a legtöbb helyen kevesebb mint br. 40.000 Ft!
-
TapperHarry
csendes tag
válasz
smartshop.hu #37 üzenetére
Érdekes formáját találtad meg a "direkt" marketing-nek, de azt kell hogy mondjam ügyes. Abban egyet értek veled, hogy a Navon-nak nincs semmilyen szervize. Ők nyomják a Mio-kat is az is pont ilyen. Ennél nem nehéz jobbnak lenni. Van olyan nagy disztri aki a nulla support miatt listázta ki a kínálatból Őket. Az azért érdekes, hogy ha jól tudom a magyar piacon egyetlen egy márkának sincs saját szervize. Lehet, hogy ez a technikája annak, hogy a macerás ügyfeleket távol tartsák a márkától. Minden esetre ez nem túl szimpi.
Visszatérve a cikkben szereplő gépre nekem csak a név szimpi az alatta dolgozó vas szerintem elavult, régi és a dizájnja kifejezetten csúnya ósdi. A mai iPhone.-os flat-es világban kijönni ezzel az évekkel ezelőtt levetett kinézettel elég ciki. Ha veszed a fáradtságot és végignézed a hazai kínálatot akkor nem csak megjelenésre de ár- érték arányba is találsz ennél jobbat. A "B" brand-ek ebben a kategóriában verhetetlenek. -
smartshop.hu
csendes tag
Hogy mi a különbség? Bog tegyen le egymás mellé egy Navont, és egy Beckert. Nézzük meg melyik mikor pozicionál. Azután kezdj el Ügyfélszolgálatot keresni mindkettőhöz, esetleg küldj egy próba mélt. Vajon melyik, mikor válaszol.
Szerintem a különbség mérhető lesz. Ha mégsem, fejet hajtunk előtted.
-
Zsolto
őstag
válasz
Pet Feneke #30 üzenetére
Az a baj, hogy szerintem se Navont, se Beckert nem használtál még, csak a speckójukat hasonlítod össze. Hidd el, van különbség, ahogy Bogék is, én is láttam már pár navit, sőt, használtam is őket, nem szórólapok alapján mondom. Nem minden az órajel meg a képernyőátló.
És azt is el kéne fogadnod, hogy mi is userek vagyunk, nem hagyjuk hülyére venni magunkat csak azért, mert tesztre a kezünkbe kerül egy-egy készülék. Tehát nem okoskodni kell, hanem elolvasni az itt-ott elérhető leírásokat, elgondolkodni azon, hogy a szerző valószínűleg nem a levegőbe beszél, örülni, hogy a meló egy részét elvégezte helyetted, hogy ne hülyeségre szórd ki a pénzed, majd mérlegelni és dönteni.
Ilyen egyszerű
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Pet Feneke #30 üzenetére
Ezért regisztráltál?
A Navon, amit a múltkor lehúztam, 20 percig keresett műholdat. Innentől totál irreleváns, hogy van-e benne BT.
A termék megítélésénél pedig tökre nem érv és nem számít, hogy ki importálja.
-
Pet Feneke
csendes tag
Csak a pontosság kedvéért:
Becker Ready43 akciósan: 41.900 (akciósan)
TopMap Magyarország microSD kártya: 5.500 (akciósan)
Azaz összesen: 47.400 Bluetooth és zenelejátszó nélkül, aprócska aksival. Ez a totális fapad. Ez inkább 50 ezer mint 40. Sem kijelzőben, sem prociban nem különbözik pl: a Navontól amit a múltkor lehúztatok mégis tesztpecsétet adtatok ennek. Kinézetre pedig kb: 2-3 évvel ezelőtti, mondjuk úgy hogy őskövület. Egyre többször azaz érzésem, hogy elfogultak vagytok néhány márka felé, néhány másikat pedig szándékosan „fikáztok” a nézettség növelése érdekében. Ezt a kütyüt szinte minden téren veri a Wayteq, Bluepanther vagy a CNS hasonló méretű kütyüje. Akkor mitől is tesztpecsétes?
Ja és még valami. Érdemes annak is utána olvasni, hogy ki hozza az országba ezt a kütyüt. Nektek nem tűnt fel, hogy ugyan azok akik a Mio-t is hozták annak idején? Jöttek, láttak, eltűntek. Se frissítés, se szerviz. Nesze nektek tesztpecsét. -
Bog
HÁZIGAZDA
jaj, apám... miért kell állandóan totális marhaságokra válaszolgatnom?
A Mio ügy, öcsisajt, akkor volt, amikor még nem létezett naviextras.com, nem volt mára már bevált frissítési mechanizmus az NNG alapú gyártók kapcsán. Ha ezt nem érted meg, akkor mindegy is, ne erőlködj. Vegyél Navont, végülis 20 percig keresi a műholdat, de biztos fasza lesz neked. -
Bog
HÁZIGAZDA
Látom, nem vagy képben. Amióta a Mio-fiaskó miatt sokezer júzer bekarmolta a frissítést, azóta ez annyira központi téma, hogy maga az NNG is olyan szerződéseket köt a PNA gyártókkal, amelyben garantálva van ennek biztosítása, ha nem is lifetime, de jópár évig. A naviextras.com-on fent lévő márkákra akkor is lesz később frissítés, ha azok hirtelen most mind csődbe mennének.
-
Muhahaha
csendes tag
Az általad említett márkák mióta léteznek? A Becker kb. 60 éve. Azonos kategóriában a Becker van hogy 15%kal olcsóbb mint a Navon, aminek a vasa azért hagy némi kívánni valót maga után, szoftverileg is profibbnak tűnik a Becker. Wayteq-nél meg miért is érdemes maradni? Ezt még mindig nem értem....
-
idkfaiddqd
tag
én nem tudom,gps-eknél nehéz újat mutatni már,itt már rég nem a hardver ,hanem a szoftver a lényeg.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
runner 125 #16 üzenetére
A Sygic szerintem olcsóbb nekik.
-
E T
csendes tag
minden mobil tartalmazza a gps-t, és ha vesz az ember új mobilt a régi gps-el ellátott mobilját ha akarja fixre beállítja a kocsijába gps-nek.továbbá senkit nem érdekelnek a hivatalos frissítések akár Wayteq, Becker vagy akár Navon amikor varez verziók elérhetőek.
egyébként árban még mindig messze elmarad a Becker az említett két márkától .
-
z0d1AK
nagyúr
Főleg az árral lehetne még itt kecsegtetni a vevőket szerintem. Asszem a Navonnak van 20-ért navigációja Magyarország térképpel. Igazából a legtöbb embernek bőven elég egy itthoni térkép, mert az életben nem járja meg Európát. 20-ért azt mondom, hogy még én is elgondolkoznék rajta, ha szükségem volna rá.
(#12) runner 125: A wayteq nem fog IGO-t tenni a navigációjára, a Sygickel szokott operálni.
-
Zirowe
nagyúr
Na igen, de mint írtam, a térkép és a navi programon kívül nincs igazán mivel ujítani.
A funkciók (bt, fm transmitter, stb..) szerintem már elérték a maximumot, több már nem is kell bele, szóval itt inkább már az ár és a kinézet fog számítani.Sajnos ahogy írtad, a nagyfokú warez miatt a térkép frissíthetőségnek a fontossága is csökkent.. :S
-
Muhahaha
csendes tag
Nem értek teljesen egyet, az idei év rengeteg újdonságot fog hozni a PNA-k piacán.A magyar penetráció pedig a nyugatinak kb. tizede, tehát messze nem telített még a piac. Ráadásul akik pár éve vettek pl. Mio-t, azok nagyjából most fognak váltani valamilyen eszközre. Én személy szerint nem igazán hiszek ebben a nagy wayteq mizériában, főleg mert gondolom warez iGo fut a 95%ukon (sajnos). Nem tudom, van e nálunk más ilyen szegmens, ahol a piac nagy részét illegális megoldások uralják. Talán korábban, amikor mindenki HBO dekódert heggesztett, az a korszak volt ehhez hasonló.
Ezek az új Beckerek már csinosabbak, mint az elődjeik és a rajtuk futó szoftver, a mögöttük álló infrastruktúra is sokkal fejlettebb már, mint korábban.... -
Zirowe
nagyúr
Az a baj ezekkel a pna-kal, hogy már elértek egy szintet, amin felül nem tudnak fejlődni/újat mutatni.
Egyedül, ami fejlődik talán, az a navi program (lásd primo megjelenése, de az meg ugyebár felesleges, mert nem lehet külön kapni).Nekem van egy x920asom, és szerintem az egy teljesen korrekt cucc: okosabb már nem kell, mert minek, butábbra meg már nem váltanék, mert majdnem minden funkcióját kihasználom.
Túrázásra a mobilom helyett ezt használom, jobban bírja a strapát, és még szép kerekítettnek is mondanám (3napja használom folyamatosan Isztambulban)
Egyedüli tény, amivel lehet az embereket ösztönözni pna vételre, az a frissítések hiánya, illetve az árukapcsolás a navi programmal.
De ahogy már egy korábbi cikkben is írták: aki akart venni pna-t, az már megvette, a többiek pedig használják a mobiljukat.
Mondjuk nekem ez a becker kinézetre nem igazán jön be (volt már a kezemben a ferrari: na, az kifejezetten csúnya!).
-
ferke170
tag
Kellemes külső, normális árképzés. Az idő majd eldönti, mennyire lesz ez a készülék jó vétel, gondolok a térkép frissítésére.
-
JanFe
aktív tag
Jonak nez ki a kutyu.. Jo, hogy mar ennyiert is normalis navit lehet kapni.
-
z0d1AK
nagyúr
Kijelző felbontása mennyire használható?
-
Zsolto
őstag
Nagyon korrekt, mértéktartó írás. Örülök, hogy végre a jogtiszta térképes megfejtések is elérték a 40 ezer ficcses lélektani határt. Szerintem most a Becker áll a legközelebb ahhoz, hogy igazán "gömbölyű" terméket tegyen le az asztalra (TopMap Magyarország + TMC).
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az olcsó autós navik mezőnyébe tör be a Becker újdonsága.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest