Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Gyári? Ma már mindenki azt gyárt amit akar.
Ez azért így nem teljesen igaz (már amennyire én tudom). Az ilyen termékeket (ellentétben az általam barkácsoltakkal) mérnökök tervezik és a gyártónak még ha csak self-certificate is a dolog, akkor is kell bizonyos szabványértékekhez igazodnia (már ha nem akar később komolyabb bajt magának) épp ezért egy sor alap (és olcsó) mérést elvégeznek mire gyártásba kerül a ház és mire ráragasztják a CE tanúsítványt. És ha ezeken a végső soron alap teszteken átmegy egy általam is linkelt "csőváz", akkor nincs több kérdésem. Persze mint mindig ez sem jelent 100% biztonságot, de azért nagyobb nevű cégek biztosan nem játszanak ilyennel.Én más (de valahol mégis csak hasonló, mert ugyanúgy egy elektronikai eszköz fémdobozáról van szó) gyártási területen dolgoztam, de alap az ilyen 1-20 perces vizsgálatok elvégzése a "proto"-n, éppen azért mert olcsó és a tervezési folyamat egészéhez viszonyítva nulla idő alatt megvannak. Lényegében nettó hülyeség lenne ezen spórolni. Meg vannak a szabványok amikhez igazodni kell (nem tudom, hogy PC területen melyikekhez, nekünk például az EN 55 022 volt az egyik amit tudom, hogy teljesíteni kellett), amikben benne vannak a küszöbszámok amiknek meg kell felelned a mérések során és ha ezeken belül vagy a saját méréseid szerint (dokumentálva persze), akkor mehet rá a CE logó. Ezzel biztosítod azt, hogy ha mondjuk valaki beperel, mert szerinte például az általad gyártott gépház sugárzása miatt lett rákos, akkor tudj mire hivatkozni, hogy márpedig te teljesítetted az előírtakat és minden határértéken belül volt...
Persze netezős vagy gamer gépnek tökmindegy.
Akkor minek nem az?
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged