Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
Azannyaaa... Úgy jött le a Chakra, mint a huzat, 10MB/s gyorsasággal.
Ki is írom, legalább meglátom, hogy az Ubuntu progija milyen.
-
Vakegérke
félisten
válasz
CPT.Pirk #194 üzenetére
"Magyar Firefox dolog engem is érdekel..."
Probléma megldva, éljen a józan paraszti ész.
A csomagkezelőt megkértem, hogy biztos ami biztos, telepítse nekem a Chrome böngészőt. Kipróbáltam, működik.
Elő a sebészkéssel.
Eltávolítottam a Firefox-ot, aztán szóltam a csomagkezelőnek, hogy keressen rá. Megtette, megtalálta a 10.0.1-es verziót. Uccu neki, telepítsd.Csókolom alássan, minden nagyon szép, minden nagyon jó, méghozzá magyarul, mindennel meg vagyok elégedve.
Már csak a szinkronizálás van hátra. Az is meglesz, nem kerget a tatár.
-
Vakegérke
félisten
Igen, párhuzamos az XP-vel. Két winyón két rendszer.
Kapott esélyt a Debian. CPT.Pirk instrukciói hasznosak voltak, jól particionáltam, és sikerült tudomásul vetetni a telepítővel NET kapcsolatomat, így szedte, csak szedte le, és telepítgette az elemeket.
Egyszer aztán besokallt, és közölte, hogy nem sikerült. Onnan kezdve bárhova nyúltam, hiba hiba hátán. Grub izé, meg lilo, meg fogalmam sincs, hogy mi.
Boot, nem indult.
Újabb telepítés, ugyanezt eljátszotta velem.Ubuntu 10.04.3 LTS telepítő indít, határozottan szimpatikusabb. Még a billentyűzet felderítésében is segített. Pikkpakk feltelepült, viszont problémám vele is akadt.
Megküzdöttünk, én győztem. Van már NET kapcsolatom, megszenvedtem érte.
Először azt mondta, hogy hurrá, mégsem volt kapcsolat. Aztán már volt, próbából újra indítottam a rendszert.
NET kapcsolat nuku. Hogy az anyádnak azt a...
Pár perc múlva olajozottá vált minden. Újraindítás után is működik minden, idáig frankó.
Gond itt is van.
Feltelepítettem a nyelvi készletet, immár minden magyar, kivéve a Firefox-ot. Mikor indítom, mondja, hogy nyelvi fájl, ott a telepítés gomb, mégsem akar magyarul kommunikálni. A Google is az angol oldalakat dobja ki keresésnél. Letöltöttem a magyart, valami tar-t, vagy gz-t, vagy mi a csudát leszedett, és elrakta valami mappába, de itt el is akadtam vele.
Erre még megoldást kéne keresnem.Szóval igen, van.
-
Vakegérke
félisten
válasz
CPT.Pirk #178 üzenetére
Rendben, holnap kap még egy esélyt a Debian.
Mivel nem vagyok guru, sehogy nem tudtam megmondani a telepítőnek, hogy érje be a kisebbik falattal.
Szóval nem "sudo", hanem "su"? Érdekes, elfogadta a "sudo" parancsot, még rá is kérdezett a jelszóra. Vagy úgy értsem, hogy a rendszeren belüli jelszót kérte?
Nincs NET, nem tudtam rábírni a rendszert.
Mindegy, már gyalultam, holnap új próba következik.
-
Vakegérke
félisten
Jelentem alássan, az első DVD elég volt, hogy feltelepüljön a Debian.
Többszörös csalódás.1., Csak a 200-as winyót hagytam a rendszerben, a másik kettőről lehúztam az adatkábelt. Szívtam már ezzel, azóta óvatos vagyok.
Szóval a winyó két részre volt particionálva. A Debian nem elégedett meg a 20 gigás résszel, birtokba vette az egészet.
Nem tetszik.2., Puritán, keresgélnem kellett mindazt, amit más disztróknál elém tálalt a rendszer.
Nem tetszik.3., Csináljunk NET kapcsolatot. Terminál, "sudo pppoeconf". Kedvesen megkérdezte (ha jól emlékszem) a jelszavam, de egyetlen billentyűt sem volt hajlandó elfogadni.
Jobbra fent a kapcsolat ikonja, jobb klikk, szerkesztés. Miután megadtam minden adatot, az "Alkalmaz" gomb szürke maradt, nem tudtam élesíteni.
Végképp nem tetszik.Holnap Ubuntu lesz ebből, akárki meglássa.
-
Vakegérke
félisten
válasz
CPT.Pirk #164 üzenetére
Innen mindent. Soknak találom, ez tény.
debian-live-6.0.3-i386-gnome-desktop.iso
Ez jó lesz nekem? -
Vakegérke
félisten
Hogy lássátok, mennyire komolyak a szándékaim, épp most töltöm le a Debian 8(!) telepítő, és két update DVD méretű anyagát.
Remélhetőleg nem csalódom. Ha mégis, egy próbát megér. -
Vakegérke
félisten
válasz
Szten Márs #151 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem szerettem, csak féltem tőle, mint új dologtól. Később megszerettük egymást, aztán hűtlen lettem, jött a Win98...
-
Vakegérke
félisten
válasz
Szten Márs #149 üzenetére
Nem várok semmire, csak ugye kocsonyás volt a véleményem. Mint a korábbiakból kiderült, pár nap alatt kóstolgattam az Ubuntut, UHU-t, Debiant, még az OpenSuse is volt a winyómon.
Az UHU nagyon tetszik, és ha nem lenne döglött, nem tudna senki eltántorítani tőle.
Belevágok a dologba egy szép új jövő reményében. Holnap társammá teszem az Ubuntu 10.04 LTS-t.
Anno így voltam a Win95-tel is. Ódzkodtam tőle, féltem az ismeretlentől.
-
Vakegérke
félisten
Srácok, én komolyan szégyenlem magam, hogy mennyire nem értek szinte semmihez. Mankót adtok a hónom alá, épphogy nem cipeltek, mégsem találom a célt, ahova indultam.
Blamázs.Na, nem baj. Bizonyára megbocsájtjátok tévelygésemet, de érthető módon a könnyebbik utat választom.
Ubuntu barátunkkal már ismerkedtem, segítségetekkel szót is értettünk egymással. Részemről a szimpátia, és remélem, hogy megszeretjük egymást.
Már csak az a kérdés, hogy nyomassam a 10.04 LTS-t, vagy várjam meg a 12.04 LTS-t. -
Vakegérke
félisten
Épp erről van szó, barátom.
Az UHU gondolom jó lesz első szerelemnek. Aztán ha rájöttem a hogyanokra, mikéntekre, miértekre, akkor már nem leszek szűz, és jöhet életem választottja, amely valószínűleg az Ubuntu 12.04 LTS lesz.
Utólag is szeretném megköszönni mindenkinek a türelmét, és hogy nem hülyéztetek le.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Psychonaut #131 üzenetére
Jaj, ne bánts, olyan dolog ez nálam, mint a párválasztás. Ez szép, az jó, amaz meg dolgos...
Úgy gondolom, előbb, vagy utóbb Ubuntu lesz a dologból. Az UHU vehető egy kis flörtnek is.
-
Vakegérke
félisten
Na, próbák megvoltak.
A Debian akkora telepítő állományt ajánl fel, hogy az már sok. Nem fogok kismillió DVD-t megírni. Egyet viszont megírtam, a NET-es telepítésűt.
Elkezdtem, minden adatot megadtam, amit kért, de biztos rosszul csináltam, nem találta a szervert, alap rendszert telepített. Indítás után semmi grafika, parancssoros környezetben találtam magam.
Köszönöm, nem kérem.OpenSuse, kapsz egy esélyt.
Gond egy szál se, birtokba vette a neki szánt helyet. Szép zöld háttér, pár ikon, alul "start gomb". Idáig rendben, de sehol nem találtam lehetőséget arra, hogy NET kapcsolatot beállítsak.
Megbocsásson minden rajongója, nekem egyébként is túl puritánnak tűnik az egész, nem találok benne semmi vonzót.
Köszönöm, nem kérem.Három lehetőség maradt.
Ubuntu 11.04 LTS.
Hamarosan jön az Ubuntu 12.04 LTS. Én ráérek.A harmadik az UHU 2.2 NERD.
Meg kell mondjam, nekem ez tetszik a legjobban. Azon kívül, hogy nincs rá aktív fejlesztés, van valami határozott érv ellene? -
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #119 üzenetére
Ja, hogy így?
Leszoktam az IE-ről, az is kemény menet volt. Firefox a favoritom.Apropó, hogy tudom megmagyarázni a Linuxnak, hogy vegye át az XP alatti Firefox könyvjelzőit?
CPT.Pirk: Köszi, már tárgytalan.
-
-
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #108 üzenetére
Olyan dolog ez, mint az ing. Egyik ilyen, a másik olyan, funkciójuk azonos. Ha az UHU-ban feltalálom magam, jöhet az igazi falat, az Ubuntu.
Időm van bőséggel, ráérek p*csölni.
-
Vakegérke
félisten
Na, elővettem az UHU 2.2 NERD változatát. Live üzemmód, tetszik. A csomagkezelőben szinte semmi nincs, de például a Virtualbox-ot pillanatok alatt leszedte, telepítette.
Úgy néz ki, hogy ő lesz a kedvencem. -
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #98 üzenetére
Nem tudom, hogy nálam mi volt a probléma. Talán az, hogy a Wubi által telepített, tehát nem igazán vérbeli Ubuntu volt a tesztalanyom.
Jó ideje kóstolgatom a dolgot, Vladi nem véletlen feddett meg. Ami viszont késik, az nem biztos, hogy feledésbe is merül.
Pillanatnyilag feladtam, de időm van bőséggel, és ha végigjártam a Windows majdnem összes verziója telepítésének, belakásának csapdáit, nem hiszem, hogy a Linux kifog rajtam.
Csakazértis alapon fel fogom telepíteni.Karinthy Frigyes szavait idézem:
"Szétszedem azt a farakást, kiszedem alóla a nyulat, és szétverem a fejét, azt a buta fejét, amellyel nem akarja megérteni, hogy csak meg akarom simogatni!"
Valahogy így. -
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #92 üzenetére
Egy próbát megér, ugyanis szeretném megszeretni a Linux-ot, és szeretném, ha ő is szeretne.
Újra csak köszönöm, mint ahogy bambano fórumtársunknak is, hiszen ha nem írja meg ezt a cikket, nem kísérleteztem volna.
Előbb, vagy utóbb, de átállok Linux-ra. Már csak az a kérdés, hogy mikor.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #82 üzenetére
Először is szeretném megköszönni, hogy törődtél velem.
Semmi hasonló nem mutatkozott, a Crossover pedig azt mondta, hogy megvásárolhatom 0 Dollárért. Regisztráltam szépen, aztán nem történt semmi.
Nos, mivel úgyis csak próba volt az egész, legyalulom. Már az is siker, hogy megtanultam NET kapcsolatot teremteni.
Nem adom fel, de most rápihenek kicsit a dologra.
Egyébként azon töprengek, hogy marad az XP, és erre telepítem a Virtualbox-ot, amelyen az Ubuntu fut majd.
Ehhez mit szólsz? -
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #79 üzenetére
Az Ubuntu nem csinál semmit, a Windows pedig (logikusan) nem talál semmit.
-
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
válasz
Neil Watts #76 üzenetére
Köszi, már repülök is rá.
A kép alapján 11.10-es.
-
Vakegérke
félisten
A sárga kérdőlejes cuccok:
1., Alapvető rendszereszköz.
2., Ismeretlen eszköz.
3., Videokártya meghajtó (vagy valami ilyesmi).A lemezmeghajtót ismeri, de az install CD-ken nem találja a meghajtókat.
A Wine korábban volt fent, de nem lehet teljes ablakban használni, ezért próbálnám ki most a Virtualbox-ot. Erre viszont Lenry azt mondta, hogy 3D nyista. Ha lenne, biztos indulna az a nyavalyás játék.
Ami azt illeti, a Wubi kedvcsinálóját kóstolgatom. Ha bejön, talán meg is maradok a Linux-nál.
core2: Pillanatnyilag XP-ről csevegek, de meg fogom csinálni amit javasoltál. Egyből jön is egy zöldfülű kérdés:
Hogy tudok a terminálba belépni?Egyébként nincs szaggatás, gyönyörűen pörög minden.
-
Vakegérke
félisten
Már meg is van, köszönöm szépen.
Két problémám van még.
1., Hogy lehet rábírni a programot, hogy állandóan ott legyen a futtathatóak közt?
2., A virtuális Windows XP nem fogad el semmit, amit hiányol. Sárga kérdőjelek az eszközkezelőben, de hiába kérem az illesztőprogram frissítését, nem találja a drivert, holott a megfelelő CD a meghajtóban van.A második problémám a lényeges, hiszen egyetlen vágyam, hogy a Sports Car GT játékot futtassam.
Indításnál három opciót kínál fel.1., Software
2., Direct3D
3., 3Dfx VoodooAz elsőnél nem indul, a másik kettő szürke, tehát nem bejelölhető. A harmadik nem is poén, de a második már igen, hiszen csakis ezzel az opcióval hajlandó indulni a játék.
Rábírható a virtuális XP valahogy arra, hogy elfogadja a nem korrektül működő eszközök telepítő CD-jét?
-
Vakegérke
félisten
Értem, köszönöm a választ.
Elkanászodtam, kérdeznék még valamit.
Próbálgattam az Ubuntut, de ugye nem elég a jóból, Windows is fusson a keretein belül. Telepítettem valamit, ha jól emlékszem, Wine volt. Csalódtam. Teljes méretű ablakot nem tudtam beállítani, pedig arra vágytam.
Lehet, hogy én voltam lökött, és mégis megjeleníthető teljes képernyőn a Windows? -
Vakegérke
félisten
Az UHU-Linux szóba sem került. Annyira nem jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- Napelem
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest