Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

LOGOUT blog

válasz MongolZ #18 üzenetére

engem speciel nem érdekel, hogy mid van, de azt díjaznám, ha nem alaptalan találgatások alapján vitatkoznál.

Folytatom a példádat: a fuvarszervező, mivel ráér, csináljon kisebb-nagyobb plasztikai műtéteket is a munkatársakon, esetleg behozhatná a műhelyből a stihlt és kicserélhetné a fogtöméseket is, nem?

Az, hogy valakire plusz feladatot bíznak, ha az addigi munkái nem töltik ki a munkaidejét, addig van rendben, amíg a plusz feladatra megfelel a felvételekor támasztott képességeknek, követelményeknek vagy a plusz feladat nem igényel semmilyen szakképzettséget. Bár ez utóbbi lehet rossz gondolat is (hogy szakképzettséget nem igényel), mert ezzel akár megalázó munkára is lehetne valakit kényszeríteni.

Ha úgy bízol plusz feladatot valakire, hogy nincs meg hozzá a tudása, képessége, akkor rossz főnök vagy.

A főnökségről írt bekezdésed egy az egyben téves. A főnöknek a modern menedzsment felfogás szerint nem kell értenie ahhoz, amit a beosztottjai csinálnak. A főnöknek a vezetéshez kell érteni, ami külön szakma.

"Természetesen a többlettudás jó esetben többletfizetéssel is társul.": miért is társulna? azért kap több munkát, mert az addigi munkái kevesek voltak a fizetéséhez képest. tehát ha újabb feladatot adnak neki a te példád szerint, akkor csak hozzáigazították a terhelését a fizetéséhez.

"Ezzel szemben egy olyan ember, aki sokmindenhez ért, szinte válogatni tud a munkahelyek között, szívesebben megteszik vezetőnek, hiszen nincs beszűkülve a látóköre": vagy nem... aki sokmindehez ért, az semmihez sem ért rendesen, tehát a rendesebb ismereteket igénylő állásokra nem jelentkezhet sikerrel.

• Eastman

addikt

Félreértettél. Persze alap hiba, hogy ha csak egy dologhoz ért az ember, úgy sebezhető. Lehet sokmindennel foglalkozni, de egyben nagyon pengének kell lenni. Én így gondoltam.

Dany007 Jó a példa. Ebbe tört bele a sok kisvállalkozónak, egyéni vállalkozónak a foga.

• Dany007

veterán

Szerintem nem teljesen helytálló a példád. A fuvarszervezés nem igényel olyan szintű szaktudást, mint mondjuk a PHP programozás.

De mondok én is egy példát. Elmész melózni asztalosnak egy gyárba, egy közepes méretű céghez. De a feltételek úgy szólnak, hogy te leszel az asztalos, aki kimegy tárgyalni és üzletet kötni, majd megtervezed magadnak a konyhabútort, aztán legyártod a műhelyben, majd kiviszed beszerelni is.
    Nyilvánvaló, hogy az átlag asztalos szakmunkásnak fingja sincs a marketinghez és az üzletkötéshez, ahogy a tervezéshez sincs sok. Nem véletlen, hogy erre is három különböző ember kell három különböző tudással. Holott valamilyen szinten mind a négy munkarész egybeköthető. Hiszen az üzletkötéshez is kell asztalos tudás valamilyen szinten, a tervezéshez meg még jobban. De mégsem csinálja mindezt egy ember.

Új hozzászólás Aktív témák