- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Magisk
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz
mikk2000 #121 üzenetére
Az NWN valóban ad&d szabályrendszerű lett volna?
Kis segítség, hogy értsd: az AD&D a D&D felújított, módosított kiadása volt, és önmagában is megért több kiadást, majd a D&D 3. kiadása követte (később pedig újabbak). Ez utóbbit (a harmadikat) használta az NWN. Úgyhogy ne "édíendézzük" már le, mert nem az!
Az NWN egyébként (a DA2-őt leszámítva) szerintem a Bioware leggyengébb alkotása. Sok szempontból lebutított (pl. szörnyek), 3D-be átrakott, partitól megfosztott BG. Így írnám le röviden. Persze ez magánvélemény.
-
Gothmog
senior tag
Egy hatranya volt anno...tedd be a 3-as cd-t...mapot valtottal tedd be az 5-s cd...most tedd be a 2-es cd-t...en ettol kaptam hulyet
Ez előhozott bizonyos emlékeket
A játék megjelenésekor 1 gigás vinyó csücsült a gépemben, és bizony ment a CD-k cserélgetése. Ugyanakkor full installt is lehet nyomni, és úgy már nem zavaró a dolog.
fallout 1-et azert nem szerettem mert idore ment ahogy emlekszem...itt bogaraszhatsz amennyit akarsz.
Ez csak félig igaz. A water purification chip megszerzése volt időkorlátos (ha jól emlékszem, alapból 150 nap, de ezt ki tudtad tolni 100 nappal, ha megegyeztél a vízkereskedőkkel), de ha sikerült beszerezned, akkor onnantól kezdve megszűnt minden időkorlát.
-
Gothmog
senior tag
Vicces, ugyanis pl. az NWN1 grafikája szerintem pont hogy kevésbé időtálló, mint a BG1-é. A 2D-s, "kézzel rajzolt" hátterek a mai napig szépek, sőt, ez az a stílus, ami igazán időtálló tud lenni.
A figurák, a felbontás megnövekedésével (nemhivatalos moddal vagy a cikkben említett verzióval tetszőlegesen állítható a felbontás) párhuzamosan valóban elég aprók tudnak lenni, de azért erősen költői túlzás volt, amit írtál (hogy pl. még a fától sem lehet megkülönböztetni őket). Ha például itt nem látod, hogy ki kicsoda, melyik a fa, melyik a szörny, melyik a varázsló, melyik a félszerzet, akkor halál komolyan mondom, hogy menj el a szemészetre, mert valami gond lesz ott..Továbbá a "bugtengert" sem értem. Gyakorlatilag anno patch nélkül is tökéletesen játszható volt, és nem emlékszem pontosan, de mintha egyetlen patch jött volna ki, ami javított egy-két dolgot.
Én mindenesetre annyit tudok mondani személyes tapasztalatként, hogy kb 6-7 alkalommal vittem végig a BG1-et TuTu és egyéb modok nélkül (később, amikor lett konverzió, akkor persze TuTu-zva is még néhányszor ezen felül) és soha, egyetlen játékot zavaró bugot sem találtam (maximum annyit, hogy a varázslók néha sebződés ellenére is be tudták fejezni a varázslataikat). És tágabb ismerősi körből sem ismerek olyan esetet, amikor valaki bug miatt elakadt vagy küldetést teljesíteni képtelen lett volna BG1-ben.
A modifikált verzióknál (TuTu, NPCmod stb.) voltak bugok, sikerült belefutnom néhányba, de az alap BG-re, ha feltehetően nem is volt hibátlan, de pont, hogy sokkal kevésbé volt jellemző a bugosság, mint egy mostanában megjelenő átlag játékra. -
Gothmog
senior tag
válasz
Synthwave #76 üzenetére
Szerintem a Vegas sehol nincs a sima Fallout 3-hoz. Butítás.
Nem kötekedésképpen, de őszinte csodálkozással kérdem, hogy mi a butítás az F3-hoz képest? A beépített hardcore mod? Az, hogy visszahozták az első két részből a páncéltörő és egyéb spéci lövedékeket? (Ezzel párhuzamosan a páncéloknál is visszaállították a régi rendszert) Az, hogy itt már igazán számít, hogy melyik frakcióval milyen viszonyban vagy?
Emellett a New Vegasban sokkal több fajta ellenfél (számosat visszahoztak az első két részből), fegyver és páncél van, újrahasznosíthatsz a töltényektől kezdve nagyon sok mindent (emlékeim szerint alapból ezt a Fallout3-ban nem tehetted meg, csak valami moddal).
Nekem lehet, hogy nincs 1000 órám a trilógiában, vitatkozni sem akarok, de még anno, a megjelenésekor találkoztam először a Fallout1-gyel, és az első két részt fejenként majd' tucatnyi alkalommal vittem ki, tehát van némi lövésem nekem is a játékhoz. És számomra, bár ez nyilván szubjektív, a New Vegas ezerszer inkább falloutos, mint a harmadik rész. De ha megnézem a készítőket (a New Vegas készítőit), akkor nem is csoda...75: Tim82: A New Vegas legeleje nekem nem jött be annyira (mint ahogy a kaszinóváros maga sem), a kezdése nagyon gyenge a harmadik részéhez képest, ugyanakkor idővel azért kimutatja a foga fehérjét és tele van kellemes visszautalásokkal a korábbi részekre. És csakis hardcore módban érdemes nekikezdeni. Viszont sajnos durván bugos, bár éppen most játszom újra, és komoly buggal egyelőre nem találkoztam (kb. 25 órám van most benne ezzel a karakteremmel).
-
Gothmog
senior tag
Vicces, kb. 4 hónapja indítottam egy paladint (Inquisitor kites) én is BG1-ben (TuTu konverzió), de magam is jegelem per pillanat, és állandóan tervezem, hogy folytatom, persze ToB végéig elmenve vele. Előbb-utóbb rá is szánom magam.
Egy korábbi itteni hsz-edre reagálva még: bár nem nekem szólt a kérdés, de számomra nem hogy nem rossz a New Vegas, hanem egyenesen az a Fallout2 utódja. A Fallout3-mal úgy vagyok, hogy hatalmas főhajtás a Bethesdának a sorozat felélesztéséért, illetve látvány és dizájn tekintetében maximálisan hozták az első két rész hangulatát, ami óriási szó és dicséret a részemről, ugyanakkor szellemiségben, érzésben nekem nem "falloutos" az a rész. A New Vegas viszont már az.
-
Gothmog
senior tag
Hmm, ízlések és pofonok. Számomra (hangsúlyozom, számomra) a BG1 a mai napig sokkal kedvesebb élmény, mint a BG2 (azzal együtt, hogy a BG2 is hatalmas játék). Jobban szerettem a történetét, jobban szerettem, hogy szabadon kalandozhatok, és nem csak a fő vagy mellékküldetések által kijelölt helyszínekre lehet elutazni, és jobban szerettem a - természetesen fantasy környezeten belüli - realitását. És valahogy jobban szerettem, hogy "kezdő" hősöket lehet terelgetni, és figyelni, ahogy erősödnek.
És jobban szerettem a realitását, ami alatt azt értem, hogy nekem a BG2-ben kissé röhejes és illúzióromboló volt, hogy egy olyan városban, ahol a legkisebb elfingott varázslat után is megjelent a varázscsendőrség (ha nem volt kiváltott engedélyed), na ebben a városban a temető hemzseg az élőhalottaktól és vámpíroktól, a csatornarendszerben egy ősöreg beholder tanyázik a kultuszával, az elhagyatott házakban lichek szövögetik terveiket, és amúgy a legközönségesebb kalandozó/zsoldos/tolvaj/akárkicsoda, akivel összeakadhatsz ellenfélként, minimum 10-12. szintű... oké, tudom, kell a kihívás a játékosnak, de ez bizony sokat elvesz a játék realitásából. Irenicus sztorija pedig... Sarevoc valahogy ezerszer karizmatikusabb volt.
Ugyanakkor tény, hogy a BG2 nagyobb, profibb, több varázsholmi, alkasztok választási lehetősége, magasabb szintkorlát, az AD&D klasszikus bestiái (sárkányok, lichek, beholderek, démonok stb.), plusz elmehetsz Mélysötétbe is, és nem utolsósorban ott vannak a zseniális NPC szövegelések (Jan Jansennel és a fehérrépa mániájáával az élen.) Szóval, papíron jobb a BG2, de valahogy a hangulat... az nekem az 1-ben volt az igazi.
De mondom, ízlések és pofonok, nem vitának/trollkodásnak szántam
-
Gothmog
senior tag
Éppen csak elkezdtem olvasni a cikket, és annyit rögtön megjegyeznék halkan, hogy az IWD és a Planescape: Torment nem Bioware játékok (csak az Infinity Engine-t adták hozzá). A Black Isle és a Bioware nem ugyanaz, ne mossuk össze őket.
Szerk: OK, elnézést, nem szoktam belekotnyeleskedni, ha hibát látok, akkor sem (így nem ismerem a módit), de ez most kijött belőlem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Monitor Audio silver rx6 eladó.
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM -1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 5 5600 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- 830 G11 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 32GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest