- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
-
vicze
félisten
Ebben az a vicces, hogy a sokadik fordítás eredményeként tök hülyeséget sikerült összehozni.
Zhiyun nem OLED gyártó, hanem egy automatizálással foglalkozó gépészeti cég, többek közt LCD gyártás automatizálásával is. Gépsort készítenek gyártáshoz ennyi.A "hír"oldalak a legkisebb fáradságot se veszik,hogy utánna nézzenek miről írnak, copy past google fordító azt jól van.
-
Ricardo
titán
-
cog777
őstag
Persze nem M.o- de a hir sem csak M.o-rol szol es en az EU szemszogebol nezem a dolgot.
Huawei P20 Pro-t vettem fel evvel a release utan. Kemeny 3500 DKK volt. Lista ara 6000 DKK folott, nem emlekszem.
Persze a szolgaltatok max 10% kedvezmenyt adnak az Apple v Samu telokra.
Eleg csucs? Abban az idoben ez volt a csucskeszuleke a Huawei -nek.EU-ban igen komoly learazasokat csinal a Huawei.. ahogy anno a Samu is amikor kezdett terjedni.
-
doooo
veterán
Milyen csúcstelefont vettél 150 ezerért? Valami 2009-eset? Egyetlen egy csúcs Huaweit mondj, ami 150K. Egyetlen egyet. De valódi csúcs legyen, ilyen mindenféle Nova-k nem számítanak (bár azok se ilyen olcsóak, hisz egy ócskább Lite is majdnem annyi). Még a Samsung csúcstelefonjainál is drágábbak mostanában, ami Google nélkül külön bűn... 150k... a nap vicce.
-
cog777
őstag
Azert skippelte a teljes nyugati vilag mert az USA elnoke Trump, skippelte. De mivel az usa a fontos szabadalmakat birtokolja ezert az teljes nyugati vilag skippelte mert koveti az usat.
Megnezem majd osszel, amikor az EU dont az usa cegek megadoztatasarol, akkor mit fog skippelni rajtunk... es lehet orulni.
-
nyisziati
veterán
válasz
Schuler888 #388 üzenetére
Nem is értem, hogy ezt hogy gondolták. Ilyen sikeres márkanevet kinyírni...
-
vicze
félisten
Egyáltalán nem vagy tisztában azzal, hogy mire vonatkoznak a korlátozások...
A TSMC korlátozásnak legjobb esetben is december környékére lesz hatása, mivel addig elég biztosan leadták a megrendeléseket, TSMC pusztán új megrendelést nem fogad.
Az a technológia amivel már rendelkeznek továbbra is használhatják, így az ARM licenceket is ugyan úgy használhatják mint eddig, pont ahogy a már kiadott telefonokról se tűntek el a Google alkalmazások.
Cortex-A76-ig bezárólag bármit használhatnak és módosíthatják is, ahogy Samsung tette eddig a M-es magokkal, vagy ahogy Qualcomm teszi.Az új A78 és X1-et már nem használhatják fel elméletben. A gyakorlatban Kínán belül pont azt csinálnak amit akarnak.
Egész mellesleg pedig Huawei rendelkezik teljesen saját ARM 8.2-re épülő saját CPU-val, minden ARM core licence nélkül.
-
mizoli
addikt
válasz
Micsurin #382 üzenetére
Szerintem nem elképzelhető, hogy a Sony nem tud jó szoftvert írni a saját gyártmányú telefon szenzorához, inkább nem akar.
Ami európai szemmel nézve hülyeség, azt egy japán gyártó logikusnak láthatja.
Ne felejtsük el, hogy fényképezőgépeket, videokamerákat is gyártanak, nem is rosszul, és azokban egész jó a szoftver. -
Micsurin
nagyúr
Qualcom Snapdragon 865-je, az Apple A13-ja és az új Exnos is ARM v8.4A(ha jól rémlik, Exynosban nem vagyok biztos) alapú... ilyen elven egyik sem alkotott semmit az adott és megvásárolt architektúrán felül.
De látom nem igazán megy a dolog, kicsit más a büdzsé a kínaiak mögött ipari kémkedéssel + állami támogatással aránylag belátható időn belül felzárkózhatnak elfogadható lemaradással akár, nem ez lenne az első eset.
A Huawei szoftverek meg a hagyjuk kategória szvsz. Rendben akkor csak azt magyarázd meg, hogy lehet, hogy ők képesek voltak a szenzorjukhoz értékelhető szoftvert írni (excluding videók) ellenben a Sonyval.
-
vicze
félisten
A saját tudatlanságod miért a gyártó probléméja?
Hát elég párhuzamos univerzumban élsz mert a Qualcomm és az nVidia nem félvezető gyártók... Fabless talán ad némi indítékot.
SIMC jelenlegi legnagyobb partnere egész mellesleg a Qualcomm.TSMC-rőlmis max azért hallottál mert sokat híreznek róla, a mobil ipar felfutásáig pont ugyan olyan küszködő gyártó volt mint a GF, azt se véletlen adta el az AMD, meg az IBM-re. A félvezető gyártást a mobil ipar lendítette fel, különben Intel még jó pár évig húzhatná a 14nm-rel....
-
_cHAos_
aktív tag
Benéztem, a Samsung a legnagyobb és a TSMC a legértékesebb, ezek szerint én egy másik bolygón vagy egy párhuzamos univerzumban élek ,de nekem a félvezőtő gyártókról, a TSMC, Intel, Micron, Hynix, Qualcomm, Nvidia ugranak be majdnem random sorrendben. Pl. a Texas Instruments-ről is halottam már vagy Global Foundies-ről is biztosan olvastam párszáz oldalt, de a Simc-ről még nem. Lehet csak félreolvastam a nevét.
-
_cHAos_
aktív tag
"Azt pedig az "USA jó megmutatja" hír rajongói sajnos telejsen elfeljtik, hogy ezzel semmi más nem érnek el, minthogy Kína a saját félvezető gyártását felfuttassa, nagyon rövid idő alatt."
Ezt arra érted, hogy megközelíteni sem fogják azt a teljesítményt jópár generációig? (Ez teljesen nyilvánvaló) A TSMC a világ legnagyobb félvezető gyártó cége a 20. század végétől, a Simc-ről még nem is halottam, a kit érdekel kategória a TSMC-vel összevetve.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Essentials #197 üzenetére
A lite retek volt, a rendes P8meg egy nagyon ó telefon a maga idejében ha nem nyers hw erőt nézel...
-
Ezekiell
veterán
Hát ha 400k-t költök egy telefonra, akkor tutibiztos h nem akarok olyan kompromisszumokat kötni, hogy honnan szedjem le az APK-t hogy menjen az X app amit megszoktam és szeretek.
Ez nem jelenti, hogy szar a Huawei/az adott telefon, de sokkal komolyabb hátrány a HMS mint ahogy itt egyesek hiszik.
-
k-adi
nagyúr
"az emberek mennyire vannak képben a témában."
(( Sokan még itt sincsenek, akkor sejted az utca embere mennyire semennyire. ))A másik dolog meg, hogy biztos sokan vannak olyanok is akik bizonyos összeg felett (értsd: aktuális flagship ár) már elvből nem vesznek olyan terméket amit mókolgatni kell, hiába lehet hogy tudja, hogyan lehet megoldani rá ezt-azt ilyenolyan kerülőmegoldásokkal, mert mondjuk félig-kocka már vagy haverja segít, de többet ér neki a kényelem.
>> "just works"
szerk:
ez meg már duplán az én kis véleményem, tuti jön is majd az oltás, de leírom: ha már gms-mentes telót kell vennem, (valamiért) akkor már lehet inkább elgondolkozok egy új ájfonon.. árban már lassan beérik úgyis -
joey04
titán
válasz
Gubu0101 #357 üzenetére
Nem értem: mit szeretnél ezekkel a komentekkel igazolni? Te tudtad, hogy pontosan mik a korlátok, te megvetted, te megoldottad, ami neked kell. Az átlagnak annyi jön le ebből az egész huawei ügyből, hogy NINCS rajta google. Ennyi. Nem tudja a technikai hátterét, nem tudja pontosan milyen alkalmazásokat, szolgáltatásokat érint ez, nem tudja mit és hogyan lehet ezekből megoldani. Ha még 13x leírod, hogy te viszont tudtad, attól ez még nem fog változni. Most vagy elismerést vársz, hogy mennyivel okosabb vagy mint az átlag (holott csak kockább, és jobban érdekel a téma, eleve ezt jelzi, hogy regisztrálva vagy ide), vagy teljesen tévesen magadból kiindulva vonsz le következtetést, hogy az emberek mennyire vannak képben a témában.
-
vicze
félisten
Az ugye megvan, hogy Kínán belül nincs GMS és a világ legnagyobb piaca? Szó sincs extra munkáról a valóságban, Kínában vagy 10-20 appstoreba pótolhatják az appokat nem 1-be.
Sőt Samsung is rendelkezik saját Storral saját API-kal és egyéni megoldásokkal, ey fejlesztőknek se újdonságok ezek. -
jacis
nagyúr
-
k-adi
nagyúr
Az lehet hogy nem akkora plusz meló, de nemcsak ezt kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy amíg csak 1 márka/cég miatt kell szarakodni, nem biztos, hogy boldogan teszik a fejlesztők..
Persze más lenne a helyzet ha az összes/legtöbb kínais teló már hms-es/AG-s lenne, akkor nyilván sokkal nagyobb motiváció lenne "átportolni" azokra/arra.
-
vicze
félisten
válasz
Schuler888 #345 üzenetére
Lényegtelen, kínai cég.
Amúgy TSMC minden május végéig eladott rendelést teljesíti, így a hatás az csak hónapok múlva lesz.
A nagyobb probléma, hogy Huawei elveszti a slotot a 7nm és újabbakra, ami esetleges kiegyezés esetében is elég nagy probléma lesz.The development comes just weeks after it was reported that Huawei is shifting its 14nm chipset orders from TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) to SMIC which is China’s leading chipmaker. 05/12, azaz hónapok óta a SMIC-hez mozgatták a gyártást már.
-
vicze
félisten
válasz
Schuler888 #316 üzenetére
Ebben azaz vicc hogy a hálózati komponenseket át tudják vinni SMIC-hez vagy már meg is tették, míg a TSMC-re főleg a high end mobil SoC-hoz kell így a mobilokat érinti a legjobban.
Így ha a US a hálózati szegmenst akarja gyengíteni akkor valamit nagyon nagyon rosszul csinálnak. (Egész pontosan fingjuk nincs mit csinálnak.) -
Igen, gondoltam rá én is, de ez attól függ, mennyi chipet rendeltek még a szankciók előtt, illetve mi volt pontosan a szerződésben. Tippre szerintem is megmenekültek azok is.
(Kábé már mindenki tudja, de) én a Huawei ellen vagyok, és örülök Trump őket érő támadásainak, ugyanakkor jónak tartom a Mate és a P sorozatukat, és amíg van lehetőségem tőlük vásárolni -örülnék, ha nem lenne-, jó ár-érték arány esetén talán elcsábulnék egy P50-re. (De ne legyen batár dög, és kapjak IP68-at.)
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Gubu0101 #328 üzenetére
Meg az amcsiknál is.
És érdekes hogy amikor a cégek nagyságáról van szó mindenki dobálózik a dollár milliókkal, miközben sok "demokratikus" országban lévő cég nem is otthon adózik. Vagyis van aki szinte sehol se. De ez rendben van sokak szerint. Majd a kishalak mindenre összedobják a zsét. Nevetséges hogy itthon jelenleg is mennyi adó folyik be csak üzemanyagárból és ehhez képest a közútjaink állapota siralmas. De mondhatnám az egészségügyet vagy a nyugdíj kérdést is. A nagy cégek segge fényesre van nyalva minden szinten. (állami és user szinten is)
És a koronavírus miatt kiderült hogy a rengeteg állítólag "demokratikus" országban is van probléma az egészségügyben. Nem is kicsi. Nem kezdem el sorolni őket.
Még szerencse hogy ezt kiírhatod magadból. Huuuu de jó!!!
Mondjuk a kínai megoldások se jók. Sőt rosszabbak. -
Gubu0101
veterán
válasz
7Heads Drago #326 üzenetére
Itthon is toljak a cegekbe az allami tamogatasokat meg se allami cegek, az az allami ceg amit az allam alapit vagy esetleg at vesz.
-
Ricardo
titán
válasz
nyisziati #323 üzenetére
Csodálatos.
De komolyra fordítva. Miért nem elég a hálózattal kapcsolatos hardverek és szoftverek tiltása?
Ha minden más is kockázat, akkor miért vannak kivételek?Ezzel csak azt a látszatot keltik, hogy ez nem biztonsági, hanem gazdasági érdek, hiszen ha valóban kockázat, akkor nem engednék a Microsoftnak sem a kereskedést.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Ezekiell #322 üzenetére
A minap linkelte valaki egy másik topikban hogy Kínában a cégek fele az államé. Nem csak a Huawei, hanem mind. És ha egy sima egyszerű hétköznapi ember megvan figyelve, akkor egy cég is. Itt maximum abban van eltérés, hogy ki mennyire együttműködő a cégek felől. De erről nincsenek adatok csak találgatások. Persze abban nagyon jó mindenki.
Amúgy meg itt annyi Kína szakértő van hogy én kishal vagyok. Sajnos nekem nincsenek hozzáféréseim a kínai cégek és az állam papírjaihoz. Majd megmondjátok ti. -
Gubu0101
veterán
válasz
7Heads Drago #320 üzenetére
Inkabb ugy mondanam, hogy nem egy adott alkatreszre vagy szukebb korre vetettek ki a szankciot, hanem mindenre is. Eleg lett volna csak a halozati eszkozokkel kapcsolatban szankcionalni, csak hardverre vagy szoftver-re. Ami meg mobilal kapcsolatos mint a gugli azt kihagyni.
Olvastam tegnap asszem a HVG egyik cikkeben, hogy azert is nyert nallunk pl az Ericsson asszem Telekomnal, mert az tette a leg olcsobb ajanlatot, pedig itt allitjak paran, hogy a Huawei ala megy mindenkinek,ezek szerint pedig nem ugy fest. -
Ezekiell
veterán
válasz
Huaweinek pont annyi köze van az Kínához, mint az összes többi gyártónak
lol, persze... Tájékozódj kicsit jobban.
-
Ricardo
titán
válasz
Nem érted. Windowson nincs biztonsági kockázat, csak androidon
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Juhaszatti #318 üzenetére
Ismerem a sztorit. Rizsa. És nem a részedről gondolom ezt, hanem amcsi részről. A Microsoft kapott engedélyt, a Google nem.
És egy droidos mobilnak semmi köze sincs a hálózati szektorhoz. Megy a keménykedés amcsi részről hogy sarokba térdeltesse Kínát. A Huaweinek pont annyi köze van az Kínához, mint az összes többi gyártónak. Csak ugye a halózat építési tevékenység miatt őket lehet csak elővenni.
-
Schuler888
senior tag
válasz
7Heads Drago #317 üzenetére
Ezt mar sokszor sokan megvalaszoltak elottem
Szerk. Epp most is -
Juhaszatti
addikt
válasz
7Heads Drago #317 üzenetére
Nem külön a Google licencet vették el, meg nem is a mobil chipeket. Hanem minden kereskedelmet megtiltottak amerikai cégekkel, vagy amerikai licenceket használó cégekkel. Ebbe esnek bele a chipek meg a Google licencei is, sok más mellett. A Huawei hálózati és mobilos üzletága pedig egy céghez tartozik, nem lehet külön külön szankcionálni.
Az egy érdekes kérdés hogy vajon mi történne ha a Huawei kiszervezné valamelyik üzletágát külön cégbe. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Schuler888 #316 üzenetére
Kozbe javitok, fokent a huawei lett terdeltetve, es fokent ugye a halozati szegmense miatt.
Ez esetben miért kellet elvenni tőle a chipet? Mi köze van a mobil chipeknek a hálózathoz? Meg a google licensznek mobilokon a hálózati szektorhoz? Rizsa ez az egész csak. Nem a hálózati szektorról van itt szó. -
Ricardo
titán
válasz
Schuler888 #314 üzenetére
Csak nehogy visszaüssön. Ez a balhé senkinek nem jó.
-
Schuler888
senior tag
válasz
Fuxosbömis #313 üzenetére
Kapja szepen a gyomrosokat kina, de ez mar K.O. na de most megmutathatja, mit tud, bar igy mar konyortelenul csak sajat orszagon belul
-
vicze
félisten
válasz
Fuxosbömis #311 üzenetére
Max magadon röhöghetsz, mert 0 információ alapján nézel valakit hülyének.
De még csak utána se olvasol annak amit írok, ami már az ignorancia kategóriája, ami még elszomorítóbb igazából. Strucc politika minding hatásos...Nyilván valóan azzal se vagy tisztában, hogy a világon egyetlen egy cég van, aki félvezető litográfiai eszközöket gyárt, és nagyon kevesen múlt, hogy a SMIC beszereltesse az EUV eszközöket tőlük, különben vígan mehetnének 5nm gond nélkül.
2021-re kerül tömeggyártásba a 10nm-nak megfelelő technológiájuk.
A hülye nyilván én vagyok... -
vicze
félisten
válasz
Fuxosbömis #309 üzenetére
Megint csak nem érted miről van szó.
Kínában nem létezik olyan, hogy szabadalom külföldi cégek számára. Pontosan azt lopnak el amit akarnak.
Egész pontosan mivel minden kínai cégnek minimum 51%-ban kínai tulajdonosa kell, hogy legyen törvényileg, így egy kihelyezett gyártás egyszerűen elvesznek és minden know how az övék, de van még sok más eshetőség is.
A félvezető gyártás fejlesztéséhez két dolog kell rengeteg pénz és know-how. A másodikat már birtokolják, az első pedig nem volt sürgős, így lassabbra és gazdaságosra vették, de ha kell, akkor pár anyahajó helyett, akkor felhúznak pár félvezető gyárat, mert nagyon könnyen megtehetik. Az se vételen, hogy 1év a semmiből jelentette be az SMIC a 14nm-t, és már több nagyobb nyugati cégnek gyártanak (Qualcomm, TI, Broadcom). -
Fuxosbömis
tag
“Azt pedig az "USA jó megmutatja" hír rajongói sajnos telejsen elfeljtik, hogy ezzel semmi más nem érnek el, minthogy Kína a saját félvezető gyártását felfuttassa, nagyon rövid idő alatt.”
Lopással, hazudozással meg nagyotmondással chip gyártást felfutatni nem lehet. Ha lehetne, már rég megtették volna. A kínai cégek abból élnek, hogy a piac nagysága miatt sok mindent elnéztek nekik. Ennek lassan vége. -
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #307 üzenetére
TSMC-nél sorban állnak a megrendelők, közel se gyengíti ez őket.
Azt felejti el itt mindenki, hogy nem csak az ARM chipekről szól ez, de Wifi, Bluetooth, stb is amerikai szabadalom, azokat se kap a Huawei mostantól.
-
vicze
félisten
Mint írtam ez a sokadik gyára a TSMC-nek az USA-ban, nem új keletű a dolog, csak jó így beállítani, mert alátámasztja az érveket. Amúgy persze hogy jót tesz hisz rahedli pénzt kapnak érte. Washingtonban, ahol a többi gyár van nem kapnák már meg.
Azt pedig az "USA jó megmutatja" hír rajongói sajnos telejsen elfeljtik, hogy ezzel semmi más nem érnek el, minthogy Kína a saját félvezető gyártását felfuttassa, nagyon rövid idő alatt. Eddig inkább lassan csinálták, mert elég gazdaságtalan általánosan a nagyokkal versenyezni, de ha nincs más választásod akkor túl sok akadálya nincs, hogy megcsinálják. Gyakorlatban ezekkel a lépésekkel az USA csak erősíti Kína pozícióját, ahelyett hogy gyengítené, és saját maga alatt vágja a fát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest