Új hozzászólás Aktív témák
-
AgeOfFeed
csendes tag
https://mega.nz/#F!Z7wHmS7Z!LmNzlMGaHQbRXsSQbR4QFA
-
Karcub
senior tag
Hali! Van egy ilyen telefonom, es gazdája kingroot-al kirootolta, azota csak ki-be kapcsol.. recoveryt se tudom behozni.. mit lehet vele kezdeni?
-
AgeOfFeed
csendes tag
Összes file egyben.
https://mega.nz/#F!Z7wHmS7Z
de csak
cm-11-20160121-UNOFFICIAL-lbhuashan
cm-12-20160130-UNOFFICIAL-lbhuashan
ezek vannak meg.
megtaláltam a 2016.05.01. et. feltöltés alatt -
obiserver
újonc
Már több hete nem működik nálam a http://d-h.st/uyM3
Több helyről is próbáltam.
Tud valaki feltenni valahova nekem friss cm11 romot?
Előre is köszönöm! -
szelda999
csendes tag
Ezt írja ki a recovery telepítésnél.
You have selected Xperia SP, let's go!
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started succesfully *Ha várok nem csinál semmit sem.
-
szelda999
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Sony Xperia SP5303-as telefonom van:- zárt a bootloader
- 4.3-as gyári rendszer van rajta
- rootoltam és a SuperSU is fel van telepítve
- USB hibakeresés engedélyezve vanHasználható rendszert szeretnék feltenni, de még a recoveryt sem tudom telepíteni. Nem csinál semmit amikor szeretném a recoveryt feltenni.
Az lenne a kérdésem, hogyan tegyem fel a recoveryt, a telefon mikor legyen ki-bekapcsolva, mikor indítsam újra, újraindításnál milyen gombokat nyomjak.
A lényeg az, hogy egy használható rendszert szeretnék feltelepíteni.
Több fórumot olvastam, de nem tudom megcsinálni. Várom valakinek a segítségét, előre is köszönöm. -
NomarCube
csendes tag
Heló!
Az új verzióban nem működik nálam a recovery, a terminál nem fogadja el a parancsokat.
Kapott rendszergazdát, nem írtam el, régebbi verziókkal működött.
Mi a teendő? Előre is köszi. -
Sebi
újonc
Szia macem van de az sh formatumot mivel nyissam meg mivel probaltam de mikor a telefon ra volt kotve a gepre es miutan le huztam ugyan azokat a sorokat irta ki plusszba mkor ujra inditottam a recovery telepitese folyamatbe es meg nyomtam a kamera gombot nem tortent semmi vagy jol csinaltam es nem kell semmi latvanyosnak tortennie?
-
rat42
újonc
Sziasztok!
Először is nagyon szépen köszönöm, Xperia SP-re tökéletesen felraktam nagyon jó meg minden. Gyors, jók az alap appok csak egy problémám van.
Függetleniteni akarom a telót rendeltem is hozzá kódot, de emailben irták hogy csak gyári szoftvernél müködik rendesen, vagyis csak ott garantálják, szavatolják hogy jó lesz.
Hogy tudom visszaállitani az eredeti állapotába, ha backupot visszarakom akkor jónak kell lennie? A recovery fent léte és rootoltság (gondolok itt a tr.apk-ra) nem fog belezavarni?
Attól még gyárinak tünik?Köszi előre is!
-
Szojka.J
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Azt hiszem mindent úgy csináltam, ahogy az a leírásban szerepel és minden hibaüzenet mentesen végigment. Végül feltettem a Gapps csomagot is és rányomtam a reboot system-re. Azóta se kép se hang. Bekapcsolásra egy rezzenés, ha töltőn van akkor nem is rezzen és, ha próbálom behozni a recovery-t, akkor csak villan egyet a led (de csak ha a hangerő le gombbal próbálom, de kép továbbra sincs). Gép egyenlőre nem látja.
Esetleg van valami ötlet, hogy mi történhetett, vagy, hogy orvosolható-e a dolog?
(release-t tettem fel és a gapps is hozzávaló volt)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Shane83
csendes tag
Sziasztok!
Én ma tettem fel a legfrissebb ROM-ot (cm-11-20160501-UNOFFICIAL-lbhuashan). Eddig tökéletesnek tűnik. Köszönöm szépen!Viszont lenne egy kérdésem. bagyusz leírása alapján:
"Ha játszani akarsz, akkor érdemes a Teljesítmény menüben a Profil résznél a Teljesítménycentrikus-ra állítani a telót arra az időre."
Viszont nekem a Teljesítmény menüben csak a Processzor, I/O ütemező, Memória kezelés és a 16bit átlátszóság van.
A Profil menü ki lett véve a legújabb ROM-ból, vagy csak nálam nem jelenik meg? -
air
nagyúr
válasz
Molnartib29 #170 üzenetére
Elvileg csinálhatod wipe nélkül, de jobb tiszta telepítéssel felrakni.
Az eredeti rendszert kizárólag Flashtoollal tudod visszatenni.
Letölteni pedig az XperiFirm segítségével lehet. -
Molnartib29
csendes tag
Sziasztok! Most ez van a telón: 11-20141004-unofficial-lbhuashan. Ha újra csinálom a telepítést egy frissebb ROM-al és kihagyom a törlést, akkor az összes applikáció és minden adat megmarad a telefonon? (sms, képek, beállítások stb) Továbbá ugyanezzel a telepítéssel vissza lehet tenni az eredeti T-mobile os szoftvert? Azt honnan lehet beszerezni?
-
Spec
őstag
Szaisztok!
Lenne pár idevágó kérdésem... Előre bocsátom totál amatőr vagyok a témához, úgyhogy a kérdéseim is totál amatőrek lesznek. De ahhoz, hogy nyugodtan belevágjak a dologba szükségem van ezek tisztázására.
1. Van valami spéci igény a belső tárhely, vagy a külső SD kártya partícionálása, formázása (pl. ext4 filerendszer, vagy bármi), típusa, mérete szempontjából?
2. Ha mégse ok a dolog, mondjuk nem indul a teló, vagy újraindulgat, kifagy, stb. van-e lehetőségem a teljes gyári állapot visszaállítására, recovery, minden nélkül?
3. A towelroot mennyire megbízható? Van-e esély rá, hogy azon kívül, hogy lehetővé teszi a root jogosultságot, mondjuk becsempész ezt-azt a rendszerbe, pl. egy frankó kis backdoort a készítője számára?
Köszi a válaszokat előre is!
-
jtaylor74
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Gyári 4.3-ról flasheltem a leírás szerint cm-11-20160410-UNOFFICIAL-lbhuashan.zip -re. Hibátlanul felment, rendben működik minden funkció, de minden újraindítás után állandóan lefut az "Android frissítése folyamatban/alkalmazások optimalizálása". Hogyan tudom ezt eltüntetni, mert elég idegesítő!
Köszi
-
pprod94
aktív tag
Sziasztok! A legújabb buildeknél lehet belső tárhelyre képet, ilyesmit menteni? Azaz belső sd-nek van csatolva? Régebben ki lett szedve ez a funkció, azaz belsőre csak appok mentek. Ezért érdeklődöm.
-
mark77
tag
Siker koronázta a tevékenységet.
09.13.0 es Flash toollal raktam újra a gyári rendszert, CWm Cyanogen fel. És működik.
De én marha a fejlesztői lehetőségekben bejelöltem a az ART ot...újraindul és jó ideje csak a mérges cica körül forgó nyilat látom
Ennyit rólam pffff...
Rom újratelepítés lesz...Sajnos a telefonom már nem garis és van egy gyíkja, felforrósodik és reseteli magát újraindul stb...részint azért szeretném kipróbálni ezt a romot.
Bár e téren okosabb ismerőseim szerint a romolás nem oldja meg a hardveres zűröket. -
-
mark77
tag
Sziasztok!
Nem jött össze a dolog.
Szépen végigcsináltam amit Bagyusz írt, látszólag felment a dolog, de a telefon nem bootol be.
Szép fekete alapon nézegetem a Sony feliratot, a CWM sem jön elő semmi.Ilyenkor mi a teendő?
Köszi.. -
polya95
csendes tag
Sziasztok
Az utolsó verzióban 20160121 nem működik az xposed!
Nekem nem létszükség, de tudjatok róla! -
Greyhun
csendes tag
Amúgy azt valaki el tudná nekem magyarázni, hogy Cyanogenmod-nál hogy jöhet ki Stable build után Nightly? Nem egyre stabilabb ROM-okat készítenek folyton? Nem úgy kéne lennie,hogy mit tudomén, experimental, nightly,milestone,stable és vége? Ezt évek óta nem értem,hogy stable után,hogy lehet újra nightly?
előre is köszönöm szépen a választ.
-
bg.robrt
csendes tag
Sziasztok! Nem rég frissítettem le az új ROM-ot, és egy problémám lenne. Eltűnt az SD kártyára való mentés. Eddig minden játékfájlt, képet, videót alapértelmezetten oda mentett (ez miatt is vettem 32 GB-os kártyát
). Nagyon örültem, hogy a Class 10-el remekül dolgozott a rendszer. Viszont most pofára estem, mert csak a belső tárhelyre rakja a cuccokat. Max fájlkezelővel tudom átrakosgatni a készített képeket, videókat, stb. Viszont ez rossz megoldás, mert például nem tudok felvenni egy 20 perces videót, mert megtelik a belső memória. Na egy szónak is száz a vége. Van valami megoldás?
Vagy egyszerűen rakjam vissza a régi ROM-ot? Mennyivel stabilabb az új? Előre is köszi mindent!
-
Greyhun
csendes tag
A dev-Host-on megkeresed a ROM-ot amit le szeretnél tölteni és a KÉK DOWNLOAD NOW-ra menj rá, úgy nem fog más cuccokat leszedni. Csak azt amit szeretnél. Sokáig én is azzal szedtem és nekem is plusz fos programokat leszedett, nem győzött riasztani a vírusírtó, azt hittem,hogy a szerver hibája, de nem. Szóval a KÉK DOWNLOAD NOW-ra menj.
-
roKas
tag
Köszönöm a gyors választ. bizalmatlan vagyok a Dev-host féle fájlmegosztókkal, de ez az én hibám és a hiányosságom, hogy nem tudok a kornak megfelelő védettséget biztosítani a rendszeremnek. Azért az sajnálatos, hogy ilyen irányba ment ez az iparág. némi reklámot az ember még lenyel böngészés közben, de hogy agresszív és eltávolíthatatlan programokat keljen telepítenem azért a szolgáltatásért amit egy ilyen fájlmegosztó adni tud, szerintem túlzás. tudom senkit nem érdekel a véleményem, de ki kellett ezt adni
-
roKas
tag
Kérek egy jó szándékú felhasználótársat , ossza meg velem az utolsó Bagyusz féle CM11-et valami biztonságos módon! Köszönöm előre is.
-
Micsurin
nagyúr
Gratulálok, ritkán írok ilyen hangvétellel , de , hogy olyan helyre mutat a recovery link ahonnan 34!! értesítés jön a Kasperskytól és a Nodtól is az rekord!
-
polya95
csendes tag
Szia/ Sziasztok!
Nekem is ugyanez a hiba a Flashtoollal!
Van rá ellenszer? 5x is ugyanaz
...
27/038/2015 20:38:08 - INFO - Checking header
27/038/2015 20:38:09 - ERROR - Processing of system.sin finished with errors.
27/038/2015 20:38:09 - INFO - Ending flash session
27/038/2015 20:38:09 - ERROR -
27/038/2015 20:38:09 - ERROR - Error flashing. Aborted
27/038/2015 20:38:09 - INFO - Flashing finished.Esetleg valaki tudja mi a teendő ilyenkor?
Képtelen vagyok életet lehelni a telefonba!!
Csak a Sony logóig jutok,nem tudom újraindítani, még a piros led villanás se jön, aztán fekete képenyő!
Segítsetek kérlek! -
Greyhun
csendes tag
Minden működik. Az Xposed is. Nagyon jó. ROM lett. Gratulálok! Hibátlan. A WiFi-vel nem tudom,hogy mi van,hogy most ennyire nagy hatótávolságú lett, hihetetlen jó. Nagyon szépen köszönöm bagyusz! És a többieknek is.
-
Greyhun
csendes tag
Nektek működik az új frissítéssel az Xposed?
-
roKas
tag
Helló! Köszönöm a munkád, már rég óta a romodat használom. Sajnos a cm-11-20150822 verzió nem nagyon passzol nekem, ami előtte volt verzió pattogósabbnak tűnt. A legfrissebbel szeretnék egy új telepítést, de ez a fájlmegosztó ahol közzétetted rettenetes (ne haragudj de tényleg...) teleszarja a gépet minden nemkívánatos szoftverrel , böngészőeltérítő programmal, plusz még vagy 6 progit telepít az akaratom nélkül. Illetve az én akaratommal, mert ugye ÉN akarom letölteni a romot az oldalról
. Ha ezektől pénzt kapsz, akkor inkább egy donate gombot rakjál ahol küldhetek a munkádért egy összeget, de hidd el kár ezeknek eladni a lelked. ( de leked rá ... úgy is a tied
) Ha megtennéd, hogy valahogy megosztanád velem , ígérem tovább osztom itt a fórumon a saját Drive tárhelyemről. Köszönöm
-
air
nagyúr
válasz
VastagGeri #137 üzenetére
Mondjuk arra a blog bejegyzésre gondolok, amihez éppen kommentelsz.
Jobb felső sarok! -
-
air
nagyúr
válasz
VastagGeri #135 üzenetére
Ha esetleg elolvasnád a készítő leírását...
-
VastagGeri
újonc
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, Cyanogen 11 telepítése után, nem tudok belépni a recovery-be.
Mi ilyenkor a teendő?
Már próbáltam:
-Külső alkalmazással recovery-be lépni
-A fejlesztői lehetőségeknél bekapcsoltam a kikapcsoláshoz társított recovery-t és úgy újraindítottam, úgy sem történik semmi.
-Próbáltam a CM telepítésénél használt recovery megnyitást ott sem történt semmi
-Próbáltam újra rárakni a recovery-t mint a legelején semmi...Minden minden próbálkozásnál, a bekapcsolásnál felvillan a kép, de megjelenik a Sony felirat, az után nem a recovery következik, hanem a CM bootolása.
A GooglePlayAppok telepítést így nem tudom elvégezniKöszönöm előre is a válaszokat!
-
mate89
csendes tag
Sziasztok!
Minden a leírásnak megfelelően csináltam, kivéve, hogy a jelenlegi legfrissebb cyanogen rom-ot telepítettem (cm-11-20150901-SNAPSHOT-XNG3CAO3G0-huashan).
A gapps telepítése után a "system reboot now" menüpontot választottam, ami után már nem indul el az xperia sp készülékem.
Amennyiben a volume down és a bekapcsológombot egyszerre rövid ideig nyomva tartom a telefon folyamatosan zölden világít úgy 10 másodpercig, ha a készülék gépre van kötve. Ugyanez gép nélkül csak egy rövid zöld fény villanás történik. A hátlap alatt található reset gomb sem segít.Életet lehet még lehelni ebbe a telefonba?
Minden segítséget előre is köszönök.
-
poresz
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a ROM-ot, tetszik, viszont a kamera appal nem vagyok megelégedve... és mondjuk a walkman (vagy újabban Sony Music) hiányzik.. És abból is a Clear Audio+ ...Vagyis kéne nekem egy Xperia Update Center... hogyan tudok ilyet felrakni és használni?
A segítséget előre is köszönöm. -
air
nagyúr
válasz
norbika1122 #130 üzenetére
[UBL] vagyis, kizárólag nyitott bootloaderes készülékre.
-
norbika1122
csendes tag
Valaki próbálta már?
Esetleg bagyusztól egy magyar leírás? Nekem jelenleg 08.26 bagyusz van fent! -
NomarCube
csendes tag
Flashtoolos rutin flashelés közben beütött a krach, és a kernelnél megállt. Többször is újrapróbáltam, de mindig annál kidobott a flashelésből. Most már ha alapból a géphez csatlakoztatom akkor is, de még töltőre dugáskor is rögtön flash módba megy, majd kikapcsol, és vissza flash... Segítséget kérnék, jelenleg tégla.
-
ViviG
újonc
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy feltettem a cm11-et rendben felment, most szeretném felrakni a gapp-ot de egyszerűen nem tudom behozni a recoveryt.Próbáltam újra felrakni elvileg fel is telepíti az install.bat de nem jön be így sem.Próbáltam a kikapcsolásnál választani hogy recoveryben induljon újra nyomtam a kamera gombot a fel és a le gombot is de semmi.
Tudnátok segíteni, hogy még mivel próbálkozzak?bazsi_4! Végig próbáltam én is mindent a cm12nél mert a flashtool nem akart engedelmeskedni.A megoldás az volt nálam, hogy utánaolvasta kettő darab flashtool verzió működik az sphez. Nekem ezzel ment fel Flashtool 0.9.18.6
http://www.flashtool.net/downloads_windows_prev.php
itt a link ezzel mennie kell -
bazsi_4
csendes tag
Szia!
Pont ugyanez a problémám, tudnál segíteni? Neked mi volt a megoldás?
Köszi!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teeb
(újonc)Sziasztok!
Telenoros Xperia SP-m van, próbáltam feltenni a CM 12.1-et, de a telefonon újraindításkor sötét képernyőt produkált. Próbáltam fetenni gyári romot (Sony C5303_12.0.A.1.207_GR.ftf - nem tudom ez jó-e), és a Flashtool a következő hibával állt le:
23/046/2015 16:46:12 - ERROR - Processing of loader.sin finished with errors.
23/046/2015 16:46:12 - INFO - Ending flash session
23/046/2015 16:46:12 - ERROR - Error in processHeader : 22 : Az eszköz nem ismeri fel a parancsot.
23/046/2015 16:46:12 - ERROR - Error flashing. Aborted
23/046/2015 16:46:12 - INFO - Device disconnectedErre kellene megoldás, válaszokat előre is köszi.
-
Jama85
tag
Sziasztok
Megcsináltam a frissitést az itteni leírás alapján.
De most nem kapcsolt be, nyomom a power gombot csak rezzen eggyet és semmi.
Recobery módban sem tudom elindítani.
Ha rádugom gépre világít a zold led, fel is ismeri a companion de amikor telepíteni probálom a gyári verziot folyamatosan azt irja hogy vegyem ki az akksit aztán visszaMi lehet a baj?
-
SinG
csendes tag
válasz
WhiteBence #95 üzenetére
Hello, ez egy nagyon régi téma de én most futottam bele a fenti gondba.
a lényeg hogy 1 rom eltávolítása és új felapkolása között fagyott be a telefon, tehát elvileg üres volt.
telefon annyit tudott hogy:- nem tudtam kikapcsolni
- bekapcsolni sem
- amég le nem merült a sony felirat világított és az alső led pirosan.
- lemerült, visszatettem töltrőre, ugyan ez. semmilyen gombra nem reagált.kivéve: a hátlapot levéve az OFF gombra kiakpcsolt, majd újra be is kapcsolt és ismét sony felirat.
1. flashtool driver. (driver pakkban van, a flashtool driverek között fentebb kell keresni de van SP driver
)
ha eljutsz odáig, hogy le van töltve amit szeretnél, és csatlakoztatni kell a telefont, ezt úgy veszi észre csak a flashtool, ha USB Bedug (!) hátul off gomb megnyom, közben nyomvta tart a hangerő le gombot.így sikerült a flash. különben semmi nem vette észre a telefont. remélem segít.
-
air
nagyúr
-
Greyhun
csendes tag
Mikor Dalvic-ról ART -ra szeretnék váltani a telefon újraindul és újra Dalvic-ot ír ki. Ez mindenkinek így van?
-
Greyhun
csendes tag
Régi ZTE Blade-emnél megszoktam. Mikor új ROM-ot tettem fel és azt tapasztaltam,hogy bevállik. (Mondjuk lehet placebo hatás volt) Viszont belegondolva nem szeretik a Lítiumos akksik ha lemerítik őket csontra. Úgy tudom csökken az élettartamuk. Ezért szokott az SP is kikapcsolni hamarabb mint mielőbb lemerül. De ezt szerettem volna másoktól is hallani. A battery calibration meg úgy tudom ténylegesen nem csinál semmit az akksival csak a régi battery stat-ot távolítja el és kicserélni a bekalibrált új stat-ra ami engedélyezni,hogy több szufla kerüljön az akksiba. Bár lehet,hogy fatális tévedés áldozata vagyok. Már nem is tudom,hogy ajánlották,vagy én találtam-e. 4 éve használom és eddig nem találtam semmi kivetnivalót ellene, csak pozitívumot. Minden esetre köszönöm a felvilágosítást.Nem használom többet,ha tényleg árt/káros az akksi élettartamára nézve.
-
air
nagyúr
"Amikor új rom-ot teszel fel megéri telepíteni egy battery calibration nevű appot és csontra tölteni a telót majd ha csontra töltődött rányomni a kalibrálásra és addig hagyni merülni míg ki nem kapcsol."
Ezt nagyon gyorsan felejtsd el!
Tanácsként pedig ne javasold senkinek! -
Greyhun
csendes tag
Igazából amennyit használod, annyit merül. Nekem 1 napot megy vígan. Amikor nem használom a mobilnetet akkor kinyomom. Amúgy azért "csak" 1 nap mert ezen megy a Facebook, Youtube, Soundcloud (mocskosul eszi az akksit) + game + böngészés. Mindenből egy kicsit. Tökéletesen meg vagyok elégedve az akksival. Amit 1% körül meg produkál 0%-ig...az félelmetes. 33 percig tartott max fényerőn Youtube-os filmet nézve lemeríteni 1%-ról 0%-ra. Amikor új rom-ot teszel fel megéri telepíteni egy battery calibration nevű appot és csontra tölteni a telót majd ha csontra töltődött rányomni a kalibrálásra és addig hagyni merülni míg ki nem kapcsol.
-
polya95
csendes tag
Sziasztok!
Romot szeretnék váltani és erre esett a választásom! /Az előző a Resurrection Remix 5.0.2. LBL bugfixes volt/
Milyen akkuidőt lehet kihozni átlagos használat mellett ?Respect a fejlesztőnek és mindenkinek szép napot, válaszotokat előre is köszönöm!
-
Greyhun
csendes tag
Szép napot kívánok mindenkinek!
ROM frissítésének a menetéről szeretnék informálódni. Ha frissíteni akarom a ROM-ot akkor az aktuális ROM-ot csak rá-flash-elem az előző ROM-ra, bármilyen wipe nélkül? Elolvastam a frissítés menetét de nem esett le :/ Remélem segítséget kapok itt.Előre is köszönöm a választ.
-
Teeb
csendes tag
Sziasztok!
Telenoros Xperia SP-m van, próbáltam feltenni a CM 12.1-et, de a telefonon újraindításkor sötét képernyőt produkált. Próbáltam fetenni gyári romot (Sony C5303_12.0.A.1.207_GR.ftf - nem tudom ez jó-e), és a Flashtool a következő hibával állt le:
23/046/2015 16:46:12 - ERROR - Processing of loader.sin finished with errors.
23/046/2015 16:46:12 - INFO - Ending flash session
23/046/2015 16:46:12 - ERROR - Error in processHeader : 22 : Az eszköz nem ismeri fel a parancsot.
23/046/2015 16:46:12 - ERROR - Error flashing. Aborted
23/046/2015 16:46:12 - INFO - Device disconnectedErre kellene megoldás, válaszokat előre is köszi.
-
air
nagyúr
válasz
gamedoki9403 #106 üzenetére
Rossz romot raktál rá.
Flashtoollal tegyél fel egy gyárit! -
csikosdapro
tag
Sziasztok!
4.4.4 cm11nightly -> problémám hogy ha tárcsázok akkor utána elsötétül a képernyő és nem tudom lerakni, mit tehetek, másik rom vagy máshol olvastam a proximity sensort, de akkor meg mondjuk füllel is lerakom...
-
pistakutya
csendes tag
Sziasztok,nekem olyan gondom van hogy zárt bootloaderre szerint kell csinálnom felteszem a tr.apk fájlt az sd-kártyára és amikor telepíteni akarom azt írja ki hogy gond volt a csomag elemzésekor..... tehát rögtön az első lépésnél elakadtam tudna valaki segíteni miért van ez?
Jelenleg 4.3 van a telefonom, 12.1.A.1.205 BUILD -
szaszero
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséged !
-
air
nagyúr
-
szaszero
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném feltenni a telefonomra az itt említett romot,azonban egy olyan problémába ütközök mindig,hogy a dev-host -ról nem tudom letölteni a fájlt (cm-11-20150116-UNOFFICIAL-lbhuashan.zip) .
A számítógép nem engedi letölteni,mert veszélyt érzékel.
Esetleg nem tudnátok egy másik tárhelyen lévőt mutatni e helyett ?
Vagy mi lehet a baj a dev-host-al ?Előre is köszönöm a válaszokat .
Üdv.: Szabi -
air
nagyúr
válasz
WhiteBence #97 üzenetére
Ami ott van tuti jó.
Az SP topikban Bajzal linkelt egy YT videót, ha Win8-ad van, az alapján telepítsd a drivert! -
air
nagyúr
válasz
WhiteBence #95 üzenetére
A folyamat jó, viszont valószínűleg a drivert nem sikerült jól telepíteni.
Különben felismerné. -
WhiteBence
csendes tag
1. Feltelepítettem a flashtoolt meg a Drivers mappából a Drivereket (az összeset bepipáltam a biztonság kedvéért).
2. Letöltöttem a gyári ROM-ot és beraktam a Firmwares mappába.
3. Elindítottam a Flashtoolt, rákattintottam a villám ikonra.
4. Kiválasztottam a Flashmode-t, majd a ROM-ot amit telepíteni akartam.
5. Rámentem hogy Flash.
6. Mikor kérte hogy csatlakoztassam a telefont akkor a telefonon kikapcsolt állapotban nyomtam a hangerő le gombot és úgy dugtam be a telefonba a kábelt.
7. Felvillant a zöld led, 5-6 másodpercig világított, közben a számítógép érzékelte hogy eszközt csatlakoztattam, de azt írta hogy Az USB eszközt nem lehet felismerni.
8. 5-6 másodperc után előjött a Sony felirat és a telefon lefagyott. A flashtool nem érzékelte hogy csatlakoztattam volna a telefont. -
air
nagyúr
válasz
WhiteBence #93 üzenetére
Akkor fel kell, hogy ismerje.
Írd le, pontosan mit és hogyan csinálsz! -
air
nagyúr
válasz
WhiteBence #90 üzenetére
Fel kell telepíteni a flash mode drivereket.
Flashtool\divers mappában vannak. -
WhiteBence
csendes tag
Próbáltam flashtool-al is, de amikor rádugom a telefont a gépre flash módban, akkor elkezd világítani a zöld led, a Windows azt írja hogy "Az USB eszközt nem lehet felismerni". Majd pár másodperc múlva a telefon kilép flash módból és megjelenik a SONY felirat.
-
Mec
aktív tag
Ezt a romotslim 4.4.4 - 8.9 helyére recoverből telepíthetem, vagy érdemesebb a gyárit újrarakni és rootolni? Köszi!
-
air
nagyúr
válasz
WhiteBence #86 üzenetére
Flashtoollal fel egy gyári rom, és kezd elölről!
-
WhiteBence
csendes tag
Felraktam a CWM-et, leformáztam amit kellett, de lefagyott a telefon ezért hosszan nyomtam a RESET gombot. A telefon újraindult, de nem tudok belépni a CMW-be. A rendszer sem indul el, csak a SONY feliratig jut. Mitévő legyek?
-
air
nagyúr
válasz
Andrissimo01 #84 üzenetére
SP topik összefoglaló!
-
Andrissimo01
újonc
Bazi nagy szarban vagyok. Megcsináltam mindent a leirás szerint,minden le is futott gond nélkul, most NEM INDULT UJRA ?NEM IS LEHET BEKACSOLNI,
SEGÍÍÍÍTSÉG......
-
Zamasun
aktív tag
Sziasztok.
Vodafone függő 4.3-as készülékre felrakható a 4.4.4-es CM11 rom, vagy csak független készülékekre? -
kexxkenny
csendes tag
Tudtok valami jó kamera alkalmazást?
CM12-ben az alap egy kalap ***...
Google Kamera sem valami jó. -
air
nagyúr
válasz
Molnartib29 #79 üzenetére
Ezért nem kell szervizbe vinni.
2-3x dugd be és húzd ki a fülhallgatót, vagy úgy indítsd újra a készüléket, hogy be van dugva, és bootolás után húzd ki!
Egyébként Flashtoollal tudod visszarakni a gyári a romot, ha szükséges.
Minden információt megtalálsz a készülék topikjának összefoglalójában. -
Molnartib29
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos szervizbe kell vinnem a telót és gondolom egyből megvonják a garanciát, ha meglátják rajta ezt fw-t. Szóval hogyan lehet a legegyszerűbben és leggyorsabban visszatenni a T-mobile-os romot? Nincs féléves ez a szutyok és baromi gáz lenne, ha érvénytelenítenék a 2 éves garanciámat. Egyébként az a baja, hogy amikor felhívok valakit akkor nem hallom hogy kicsöng és nem hallom mit mondanak, csak kihangosítva. -
Jasi26
csendes tag
Nekem ha a kamerát akarok indítani azt írja, hogy az alkalmazás sajnos leállt. Más kamera app viszont indul.
-
Jasi26
csendes tag
Üdv!
Miért nem látja se a gépen se telefonban a Commander a telefon memóriáját? Csak a microSD van ott :/
-
WhiteBence
csendes tag
-
WhiteBence
csendes tag
-
air
nagyúr
válasz
WhiteBence #68 üzenetére
A romnak semmi köze a hálózati függőséghez. Aki ezt mondta, nem ért hozzá.
Furcsa is lenne, ha egy egyszerű rom cserével lehetne függetleníteni. -
WhiteBence
csendes tag
Sziasztok!
Fel szeretném tenni a készülékemre ezt a rendszert, de van egy kis baj. A telefonom szoftveresen lett függetlenítve tehát ha rárakom ezt a rendszert akkor visszaáll a T-mobile függősége? Nekem legalábbis ezt mondták, ha így van akkor nem lehetne ezt valahogy megoldani? Mindenképpen szeretnék Vodafone-os maradni. Köszönöm a válaszokat előre is. -
Jeffi
aktív tag
Bagyusz, sajnos az utolsó CM11 buildban sem jó a bluetooth. Pedig: "-BT jogosultsági probléma orvosolva" :/
-
kexxkenny
csendes tag
Már tegnap este megcsináltam, és megy rendesen. Egy-két bug azért akad benne, fele angol, de értem mit ír. Backup-ot már nem rakom vissza, mert délelőtt megszerettem ezt.
És stabilabb! Jobb a RAM használata, csak a mobilnet nem megy rajta. :/ Azt vágom, hogy van valami fix, de xda-n a leírásban nem esett róla szó.
-
kexxkenny
csendes tag
Valaki?
-
kexxkenny
csendes tag
Sziasztok!
2015-01-20-án Bagyusz feltöltött egy új ROM-ot. Nos ez rendesen hasít? Működik benne minden funkció?
Feleslegesen nem szeretném felrakni.
A másik meg: zárt bootloaderen fut?
Lehet hülye kérdés, de nem vágom.
-
PAINfájdalom
aktív tag
Mega mirror a legutolsóhoz
-
csana111
újonc
Nem működik a telóm!Szerintetek mi lehet a baja a telómnak ha bekapcsoláskor egyet rezzen azt ennyi (sötét képernyő). Viszzaveszik szereintetek, mert még garanciális
-
vinibali
őstag
sziasztok,
már xperiákra nincs ilyesmi módszer?
egy P-re kellene konkrétan zárt loader mellé.
köszi -
PAINfájdalom
aktív tag
válasz
WhiteBence #45 üzenetére
hangerő fel gombot nyomogatsd újraindításnál
-
WhiteBence
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy felraktam a CM 11-et a leírás alapján, minden nagyon jól működik, de elfelejtettem a GAPPS felrakását. Most meg hiába nyomom bekapcsolásnál a kamera gombot nem jön be a CWM Recovery, villognak a ledek pirosan, rezzen egyet a telefon és nem jön be a Recovery, csak elindul a CM. Próbáltam már úgy is újraindítani, hogy azt választottam hogy recovery módban induljon, de semmi. Már a CWM Recovery-t is próbáltam újrarakni, de akkor sem jó. Kérem segítsetek, köszönöm előre is!
-
Martin560
csendes tag
Üdv!
Van egy problémám, nagyon gyors rom és stabil is eddig szinte élvezet a programokat nyitogatni, feltettem a gapps-ot az is rendben megy, DE miért nem látom a telefon belső tárhelyeinek mappáit? gépen sem tudom elérni és a telefonon belül se. Adtam felhasználói jogot a Fájlkezelőnek de csak a gyökérkönyvtárat látom a cache, config és hasonlókat.
Lehet én vagyok bal**sz akkor elnézést
Ezt leszámítva nagyon jó rendszer -
NomarCube
csendes tag
Köszönöm a kemény munkát, remek a ROM, és faék egyszerű a leírás!
Van pár megfigyelésem és kérdésem.
A WiFi beállításokat néha elfelejti, legalábbis ha backupból visszaállítom reboot után elszáll. Téma telepítésénél pár hosszú másodpercre mindig lefagy.
Te milyen ROM-ot használsz a mindennapokban? Várhatóan meddig fejleszted még ezt? -
SzilagyiTibi
csendes tag
Szia, legutóbbi kommentem óta használom a ROM-od (az okt. 22-est), de most egy eléggé érdekes problémával találkoztam. Viberen beszélgettem, igaz egy huzamban elég sokat, közben jött az értesítés Facebook Messengeren, amitől az értesítési fény elkezdett kéken villogni. Mikor legraktam, kikapcsolt a kijelző, villogott a fény, viszont a kijelző nen kapcsolódott vissza (hosszan lenyomtam a bekapcs gombot és reagált mert rezzent egy picit), bárhogy is próbáltam, a gombokat addig nyomkodtam míg a boot animáció be nem jött és be nem töltött újra a rendszer. Végig villogott a fény, és miközben ezt írom is villog, hiába indult újra, igaz nem a Sony logótól. Mikor bekapcsolt a teló a háttérképem visszaállt az alap CM-esre. Elég fura volt, régebben néha feldobta hogy a systemui leállt... A Gem Emerald CM témát használom Nova Launcherrel. A Greenify is fel van telepítve és használom, ha ez befolyásolna valamit. Mi lehetett ez a baj és hoyy tudnám megelőzni?
Ez már másodjára történt, akkor kb. 5 perc múlva kapcsolt vissza a kijelző akárhányszor nyomtam le a power gombot. A válaszod/válaszotokat előre is köszi.
-
air
nagyúr
válasz
Molnartib29 #33 üzenetére
Ilyen szempontból - szerintem - mindenképpen a CM a jobb.
-
air
nagyúr
válasz
Molnartib29 #31 üzenetére
Alma vs. krumpli.
Még csak nem is egy ligában játszanak. -
Molnartib29
csendes tag
Sziasztok!
Xperia sp-re a cyanogenmod vagy existenz rom a jobb?
-
barkanyi
csendes tag
Üdv!
Köszönöm a leírást, nagyon hasznos, sikerült is minden gond nélkül felrakni a ROM-ot. Az viszont engem is érdekelne, hogy tudom-e használni a belső memóriát "sd kártya"-ként, mint ahogy az a gyári romok-ban is van? -
matewhite
csendes tag
4.1re tettem fel a 10.2es cm romot, aztán ugy a 11est..semmi leírást nem követtem, csak a telepitest , és működik, szuper az új frissítés!! Csak igy tovább
A kérdésem még annyi lenne, hogy másnak is gyorsan merül? Minden le van véve minimálisra.. -
Dumb042
csendes tag
Szevasztok
Működik a ROM tökéletesen DE azt esetleg nem tudnám megváltoztatni, hogy a belső memóriát használja? Mert nincs normál SD kártyám és nem is érzékeliamúgy pörfikt
-
matewhite
csendes tag
eljutottam odáig, hogy a recovery menü fent van..és mire telepiteném, megszakad a telepités "installing aborted" ezt írja ki..
valaki valami ötlet ? ja, most 4.1.2 van fent.. -
bagyusz
őstag
válasz
SzilagyiTibi #22 üzenetére
Ahhoz, hogy ilyen modositasokat eszkozolj a system particiot rw modban fel kell csatolni, alapjaraton read only-ban van. Root explorer automatikusan felajanlja ezt az opciot. A Cm fajkezelo is tudja csak be kell kapcsolni. Reco alol nem kell kerni az su ujratelepitest.
-
SzilagyiTibi
csendes tag
Helló, tegnap felraktam a ROM-ot, szépen fut, de lenne pár kérdésem... Lehet én vagyok a béna, de a system/app mappába nem tudok másolni (az Xperia billentyűzetet szeretném) pedig próbáltam már több fájlkezelővel is... A CM-es fájlkezelővel meg nem is tudok feljebb menni az SD kártyáról... Mikor a recoveryből újraindítottam a telefont, felugrott egy üzenet "Fix root" szöveggel, de legutoljára a no-ra nyomtam. Mi lehet itt a gond? Illetve rendszerappokat sem tudok törölni, (pl. hangtárcsázó, Apollo) ez miért van? A telepítésnél a leírásodat követtem. Előre is köszi.
-
bagyusz
őstag
válasz
SzilagyiTibi #20 üzenetére
Használhatód azt is.
-
bagyusz
őstag
válasz
PAINfájdalom #17 üzenetére
Köszi.
(#18) SzilagyiTibi: Utólag is lehet ezeket appokat telepíteni, de amúgy ezt a gapps csomag válogatja.
-
SzilagyiTibi
csendes tag
Helló! Szeretném kipróbálni a legfrissebb CM-et, és azt szeretném kérdezni, hogy a Google-féle Playes Kamera app, a Chrome, Google Now Launcher, stb. alapból fent a rendszerben rendszerappként? Ha nem, akkor hogy lehetne megoldani hogy rendszerappok legyenek, és az alap kamera, AOSP böngésző (és a többi) törlődjenek? (mert láttam olyan gApps-csomagot, de nem tudom hogy az telepíthető-e) Előre is köszi a segítséget.
-
bagyusz
őstag
válasz
Molnartib29 #14 üzenetére
Szia
Sehogy.
Ezt a szabad ram mizeriat el lehet felejteni, mar evek ota ugy mukodik a droid, hogy betarazza appokat, hogy gyorsabban toltodjenek be, ha kell neki szabad hely akkor ugy is felszabaditja maganak.
-
Molnartib29
csendes tag
Szia!
Közben sikerült megoldanom. A következő dolog az, hogy egyes fórumokon 500-600 mb szabad RAM-ról írnak Cyanogenmod alatt. Ez azért érdekes, mert amikor először felraktam ezt a ROM-ot akkor jó hogy ha 300 mb volt felszabadulva, de inkább 300 alatt (az alap rendszerrel). Tiltottam, töröltem már elég sok gyári alkalmazást, de amit idáig maximum elértem az 400 mb volt, azt is csak pár pillanatig. A mostani átlagom 300-370. Hogy a fenébe lehet 500-600 mb szabad RAM-ot elérni? Úgy, hogy nem használok semmit a telefonon, csak időnként megnézem rajta hány óra van?
Amit sajnos folyamatosan látok a futó alkalmazások között és nem tudom mit csinálnak, de legalább 50-60 mb-ot lefoglalnak:
om.google.android.gms
com.google.process.gapps
com.google.process.location
google play szolgálttaások
googel locationManagerServ
googleLocationService
NlpLocationReceiverService
DispatchingServiceEzeket le szabad törölni? Egyéb ötlet az 500-600 mb-ra?
Köszönettel:
Tibor -
matewhite
csendes tag
Azt is nézem, nem kér semmit sem, pedig direkt azt nézem
-
matewhite
csendes tag
Igen.. És nem értem mert mindent úgy csinálok mint előtte.. Nyár elején felraktam gond nélkül ugyan ezt a romot :-/
-
matewhite
csendes tag
hello rootolva van a 4.3as telom és a recoverynél leragadok..be irom az egyest és semmit nem csinál(10 percig várok,és semmi ) moi a teendő ?
-
bagyusz
őstag
válasz
Molnartib29 #6 üzenetére
Szia
Most, hogy mondod, tényleg van ilyen, de fogalmam sincs, hogy mit lehetne kezdeni vele.
-
Molnartib29
csendes tag
Kedves Bagyusz!
A leírás kiváló, a rom nagyon jól hasít, de egy dolog van amivel nem tudok megbékélni. Az pedig az ikonok nagysága és azok felbontása. A nagyság talán a legkisebb gond annál sokkal jobban zavaró a lenti képen látható jelenség:
Vagyis az, hogy az ikonok alapértelmezettként olyan alacsony PPI-re vannak állítva mint ahogyan a bal oldalon látható. Elképesztő a különbség. Ez rögtön feltűnt már az első indításkor.Tudom van kismillió "launcher program" ami azonnal megoldja ezt a problémát de cserébe lelassítja a telefonom. A sima témaváltáskor (launcher nélkül) pedig ugyanúgy nem módosul az ikonok felbontása, csak a kinézetük.
Van arra lehetőség, hogy ezt valamelyik apk file-ben módosíthassam? Mivel a launcher programok élből tűéles ikonokat töltenek be, így biztos vagyok benne, hogy ezt valahogy meg lehet oldani. Nem akarom az egészet átírni, kizárólag az ikonok felbontása érdekelne.
Segítséged előre köszönöm!
-
Pocokk
tag
2x tölöttem le a rom-ot 2 külön helyről amit linkeltél, a recovery-t is a te linkedről szedtem. Próbáltam a rom-ot SD kártyáról meg belső memóriáról is telepíteni, mind a 3 recovery-vel, ugyanazt az error-t dobták. Szóval nem nagyon vágom mi lehet a gond.
4.1.2-ről próbáltam meg felrakni a CM11-et, nemtom egy 4.3 stock telepítése és utána a CM11 változtatna-e valamin.
-
bagyusz
őstag
Ha ugyan azt recovery csomagot töltötted le mint amit linkeltem azzel fel kellene szaladni a telóra.
set_metadata_recursive: some changes failed (status 7)
Hiba a régi recovery jelenlétére utal ami még nem kezeli a metadata parancsokat.
Másik tipp, hogy megsérült letöltésközben a rom.
(#1) air: Nincs mit.
-
Pocokk
tag
Nekem mindig meghal a telepítés egy hibával: set_metadata_recursive: some changes failed (status 7)
Visszaflasheltem már stock romot is kétszer mert reboot után bootloopba ment, pontosan követtem az utasításokat. CWM-mel és PhilZ-el is ugyanaz a hiba.
Mi lehet a baj?
-
air
nagyúr
Nagyon köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest