- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem nyílnak a Foldok?
- One mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung SmartTag2 teszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Másik topicban feljöttek az almák és végiggondolva a nem x86 részleget bővíthetnénk egy fél Apple sorral. Eddig volt IIc, IIGS, II Si és Classic. Az elejére mehetne egy II Euro, a végére meg 2-3 Power-es Mac. Szóval 3-4 géppel kiegészítve az eddigieket egész jó áttekintés lehetne késő 70-es évektől a 90-es évek végéig. Mit szóltok hozzá?
átköltözős témához: Mi van akkor, ha a kipakolós rész megy át? Az emberek átmennének megnézni a kártyákat, vagy nem? 2.4-es WiFi egyik oldalára van kis parabolám, ha már alkotni akarunk
-
Amit már meg akartam kérdezni: Nektek ki volt a legmeglepőbb látogató? Nekem az aki megpróbálta megvenni az egyik statikus sorra kirakott gépet. Percekig kapacitált, hogy adjam el.
-
válasz
CocooN-z #662 üzenetére
56k? Ne nagyzoljunk. Tudok segíteni a megvalósításban, elvileg már láttam ilyet ééés mellé van jófajta 10 kilós 1200baudos modemem Hegének köszönhetően. Ha két site-on leszünk, akkor akár össze is köthetjük a kettőt...
Új cuccnak ki lehetne rakni NeXT és Solaris alapú cuccokat. Esetleg van AS400 is, de azon mit futtatnánk?
-
válasz
Cingáriusz #620 üzenetére
Miért vitte volna el? Bár bármi lehetséges. A segéderő is azt mondja, hogy amikor pakoltunk, akkor még megvolt, mert külön rakattam vele azzal a szöveggel, hogy az nem hozzánk jön.
Más téma: Az ír sráccal és a társával ti is összefutottatok? Tavaly is voltak, lassan számolni kell a nemzetközi látogatókkal?!
-
válasz
quailstorm #559 üzenetére
Többek között:
Enterprise: A beépített joy úgy döntött csak jobbra megy, de azt legalább folyamatosan. Kapott egy nyomtatott új kart.
Apple IIsi: Vinyó kaputt, rendszerrel, mindennel. BlueSCSI-ből volt még tartalék, az megoldotta a problémát.
TVC-ben procit kell cserélni, nem bírja már a tuningot.
Egy monitor úgy virnyog, hogy még a szúnyogok is elmenekülnek a környékről. Sebaj ott nem fogjuk hallani, tartaléknak jó lesz.
-
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az utolsó pillanatban is halnak be a gépek
-
válasz
quailstorm #481 üzenetére
Pedig azt várnám, hogy az utángyártott dolgok jobbra sikerülnek, mint a régi olcsó megoldások. A kirakott gépeknél egyensúlyozni kell az eredetiség és a használhatóság között. Nem lenne nagy buli kazettáról töltögetni a programokat.
-
válasz
quailstorm #479 üzenetére
Értem én, de ez így már nem igazán eredeti. Mondjuk az SD kártya interface sem az. Valahol a gumigombos és ez között van a Speccy+ ami a kicsit újabb külső alatt teljesen a régi gép.
-
válasz
quailstorm #477 üzenetére
A gond a felső gumigomb. Nyári szünetben kis túlzással hozzáragadt a kezemhez, persze ez a 80-as évek közepén menő volt, nem gond
-
válasz
quailstorm #473 üzenetére
köszi, de ez nem gond, 4 fajta Spektrumom van és mellé még pár klón is akad. A gumigombost azért nem szeretném kirakni használósnak, mert a billentyűzet kb. 10 látogató után kezd gusztustalan lenni. A Spectrum+ ugyan teljesen azonos belül, de a kemény gombjaival ebből a szempontból sokkal jobb, még ha kevésbé indítja be az emberek emlékezetét. Viszont ha kirakunk pár be nem kapcsolt gépet, akkor oda mehet az első szériás Speccy. Ugyanígy a felsorolt gépek nagy része valamiért hátrányos helyzetű. Pár példa: A ZX80 tejfölösdoboz házú fóliabillentyűzettel. ABC-80-ra van lerakatnyi svéd programom, de nem tudom ki értékelné
Apple II Euro a bővítőkkel együtt is csak messziről ugatja a IIc használhatóságát.
-
-
Új ötlet amivel fel lehetne dobni a bulit:
Csináljunk rendes idegenvezetést minden második órában. Vagy legyen óránként más-más témában. Pl. páros órákban számítógépes (8/16 bit + PC) páratlan órákban pedig mehetne egy konzol- videoCD mifene körmenet. Így mindenkinek csak 2 óránként menne rá 15-20 perce, de kiszámíthatóan indulna a körmenet. Mit szóltok hozzá?
-
A leírásoddal két baj van. Az első, hogy feltöltődik a másik, hogy a műanyag könnyű. Ezért ha beleraksz egy nehezebb kártyát, mondjuk bármit ami már hőcsöves, akkor az nem lesz stabil, mert nincs elég felülete, hogy ne boruljon fel. Ha meg akkorát csinál az ember, akkor meg sok helyet visz el. Na meg ahhoz, hogy látszódjon kell hely a kártyák közé. A "léc" azért jó, mert a nagy felület miatt nem borul el, csak csavaró erő hat a slot résznél rá, de azt meg bírja. Asztali körfűrésszel 18-as rétegelt lemezből szépet lehetne csinálni. Azt meg le lehet fújni, olajozni, pácolni, lakkozni ízlés szerint.
Akkor már inkább valami tartó szerűen kellene, ha ncsomtatni akarod. Mint egy telefon tartó. Valami ilyenre gondolnék: [link]
-
Azt fel merem ajánlani, hogy megtervezem és 1-2 minta darabit kinyomtatok szigorúan ingyen. Már csak azért is, mert nekem is jól jöhet. A tervekkel meg már lehet bérgyártatni. Azzal érdemes tisztában lenni, hogy a megszokott tárgyasztal 20cm körül van, én 350-ig tudom simán nyomtatni, de az sem túl hosszú.
A rajzot kicsit méretezd be és azt is, hogy ebben hogyan állna a kártya. Ha jól értem, valamiért meg akarod dönteni balra. Ez miért jó? A cikkben nem így van döntve és végig be van vágva.
Szerk: lécből fűrésszel sokkal gyorsabban meg lehet csinálni. Körfűrész is akad, szóval lehet jobban járnánk azzal.
-
A retró gépek éjszakája nem rossz ötlet, csak a sok pakolás, meg egész napos terelgetés után kinek lesz rá ereje? Az is fájó lehet, hogy kimarad belőle mindenki aki kisgyerekes vagy más miatt nem tud maradni. Azt viszont lehetne, hogy kicsit korábbra tolni, hogy beférjen mondjuk este 7-8-ig. A kvízt meg lehetne az egész elé tenni. Már csak ember kell hozzá. Mint ötletgazda meg is csinálhatnád
-
A kritika és a közönség igénye meghallgatásra került
, így a tárlatvezetős kör azt hiszem felkerül az étlapra. A részleteket meg majd kitaláljuk.
Ami még eszembe jutott. Lehetne csinálni valamelyik nap egy vitát, gépekkel megtámogatva. Z80 vs 6502, Intel vs. Motorola, vagy PC vs. Amiga. Mondjuk ehhez készülni kell, de érdekes lehet.
-
Május az időjárás szempontjából talán jobb. Júniusban lehet megfőnénk a tornateremben.
Akarunk tematizálni? Elődadást, vagy még inkább vezetett bemutatót tartani? Mondjuk az lehetne, hogy minden 2. órában indul egy körbejárás ahol bemutatjuk a gépeket, konzolokat kb 30 percben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Parfüm topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óra topik
- További aktív témák...
- Megkímélt Lenovo Legion 5 15,6" I7 10750H/GTX 1650 4GB/32GB/512GB/HU Bill/Win 11 Pro
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming Monitor
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest