- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
(#1) Locutus és (#8) Reggie0 : Pontosan.
Az utóbbi időben óvatosan bizakodva, visszafogott izgalommal, de alapvetően optimistán olvastam a Mantle-ről és DX12-ről, de ez a hír (illetve a nyilatkozat, amiről elmélkedik) most kiverte nálam a biztosítékot.
Egyelőre semmi olyat nem láttam játékban a Mantle-től (amit volt alkalmam kipróbálni, vagy találtam róla normális tesztet), ami egyértelműen a GPU-ból hozna ki számottevően jobb minőség/teljesítmény arányt (és úgy látom, hogy mostanában ~fix minőség mellett próbálnak jobb teljesítményt célozni, mintsem minőségre költeni az -elvi- extra teljesítményt), nem csak úgy csökkentené a CPU igényt, hogy izmosabb helyett közepes CPU is elég legyen (tehát igazából meg is lehet élni nélküle, csak többet kell költeni CPU-ra, ami játékon kívül másra is jól jöhet).
Szóval egyelőre (bár a korai időszakban még érthető módon) még inkább némi lustaságot vélek látni, hogy nem sietnek kreatívan élni az új lehetőségeikkel, csak nézegetik, kóstolgatják, elmélkednek róla, hogy mire lehet jó és mire nem.
És akkor erre fel ez a cikkes nyilatkozat már tényleg totális vicc: "Igaz, hogy nagyságrendekkel nőtt a szabadság és a lehetséges draw call szám, de nehogy azt higgye már bárki, hogy ha akarom, akkor nem tudnék még ettől az új elvi limittől is sokkal többet elkölteni valamire, amit hasznos feature-ként tudok eladni. Figyelj és okulj ifjú tanítványom. Megoldjuk egy nap alatt, $$$, Hawaii!"Amikor ilyen hatalmas a probléma, hogy a "hibát" kell keresni, akkor rögtön végtelen a fantázia és korlátlan a kreativitás, azonnal megtalálják a módját, hogy "sajnos" korlátokba ütközhessenek. Sőt, ha épp most küzdenek le nekik egy korábbi korlátot, akkor rögtön valami olyanban, amire már nincs szoftveres megoldás, a hardware-es pedig mindenképp évekbe telik, így addig megint nem kell majd máson törni a fejüket, csak várni.
A motion blur (és film grain, stb) pedig pont olyan effekt(ek), amit mindig kikapcsolok, hacsak tehetem (és szitkozódom, ha nem). Ez egyrészt amúgy is be van építve a szemembe és a megjelenítőmbe is, másrészt nem akarok drágább/több VGA-ra költeni, csak hogy az is rászámolhasson egy blur-t, miután már ráköltöttem egy olyan megjelenítőre egy (vagy akár több) VGA árát pluszban, ami a lehető legjobb ( elmosódás, "folyás", zajosodás nélküli) mozgóképet tudja megjeleníteni...
"Kell a motion blur, hogy ne zavarjon annyira az alacsony fps, és kell, hogy tényleg alacsony legyen az fps, mert drága a motion blur, így tényleg kelljen is." (Sőt, kelljen a drága, éles mozgóképet megjeleníteni képes megjelenítő is, hogy csak azt a blur-t lásd, ne maszatolja el a megjelenítő másképp, mert nekem pont az a blur kell, amit nagy nehezen kiszámol a VGA, hisz egy csomót költöttem rá.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- PlayStation 5
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Napelem
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 10
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest