Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
no more
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Há' az, hogy stabil (nem, mintha a többi OS nem lenne az)!
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
paszmek, most nézem a here ingyenes full verziót ad ios-re és droidra is...maradt érv még a wp mellett?
-
-
Tesztelo.hu
senior tag
Pedig a jel megtalálásának semmi köze az adott végfelhasználói szoftverekhez. Ez csak a telefon hardverén, és hardverhez kapcsolódó meghajtóprogramon múlik. A meghajtóprogram pedig átadja az adatokat az Android rendszernek. A szoftverek a rendszerhez fordulnak a koordinátákért, egyéb adatokért. Magyarul ha egy szoftver nem talál jelet, akkor a többi sem, mert egyszerűen a hardvertől nem kapja meg az adatokat.
"Szép" is lenne, ha minden egyes telefonhoz külön eljárásokat kellene írniuk a szoftverfejlesztőknek a lekérdezéshez... -
Athoss9
csendes tag
-
B1T3
addikt
Én mint egyszerű hétköznapi felhasználó sajnálnám, ha megszűnne a jelenlegi formájában a HERE. Egyébként van más ingyenes (nem próbaverziós), offline navigáció ezen (és az iGO SzülinAppon) kívül?
-
Stanlee
őstag
Szerintem ezen a forumon nem ertette volna meg a tobbseg a WACC fogalmat, szoval a bankos pelda ide teljesen jo volt. Ha mashol tobbet tud a zsetonbol termelni a ceg, akkor oda erdemes allokalni a penzt, es akar nyereseges reszlegeket is ertekesiteni lehet, ha azok nem igazan illenek a "profilba".
-
azopi74
addikt
Azért ez a bankos példa nem teljesen jó, mert nem az a lényeg, hogy a kamatnál legyen magasabb a megtérülés, hanem a WACC-nál, aminek ugye az egyik komponense a tőkeköltség. Márpedig, miután a fő szegmensben a hálózati üzletágban dupla akkora a margin, mint a HERE-ben, logikus, hogy miért akarja eladni a Nokia. Arról nem is beszélve, hogy mivel más cégeknek, sokkal többet érhet a HERE, mert beépíthetik saját ökoszisztémájukba, valószínűleg sokkal többet kapnak érte, mint megtartás esetén a diszkontált megtérülési érték.
-
Route 66 Navigate szerintem messze a legjobb offline navi. TomTom térképek, gyors kirajzolás, online mód, nagyon jó gyalogos mód, teljes világ térkép. Wp verzió tudtommal nincs sajnos.
-
DummyBoy
senior tag
Nekem leginkább mankónak van a navi a telefonon, de csak minimális gondjaim voltak a Here-el (wp és droid) ...
Ellenben az IGO szülinapp az csak magyar, így nem igazán rúg labdába...
Persze egyik sem tökéletes, nekem is mondott már balkanyarnál forduljon jobbra-t , de ettől nagyobb gondom nem volt még. Az meg hogy ingyenes, sokat dob az "értékén".
-
> ha több pénz jön belőle, mint ami belemegy, akkor miért akar tőle bárki megszabadulni?
http://www.investopedia.com/terms/r/returnonequity.asp
Pelda: ha van egy vallalkozasom, ami 10 millio forintert eladhato (mert pl. van uzlethelyisege, stb.), es evi 100e forintot termel, akkor azt megeri felszamolni, ha a bankban evi 200e-t kapok ugyanezert a penzert.
A toke, amit egy vallalkozasban tartasz, meg kell, hogy teruljon. Az elvart megterules egyebkent kockazatfuggo (is).
-
-
-
Lenry
félisten
miért adják el?
-
-
Daneeka
senior tag
Szerintetek miért nincs berajzolva a 4-es metró a térképen? Arra várnak, hogy befejezzék az építkezést? Már több módon próbáltam nekik jelezni hónapokkal ezelőtt (hibabejelentő, email stb.) A többi metró meg a hév be van rajzolva csak a négyes vonala nem.
-
hemaka
nagyúr
Nem olyan rossz üzlet megvenni, egész jó. Bár az ingyenessége a legnagyobb vonzerő, amit gondolom kicsit megcsonkítanának reklámokkal vagy bármi mással.
-
-
Béééla
őstag
A Herevel egy bajom volt WP alatt, de azzzal rendszeresen: a körforgalmak! Valami nagyon el lehet ott konfolva, mert egy irányba oda és vissza is eggyel később akart kinavigálni.
-
w333
félisten
LOL ... persze biztosan nem tudom kezelni !

Évekkel ezelőtt főzött romokat írtam, de egy GPS -el nem boldogulok ...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem a táblákkal van baj azt pontosan mutatja, hanem hogy menet közben nem animálja ahogy mész a térképen hanem ugrik 200 méterenként

De mondom Android 5.1 lesz a bűnös (nem támogatja normálisan) megvárunk még egy Here maps frissítést lehet az már jó lesz

-
Freiherr
őstag
Bárki,csak ne az Apple.
-
lorinser
senior tag
Soha ilyeneket nem tapasztaltam a Here esetében pedig elég sokat használom. A telefonom még akkor is talál jelet, ha a munkahelyemen az asztalnál ülök (nem az ablak mellett van) ami egy régi, masszív, vastag falú épületből kialakított irodaház (+ még 3 emelet van a fejem felett).
Nálad biza SW hiba lesz (vagy a droid és a Here még nem igazán értik meg egymást). -
Farkas82
tag
Használom symbianos kora óta, jól navigál, se symbin, se droidon nem találkoztam olyannal, hogy 300 méterenként ugrálna. Csak a térképekre kerülnel fel egy kicsit lassan az új útszakaszok, pont egy hete találkoztam ausztriában egy új szakasszal, ami nem volt fent, csak az a vicc hogy OSM-en már rajta van!
-
Burt1793
veterán
Én IGO-t használok S5-ön, samsung tableten, tökéletesen navigálnak offline, 930-on pedig a here-t, ami szintén hibátlan, sokszor használom kisebb ismeretlen utakon. Azt persze hozzá kell tenni, hogy az IGO sokkal többet tud, mint a here, viszont én nem szoktam köztes célpontot beállítani. Ez amúgy is mindegy, mert a térképről van szó, nem a wp-s alkalmazásról.
-
w333
félisten
válasz
üzenetére
Én is nagyon sokat használtam ... pl. Pusztaszabolcsra gyönyörűen lenavigált, viszont a napokban voltam Dunakeszin és mondom hogy ekkora késéseket produkált (nem értem miért) talán valami frissítéssel elrontották vagy nem tudom, pedig aztán újraindítottam a telefont és a GPS -t, töröltem az alkalmazást majd újra felraktam aztán másik telefonomra gyorsan az IGO -t és mindkettő ment egyszerre, aztán a fent leírtakat produkálta nálam ... de sebaj még jó hogy van miben válogatni

Szerk.
Az IGO nálam is folyamatos, de a Here Maps valamiért nem (néha még a GPS jelet is eldobja) aztán nem mutatja ahogy haladok hanem 200-300 méterenként ugrik egy nagyot, mondom valami frissítésre gyanakszom ami bezavart neki, pedig friss 5.1 rendszer van a telefonon

(#17) Burt1793
Lumia 635 telefonon nálam is hibátlan volt ... viszont Droidon elég sokat késik

-
w333
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
Igo szülinapp ... 50 méterenként mutatja menet közben, és hogy halad az autó, Here Maps pedig kb. 200-300 méterenként ugrik egy nagyot

Összehasonlítottam a kettőt (2 telefonnal) és ég és a föld a különbség a két GPS között, míg az IGo mutatta hogy 100 méter múlva kell lefordulni addig a Here Maps még 350 métert mutatott, majd mikor az iGo mondta hogy oké most itt kell lefordulni addig a Here maps csendben maradt és miután lefordultam kb. haladtam még 100 métert na akkor mondtam a Here maps hogy itt kell lefordulni, szóval mondom ... nagyon nagy késésben van

(#13) MCGaiwer
Igen kizárt mivel ugyan arra a telefonra felraktam az IGO -t és azóta is tökéletesen pontos, soha nem hibázik, ráadásul Here maps -al lakásban nincs GPS jel, míg Igo -val igen simán megtalálja a holdat, ez is kicsit érdekes

-
w333
félisten
Vegyék és vigyék ... azok után hogy kb. 300 métert késik én biztosan nem fogom többé használni, "Forduljon balra" ezzel csak az-az egy a probléma hogy ahol le kellett volna fordulni azt már elhagytam kb. 200 métere, így +15km lett belőle, szóval egyáltalán nem érdekel a szoftver sorsa

-
hibavissza
veterán
Ha kikerül az ingyenes, jó minőségű offline navigáció a windows telefonokból már kevés védhető érv marad a wp mellett.
(#8) woland_y2k: ha nem veszik meg a nokiát akkor mivel kerülnének be a sajtóba? bemutatják a háromszög alakú csempét?
-
Az MS eleve a Nokia adatait hasznalja a sajat terkepehez, raadasul Here Maps van Windowsra. Az MS szamara az lenne a legfontosabb, hogy azokhoz, akiknek a fejeben a terkep=Google Maps, eljusson az info, hogy van mas is. (Foleg miota a webes reszt teljesen elrontottak a Google-nel, azota lenne eselye mas terkepeknek is.).
En mondjuk az OSM-nek szurkolok leginkabb, de arra meg nincs igazan jo navigacio, szoval maradok a Here Mapsnel egyelore.
-
ntomka
nagyúr
Nekem mindegy, csak fejlesszék tovább ugyanúgy a szép és jó, ingyenes Here mobilos navit is.
-
Gusztáv
addikt
Arról is volt pletyka, hogy a német autógyártók is erősen érdeklődnek utána.
-
A Microsoftnak szerintem az lenne a legjobb, ha a Facebook venne meg.
-
xmaas
őstag
Remelhetoleg barki is veszi meg, ingyenes marad majd mobiltelefonokra a hasznalata
Új hozzászólás Aktív témák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Subaru topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)