Az Uber vinné a Nokia térképeit

Hirdetés

A Nokia szabadulna a HERE térképtől, a kérdés csak az, hogy ki fogja megvenni. A pletykák szerint többek között a Facebook is érdeklődik az üzletág iránt, de a New York Times (NYT) értesülései szerint az Uber is feni rá a fogát. Ez is logikusnak tűnik, hiszen a fuvarszolgáltatásuk alapját a térkép adja, ha saját megoldásuk volna, nem függnének többé a Google atlaszától. A NYT értesülései azért is lehetnek helyesek, mert idén már tett bizonyos lépéseket az Uber, hogy saját térképe legyen: felvásárolták a deCarta térképészeti céget. Az internetes taxitársaság önvezető járművekkel kapcsolatos terveibe is tökéletesen illeszkedne egy saját tulajdonú térképszoftver. A NYT szerint 3 milliárd dollárt is hajlandó lenne fizetni az Uber a HERE térképekért.


Ki veszi meg? (forrás: TechnoBuffalo) [+]

A másik nagy esélyes a Facebook, amelyik néhány napja a Nokia megoldását kezdte el használni (legalábbis okostelefonon). A tesztelés alatt álló együttműködés előrehaladott tárgyalásokat feltételez a két vállalat között, így akár a felvásárlással kapcsolatban is, azonban a Facebook szóvivője csak annyit erősített meg, hogy jelenleg kísérleteznek a HERE bevezetésével, hogy egységes navigációs élményt nyújthassanak.

A Nokia áprilisban jelentette be, hogy eladná térképrészlegét, mely nagyjából 2 milliárd dollárt ér a szakértők szerint, az Uber ajánlata lényegesen fölé lőtt – már amennyiben a NYT információi igaznak bizonyulnak.

Azóta történt

Hirdetés