- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megvan a következő Xperia pontos startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
válasz
Oppenheimer #9 üzenetére
Ezek a vírusírtók 4,5 csillag körüli értékelést kaptak, a hsz.-ok meg semmit sem érnek, 90%-ban olyanok írják, akiknek annyi fogalmuk sincs a dolgokról általánosságban, mint nekem.
(#12) Oppenheimer: De, pont ezek az appok "kémkednek". Azok, amiket gyanútlanul letöltesz a Marketből, mert 250 ezer fölötti letöltésük és 4-5 csillagos értékelésük van. Épp pár napja láttam erről egy táblázatot, megvizsgáltak pár appot, és a kb. 15-20-ból 1 vagy 2 volt, ami semmilyen infót sem továbbított (ha jól emlékszem, itt volt a Mobilarenán ez a hír). Kérdés az, hogy valóban csak statisztikai célokra használják-e fel az összegyűjtött adatokat, mert ha igen, akkor szerintem nincs gond.
SZERK: Egyébként még ha vírustól konkrétan nem is kell tartani, a fent említett okok miatt (8. hsz) jó lehet, ha van a telón egy vírusirtó a plusz funkciók miatt (távoli adattörlést, telefon helyének meghatározása). Bár nem tudom, ez mennyire működik hatásosan.
-
tibz03
őstag
"Ha pedig olyan készülékünk van, mely lehetőséget biztosít távoli adattörlésre (iPhone, Windows Phone 7, de a HTC és a Motorola is biztosít ilyen opciót), használjuk ki a lehetőségeket!"
Ez minden androidos telefonon elérhető egy ingyenes antivírus szoftver telepítése után (Anti-Virus Free, Lookout Mobile Security). Bár ezt a funkciót nem próbáltam még ki, így nem tudom, hogy valóban hatékonyan működik-e...
Egyébként engem érdekelne, hogy van-e létjogosultságuk ezeknek az androidos antivírus szoftvereknek. Sosem használtam huzamosabban, mert telepítés után lefuttattam a keresést, és sose talált semmit (pontosabban a Superuser-re beriasztott, lol). Viszont zavart, hogy mindig ott fut a háttérben, és ha felmásolok valamit az SD-kártyára, akkor bejelenti, hogy "nem talált vírust", ezért inkább nem használom. Van egyáltalán - komoly fenyegetést jelentő - vírus androidra, és ha van is, ezek az ingyenes szoftverek vajon hatékonyan megtalálják azt?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Avagy mennyire támadhatók okostelefonjaink, biztonságban vannak-e az adataink és mit tehetünk, hogy ne kerüljenek illetéktelen kezekbe?
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P72 - i7-8750H I 40GB I 256SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest