- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #23 üzenetére
Persze, a C-re épül (ahogy az OpenCL is és több más), de egy ilyen kód attól még platformfüggő és a kódoláshoz meg kell ismerni az egész CUDA rendszert, bizonyos mértékig a HW felépítését is figyelembe kell venni.
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #19 üzenetére
Cray rendszerekre hogy programoznak? C-ben, Fortranban (néhány éve még nagyban használták ezt matematikusok, fizikusok, nem tudom, most mi a helyzet) vagy valami spécibb? A MathLab-ot szokták még emlegetni, amit szintén többfelé portoltak már. (De lehet, hogy keverem valami hasonlóval. Mindenesetre, van valamilyen platformfüggetlen matematikai cucc.)
Nehezen tudom elképzelni, hogy ezek most nekiálljanak CUDA-zni... Esetleg valamilyen hacker ügynökök.
Igen, a saját oprendszer(verzió) az várható, plusz állítólag a Windows8 is futni fog ARM-okon. Csak hát ez még csak az alap, a supportban nincs benne, hogy megírjuk helyettetek a szoftvert...
Nem tudom, double prec.-ben most mi a helyzet, de peak single prec.-ben valami dupla számok vannak AMD oldalon. Bár elvileg a feltételes ugrásokat kevésbé szereti. Azt meg ugye egyelőre nem tudhatjuk, hogy az AMD mennyire célozza a HPC-t a jelen fejlesztéseiben... De nem valószínű, hogy pusztán a PC-s grafikára gyúrnának.
Nem hallottam még erről a Cilkről és most nincs is időm elolvasni, de nem hinném, hogy ne lehetne "kézzel" optimálisabb kódot írni. Inkább talán arról van szó, hogy ez viszonylag optimális low-level kódot tud generálni, magas szintű nyelvből.
-
dezz
nagyúr
válasz
Iron Funeral #17 üzenetére
Khmm, én sem...
Hanem párezerre. De az sem biztos, hogy néhány tízezer kedvéért fenntartanának egy iparágat, ha tízmilliószámra adhatják el a "kézi készülékeket" és más effélét.
Persze munkaállomások valószínű sokáig lesznek még (bár ebbe is bezavarhat a felhős dolog), de hogy játékok lesznek-e rá...
Aztán persze lehet, hogy mégsem így lesz, de ez a trend.
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #14 üzenetére
Ezért lenne jó, ha lennének végre rendes tesztek ezekre. Ha ezáltal (OpenCL vs. CUDA, Nvidia vs. AMD) bizonyítást nyerne, amit írsz, szerintem rá tudnának hatni a 3 betűsek, hogy ne csíteljenek...
De a legnagyobb poén az lenne, ha AMD GPU-kon gyorsabb lenne az OpenCL, mint Nvidián a CUDA.
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #12 üzenetére
Miket tudnál ajánlani ezek helyett? Csak mert a CUDA jól helyettesíthető az OpenCL-lel.
-
dezz
nagyúr
válasz
Iron Funeral #10 üzenetére
5 ember kedvéért nem fognak.
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #7 üzenetére
C&P a cikkből. Nekem is furcsa volt, de gondoltam, talán egy olyan is van ott.
Így rákeresve csak nemzetit találok.
Szerintem legalább olyan fontos, nekik aztán főleg, hogy ne egy cégtől függjenek...
(#8) Duracellm...: Az már a chipjeik felépítéséből is látszik egy ideje. Abu nem véletlenül írja, amit.
-
dezz
nagyúr
És ahhoz mit szól a Los Alamos-i nemzetközi laboratórium, hogy az Nvidia a saját zárt, platformfüggő megoldásához akarja láncolni őket és a HPC szektort -- amikor ott van az OpenCL is?
megint én, Eddie141, r1E3S3E7T: És szerintetek ha már mindenki "marok dolgok"-at fog használni (és/vagy pl. a tévéje beépített cuccát, stb.), gyártani fognak még moduláris cuccokat egy marok geeknek?
Hozzáteszem, HPC területen nem a miniatűrizálás lesz később sem a cél, hanem a teljesítmény, így még sokáig lesznek nagyteljesítményű, méretes chipek. De azért vannak itt is kérdések: mennyire maradnak meg ezek a chipek GPU-nak, nem jön-e be ott majd valami nem-PC-s kártyaszabvány, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest